Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Markku Meilo » 03.06.2017 10:14

artoodetoo kirjoitti:Äläs nyt. Kaikki mikä on todistettu fuulaksi, on vain vertauskuvin puhumista.
Sepäs onkin helpottava huomio, tulikin heti mieleen Raamatun vertauskuvalliset kertomukset mm. lättymaan luomisesta, vedenpaisumuksesta, kieltensekoituksesta ja erämaavaelluksesta. Bileamin puhuva aasi on varmaan vertauskuva Bileamin ja aasinsa välisestä älyllisestä frekvenssilevelierosta. Auringon näennäisen kiertoliikkeen keskeytyminen ja Jerikon muurien luhistaminen torviin puhaltelemalla kertoo puolestaan kuinka tehokasta vertauskuvilla jojottaminen on edelleen.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja artoodetoo » 30.05.2017 17:37

Markku Meilo kirjoitti:
JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Entä jos maa todella on pannukakku?
Sä kekkkasit just hieno bisnesidea. Järkätään raamattu-uskovaisille matkoja sille huipulle, josta Raamatun Saatana-Jeesus -kokemuksen mukaan näkyy koko maailma. Siellä voi uskis sielunsa silmillä, vai mitä näitä sitten on, zoomailla vaikka Australian aboja. Jotka muuten tepastelivat konnuillaan semmosen 70 000 vuotta sitten.
Äläs nyt. Kaikki mikä on todistettu fuulaksi, on vain vertauskuvin puhumista.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 06.05.2017 01:49

Occamin partaveitsi kirjoitti:Jos argeologia todistaa tämän Juutalaisten historian ainakin joiltakin osin oikeaksi, niin se on plussaa.
Näitä plussia on melkoisesti, kuningasluetteloista alkaen. Se jeesuksenaikainen Jerusalemkin lienee eräiltä osin noin 7 metrin syvyydessä Siiloan lammikon osalta. Roomalaisen varuskunnan paikka on määritelty. Katukiveyksestä löytyy edelleen kiveen kalkutettu pelilauta. Hiskian vesitunnelissa olen poikennut, Jerikon raunioilla käynyt kaivauksia ohimennen vilkaisemassa. Salomonaikaisten kaupunkien Hasor, Megiddo ja Geser rauniot on esiinkaivettu. Nämä mainitaan Raamatussa. Damasko löytyy entiseltä paikaltaan, mutta paljon laajempana kuin muinoin. Rockefeller-museo on täynnään Raamatun arkeologiaa, mm. Qumranin luolista löydettyjä vanhoja kirjakääröjä. Koko ajan alueella on meneillään kaivauksia sitä mukaa kuin rahoitusta löytyy ja olot sallivat.
Mitä tulee kysymykseen, että miksi ei punaisenmeren pohjasta löydy esim. pääkalloja ym.
Kuka on sanonut, etteikö löydy. Kyllä löytyy. Ovat vain kovin nuoria, viime sotien ajoilta, mutta ihan valkoisiksi ja puhtaiksi kaluttuja. Paljon muutakin löytyy, esim. vanhoja ruukkuja haaksirikkoutuneista laivoista.

Siunatuksi lopuksi tässä vielä lisää. Mitä arkeologiaan tulee, en kiistä Junkkaalan ansioita, mutta tämä ei merkitse, että kaikissa asioissa olisin kanssaan samaa mieltä.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Markku Meilo » 05.05.2017 16:05

Kaarmis kirjoitti:Muusta en enää tiedä, kuin se on ainakin varma ettei maapallo ole nimestään huolimatta pallon muotoinen. Ei pallossa ole melkeen 9km nyppylöitä eikä 11km syviä vedentäyttämiä kuoppia.
Täydellisestä pallomuodosta maa eroaa myös napojen pystysuuntaisen litteyden takia sekä kuun (ja auringon) gravitaation aikaansaaman jatkuvan vaakasuuntaisen vääristymän takia.

Nimistään huolimatta esimerkiksi lumi-, golf-, käsi-, pesä-, tennis-, jalka- ja talipallotkaan eivät ole täydellisiä palloja.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Markku Meilo » 05.05.2017 15:49

Occamin partaveitsi kirjoitti:Se, että mistä esim. luomiskertomus on alkujaan lähtöisin, siihen en osaa vastata.
Lukemalla sekin selviää, hyvä alku on Hämeen-Anttilan "Mare nostrum".

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Occamin partaveitsi » 05.05.2017 15:34

Ariadna kirjoitti:"]

Kun nyt Raamattu on se auktoriteetti joka totuuden paljastaa niin miksi odottaa tieteeltä todisteita mm. Punaisen meren pohjasta löytyvistä kärrynpyöristä reiluista tuhansista ihmisten ja eläinten pääkalloista jotka säilyvät puuta paremmin vedenpohjassa.
[/quote]


En pidä raamattua auktoriteettina, pidän sitä ihmisten kirjoittamana historian kirjana, jossa sen aikaiset ihmiset kirjoittavat tuntemuksiaan, kokemuksiaan ja uskomuksiaan. Se on lähinnä Juutalaisten historiaa.
En missään tapauksessa väitä sitä Luojan henkeyttämäksi.
Se, että mistä esim. luomiskertomus on alkujaan lähtöisin, siihen en osaa vastata.
Jos argeologia todistaa tämän Juutalaisten historian ainakin joiltakin osin oikeaksi, niin se on plussaa.

Mitä tulee kysymykseen, että miksi ei punaisenmeren pohjasta löydy esim. pääkalloja ym.

Näin maallikkona ajattelisin sen johtuvan siitä, että meren elävät (kalat ym) ovat ajan kuluessa ne syöneet.

Kärrynpyörät ei ilmeisesti ole kalojen herkkua.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Vieras » 05.05.2017 14:36

Joskus kirjoitti joku näillä foorumeilla (vaikka olisi nytkin lukijana ?) että tiedelehti oli julkaissut Pertti Jotunin (oli jonkinlainen tv:n insinöörikommentaattori ainakin kuulentoasioissa) kirjoituksen, muistelen että Nooan arkista, vedenpaisumuksesta.
Ja tämä kirjoittaja oli kirjoittanut tiedelehteen oikaisten mm. mitä Raamattu kertoo, ja sitten oli havainnut että Jotuni oli poistettu lehden kirjoittajien joukosta.
Tässä siis yksi historia "tieteen" ja uskon yhdistelmästä.

Tuo Harald Hirmuisen (seikkailee HS:ssa) poika kysyi isältään että onko maa pallomainen.
Harald tähän että eikä ole, litteä kuin pannukakku on ja reunat rosoiset kuin Norjan rannikko. Harald vielä ihmetteli jatkaen: Turkkilaiset naiset ovat pyöreitä, sitäkö ajattelit ? Niin, sitä varmaan ajattelit.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Kaarmis » 05.05.2017 13:35

Muusta en enää tiedä, kuin se on ainakin varma ettei maapallo ole nimestään huolimatta pallon muotoinen. Ei pallossa ole melkeen 9km nyppylöitä eikä 11km syviä vedentäyttämiä kuoppia.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Veli-Hopea » 05.05.2017 12:57

Occamin partaveitsi kirjoitti:
Tiede on ihan ok niin pitkään, kun se pysyy realistisissa todenmukaisissa näytöissä joita ovat mm. argeologiset löydökset jne. Mutta jos näitä löydöksiäkin aletaan vääristelemään (väittämällä esim. kärrynpyöriä koralliriutoiksi ym.)...

Uskonto on ihan ok niin pitkään, kun se pysyy realistisissa todenmukaisissa näytöissä joita ovat mm. argeologiset löydökset jne. Mutta jos näitä löydöksiäkin aletaan vääristelemään ...ja niin edelleen


Ja voin kertoa että uskonnot eivät pysy realistisissa ja todenmukaisissa näytöissä, vaan hatusta vedellään välillä ihan mitä sattuun ja hetken päästä sama asia voidaan vetää hatusta taas ihan eri totuutena .


Kysyin tuolla toisessa ketjussa että missä muu roina ja tillbehör on kun kuvia on vain "kärrynpyöristä"?

Onko kellään tähän mitään vastausta?
****Editti
Ei kun tähän samaan, sori.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Markku Meilo » 05.05.2017 12:13

Occamin partaveitsi kirjoitti:Tiede on ihan ok niin pitkään, kun se pysyy realistisissa todenmukaisissa näytöissä joita ovat mm. argeologiset löydökset jne. Mutta jos näitä löydöksiäkin aletaan vääristelemään (väittämällä esim. kärrynpyöriä koralliriutoiksi ym.)...
Missä luonnontieteellisessä yhteydessä kärrynpyöriä väitetään koralliriutoiksi?
...ja teorioita ja arviointia kertomaan totuuksina, josta on näyttöä esim. aikamääritelmissä, aikamääritelmissä...joissa 10 miljoonnaa vuotta tai sata miljoonaa vuotta on yks hailee, eli ei ole väliä kumpaa arviota käyttää.
Missä luonnontieteellisessä yhteydessä teorioita ja arvioita esitetään totuuksina?
Tiede ei anna vastausta elämän tarkoitukseen, jos siihen antaa vastausta uskonnotkaan, eli molemmat ovat samalla lähtöviivalla.
Luonnontieteessä pyritään vastaamaan ainoastaan niihin kysymyksiin, joita luonnontieteessä tutkitaan. Raamattu ei ole samassa kisassa luonnontieteen kanssa ja hyvä niin, koska Raamattu oli kirkon käyttämä jarrukapula tieteen suhteen jo riittävän kauan.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Tony » 05.05.2017 10:02

Kärrynpyöräkeskustelua voi jatkaa siellä missä se aloitettiinkin. :)

viewtopic.php?p=138668#p138668

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Veli-Hopea » 05.05.2017 10:01

Kun nyt Raamattu on se auktoriteetti joka totuuden paljastaa niin miksi odottaa tieteeltä todisteita mm. Punaisen meren pohjasta löytyvistä kärrynpyöristä reiluista tuhansista ihmisten ja eläinten pääkalloista jotka säilyvät puuta paremmin vedenpohjassa.
Miksi "löytyy" vain kärrynpyöriä, missä kaikki muu sotilaiden varusteet mukaanlukien?

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Ariadna » 05.05.2017 09:29

Occamin partaveitsi kirjoitti:Mutta jos näitä löydöksiäkin aletaan vääristelemään (väittämällä esim. kärrynpyöriä koralliriutoiksi ym.).
Ja tällä viittaat nähtävästi pelkkään mielipiteeseeni aiheesta. En ole väittänyt mitään, sanoin, että minusta ne "näyttävät koralliriutoilta" joita olen nähnyt. Epämiellyttävää vääristelyä Sinulta.

Olen matkoillani nähnyt faraon kärrynpyöriä sekä koralliriuttoja ja jos näkemäänsä ei täällä voi rehellisesti kertoa niin missä kohdallani toteutuu mielipiteen vapaus.

teorioita ja arviointia kertomaan totuuksina, josta on näyttöä esim. aikamääritelmissä, aikamääritelmissä...
Pysykäämme siis Raamatun totuudessa:

Siitä lähtien kun kirkko oli koonnut raamatulliset totuudet kristitylle ihmiskunnalle Jumala oli ainoa jokapäiväistä elämää ylläpitävä voima, eikä ollut mitään syytä tutkia asioiden oikeaa luonnetta minkä seurauksena keskiajalle tultaessa mikään tiede ei kehittynyt.

Tiede kiellettiin ja niitä vastaan jotka pakanoiden tavoin kuvittelivat, että taivas on pallomainen olivat paholaisesta.
Raamattu kun selvästi sanoo maan olevan latinaksi orbis terrarum ja on saanut nimensä ympyrästä joka muistuttaa kärrynpyörää jota valtameri ympäröi. Vastapuoli on antipodi jolloin kaikki puut ja ihmiset roikkuisivat alaspäin.

Kun nyt Raamattu on se auktoriteetti joka totuuden paljastaa niin miksi odottaa tieteeltä todisteita mm. Punaisen meren pohjasta löytyvistä kärrynpyöristä reiluista tuhansista ihmisten ja eläinten pääkalloista jotka säilyvät puuta paremmin vedenpohjassa.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Tony » 05.05.2017 09:05

Occamin partaveitsi kirjoitti:Tiede ei anna vastausta elämän tarkoitukseen
Se riippuu ihan siitä, mitä elämän tarkoitukseksi määritellään. Puhtaasti tieteen mittareilla mitattuna elämän tarkoitus näyttäisi olevan elämän jatkuminen, molekyylitasolta isompiin organismeihin.

Jos taas elämän tarkoituksella tarkoitetaan jotain muuta, mennään yleensä filosofian puolelle, eikä tiede edes käsittele koko aihetta (paitsi tietenkin psykologisena ilmiönä). Esitys siitä, että tiede ei anna vastausta elämän tarkoitukseen on yhtä relevantti kuin se, että LVI-tekniikka ei anna vastauksia villasukan kantapään kutomiseen.

Re: Missä toteutuu uskonnon ja mielipiteen vapaus?

Kirjoittaja Occamin partaveitsi » 05.05.2017 08:23

Tony kirjoitti:
Occamin partaveitsi kirjoitti:En malta olla lainaamatta Mirjam 123 linkkiä...jossa mm..seuraavasti....

4. Tiede ei oikeasti vastaa useimpiin elämän tärkeisiin kysymyksiin
Mitähän nämä tällaiset kysymykset sitten ovat?
Tiede on ihan ok niin pitkään, kun se pysyy realistisissa todenmukaisissa näytöissä joita ovat mm. argeologiset löydökset jne. Mutta jos näitä löydöksiäkin aletaan vääristelemään (väittämällä esim. kärrynpyöriä koralliriutoiksi ym.) ja teorioita ja arviointia kertomaan totuuksina, josta on näyttöä esim. aikamääritelmissä, aikamääritelmissä...joissa 10 miljoonnaa vuotta tai sata miljoonaa vuotta on yks hailee, eli ei ole väliä kumpaa arviota käyttää.

Tiede ei anna vastausta elämän tarkoitukseen, jos siihen antaa vastausta uskonnotkaan, eli molemmat ovat samalla lähtöviivalla.

Ratkaisu jääköön kunkin omaksi mielikuvakseen.

Ylös