Hyvä Vartiotorniseura

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Hyvä Vartiotorniseura

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2017 19:38

Weathertop kirjoitti:Samoinhan hallintoelimelle tuli tuolloin selväksi, että vuosi 1914 on copypastettu JT-doktriiniin suoraan adventisteilta.
Hieman tarkemmin ottaen millerismi tai (second) adventismi oli jo ajautunut karille kun Russell ja Barbour sorvailivat vuosilukuja. Se tosin pitää paikkansa, että Barbour oli merkittävä tyyppi millerismin ollessa vielä voimissaan. Kyseinen seitsemän ajan raamattunumerologia on taas kotoisin J. A. Brownilta, jolla brittinä ei ollut mitään oleellista yhteyttä millerismiin. Jos oikein muistan, niin Brownin ajatuksen saatteli USAan toinen britti E. B. Elliott.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Vieraas » 21.07.2017 19:17

Polyester kirjoitti:Tämä on mielestäni suurimpia arvoituksia Jehovan todistajien uskonnossa. Hallintoelimen täytyy jollain tasolla tajuta, etteivät asiat kestä kriittistä tarkastelua - samalla he ovat itsekin vankina systeemissä, jonka keulakuvia ovat. Kognitiivinen dissonanssi. Eikä millään muotoa yksin Jehovan todistajien uskontoon rajoittuva ilmiö, vaan esiintyy laajemminkin.
Tätä vaihtoehtoa on moni veikannut ja samaa arvailisin minäkin. Wikipedian mukaan joku voi hoidella kognitiivisen dissonanssin pois jonkinlaisella keskenään ristiriitaisten totuuksien lokeroinnilla (compartmentalization).
Compartmentalization is an unconscious psychological defense mechanism used to avoid cognitive dissonance, or the mental discomfort and anxiety caused by a person's having conflicting values, cognitions, emotions, beliefs, etc. within themselves.

Compartmentalization allows these conflicting ideas to co-exist by inhibiting direct or explicit acknowledgement and interaction between separate compartmentalized self states.
Tarinat joistakin hallintoelimen jäsenistä kertovat, että myös viina auttaa.

Sitten on tietysti vertaispaine, joka varmasti koskee hallintoelintä yhtä lailla kuin muita todistajia. Olohuoneessa on virtahepo, mutta kukaan ei halua olla se petturi, joka toteaa asian ääneen.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja pikku myy » 21.07.2017 17:41

Logiikasta puheen ollen.. Huvittavaa on että JT uskosta puhutaan miten se perustuu järkeen,todistettuihin faktoihin ja asioiden perusteelliseen tutkimiseen.
Ei mitään tunteeseen ja tunnelmaan perustuvaa.
Noh,niin on tuokin korttitalo sortunut itsellä tosiasioiden edessä.
Kuten moni muukin uskomus tulee sortumaan useampien kohdalla- mikä on hyvä.
Tietoa löytyy kun vain uskallusta piisaa.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Weathertop » 21.07.2017 16:12

Markku Meilo kirjoitti:Miksi ihmeessä odottaa uskonnolliselta kultilta logiikkaa?
Jep. Kun käytössä on tehokkaat mielenhallintakeinot, ei tarvita logiikkaa eikä tosiasioita. Oikeastaan johdonmukaisuudesta olisi vain haittaa, koska se saattaisi ohjata lahkolaisten ajattelua vaarallisille urille.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Weathertop » 21.07.2017 16:05

Markku Meilo kirjoitti:
Polyester kirjoitti:Hallintoelimen täytyy jollain tasolla tajuta, etteivät asiat kestä kriittistä tarkastelua...
Ray Franz toi CoC-kirjassaan asian esille 607:n suhteen, eli epäselvyyttä ko. vuosiluvun virheellisyydestä ei hallintoelimessä ole tuolloin ollut. Pojat odottavat edelleen niitä toistaiseksi löytymättömiä todisteita.
Samoinhan hallintoelimelle tuli tuolloin selväksi, että vuosi 1914 on copypastettu JT-doktriiniin suoraan adventisteilta. Harmillisesti koko paska vaan lepää ajanlaskuopin varassa, joten siitä ei voida koskaan luopua, vaikka tiedetään paremmin kuin hyvin, ettei sitä tue yksikään fakta.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2017 13:45

Misled kirjoitti:Lisäyksenä vielä se, että hallintoelinhän valitsee itse uudet jäsenet elimeen.
Ilmeisesti hallintoelin valitsee (äänestelemällä?) itselleen täydennystä jees-miehistä niin kauan kunnes Jehova ja Jeesus saavat päätettyä kenelle tuo valinta lopulta kuuluu (lihavointi lisätty):
Antautuneet, kastetut, voidellut kristityt tulivat tämän Seuran päätoimiston yhteyteen Pennsylvaniaan. Olivatpa he johtokunnassa tai eivät, niin he antautuivat käytettäviksi ”uskollisen ja ymmärtäväisen palvelija” -luokan erikoisessa työssä. He auttoivat palvelijaluokan ruokkimisessa ja ohjaamisessa, ja niin ilmaantui hallitseva elin. Se tapahtui ilmeisesti Jehovan näkymättömän toimivan voiman eli pyhän hengen ohjauksessa. Ja myös kristillisen seurakunnan Pään Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, ohjauksessa. Herra Jeesus Kristus ei tosin suoranaisesti nimittänyt tuon hallitsevan elimen jäseniä.
(Vartiotorni 1. maaliskuuta 1971 sivu 116)

Niin ei voi käydä hallintoelimelle, joka ei ole laillinen välikappale, vaan jonka jäsenet ”valitsee Jehovan ja Kristuksen ohjaama pyhä henki”. Hallintoelin jatkaa siksi toimintaansa ja saa Jehovan todistajien varauksettoman tuen maailmanlaajuisesti. (Vartiotorni 15. tammikuuta 1990 sivu 26-27)

”Laillisen yhdistyksen jäsenet valitsevat sen johtokunnan jäsenet äänestämällä, mutta hallintoelintä ei nimitä kukaan ihminen vaan Jeesus Kristus.” (Vartiotorni 15. huhtikuuta 2001 sivu 29)

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2017 13:33

Eteisvahti kirjoitti:Mikäköhän on nykyään peruste sille, että naisia ei silti päästetä hallintoelimeen?
Kun voidellut naiset olivat osa orjaa, niin naisilla oli opetusvelvollisuus sekä samanaikainen opetuskielto. Nyt opetusvelvollisuus lienee poistunut kun hallintoelin heittäytyi orjaksi, mutta opetuskielto on voimassa.
Miksi ihmeessä edes voidella naisia jos he eivät saa kuitenkaan suorittaa Orjalle määrättyjä tehtäviä?
Miksi ihmeessä odottaa uskonnolliselta kultilta logiikkaa?

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Misled » 21.07.2017 13:07

Polyester kirjoitti:
Shamaani kirjoitti:Uskooko hallintoelin aidosti omia opetuksiaan vai mistä on kyse? Eihän kukaan asiaan uskomaton voisi tehdä tuollaista virhettä koska tiedostaa että sitä ei ole tapahtumassa, vai voiko?
Tämä on mielestäni suurimpia arvoituksia Jehovan todistajien uskonnossa. Hallintoelimen täytyy jollain tasolla tajuta, etteivät asiat kestä kriittistä tarkastelua - samalla he ovat itsekin vankina systeemissä, jonka keulakuvia ovat. Kognitiivinen dissonanssi. Eikä millään muotoa yksin Jehovan todistajien uskontoon rajoittuva ilmiö, vaan esiintyy laajemminkin.

Cedars tuli David Splanen likilegendaarista fläppitauluesitystä katsoessaan sellaiseen johtopäätökseen, että hallintoelin itsekin uskoo hölynpölyynsä:
jwsurvey.org kirjoitti:It is, to my mind, further proof that the Governing Body are not cynical con-men but really do believe their own nonsense – and expect us to believe it too. Otherwise, they would have steered clear of the subject entirely, and spoken about something more compelling and universally appealing.
http://jwsurvey.org/cedars-blog/david-s ... laining-it

Samalla hallintoelin tietää paljon ja ilmeisesti (kirjoitusosaston ja lakiosaston ohella) päättää paljosta. Siten he ovat myös paljosta pahasta, toki joskus hyvästäkin vastuussa. Melkoisen sopan pojat ovat keittäneet.
Järjestörakenteessa on se ongelma, että kukaan ei ole tottunut ajattelemaan omilla aivoilla. Ohjeet tulevat aina ylempää. Sitten kun tällainen järjestöjyrä 30-40 vuoden kokoajanpalveluksen jälkeen valitaan hallintoelimeen, niin tilanne saattaa olla jopa pelottava. Keneltä nyt kysyä ohjeet?

Sen vuoksi hallintoelin peesailee aiempia opetuksia ja kaikesta "tohinasta" huolimatta mitään isoja juttuja ei tapahdu. Toki ymmärtävät sen, että kansa haluaa uutta valoa ja sitä sitten järjestetään joko pakon sanelemana tai joitakin vähäpätöisiä asioita justeeraamalla.

Mutta siis organisaatiokoneisto itsessään tuhoaa muutoksen mahdollisuuden. Jos jotain ideoita nuorena vanhimpana olikin, niin vuosikymmenten järjestöalamaisuus on ne tukahduttanut siihen mennessä, jos ja kun joillekin harvoille ja valituille käy kutsu hallintoelimeen.

Lisäyksenä vielä se, että hallintoelinhän valitsee itse uudet jäsenet elimeen. Haluavatko he sinne sellaisia, jotka ovat valmiita keikuttamaan venettä? Eiköhän uusia jamppoja seurata ensin vuositolkulla ja kun ovat osoittautuneet kaikessa kirjaimellisestikin lampaiksi ja ovat nykyisten jäsenten klooneja, niin sitten saattaa ovi avautua.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Eteisvahti » 21.07.2017 12:59

Tony kirjoitti:Tarkistamatta veikkaisin, että koska naisen piti vaieta seurakunnassa. Ja että voideltujen sukupuoleton osa astuu voimaan vasta taivaaseen ylösnousemuksessa.
Jeesus pysynee kuitenkin miehenä ja voidelluista tulee hänelle morsian, että taitaa veljillämme olla edessä muutama hämmentävä vuosi ennen sopeutumista :shock: No, vitsit vitsinä.

Eiköhän seura joskus vielä keksi miten sisaret saadaan tasaveroisiksi. Onhan teokraattisessa koulussa kierretty sisarten lavalta opettamista laittamalla opetus näytelmän muotoon, jossa toinen sisar esittää opetettavaa kiinnostunutta. Onneksi Jehova ei ole huomannut vielä tätä.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Tony » 21.07.2017 12:45

Eteisvahti kirjoitti: Mikäköhän on nykyään peruste sille, että naisia ei silti päästetä hallintoelimeen? Kuvittelisi, että Hengellä voitelu ylittää ihmisen sukupuolen ja se olisi peruste sukupuolen sijaan. Miksi ihmeessä edes voidella naisia jos he eivät saa kuitenkaan suorittaa Orjalle määrättyjä tehtäviä?
Tarkistamatta veikkaisin, että koska naisen piti vaieta seurakunnassa. Ja että voideltujen sukupuoleton osa astuu voimaan vasta taivaaseen ylösnousemuksessa.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Eteisvahti » 21.07.2017 12:42

Markku Meilo kirjoitti:
Eteisvahti kirjoitti:Kuinka menee muuten voideltujen sukupuolijakauma? Ei kai Jehova suosi miehiä?
Jehovallahan ei ole sormensa pelissä, mutta mielenkiintoinen kysymys, en ole havainnut kommenttia aiheesta. Näppituntuma omasta nuoruudesta oli se, että naisten yliedustuksesta huolimatta oli voidelluiksi miellettävien joukko selvästi miesvoittoista.
Mikäköhän on nykyään peruste sille, että naisia ei silti päästetä hallintoelimeen? Kuvittelisi, että Hengellä voitelu ylittää ihmisen sukupuolen ja se olisi peruste sukupuolen sijaan. Miksi ihmeessä edes voidella naisia jos he eivät saa kuitenkaan suorittaa Orjalle määrättyjä tehtäviä?

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2017 11:01

Eteisvahti kirjoitti:Kuinka menee muuten voideltujen sukupuolijakauma? Ei kai Jehova suosi miehiä?
Jehovallahan ei ole sormensa pelissä, mutta mielenkiintoinen kysymys, en ole havainnut kommenttia aiheesta. Näppituntuma omasta nuoruudesta oli se, että naisten yliedustuksesta huolimatta oli voidelluiksi miellettävien joukko selvästi miesvoittoista.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Eteisvahti » 21.07.2017 08:33

Kuinka menee muuten voideltujen sukupuolijakauma? Ei kai Jehova suosi miehiä?

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.07.2017 22:21

Polyester kirjoitti:Hallintoelimen täytyy jollain tasolla tajuta, etteivät asiat kestä kriittistä tarkastelua...
Ray Franz toi CoC-kirjassaan asian esille 607:n suhteen, eli epäselvyyttä ko. vuosiluvun virheellisyydestä ei hallintoelimessä ole tuolloin ollut. Pojat odottavat edelleen niitä toistaiseksi löytymättömiä todisteita.

Re: Hyvä Vartiotorniseura

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.07.2017 22:17

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Aivan. Nytkin konventtipuheessa painotettiin voideltujen vähäistä määrää ja annettiin kuva, että tämä määrä olisi kaiken aikaa vähentymässä.
Kukin voi todeta viimeisten vuosien "vähenemisen" kasvuprosenteista, vuonna 2014 jäännöksen lukumäärä kasvoi 6,94 %, vuonna 2015 kasvua oli 7,48 % ja vuonna 2016 huimaavat 18,69 %. Todellinen kasvu on suurempi, koska noihin kasvulukuihin pitäisi lisätä luonnollinen poistuma.

Ja mitä sitten tulee jäännöksen luopumiseen jehovantodistajuudesta, niin tällaista käsitystä on ollut vallalla aiemmin:
”Merkitseekö tämä, ettei Jumala nykyään kutsu ketään taivaalliseen elämään? Ennen sinetöimisen loppuunsaattamista on mahdollista, että jotkut harvat, joilla on tuo toivo, saattavat osoittautua uskottomiksi, jolloin heidän tilalleen täytyy valita joitakuita muita. Näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että näin tapahtuisi hyvin harvoin.” (uw-FI 1983 s. 112)

Jos jostakusta voidellusta tulee katumaton luopio, Jehova epäilemättä kutsuu jonkun toisen hänen sijaansa (Roomalaisille 11:17–22). Todennäköisesti kovin monet aidot voidellut eivät kuitenkaan ole tulleet uskottomiksi. Toisaalta ajan kuluessa jotkut kristityt, jotka on kastettu vuoden 1935 jälkeen, ovat saaneet todistuksen siitä, että heillä on taivaallinen toivo (Roomalaisille 8:16, 17). Tämän vuoksi vaikuttaa siltä, että emme voi määrittää tarkkaa ajankohtaa, jolloin kristittyjen kutsuminen taivaalliseen toivoon lakkaa. (Vartiotorni 1. toukokuuta 2007 sivu 31)
Tossa kiinnittää myös huomiota se, että on nykyään on olemassa aitoja sekä epäaitoja voideltuja.

Ylös