Rauli Toivosen uusin blogaus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Rauli Toivosen uusin blogaus

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Veli-Hopea » 03.03.2017 16:50

Olen sitä mieltä, että syytetty on syytön, kunnes toisin todistetaan. Kun joku veljeni tai sisareni todetaan syylliseksi johonkin rikokseen tuomioistuimen päätöksellä, tuomio saa lainvoiman myös minun silmissäni.
Vasta sitten kun oikeusasia on loppuun asti käsitelty, sivullisten on aika vetää johtoäätöksiä asioiden kulusta.
No miten helvetissä nämä tapahtuu ja toteutuu jos vt seura ei rikostapauksia edes vie järjestön ovien ulkopuolelle, vaan taputtelevat ne keskenänsä?

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Vieras » 03.03.2017 09:20

En tiedä, minkä asteinen normi on "meikäläisten asioita ei anneta ... poliisille, ne selvitetään meikäläisten kesken" kuten joku mahdollisesti uskonnon uhrina haastateltu oli kertonut ja julkaistiin, ja joka jonka on kullut muualtakin.
Se täytynee olla salassa pidettävässä pääkonttorin kirjeessä, vain suullisessa välityksessä ?

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Shamaani » 02.03.2017 22:14

Rauli kirjoitti:Olen sitä mieltä, että syytetty on syytön, kunnes toisin todistetaan. Kun joku veljeni tai sisareni todetaan syylliseksi johonkin rikokseen tuomioistuimen päätöksellä, tuomio saa lainvoiman myös minun silmissäni. (Toki on valtioita, tuossakin ihan lähellä, jossa ei voi puhua meidän tuntemastamme oikeusjärjestyksestä, mutta en tässä sellaisia nyt tarkoita)

En missään tapauksessa halua vähätellä vakavia rikoksia, syyllistyipä niihin kuka tahansa. “Onnelisen tietämättömiä” me kyllä kaikki lienemme maapallon toisella puolen tapahtuneisiin rikoksiin nähden. Arviot perustuvat vääjäämättä “kuponkien alustavaan tarkasteluun”. Vasta sitten kun oikeusasia on loppuun asti käsitelty, sivullisten on aika vetää johtoäätöksiä asioiden kulusta. Kollektiivisesti ja yksilöllisesti.
Muistakaa nämä Raulin sanat. Ne voivat osoittautua myöhemmin hyvinkin tappaviksi, kun takaisin ammutaan hänen omilla panoksillaan liittyen Vartiotorniseuraan.

Uskon hyvin vahvasti tuomioita rapsahtavan, joten silloin on vain loogista lainata hänen omia sanomisiaan. Sitten ei voi enää pelata sitä kuuluisaa yksittäistapaus-korttia, vaan kyse on silloin pelkästään järjestön omista tekemisistä, säännöistä sekä ohjeistuksesta. Näin ollen asiaa ei voida enää kiertää, ilman että penaalin tylsempikin kynä tajuaa että mistä tuulee.

Vähän on tosin sellainen olo että Rauli tuskin uskoisi niin oikeasti tapahtuneen, vaikka tiedot löytyisivät .gov-päätteisestä domainista. Näen silmissäni jonkun surkuhupaisan selitysyrityksen tai huonoimmillaan sen totaalisen puutteen, johon Rauli sortuu liian usein jo nyt.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Veli-Hopea » 02.03.2017 20:11

Ariadna kirjoitti:
Tony kirjoitti: Niin. Esimerkiksi oma naivius sillä hetkellä, kun lähdin nettiin näyttämään luopioille kaapin paikkaa tietämättä järjestön luurangoista yhtään mitään.
Siispä toivoa "heräämisestä" ei kannata menettää hänenkään kohdalla. Odotellaan :D

Harmi sinänsä,Raulin tarkoitushan koko plokilla on ollut lukijoiden herättely ja pettymys on varmaan suuri kun toivottu suunta on jotain ihan muuta, ehkä päinvastoin.

Kyllä multa löytyy ymmärrystä,sääliä ja myötätuntoa Raulia kohtaan vaikka välillä kritisoinkin voimakkain sanoin. Ei herralla helppoa ole.

Voi olla ajoin jopa aika tuskaista, ikäväähän se.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Tony » 02.03.2017 20:09

Vempula kirjoitti:
Rauli 02.03.2017 17:26 kirjoitti:Mutta oletetaan, että joku seurakunnan sisar olisi tullut veljen raiskaamaksi. Mitä minä [Rauli] olisin tuolloin tehnyt?

En tiedä sitä varmuudella. Olisin varmasti soittanut kokeneemmalle, ainakin [lahkon haaratoimistoon] Vantaalle. Joku olisi evästänyt minua niin, että ”viranomaisia ei kannata tähän asiaan sotkea”. - -

Riittääköhän vapauttavaan tuomiooni se, että minähän tottelin vain kokeneemman [uskonlahkolaisen] neuvoja. Ehkä joku salainen [lahkojohdon kirjoittama neuvova] kirjekin olisi minulla esittää asian tueksi. No, joku ikävä tuomari saattaisi muistuttaa sellaisesta asiasta kuin Suomen laki. Nyt ovat vastakkain kokeneen uskonveljen lämmin neuvonta ja juridiikan kylmät pykälät
Raulin mielestä laki on kylmä ja tuomari ikävä, jos vaatii ilmoittamaan raiskaajan viranomaiselle.

Lahkon haaratoimiston kokeneen uskonveljen neuvo jättää ilmoittamatta raiskaaja viranomaiselle on Raulin mukaan lämmin.
Asenteellisuus puskee läpi vähän joka lauseessa. Tietynlainen pakko-oire tuokin. :eh:

Keskustelun tiimellyksessä Raulille kerrottiin pieni tarinakin.
Marjaana Järvinen 02.03.2017 13:28

Toistaiseksi kauniiksi lopuksi pieni tarina.

Olipa kerran maailmanlaajuinen uskonnollinen yhteisö, joka huomasi että keskuudessaan esiintyy ikävää seksuaalista rikollisuutta. Tämä uskonnollinen yhteisö arveli, että jos ulkomaailma saisi tietää näistä rikoksista, yhteisön maine kokisi kolauksen. Niinpä yhteisö päätti salata rikokset. Vuosikymmenien jälkeen yhteisön salailu oli kiirinyt kaikkien tietoon ja yhteisö joutui maksamaan kymmeniä miljoonia korvauksia salailun johdosta. Yhteisön maine oli kokenut kovimman kolauksen koskaan.

Saman yhteisön tiedottaja, eräästä pienestä maasta, päätti ettei tule kertomaan julkisuudessa yhteisön harrastamasta ja vaatimasta karttamissäännöstä sellaisena kuin se on. Tiedottaja kierteli ja kaarteli toimittajien kysymyksiä ja vähätteli karttamissäännön seurauksia. Tämän seurauksena karttamissäännöstä ja sen seurauksista kirjoitettiin kirja, joka sai laajaa mediahuomiota ja ihmiset tulivat tietoiseksi karttamissäännöstä ja siitä, että tiedottaja ei ollut rehellinen karttamissäännöstä.

Samaan yhteisöön kuuluva seurakuntansa vastuuhenkilö päätti alkaa kirjoittamaan blogia valtauskonnon ylläpitämällä alustalla. Blogin pitäjä sai paljon keskustelua aikaan ja osallistui siihen kiitettävällä tavalla itsekin. Mutta koska yhteisössä ei oikein osattu suhtautua avoimeen keskusteluun ja kritiikkiin, blogin pitäjä ei itsekään oikein tiennyt miten siihen tulisi suhtautua. Blogin pitäjä pärjäsi olosuhteisiinsa nähden kohtuullisesti, sillä hän ei suinkaan ollut yhteisönsä tylsin kynä. Blogin pitäjä jätti kuitenkin jälkeensä paljon aiheellisia kysymyksiä ja pyrki esittämään jotkut epäkohdat ikäänkuin ne olisivat olleet vain joidenkin yhteisön yksilöiden edesottamuksista, vaikka kyse oli yhteisön ansioista. Tämän johdosta jotkut keskustelijat nostivat epäkohtia yhä uudelleen esille ja blogin pitäjä joutui käsittelemään niitä yhä uudestaan.

Mitä mieltä olet, olisivatko tarinan yhteisö ja sen edustajat säästyneet mahdollisesti paljolta, jos olisivat olleet asioiden edessä alusta asti vilpittömän rehellisiä? Vastaus kelvatkoon myös tarinan opetukseksi.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Ariadna » 02.03.2017 20:01

Tony kirjoitti: Niin. Esimerkiksi oma naivius sillä hetkellä, kun lähdin nettiin näyttämään luopioille kaapin paikkaa tietämättä järjestön luurangoista yhtään mitään.
Siispä toivoa "heräämisestä" ei kannata menettää hänenkään kohdalla. Odotellaan :D

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Veli-Hopea » 02.03.2017 19:53

Pro et contra kirjoitti:
Veli Hopea: ..hyvä sentäs että Rauli on mukana tällaisessa,sehän on ihan tervettä mutta kun jtn elämä on niin rajoitettua, ihmettelen miten seurakunnan vanhin on mukana tällaisessa, tämä aikahan on suoraan pois "jehovalta".
Mitkä tahansa työhön liittyvät tehtävät ovat pois jostakin muusta mutta tätä tärkeämpää lienee sen kuuluisan "tasapainoisen näkemyksen" säilyttäminen.

Kannatan tasapainoisuutta. Harmi kun meidän kierrosvalvojalle ei se tunnin lätkä viikossa kuulunut tasapainoihin.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Tony » 02.03.2017 19:49

Ariadna kirjoitti:Kun nyt Raulia kovin arvostellaan niin tulee muistaa millaista oli olla tosissaan järjestöön kuuluvana uskovana. Naiivisuus on huipussaan.
Niin. Esimerkiksi oma naivius sillä hetkellä, kun lähdin nettiin näyttämään luopioille kaapin paikkaa tietämättä järjestön luurangoista yhtään mitään.

Naivius näkyy osaltaan myös siinä, että Rauli ylipäänsä lähti bloggailemaan.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Ariadna » 02.03.2017 18:48

Kun nyt Raulia kovin arvostellaan niin tulee muistaa millaista oli olla tosissaan järjestöön kuuluvana uskovana. Naiivisuus on huipussaan.

Tuo Matin ja jonkun toisen pedofiilitausta ei nyt ole ihan viisasta. Tykkään vaan, että jokainen voi itsestään kertoa mitä haluaa, mutta paljastaa nyt toisten menneisyyttä näin julkisesti, en ymmärrä?

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Tony » 02.03.2017 18:45

Mutta voisiko olla, että Rauli on sittenkin ottanut keskusteluista jotain onkeensa? Vai meneekö nämäkin markkinointibudjettiin? :D
Rauli kirjoitti:Siperia opettaa sanotaan, ja myös täällä käyty keskustelu minua. En voisi mitenkän kuvitella mitään muuta vaihtoehtoa nyt kuin lain noudattaminen...

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Polyester » 02.03.2017 18:28

Vempula kirjoitti:Raulin mielestä laki on kylmä ja tuomari ikävä, jos vaatii ilmoittamaan raiskaajan viranomaiselle.

Lahkon haaratoimiston kokeneen uskonveljen neuvo jättää ilmoittamatta raiskaaja viranomaiselle on Raulin mukaan lämmin.
Rauli ei ole vielä uskaltanut ottaa ratkaisevaa askelta ja alkaa pohtia, voisiko vika sittenkin olla järjestön ohjeistuksessa ja sen asenteissa ja toimintatavoissa laajemminkin. Niin kauan kuin hän tätä askelta ei uskalla ottaa (eikä kukaan toinen voi sitä hänen puolestaan tehdä) ongelmat ovat aina yksilöissä ja asiat tulevat kuntoon aikanaan.
Rauli kirjoitti:Olisipa oivallista, jos tuon tunnetun pedofiilin saisin joskus mukaan näihin blogikirjoituksiini. Toimintansa lopettaneena, tootakai. Asenteeni kun on sellainen, että kaikki lähimmäiset ovat ehdokkaita kokemaan sen maailman, josta Raamatussa sanotaan: ”Eikä yksikään kaupungin asukas sano: ’Minä olen sairas.’ Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi”(Jes33:24).

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Vempula » 02.03.2017 18:12

Rauli 02.03.2017 17:26 kirjoitti:Mutta oletetaan, että joku seurakunnan sisar olisi tullut veljen raiskaamaksi. Mitä minä [Rauli] olisin tuolloin tehnyt?

En tiedä sitä varmuudella. Olisin varmasti soittanut kokeneemmalle, ainakin [lahkon haaratoimistoon] Vantaalle. Joku olisi evästänyt minua niin, että ”viranomaisia ei kannata tähän asiaan sotkea”. - -

Riittääköhän vapauttavaan tuomiooni se, että minähän tottelin vain kokeneemman [uskonlahkolaisen] neuvoja. Ehkä joku salainen [lahkojohdon kirjoittama neuvova] kirjekin olisi minulla esittää asian tueksi. No, joku ikävä tuomari saattaisi muistuttaa sellaisesta asiasta kuin Suomen laki. Nyt ovat vastakkain kokeneen uskonveljen lämmin neuvonta ja juridiikan kylmät pykälät
Raulin mielestä laki on kylmä ja tuomari ikävä, jos vaatii ilmoittamaan raiskaajan viranomaiselle.

Lahkon haaratoimiston kokeneen uskonveljen neuvo jättää ilmoittamatta raiskaaja viranomaiselle on Raulin mukaan lämmin.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Vieras » 01.03.2017 13:01

Tuosta jäsenyydestähän on se kognitiivisen dissonanssin kirjoitus, onko niitä montakin, mutta tavallaan se istuu yleensä psykologiaan. Toisaalta tietenkin, psykologia tieteenä pyrkii ymmärtämään. Ja karsimaan psykolgiasta virheitä.

Kun lahkon maailmankuva on mustavalkoinen, me hyvät ja oikeassa - muut pahat ja väärässä.
Ja ihmisen tarvehirarkiaan kuuluu ne sosiaaliset tarpeet, hyväksyntä, arvostus yms kanssaihmisiltä, niin mustavalkomaailmankuva merkitsee sitä että sosiaalisten tarpeiden tyydyttäminen ulkopuolisilla olisi kai mahdottomuus.
Omien parissa se, ja mikäs, sen saavuttamisesta annetaan malleja tukussa ja tarjouksessa.
Jonkinlainen laumaihmisen viettikin näkyy vallitsevan. Vartiotornin valheen, virheen tai epäjohdonmukaisuuden voi torjua käsittämällä asian vähäiseksi, ja kaikki yhdessä vähän hymyilevät kun sanotaan ettei pidä takertua lillukanvarsiin ("lillukanvarret" lienee monestikin käytetty ainakin aikaisempina vuosikymmeninä ?)

Tiukan paikan tullen yksittäinen todistaja saattaa painaa kädet korvilleen ja huutaa "en kuule mitään, en kuule mitään", joka kriittistä menee kysymään.

Heikkoutena kai esim. se että henk. koht. pettymyksiltä ei voi välttyä, ja tämä kai syynä Uskontojen uhrien tuki ry:n asiakkuuksiin ?

Rauli yrittää kertoa oikeaa tapaa keskustella, jotta saa lahkon tyytyväiseksi ja itsensä todettuä pystyväiseksi.
Hänellä on riskinä ne ristiriidat. Jos toisessa yhteydessä sanoo, että on totuus, miksi se ei ole juuri tässä tapauksessa joka on luupin alla. Voiko sitten tässäkin asiassa pyrkiä totuuteen siten että laitat korjauspyynnön vartiotornin toimitukseen. Eikö sitten totuuden omaamisen väitteestä tule tinkiä. Onko totuutta vain joskus kun siitä on hyötyä toiminnalle

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Vempula » 01.03.2017 11:35

Nils Petter Kilpeläisen mielestä "raiskauksiin ja hyväksikäyttöön liittyvää on käsitelty jo tälläerää korostetusti ja riittävästi".

Kilpeläinen ei joko huomaa tai ymmärrä, ettei asiaa tietenkään ole käsitelty riittävästi ennen kuin kaikkiin keskustelun osapuolten esittämiin argumentteihin ja kysymyksiin on esitetty vastaukset perusteluineen ja vastauksia on ollut mahdollista kommentoida.

Toistaiseksi Rauli on tapansa mukaan väistellyt kysymyksiä.

Re: Rauli Toivosen uusin blogaus

Kirjoittaja Markku Meilo » 01.03.2017 11:09

Pro et contra kirjoitti:...tärkeämpää lienee sen kuuluisan "tasapainoisen näkemyksen" säilyttäminen.
Haluaisin tavata jehovantodistajan, jolla olisi tasapainoinen näkemys Raamatun sisällöstä, voisin aloittaa hänen kanssa vaikka Raamatussa olevasta Jeesuksen paluulupauksesta ja seuraavaksi tarkastella Raamatussa olematonta vuotta 1914.

Ylös