HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Markku Meilo » 22.09.2017 00:14

Pro et contra kirjoitti:Pitäytyisin tuon "nokkimisen" suhteen pelkässä "tiukassa järjestyksessä" mutta on se noinkin kuten sanot ja kieltätyminen jostakin "palvelusedusta" vasta herättääkin kummastusta...
On makuasia millä sanoilla tarkalleen ottaen tuota Vt-menoa kuvailee, nepotismia unohtamatta.
...nuorilla kun on tämä seurakunnan luoma "vertaispaine" joka ajaa eteenpäin teokraattisissa toimissa.
Tuossakin suhteessa kehitys on kehittynyt, nykyisen ikäisiä vanhimpia ei nuoruudessani ollut. Toki siihen vaikutti se, että alkuun Jehovan väitettiin henkensä välityksellä hyväksyneen komppa... eikun seurakunnanpalvelijoiksi ainoastaan jäännöksen jäseniä. Sitten oli jäljellä enää kykenemättömiä yksilöitä ja Jehovan oli pakko (kun esimerkiksi 1951 ja 1954 maailmanloput eivät realisoituneet) henkensä välityksellä valita hyvän tahdon ihmisiä, ei siis vielä jehovantodistajia. Mutta nämä olivat kyllä aivan muuta kuin kaksikymppisiä.

Tottahan nykykaksikymmpiset hakkaavat muinaisten kaksikymppisten tason mennen tullen monessa tiedollisessa suhteessa, mutta jehovantodistajuudessa he helposti taantuvat rehellisen tiedonhankinnan sekä esitetyn kritiikin suhteen juuri vertaispaineen alla.
Seurauksena voi pahimmillaan tulla juuri kaksoiselämän vietto ja traaginen sortuminen, jotkut tipahtaa vähän korkeammalta ja kovemmin alas.
Jehovantodistajuus on ansa ja orjuuttava kultti, sellaista ei ole pienintäkään mahdollisuutta jättää taakseen seurauksitta kultin taholta. Lohtua voi toki vetää vaikka siitä, että Islam näyttäytyy elämän jatkumisen kannalta vielä pahempana.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Pro et contra » 21.09.2017 21:42

Markku kirj: Vt-seurassa on hyvin tiukka nokkimisjärjestys, jonka noudattamatta jättäminen on tietysti jokaisen oma valinta, mutta samalla se on kapinointia Jehovan järjestelyjä vastaan kun opillisesti kehotetaan kaiken aikaa tottelemaan ja hoitamaan kaikki annetut hommat. Näin ollen tuo vapaa valinta ei lähtökohtaisesti ole vapaa seurauksista, jolloin 'oma valinta' on suhteellinen käsite.
Pitäytyisin tuon "nokkimisen" suhteen pelkässä "tiukassa järjestyksessä" mutta on se noinkin kuten sanot ja kieltätyminen jostakin "palvelusedusta" vasta herättääkin kummastusta, nuorilla kun on tämä seurakunnan luoma "vertaispaine" joka ajaa eteenpäin teokraattisissa toimissa.
Seurauksena voi pahimmillaan tulla juuri kaksoiselämän vietto ja traaginen sortuminen, jotkut tipahtaa vähän korkeammalta ja kovemmin alas.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.09.2017 19:57

Pro et contra kirjoitti:Oikeuskomiteassa istuminen jos mikä on ainakin oma valinta...
Melkoisen samalla tavalla vapaaehtoinen oma valinta kuin esimerkiksi verikortin allekirjoitus muiden vahdatessa nimmarin raapustusta. Nykyisin on monilla alueilla pulaa vanhimmista*, sitä on puheissa valiteltu sen jälkeen kun nuoriso on kaikonnut tai monotettu. Nk. palvelusedusta kieltäytyminen ei ole koskaan ollut plussaa ja nk. palvelusedun jättäminen ilman muille kelpaavaa syytä on etenkin vanhimman kohdalla ollut leima otsaan.

Nepotismin ohella Vt-seurassa on hyvin tiukka nokkimisjärjestys, jonka noudattamatta jättäminen on tietysti jokaisen oma valinta, mutta samalla se on kapinointia Jehovan järjestelyjä vastaan kun opillisesti kehotetaan kaiken aikaa tottelemaan ja hoitamaan kaikki annetut hommat. Näin ollen tuo vapaa valinta ei lähtökohtaisesti ole vapaa seurauksista, jolloin 'oma valinta' on suhteellinen käsite.

* Tietämäni ääritapaus on australialainen JWD:llä kirjoitellut nimmari K****e, joka sisarena hoiti AP:n hommaa kun seurakunnassa ei kerta kaikkiaan muuta ollut saatavilla. Kierrospaavali oli kuulemma nimittänyt häntä kauneimmaksi tuntemistaan appareista.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Pro et contra » 21.09.2017 18:26

Weathertop : Raamattuhan suhtautuu varsin hyväksyvästi jopa siihen, että sen päähenkilö ___ raiskaa miespuolisen Dagon-jumalan ja menee naimisiin Daavidin kanssa. Tästä lisää teologi Theodore W. Jennings Jr.:n erinomaisessa teoksessa Jacob's Wound: Homoerotic Narrative in the Literature of Ancient Israel.
?
Koskaan tämmösestä kuullutkaan mutta pitääkö kyseinen teos ihan vakavasti ottaa?

En ole täällä ketään tuomitsemassa tai osoittelemassa kun itsekin toimin tällähetkellä kahdella kaistalla ; täällä VSf parissa ja toisaalla VTs riveissä, silti katson että jossakin kohtaa jokaisella on oltava kyky tehdä moraalisesti ja eettisesti kestäviä ratkaisuja, kukaan ei varsinaisesti pakota todistajaa edistymään jopa vanhimmaksi saakka ja silti toimimaan itse vastoin kaikkkia niitä periaatteita joista muita (uskon tovereita ) jopa oikeuskomiteassa on valmis muistuttamaan.
Oikeuskomiteassa istuminen jos mikä on ainakin oma valinta , musta ei sellaiseen hommaan näin ajatellen olisi vaan kukin taaplaa tyylillään.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Weathertop » 21.09.2017 17:23

Johanneksen poika kirjoitti:Koska Veikko Leinonen ei "ihan" pysynyt keskellä "totuuden" valtatietä, ojennan hänelle ja muillekin auttavan käden näkemään ne "pienet" vivahde-erot totuuden ja äärimmäisen valheen välillä tässä Hesarin jutussa.

Täällä on hieman käsitelty Veikon viittä väitettä.
Hienosti teit taas sen, mikä jokaisen toimittajan pitäisi aina Leinosta haastatellessaan tehdä. Valitettavasti journalismi on Suomessa katoava luonnonvara. Samasta syystä oli kesällä mahdotonta saada mediaa kiinnostumaan tuosta mainitusta videosta, vaikka se on lajissaan suorastaan harvinaisen törkeä.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Weathertop » 21.09.2017 17:03

Tony kirjoitti:
Weathertop kirjoitti:Aiemmin tänä vuonna homoseksuaalisia tekoja on verrattu tupakointiin.
Melkoista tekstiä kyllä tuokin. Rupesipas tekemään mieli röökiä.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Weathertop » 21.09.2017 16:46

Tässä vielä hyvä kirjoitus tuosta tämänvuotisesta homovihavideosta:

http://jwsurvey.org/homophobia/jw-org-r ... r-wife-lot

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Weathertop » 21.09.2017 16:33

Pro et contra kirjoitti:
Tony kirjoitti:
Weathertop kirjoitti:Tämänvuotisessa konventtivideossa Muistakaa Lootin vaimoa annettiin kyllä varsin suoraan ymmärtää, että homoseksuaalinen suuntautuminen on oma valinta. Käsittääkseni tämä on jyrkennys aikaisempaan linjaan.
Olikos tuota videota muuten katsottavissa missään?

Aiemmin tänä vuonna homoseksuaalisia tekoja on verrattu tupakointiin.
Lootin filmiä en ole nähnyt sattuneista syistä mutta tuosta homoseksuaalisuuden toteuttamisesta rinnastettuna tupakointiin tapana joka luonnollisesti on opeteltu tapa on kyse vähän muusta.
On liian yksinkertaistavaa tehdä johtopäätös että tässä olisi taas kyse jostakin muutoksesta jyrkempään suuntaan, tuossa keskustelussa tunnustettiin että se on oma valinta toteuttaako taipumuksien mukaan seksuaalisuutta mutta ei siinä otettu kantaa siihen ovatko seksuaaliset taipumukset opittuja ja seksuaalinen identiteetti oma valinta! Tässä on ihan selvä painopiste-ero milloin puhutaan seksuaalisesta identiteetistä ja milloin tämän identiteetin mukaisten seksuaalisten tekojen toteuttamisesta.
Raamatussa ei tuomita homoseksuaaleja vaan teot samalla tavoin kuin ei tuomita alkoholiakaan vaan siitä johtuvat teot.
Se, viitataanko videossa (siis siinä, josta minä puhuin) valinnanvapaudella suuntautumiseen vai tekoihin, jätetään tarkoituksella katsojan tulkittavaksi. Mikä jehovapropagandasta puhuttaessa tarkoittaa käytännössä sitä, että viitataan suuntautumiseen. Ei tietenkään sillä, ettei jo toisten ihmisten seksuaalisen suuntautumisen toteuttamisen tuomitseminen olisi kertakaikkisen törkeää. Se, että motiivina on taikausko, ei ainakaan minun silmissäni vähennä toiminnan paheksuttavuutta vaan korostaa sitä.

Raamatusta voidaan aiheellisesti sanoa paljon pahaa, mutta homoseksuaalisuutta (suuntautumista tai tekoja) se ei yksiselitteisesti tuomitse yhdessäkään kohtaan. Käännökset sitten asia erikseen. Raamattuhan suhtautuu varsin hyväksyvästi jopa siihen, että sen päähenkilö Jahve raiskaa miespuolisen Dagon-jumalan ja menee naimisiin Daavidin kanssa. Tästä lisää teologi Theodore W. Jennings Jr.:n erinomaisessa teoksessa Jacob's Wound: Homoerotic Narrative in the Literature of Ancient Israel.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Tony » 21.09.2017 09:47

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.09.2017 17:50

Pro et contra kirjoitti:...ne ovat pelkkää julkisuuskuvan ylläpitoa.
Arkisemmin ilmaistuna valheellisen kuvan ylläpitoa, siis valehtelua.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Tony » 20.09.2017 17:09

Pro et contra kirjoitti:On liian yksinkertaistavaa tehdä johtopäätös että tässä olisi taas kyse jostakin muutoksesta jyrkempään suuntaan, tuossa keskustelussa tunnustettiin että se on oma valinta toteuttaako taipumuksien mukaan seksuaalisuutta mutta ei siinä otettu kantaa siihen ovatko seksuaaliset taipumukset opittuja ja seksuaalinen identiteetti oma valinta! Tässä on ihan selvä painopiste-ero milloin puhutaan seksuaalisesta identiteetistä ja milloin tämän identiteetin mukaisten seksuaalisten tekojen toteuttamisesta.
Pointtina oli rinnastus seksuaali-identiteettiin kuuluvien tekojen ja tupakoinnin välillä. Näillä kahdella on sellainen ihan snadi ero. Ensimmäinen on osa sinua läpi elämäsi, haluat tai et. Jälkimmäinen on opittu tapa, josta pääsee keskimäärin kohtuullisen helposti eroon. Ainakin jos vertaa seksuaali-identiteettinsä koko elämän kestävään järjestelmälliseen tukahduttamiseen.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Pro et contra » 20.09.2017 17:01

Eteisvahti kirjoitti:Tämä oli niin hyvä artikkeli, että toivoisin jokaisen Jehovan todistajan lukevan sen kokonaisuudessaan. Jutussahan on haastateltu Virallista Tiedottajaa, joten artikkeli on syytä lukea.
Täytyykin panna korvan taakse se mitä V.L. edelleen vakaasti toistaa järjestön kantana olevan että ainoastaan "hengelliset siteet katkeavat mutta ei lähimmäisen rakkaus" kun näitä erotteluja tulee vastaan, tosin kaikki tietänevät mikä todellinen tilanne on eikä näillä lausumilla ole tositilanteessa mitään merkitystä, ne ovat pelkkää julkisuuskuvan ylläpitoa.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Pro et contra » 20.09.2017 16:52

Tony kirjoitti:
Weathertop kirjoitti:Tämänvuotisessa konventtivideossa Muistakaa Lootin vaimoa annettiin kyllä varsin suoraan ymmärtää, että homoseksuaalinen suuntautuminen on oma valinta. Käsittääkseni tämä on jyrkennys aikaisempaan linjaan.
Olikos tuota videota muuten katsottavissa missään?

Aiemmin tänä vuonna homoseksuaalisia tekoja on verrattu tupakointiin.
Lootin filmiä en ole nähnyt sattuneista syistä mutta tuosta homoseksuaalisuuden toteuttamisesta rinnastettuna tupakointiin tapana joka luonnollisesti on opeteltu tapa on kyse vähän muusta.
On liian yksinkertaistavaa tehdä johtopäätös että tässä olisi taas kyse jostakin muutoksesta jyrkempään suuntaan, tuossa keskustelussa tunnustettiin että se on oma valinta toteuttaako taipumuksien mukaan seksuaalisuutta mutta ei siinä otettu kantaa siihen ovatko seksuaaliset taipumukset opittuja ja seksuaalinen identiteetti oma valinta! Tässä on ihan selvä painopiste-ero milloin puhutaan seksuaalisesta identiteetistä ja milloin tämän identiteetin mukaisten seksuaalisten tekojen toteuttamisesta.
Raamatussa ei tuomita homoseksuaaleja vaan teot samalla tavoin kuin ei tuomita alkoholiakaan vaan siitä johtuvat teot.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Johanneksen poika » 20.09.2017 16:26

Koska Veikko Leinonen ei "ihan" pysynyt keskellä "totuuden" valtatietä, ojennan hänelle ja muillekin auttavan käden näkemään ne "pienet" vivahde-erot totuuden ja äärimmäisen valheen välillä tässä Hesarin jutussa.

Täällä on hieman käsitelty Veikon viittä väitettä.

Re: HS: ”Ehtivät he sen sanoa, että olen mätäpaise” – Tom-Kristian Heinäaho

Kirjoittaja Psalmista606 » 20.09.2017 16:19

Tony kirjoitti:
Weathertop kirjoitti:Tämänvuotisessa konventtivideossa Muistakaa Lootin vaimoa annettiin kyllä varsin suoraan ymmärtää, että homoseksuaalinen suuntautuminen on oma valinta. Käsittääkseni tämä on jyrkennys aikaisempaan linjaan.
Olikos tuota videota muuten katsottavissa missään?

Aiemmin tänä vuonna homoseksuaalisia tekoja on verrattu tupakointiin.
jw-örkistä ainakin löytyy kohdasta Julkaisut -> Konventtijulkaisut.

Ylös