Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 03.10.2015 18:25

Masterpiece lähdettä kaipaa, kelpaako tämä? Vartiotornista en lähdettä löytänyt. Tämän sijaan Herätkää-lehdessä on asiaan liittyviä mainintoja, esim. 1982 8/6 s. 26 (Lukijoiden kirjeitä).

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Kulkuri » 03.10.2015 14:32

Masterpiece » 02.10.2015 14:42

" vartiotorni kirjoitti ettei ole löytynyt höyhenellistä muinaisliskofossiilia. Kunnes sen tiedemiehet sitten löysivät, jo useammankin. Kaivauksia tekevät arkeologit ovat niitä lahkon kauhistelemia "tiedemiehiä".

Missä tällainen väite on ollut? Lähde kiitos. Erinomaista esimerkkimateriaalia tulevaisuutta varten.

-----

1. kaivajat ovat arkeologeja jos tonkivat etupäässä ihmisten tekeleitä. Paleontologeja jos jehoovan ittensä.
2. Anders Enqvistin kirjassa Tiede ja uskonto on esitelty valtava väärä sen lahkokirjan Elämä maan päällä - kehityksen vai luomisen tulos virheitä.
Siellä on tuo välimuodon puuttuminenkin (perusteluna tehdä ovityötä, rahoittaa lahjalaatikkoa...)

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Kulkuri » 03.10.2015 10:25

Kirjoittaja Vempula » 30.09.2015 21:30

Rauli argumentoi:

(1) Tiede ei ole kyennyt tuottamaan elämää.
(2) On luonnontieteellinen fakta, että elämää syntyy vain elävästä.
SIIS: Elämän täytyy olla peräisin Jumalalta.

---------

Olisiko sittenkin oleellisin näkökulma hyväksyä Raulin mielen rajoitteisuus, kapea yleissivistys, mielen suppeus, niin lahkoihminen.
Rauli ei tiedä kuinka on aikoinaan keskusteltu ihmisen lentämisen mahdollisuudesta. taivaankappaleemme muodosta, merihirviöistä, sairauksien syistä, noidaksi osoittamisesta oikeudenkäynnissä, sen sellaisista. Rauli ikääkuin kokee olevansa ensimmäinen ihminen tärkeän uutisen kanssa, elämän syntymisen kysymyksestä.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Masterpiece » 02.10.2015 14:42

Kulkuri kirjoitti:Rauli argumentoi:
Raulin tulisi muistella kuinka vartiotorni kirjoitti ettei ole löytynyt höyhenellistä muinaisliskofossiilia. Kunnes sen tiedemiehet sitten löysivät, jo useammankin. Kaivauksia tekevät arkeologit ovat niitä lahkon kauhistelemia "tiedemiehiä".
Missä tällainen väite on ollut? Lähde kiitos. Erinomaista esimerkkimateriaalia tulevaisuutta varten.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Markku Meilo » 02.10.2015 14:24

Veli-Hopea kirjoitti:Vaihtoehtoja syntyyn voi olla ääretön määrä, yksi niistä on jumaluuden alkuunpanema elämä, josta siitäkään ei ole yhtään sen parempaa näyttöä kuin muustakaan.
Jos haluaa pitää Raamatun luomiskertomusta osoituksena jumalan olemassaolosta, niin tarvitsee sokeaa luottamusta omaan näkemykseensä ja sen lisäksi tarvitsee epärehellisyyttä, jotta saa Raamatun jumalan luomaan pyöreän maan, hävittämään vesihauteen sekä heivaamaan taivaankappaleet hemmettiin taivaanvahvuudesta ja sitten vielä linkoamaan maan aurinkoa kiertävälle radalle. Eikä tuokaan riitä, vaan kaikki luonnontieteelliset havainnot on torpattava, tosin siihen riittää uskovalta kaksi sanaa; "en usko".

Tuollainen jumalalogiikka on sitten vastoin sitä mitä Vt-seura opettaa toisaalla, toki tuollaiset ristiriitaisuudet nk. totuudessa eivät ole minkäänlainen uutinen:
”Useimmat uskonnot kyllä opettavat, että ihmisen ei pitäisi valehdella eikä varastaa ja niin edelleen. Mutta riittääkö se? Joisitko mielelläsi lasillisen myrkyllistä vettä, jos joku vakuuttaisi sinulle, että suurin osa siitä mitä juot on vettä?” (rs-FI sivu 379)
Luomiskertomus on täysi mahdottomuus, mutta luomiskertomuksen täysi mahdottomuus ei sitten haittaa jumalan olemassaoloa lainkaan.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Veli-Hopea » 02.10.2015 12:34

Pro et contra kirjoitti:
Niin, meneillään ei ole yhtään sellaista prosessia jossa elämää missään muodoissa "syntyisi" epäorgaanisista aineksista...tai uutta elämänmuotoa orgaanisen ja epäorgaanisen yhdistymisen tuloksena.
Miten me voimme olla tästä niin varmoja? Snadi epäilys ettei meillä voi olla tiedossa kaikkea mitä maailmankaikkeudessa, tai edes maapallolla tapahtuu
.
Jos rehellisiä ollaan niin varmoja ei voida olla . Totuus kun on se ettemme tiedä oikeastaan yhtään mitään.

Vaihtoehtoja syntyyn voi olla ääretön määrä, yksi niistä on jumaluuden alkuunpanema elämä, josta siitäkään ei ole yhtään sen parempaa näyttöä kuin muustakaan.

Yhtä hyvin voimme olla ihan jonkun muun prosessin tulos, josta meillä ei ole harmainta aavistustakaan.

Luojalle on aina sauna lämmin ja olutta kaapissa (jos luoja on), jos haluaa tulla selittämään miten nää asiat on. In the meanwhile, en lähde uskomaan joka jannun tai uskonlahkon omia selityksiä tai käsityksiä, niilläkin kun on ihan pirun huono pohja ->raamattu, joka on selityksissään ja maailmankatsomuksissaan hyvin paikkaansapitämätön. Se voidaan osoittaa faktaksi .

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Tony » 02.10.2015 10:37

Pro et contra kirjoitti:Niin, meneillään ei ole yhtään sellaista prosessia jossa elämää missään muodoissa "syntyisi" epäorgaanisista aineksista...tai uutta elämänmuotoa orgaanisen ja epäorgaanisen yhdistymisen tuloksena.
Miten me voimme olla tästä niin varmoja? Snadi epäilys ettei meillä voi olla tiedossa kaikkea mitä maailmankaikkeudessa, tai edes maapallolla tapahtuu.
joten jos Marsista jotakin orgaanista löytyy niin ne ovat Millerin kokeen tapaan syntyneitä aminohappojen esiasteita eivätkä siten itse elämää.
Niin ja jos elämää löytyy, se ei kuitenkaan ole oikeaa elämää. Ja jos oikeaakin elämää löytyy, se ei kuitenkaan ole samanlaista kuin maapallolla. Ja jos sellaistakin sattuu löytymään, sitä ei lasketa samanlaiseksi luomukseksi kuin ihminen. Ja jos nyt käy niin että ihmisen kaltainenkin luomus löydetään, niin mitä sitten, ei Jumala ole meille tilivelvollinen siitä jos tällä on muitakin elämän projekteja.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Polyester » 01.10.2015 20:32

Markku Meilo kirjoitti:Jos tiede tulevaisuudessa kykenisikin tuottamaan elämää, niin uskovaiset saarnaajat kehittäisivät pikaisesti itselleen uuden mantran tieteen tietämyksen tasosta.
Tästä Raulillekin huomautettiin ja asioita voinee tutkia pääsääntöisesti kahdella tavalla: joko pyritään selvittämään miten asia on, tai sitten tutkitaan, jotta saataisiin vahvistusta ennalta päätetylle kannalle. Arvattavasti lopputulos pitkälti riippuu siitä kumpi tapa valitaan, mutta myös ylläripylläreitä voi tulla, eikä ole lainkaan sattumaa, että Vartiotorni niin vahvasti pelottelee tutkimasta kriittistä materiaalia - vaikka tutkiminen epäilemättä voisikin tapahtua tarkoituksena vain vahvistaa uskoa.
Kulkuri kirjoitti:Sekoitus oli vuoden 1975 prognoosin osalta kauhea. Prognoosille oli ylitsepursuavat todisteet mm. tieteenharrastajien julkaisuissa herätkään nro 23 v. 1968 mukaan (IMF -valuuttaasiantuntija, YK:n ravintotuotantoasiantija ja mitä niitä nyt oli, kansainvälisen politiikan asiantuntija N-liiton ja USA:n ydinsodasta. Todennäköisimmin väärennettyjä lausuntoja, muuallahan tietoa ei ollut puheenaiheeksi asti kuin lahkon piirissä.
Nettiaikana tällainen on huomattavasti vaikeampaa, mutta jonkinlainen mahdollisuus järjestöllä on tietysti siinä, että uskollinen lauma saadaan tilaan, jossa se ei itsekään halua selvittää miten asiat ovat. Koko ajan ohuemmaksi käy tietysti huijaamisen elämänlanka, kun jokaisella on tietoa jatkuvasti ulottuvillaan, jos vain uskaltaa katsoa. Kerran heikkona hetkenä erehtyy tirkistelemään, ja se voi olla siinä.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Polyester » 01.10.2015 20:20

Rauli Toivonen kirjoitti:On luonnontieteellinen fakta, että elävää syntyy vain ja ainoastaan elävästä. Vai oletko kuullut muuta edes väitettävän – siis empiiristen tutkimusten tuloksena? Toki on olemassa erilaisia hypoteeseja siitä, miten kuollut materia on muuttunut eläväksi.
Luonnontieteellinen fakta on sellainen, joka on todistettu oikeaksi. Elävän syntyminen elävästä voidaan tällaiseksi laskea, mutta sen sijaan elävän syntyminen elottomasta on avoin kysymys, josta ei ole pitäviä todisteita suuntaan taikka toiseen. Rauli oikaisee tuossa niin, että todisteiden puuttuminen olisi sama asia kuin se, että elävän syntyminen elottomasta olisi todistettu mahdottomaksi. Muutenkin hän tuntuu vaativan, että elämän syntyminen pitäisi pystyä havaitsemaan laboratoriossa ihmisen kannalta kohtuullisen ajan kuluessa, vaikka elämän synty voidaan paremminkin nähdä historiantutkimuksena, jossa ei ajatellakaan, että tutkittava tapahtuma pitäisi sellaisenaan voida toistaa tarkkailemista varten.

Raulin keskustelutyyli on tosiaan rakkauspommittava ja ohjaileva. Oikeastaan hän ei niinkään edes keskustele vaan pikemminkin johtaa raamatuntutkistelua: mieluisista kommenteista palkitaan ystävällisyydellä ja epämieluisista rangaistaan osoittamalla harmistumista tai ohittamalla asia kokonaan. Tuon prässin itsekin läpikäyneenä tiedän, miten suuri vaikutus tällaisella manipulaatiolla voi olla sellaiseen, joka tuntee itsensä yksinäiseksi ja haluaa päästä porukkaan. Tutkisteluoppilas myös aavistaa, että jos hän ei myötäile opettajiensa tahtoa, tuo prosessi tulee loppumaan ja nämä hänen uudet ystävänsä häipyvät hänen elämästään. Eikä arvaus ole lainkaan väärä.

Olisiko tässä tapauksessa Kaijan ja kumppaneiden kanssa istuttu jo muutama kerta, mutta vielä ei olla päästy siihen pisteeseen, että alettaisiin tutkia kysymys-vastaus -menetelmällä, mitä Raamattu todella opettaa?

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Markku Meilo » 01.10.2015 12:55

Pro et contra kirjoitti:Se mikä luomiskertomuksessa kerrotaan; "tehkäämme ihminen kuvaksemme...viljelemään ja varjelemaan _maata_ ...
Miten luotettavana pidät Raamatun kertomusta tuon viljeltävän maan geometriasta ts. muodosta ja vahvistaako Raamatun maailmankuva käsitystäsi luomisesta todellisena tapahtumana?

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Markku Meilo » 01.10.2015 12:50

Pro et contra kirjoitti:Jumala kuitenkin loi ihmisen ja "muovasi" hänet maan tomusta...
Ja tuo on varmaan viittaus jumalan luoman lättymaan tomuun? Kuinka uskottavana pidät Raamatun luomiskertomusta ajallisesti sekä siinä esitetyn maakäsityksen perusteella?
...mutta Luoja ei valinnut Marsia vaan Maan...
Maan valinta looginen Raamatun jumalalle, koska Mars oli pikkutekijä, joka sijaitsi taivaanvahvuudessa yhdessä auringon, kuun ja muiden taivaankappaleiden kanssa:

Kuva

-.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Pro et contra » 01.10.2015 12:39

Se mikä luomiskertomuksessa kerrotaan; "tehkäämme ihminen kuvaksemme...viljelemään ja varjelemaan _maata_ , on mitä minä tiedän tai mitä voidaan sanoa siitä mitä Jumala teki. Tämä ei estä maan ulottamista muihin planeettoihin mutta planeettojen valloittamisesta ihmisen käyttöön raamattu ei kerro joten on looginen johtopäätös katsoa olevan ihmisen tarkoitetun elämään täällä ja täyttämään juuri tämä planeetta. Tulevaisuus voi osoittaa myös elämän ulottamisen toisille elinkelpoisille planeetoille tekemällä niistä sellaisia mikä taas on ilmakehän luomisineen vähintään kymmenien tuhansien vuosien projekti.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Veli-Hopea » 01.10.2015 12:11

Pro et contra kirjoitti:
"fakta, että elämää syntyy vain elävästä"
Niin, meneillään ei ole yhtään sellaista prosessia jossa elämää missään muodoissa "syntyisi" epäorgaanisista aineksista...tai uutta elämänmuotoa orgaanisen ja epäorgaanisen yhdistymisen tuloksena.
Jumala kuitenkin loi ihmisen ja "muovasi" hänet maan tomusta, tarkoittaa että käytti mineraaleja, hivenaineita, vettä jne, mutta lisäksi olemassaolevaa orgaanista bakteeristoa joka mahdollisti tuon ihmisen ravinnonkäyttämisen elintoimintojen ylläpitämiseksi ja energiaa tuottavaksi polttoaineeksi.
Tärkein tekijä ihmiseksi tulemisessa oli kuitenkin henki jonka Jumala "puhalsi", ilman tätä henkeä mikään ei tule eläväksi.

Nythän on Marsissa todettu olevan vettä ja tiedeyhteisöön toiveena/olettamuksena on että siellä on silloin myös orgaanista ainesta, ts. alkeellista bakteeristoa. Maan ja Marsin "tomu" on samaa, vesi on samaa ja elämän edellytykset ovat siten olemassa mutta Luoja ei valinnut Marsia vaan Maan joten jos Marsista jotakin orgaanista löytyy niin ne ovat Millerin kokeen tapaan syntyneitä aminohappojen esiasteita eivätkä siten itse elämää.
Kovin olet kertomassa mitä jumala teki ja mitä päätti. Mistä sinä sen tiedät ?

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Pro et contra » 01.10.2015 12:06

"fakta, että elämää syntyy vain elävästä"
Niin, meneillään ei ole yhtään sellaista prosessia jossa elämää missään muodoissa "syntyisi" epäorgaanisista aineksista...tai uutta elämänmuotoa orgaanisen ja epäorgaanisen yhdistymisen tuloksena.
Jumala kuitenkin loi ihmisen ja "muovasi" hänet maan tomusta, tarkoittaa että käytti mineraaleja, hivenaineita, vettä jne, mutta lisäksi olemassaolevaa orgaanista bakteeristoa joka mahdollisti tuon ihmisen ravinnonkäyttämisen elintoimintojen ylläpitämiseksi ja energiaa tuottavaksi polttoaineeksi.
Tärkein tekijä ihmiseksi tulemisessa oli kuitenkin henki jonka Jumala "puhalsi", ilman tätä henkeä mikään ei tule eläväksi.

Nythän on Marsissa todettu olevan vettä ja tiedeyhteisöön toiveena/olettamuksena on että siellä on silloin myös orgaanista ainesta, ts. alkeellista bakteeristoa. Maan ja Marsin "tomu" on samaa, vesi on samaa ja elämän edellytykset ovat siten olemassa mutta Luoja ei valinnut Marsia vaan Maan joten jos Marsista jotakin orgaanista löytyy niin ne ovat Millerin kokeen tapaan syntyneitä aminohappojen esiasteita eivätkä siten itse elämää.

Re: Jehovan todistaja kirjoittaa Kotimaa24:ssä omaa blogia

Kirjoittaja Veli-Hopea » 01.10.2015 11:59

1) Tiede ei ole kyennyt tuottamaan elämää.
(2) On luonnontieteellinen fakta, että elämää syntyy vain elävästä.
SIIS: Elämän täytyy olla peräisin Jumalalta .
Tiede ei ole kyennyt löytämään sateenkaaren päitä, (ehkä onkin :p) siispä siellä on kultaruukut.

Ylös