Turvapaikkoja

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Turvapaikkoja

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Polyester » 29.01.2018 20:30

Pro et contra kirjoitti:Näin varmasti olisi, sen sijaan verensiirtokiellon höllentäminen edellyttäisi uskottavaa oppimuutosta jo mahdollisen jakaantumisen vaaran vuoksi.
Verta kohtaan istutettu kammo on sitä luokkaa, että monien on vaikea päästä siitä yli, vaikka sinänsä olisivatkin vapautuneet mielenhallinnasta. Sekin kuitenkin jo auttaisi asiaa, jos sairaalayhteyskomitea, vanhimmat ja oikeuskomitea saataisiin pois potilaan kimpusta. Heillä ei pitäisi olla mitään tekemistä potilaan ja hoitohenkilökunnan välisessä asiassa. Uskon, että myös veren käyttöön pätee jossain määrin sama periaate, eli jos järjestö lakkaisi muistuttamasta, sekaantumasta ja rankaisemasta, yksittäiset todistajat alkaisivat yhä enemmän tehdä myös vanhasta linjasta poikkeavia ratkaisuja.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Pro et contra » 29.01.2018 20:22

Polyester: Eivät _ _todistajat kauan karttaisi nykyiseen tapaan, jos järjestö lopettaisi siihen yllyttämisen ja asian valvonnan, vaikka mitään suoranaista oppimuutosta ei tulisikaan.
Näin varmasti olisi, sen sijaan verensiirtokiellon höllentäminen edellyttäisi uskottavaa oppimuutosta jo mahdollisen jakaantumisen vaaran vuoksi.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Weathertop » 29.01.2018 19:40

Polyester kirjoitti: Perusajatus olisi, että jos jokin asia on väärin ilman uskonnollista kontekstia tehtynä, sen tulisi olla väärin myös uskonnollisessa kontekstissa tehtynä. Uskonnon ei pitäisi antaa mitään erivapautta solvata, kiusata tai pahoinpidellä ihmisiä.
Totta. Uskontoja ei tulisi nostaa millekään jalustalle muiden ideologioiden yläpuolelle vain siksi, että ne sattuvat perustumaan taikauskoon.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Polyester » 29.01.2018 19:32

Weathertop kirjoitti:Tässäkin on se ongelma, että Jehovan todistajien kaltaisessa kultissa ei ole mielipiteitä vaan ainoastaan ylhäältä päin saneltu totuus, joka kulttilaiset indoktrinoidaan hyväksymään sellaisenaan. Puhutaan siis asetelmasta, jossa kukaan ei todellisuudessa käytä (oikein ymmärrettyä) mielipiteenvapautta, vaan hallitsijat ainoastaan riistävät sen alamaisiltaan.
Siksi vastatoimet pitäisikin suunnata järjestöä ja sen harjoittamaa indoktrinointia kohtaan. Eivät jehovantodistajat kauan karttaisi nykyiseen tapaan, jos järjestö lopettaisi siihen yllyttämisen ja asian valvonnan, vaikka mitään suoranaista oppimuutosta ei tulisikaan. Näkeehän tuon siitäkin, miten asiasta täytyy koko ajan muistutella. Jos muistutuksia ei säännöllisesti tule, aletaan lipsua inhimilliseen suuntaan, mihin omatuntokin ohjaisi. Siis oikea omatunto, ei se "Raamatulla valmennettu" omantunnon irvikuva.

Perusajatus olisi, että jos jokin asia on väärin ilman uskonnollista kontekstia tehtynä, sen tulisi olla väärin myös uskonnollisessa kontekstissa tehtynä. Uskonnon ei pitäisi antaa mitään erivapautta solvata, kiusata tai pahoinpidellä ihmisiä.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Weathertop » 29.01.2018 19:27

Polyester kirjoitti:Näiden väliin on jostain syystä kummallisen vaikea osua, vaikka teoriassa asian ei pitäisi olla mitään rakettitiedettä: puututaan jämäkästi kulttien ihmisoikeusrikkomuksiin rankaisemalla ryhmiä ja yksilöitä väärästä toiminnasta, mutta ei vääristä mielipiteistä.
Tässäkin on se ongelma, että Jehovan todistajien kaltaisessa kultissa ei ole mielipiteitä vaan ainoastaan ylhäältä päin saneltu totuus, joka kulttilaiset indoktrinoidaan hyväksymään sellaisenaan. Puhutaan siis asetelmasta, jossa kukaan ei todellisuudessa käytä (oikein ymmärrettyä) mielipiteenvapautta, vaan hallitsijat ainoastaan riistävät sen alamaisiltaan.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Polyester » 29.01.2018 18:23

Sukututkija kirjoitti:
J Hepatiitti kirjoitti:Empatiani asian suhteen on rajallista.
Samoin. Jos uskontokunta toimii niin, että se lakaisee lattioita esimerkiksi järjestäytyneen yhteiskunnan oikeusjärjestelmällä, on se mitä suurimmassa määrin exterministinen. Venäjällä asiaa suhtaudutaan kuten pitääkin.
Suomessa kaikki käy, kunhan muistaa kytkeä väärintekonsa ikivanhoihin paimentolaistarinoihin edes jonkinlaisella aasinsillalla. Tiukan paikan tullen viranomaisille ministereitä myöten voi kertoa sen, mitä he haluavatkin kuulla. Venäjällä on menty sitten toiseen ääripäähän, ei ole hyvä sekään. Näiden väliin on jostain syystä kummallisen vaikea osua, vaikka teoriassa asian ei pitäisi olla mitään rakettitiedettä: puututaan jämäkästi kulttien ihmisoikeusrikkomuksiin rankaisemalla ryhmiä ja yksilöitä väärästä toiminnasta, mutta ei vääristä mielipiteistä.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Lothar II » 29.01.2018 10:57

Tony kirjoitti:Antaa heidän virua vastaanottokeskuksissa odottelemassa mitä valtio heille keksii.
Vielä mitä.
Sehän on heille suuri mahdollisuus käännyttää mamuja, eihän kunnon todistaja odottele tumput suorina minuuttiakaan tällaisessa tilanteessa.
Kun Stalin karkoitti todistajia Siperiaan todella ankeisiin olosuhteisiin, niin siitä sanottiin, että sehän oli vain hyvä asia - heille tuli oiva tilaisuus levittää "totuutta".

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Tony » 29.01.2018 09:20

Sukututkija kirjoitti:Sitten toinen, niin sinällään myös mielenkiintoista, että esimerkiksi Suomen lahkolaiset eivät järjestä apua emigranteille. Luulisi, että autettaisiin uskonveljiä vaikeuksissa. Tässä (-kin) taas näkyy, mikä on homman perimmäinen tarkoitus.
Järjestössä vallitseva sykähdyttävä rakkaudellisuuden ilmapiiri tarkoittaa tässä suhteessa sitä, että valtio saa hoitaa.

Kun kyse on muutamasta kymmenestä tulijasta, järjestö kyllä pystyisi auttamaan jäseniään. Mutta mitä turhia. Antaa heidän virua vastaanottokeskuksissa odottelemassa mitä valtio heille keksii.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Sukututkija » 29.01.2018 08:44

J Hepatiitti kirjoitti:Empatiani asian suhteen on rajallista.
Samoin. Jos uskontokunta toimii niin, että se lakaisee lattioita esimerkiksi järjestäytyneen yhteiskunnan oikeusjärjestelmällä, on se mitä suurimmassa määrin exterministinen. Venäjällä asiaa suhtaudutaan kuten pitääkin.

Sitten toinen, niin sinällään myös mielenkiintoista, että esimerkiksi Suomen lahkolaiset eivät järjestä apua emigranteille. Luulisi, että autettaisiin uskonveljiä vaikeuksissa. Tässä (-kin) taas näkyy, mikä on homman perimmäinen tarkoitus.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja J Hepatiitti » 29.01.2018 03:06

Jehovan todistajien ahdinko Venäjällä näkyy turvapaikka­hakemuksina – Liikkeen Suomen-edustaja: ”Jotkut on potkittu pois töistä ja kouluista, heidän asuntojaan on turmeltu ja kokoontumiset estetty”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005542494.html

Empatiani asian suhteen on rajallista.

EDIT:lisäsin uutisen otsikon.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Weathertop » 27.01.2018 15:22

J Hepatiitti kirjoitti:Ennaltaehkäisevää työtä ei oikein tehdä, mitä nyt koulussa on aika pakko käydä.
Uskonnonopetuksen tulisi olla kouluissa kaikille pakollista, ja sen tulisi sisältää tasan kahta asiaa: ideologisesti neutraalia uskontojen historiasta ja doktriineista kertomista sekä ajan tasalla pysyvää valistusta eri uskontojen vaaroista. Tämäkin olisi iso edistysaskel.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Vieras » 27.01.2018 14:57

Johanneksen poika » 23.01.2018 14:51

"Venäjällä on nyt erittäin suuri uhkakuva nimenomaan Jehovan todistaja -perheille. Siellä ollaan muuttamassa lainsäädäntöä niin, että se mahdollistaisi JT-perheiden lasten huostaanoton. Tämä on vakava asia. Kukaan äiti tai isä ei varmasti halua menettää omia lapsiaan valtiolle. Silloin on mielestäni oikeutettua hakea turvapaikkaa."

- Voi että. Sata vuotta sitten siellä tapettiin isot omistajat, paitsi pikkulapset.
Sitten O-V Kuusisen tytär Hertta laittoi lapsensa kommunistisen puhdasoppisuudella perustellen lapsensa lastenkotiin. (Oliko Aira Samulin joka kertoi nähneensä Hertan radio-ohjelmassa puhumassa vaalien alla, minkkiturkissa tulleena, ryysyköyhälistöstä).
Valtio huostaanottaa mitä ilmeisimmin lahkon lopettamistarkoituksessa, jos huostaanottaa.
Sen sopan sai vartiotorniyhtymä USA:sta aikaiseksi.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Weathertop » 27.01.2018 14:23

Pyydän muuten SonOfJesukselta anteeksi hermostumistani. Ymmärrän, ettei enemmän ilmaisun täsmällisyyteen kuin selkeyteen pyrkivä (ehkä lievästi autistinen) kirjoitustyylini ole aina helppoa seurattavaa, eikä kärsivällisyys valitettavasti kuulu hyveisiini.

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Weathertop » 27.01.2018 14:13

Skald kirjoitti:Jehovan todistajalasten pakkohuostaanotto on minunkin mielestä aika ongelmallinen asia. Sinne mahtuu sekaan niin monenlaista tallaajaa. Varmasti joillekin ääritodistajien lapsille huostaanotto olisi paikallaan, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan toinen jalka "maailmassa" olevien kulttuurijehovien lapsena kasvaminen ei ole erityisen traumaattista. Huostaanoton perusteistahan on jo olemassa käytännöt, miksei niitä voisi vain soveltaa tapauskohtaisesti myös todistajien lapsiin niinkuin varmaan tähänkin mennessä?
En muista kuulleeni yhdestäkään tapauksesta, jossa huostaanotto olisi tehty selvästi traumatisoivan uskonnollisen indoktrinoinnin takia (ainakaan mikäli siihen ei liity fyysistä väkivaltaa). Jos lastensuojelulakeja voitaisiin soveltaa ja sovellettaisiin tapauskohtaisesti näin, siinä olisi tietenkin ratkaisu ongelmaan.

Suomessa vaan nyt muutenkin arvostetaan vanhempien uskonnonvapautta enemmän kuin lasten oikeuksia. Tulisi ymmärtää, että uskonnonvapaus on yksilönvapaus ja lapsi on vanhemmasta erillinen yksilö. Siksi ei ole olemassa esimerkiksi jehovantodistajalapsia vaan Jehovan todistajien lapsia. Eväät aidosti oman maailmankatsomuksen muodostamiseen löytyvät vasta aikuiselta. Lapsen uskonnonvapaus on vapautta uskonnon tuputuksesta.

Edelleenkin siis kannatan kaiken uskonnollisen kasvatuksen kriminalisointia, vaikka tiedän, ettei siihen tavoitteeseen koskaan päästä.

"Kulttuurijehovissa" on muuten se ongelma, että yleensä hekin käyvät järjestön tilaisuuksissa, joissa se vahingollinen indoktrinointi ja mielenhallinta voi jo ihan hyvin tarttua lapseen. Toiset ovat herkempiä sille kuin toiset.

EDIT: uskonnollisten tilaisuuksien kieltäminen alaikäisiltä olisi iso edistysaskel, mutta eipä siihenkään koskaan päästä.

EDIT2: typo

Re: Turvapaikkoja

Kirjoittaja Skald » 27.01.2018 10:28

Jehovan todistajalasten pakkohuostaanotto on minunkin mielestä aika ongelmallinen asia. Sinne mahtuu sekaan niin monenlaista tallaajaa. Varmasti joillekin ääritodistajien lapsille huostaanotto olisi paikallaan, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan toinen jalka "maailmassa" olevien kulttuurijehovien lapsena kasvaminen ei ole erityisen traumaattista. Huostaanoton perusteistahan on jo olemassa käytännöt, miksei niitä voisi vain soveltaa tapauskohtaisesti myös todistajien lapsiin niinkuin varmaan tähänkin mennessä?

Ylös