Alaikäisenä naimisiin

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Alaikäisenä naimisiin

Re: Alaikäisenä naimisiin

Kirjoittaja Weathertop » 15.10.2017 14:18

Naimisiin ehtii kyllä aikuisenakin (ja siis ihan oikeasti aikuisena, ei vain täysi-ikäisenä). Jos on hirveä kiire, homma ei todennäköisesti ole kovin tasapainoisella pohjalla. Ja hihhulien panemiskielloissa ei tietenkään ole mitään tasapainoista.

Re: Alaikäisenä naimisiin

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 15.10.2017 14:08

Tämä asia onkin vaikea.


Astiain ydin on tässä:
Isän tehtävä on rakastaa tytärtään niin paljon, ettei tyttären tarvitse paskaa jätkää ottaa, eikä edes tavoitella sellaisen sontiaisen huomiota.

Jos isä on täyttänyt tuon velvollisuutensa, niin tytär osaa kyllä valita puolisonsa oikein riippumatta siitä ovatko molemmat tai vain toinen alaikäisiä.

Alaikäisenä naimisiin

Kirjoittaja Nukahtanut » 15.10.2017 10:16

Luimpa tuossa hesarin mielipidekirjoituksen liittyen lakiehdotukseen, joka kieltäisi mahdollisuuden alaikäisenä naimisiinmenosta.
Nykyisellään naimisiin pääsee alaikäisenä erikoisluvalla, mutta lakiin halutaan muutos, koska lapsiavioliitot eivät monien mielestä ole hyväksyttäviä.

Miten tämä liittyy todistajiin? Noissa piireissä on yleistä mennä naimisiin ennen 18 ikävuotta (esim serkkuni teki näin), eikä sitä pidetä outona.
Mietin myös oliko mielipiteen kirjoittaja todistaja. Ainaki "kiristitty" sanoi olevansa. Toki hänen kohdallaan tulossaoleva lapsi pakotti naimisiin aikaisin.

Alla mielipidekirjoitus
https://www.hs.fi/paivanlehti/15102017/ ... 09109.html

Kysymys kuuluukin, onko nykyinen laki riittävä? Vai mennäänkö sen varjolla naimisiin väkisin?

Ylös