Vimosin uutinen maailmalta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vimosin uutinen maailmalta

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Weathertop » 22.01.2018 01:06

Polyester kirjoitti: Korvausoikeudenkäynneissä Vartiotorni on tähän asti vastannut Jehovan todistajien uskonnon puolesta. Todellista johtajaa Jeesus Kristusta taivaassa ei ole kukaan uskaltanut haastaa, kun hänen antimaterianappinsa on isompi kuin Trumpin ydinasenappi.
On myös syytä kysyä, päätyisikö juuri Jehovan todistajien Jeesus syytettyjen penkille vai pakottaisiko se sinne jonkin pienemmän lahkon version sijaiskärsijäksi.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Polyester » 21.01.2018 22:46

Misled kirjoitti:Hallintoelin päättää käytännössä kaikista oppiasioista ja tosiasiallisesti johtaa järjestöä, mutta ei ole mitenkään yhteydessä itse lailliseen yhdistykseen, eli Vartiotorniseuraan. Toisaalta Vartiotorniseuralla ei ole mitään tekemistä oppiasioiden kanssa. Oikeustapauksissa seura voi vedota siihen, että kyseessä on laillinen yhdistys, joka ei päätä mistään oppikysymyksistä, eikä niin ollen ole vastuussa niistä.
Juuri tämä tosiasiallinen johtajuus tulisi varmasti puntaroitavaksi, jos päitä tarvittaisiin vadille. Muodollisen aseman puute ei välttämättä suojele hallintoelintä: mafiosokin voidaan tuomita, vaikka hänellä ei olisi muodollista asemaa perheen oliiviöljy-yhtiössä, jos voidaan osoittaa, että hän vetelee kulissien takana naruista. Toisaalta en ole välttämättä vakuuttunut, että hallintoelin oikeasti päättää niin paljosta kuin se itse antaa ymmärtää ja jehovantodistajat luulevat. Kirjoitusosastolla ja lakiosastolla lienee sanansa sanottavana, kun tärkeitä päätöksiä tehdään. Tämän päätöshimmelin julkinen avaaminen olisi erittäin kiinnostavaa seurattavaa.

Korvausoikeudenkäynneissä Vartiotorni on tähän asti vastannut Jehovan todistajien uskonnon puolesta. Todellista johtajaa Jeesus Kristusta taivaassa ei ole kukaan uskaltanut haastaa, kun hänen antimaterianappinsa on isompi kuin Trumpin ydinasenappi.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Misled » 20.01.2018 07:42

J Hepatiitti kirjoitti:Muistan kyllä kakarana kun tuosta organisaation erottelusta tuli ilmoitus. Ajatuksena oli, että vainojen sattuessa hallintoelin olisi suojattu. Perustoimintaahan tuo on lafkoille, ainakin jos on jotain mikä ei kestä päivänvaloa.
Vaikuttaa erittäin kätevältä systeemiltä (jostakin syystä tästä tulee mieleen yritysten harrastama verosuunnittelu).

Hallintoelin päättää käytännössä kaikista oppiasioista ja tosiasiallisesti johtaa järjestöä, mutta ei ole mitenkään yhteydessä itse lailliseen yhdistykseen, eli Vartiotorniseuraan. Toisaalta Vartiotorniseuralla ei ole mitään tekemistä oppiasioiden kanssa. Oikeustapauksissa seura voi vedota siihen, että kyseessä on laillinen yhdistys, joka ei päätä mistään oppikysymyksistä, eikä niin ollen ole vastuussa niistä.

Tokihan Vartiotorniseura on joutunut maksumieheksi näissä pedofiilijutuissa, mutta vankilatuomioita on varmasti erittäin vaikea antaa edellä kuvatun järjestelyn vuoksi.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Kaarmis » 19.01.2018 22:50

Ja lakiosasto siteen varmaan Transsylvaniaan?

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Pro et contra » 19.01.2018 22:43

Vartiotorniseuraahan on sitten rekisteröity NewYorkiin ja Pennsylvaniaan.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Kaarmis » 19.01.2018 22:34

Itseaiheutettujen vainojen varalle pitää joko rakentaa pommisuojat diktaatoreille, tai sitten tehdä organisaatiomuutoksia juridisista vastuiden kantajista?

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja J Hepatiitti » 19.01.2018 17:15

Muistan kyllä kakarana kun tuosta organisaation erottelusta tuli ilmoitus. Ajatuksena oli, että vainojen sattuessa hallintoelin olisi suojattu. Perustoimintaahan tuo on lafkoille, ainakin jos on jotain mikä ei kestä päivänvaloa.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Weathertop » 19.01.2018 16:55

Vieraas kirjoitti: Käsittääkseni vielä puuttuu ennakkotapaus, jossa myös USA:n korkein oikeus tuomitsisi uskonnollisen organisaation hyväksikäytön peittelemisestä.
Jehovan todistajien kohdalla pitäisi vielä pystyä päättämään, mikä juridinen organisaatio tarkalleen ottaen tuomittaisiin.

EDIT: Todennäköisestihän se olisi kai Vartiotorni-seura, jolloin kukaan hallintoelimestä ei ainakaan lähtisi lusimaan?

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Vieraas » 18.01.2018 18:01

Nukahtanut kirjoitti:Mutta samalla tää osoittaa, että lahkoa on todella vaikeaa saada tuomittua muuhun kuin maksamaan rahaa. Ja sehän on heille se helpoin pakotie. Mieluummin rahaa kuin joku vankilaan, varsinkin jos kyse vastuuhenkilöistä.
Käsittääkseni vielä puuttuu ennakkotapaus, jossa myös USA:n korkein oikeus tuomitsisi uskonnollisen organisaation hyväksikäytön peittelemisestä.
Polyester kirjoitti:Firmaa ei voi pistää vankilaan, vain ihmisen voi. Tässähän on lisäksi ollut kyse (taustalla olevista rikoksista huolimatta) siviilioikeudellisesta eikä rikosoikeudellisesta asiasta, mikä voi rajoittaa tutkintamenetelmiä kuten ratsian tekemistä.
Tämä saa kyllä aina maallikon hämilleen. Legendaarisessa OJ Simpsonin oikeudenkäynnissähän mies oli rikosoikeudessa syytön murhaan, siviilikanteessa syyllinen. Päivääkään ei siis lusinut. (Murhateko itsessään oli päivänselvä.)

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Nukahtanut » 17.01.2018 23:15

Polyester kirjoitti: Vartiotorni vaikuttaa kuitenkin olevan ahtaalla, kun se joutuu tällaisen sopimuksen tekemään, ja jos näitä alkaa tulla lisää, kyllä se lompakossakin tuntuu. Kunnia siinä myös menee, mutta niinhän sitä sanotaan, että silloin maine toisaalta kasvaa.
Firmaa ei toki vankilaan saa, mutta jos edes joitain johtohenkilöitä joskus...
Mutta kyllähän systeemi kaatuu tuossa rahan puutteeseen todennäköisimmin. Ensin supistetaan niin kauan kuin voidaan ja sit pistetään lappu luukulle. Tai perustetaan uus firma jwork2 :D

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Polyester » 17.01.2018 20:46

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
efedrin kirjoitti:Leppävaaran kärryillä eivät asiaa uskoneet kun sitä ei heidän sivuiltaan löydy.
Tulit todistaneeksi kuulemani paikalliselta "kärrynvartijalta": "Me emme usko kuin omaan kirjallisuuteemme". Saattaisi olla aihetta uskoa muuhunkin.
Ja sitten vielä kehtaavat kehuskella, että ovat ottaneet vastaan rakkauden totuuteen voidakseen pelastua, kuten asia UM-käännöksessä hieman puisevasti muotoillaan. Asian mahdollinen pöyristyttävyyskin rajoittunee tähän hetkeen, kun uutisen vielä voi kuitata vääränä tietona ja valehteluna. Jos vastaansanomattomat todisteet lyötäisiin eteen, pitäisi harjoittaa jo toisenlaisia väistöliikkeitä.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Polyester » 17.01.2018 20:41

Nukahtanut kirjoitti:
Weathertop kirjoitti: Ei, mutta uhri sai edes jonkinlaista oikeutta ja uutisoinnista tulee selväksi, että lahko maksoi ennemmin uhrin hiljaiseksi kuin lähti oikeussaliin asti, mikä osoittaa sen pitäneen keissin häviämisen riskiä kohtuuttoman isona. Kyllä tämäkin on erittäin huonoa mainosta Tornille.
Uhri varmaan on tuohon kohtuutyytyväinen, koska ei jääny ilman oikeutta ja vuosien taistelu toi edes jotain.
Mutta samalla tää osoittaa, että lahkoa on todella vaikeaa saada tuomittua muuhun kuin maksamaan rahaa. Ja sehän on heille se helpoin pakotie. Mieluummin rahaa kuin joku vankilaan, varsinkin jos kyse vastuuhenkilöistä.
Firmaa ei voi pistää vankilaan, vain ihmisen voi. Tässähän on lisäksi ollut kyse (taustalla olevista rikoksista huolimatta) siviilioikeudellisesta eikä rikosoikeudellisesta asiasta, mikä voi rajoittaa tutkintamenetelmiä kuten ratsian tekemistä. Tästä on ollut keskustelua JW Survey -sivustolla. Sitä en tiedä, miksi syytettä ei ole nostettu, mutta siinä tapauksessa tuskin edes USA:ssa pystyisi vakavan rikoksen hyvittämään rahatukulla, vaikka uhri olisikin tällaiseen järjestelyyn suostuvainen.

Vartiotorni vaikuttaa kuitenkin olevan ahtaalla, kun se joutuu tällaisen sopimuksen tekemään, ja jos näitä alkaa tulla lisää, kyllä se lompakossakin tuntuu. Kunnia siinä myös menee, mutta niinhän sitä sanotaan, että silloin maine toisaalta kasvaa.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 17.01.2018 18:51

efedrin kirjoitti:Leppävaaran kärryillä eivät asiaa uskoneet kun sitä ei heidän sivuiltaan löydy.
Tulit todistaneeksi kuulemani paikalliselta "kärrynvartijalta": "Me emme usko kuin omaan kirjallisuuteemme". Saattaisi olla aihetta uskoa muuhunkin.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja Weathertop » 17.01.2018 16:45

efedrin kirjoitti:Tämäkin uutinen tulee varmaan Suomenkin mediaan?
Valitettavasti näistä on uutisoitu Suomessa aika harvakseltaan. Monetkaan toimittajat eivät ehkä täysin ymmärrä, mistä Jehovan todistajissa on kyse: kansainvälisestä ja keskusjohtohtoisesta organisaatiosta, jolla ihan oikeasti on Suomessa täsmälleen samat säännöt ja käytännöt kuin vaikkapa Yhdysvalloissa tai Australiassa.

Tästä syystä ehkä helposti koetaan, etteivät jotkin ulkomaalaisten hihhulien rikokset ja oikeussotkut riitä ylittämään uutiskynnystä Suomessa. Se on sekä väärin että erittäin surullista, koska nämä jutut todella olisivat tärkeää tietoa kultista, jolla on paljon jäseniä tässäkin maassa.

Re: Vimosin uutinen maailmalta

Kirjoittaja efedrin » 17.01.2018 14:21

Tämäkin uutinen tulee varmaan Suomenkin mediaan? Leppävaaran kärryillä eivät asiaa uskoneet kun sitä ei heidän sivuiltaan löydy. Tuntui olevan pöyristyttävä asia jos on totta. Pois lahkosta eivät luvanneet lähteä vaikka totta olisikin.

Sakkoasian tiesivät ja raha tulee heidän mielestä takaisin kun oikeudenkäynnit päättyvät.

Ylös