Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 06.04.2018 17:45

No en. Mä käyn muutoinkin hiukka hitaalla.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Kaarmis » 05.04.2018 21:36

Et vain ole hiffannut "ottaa selvää" ja "tehdä selvää" -tokaisujen nyanssieroista?

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 05.04.2018 15:02

Minulle vanhin antoi neuvon ottaa kaikesta tarkoin selvää. Niin tein ja neuvo on osoittautunut erinomaisen hyväksi. Seuraamukset. Saman vanhin joku vuosi sitten tokaisi: "Sinä se vain jaksat kirjoitella", mistä päätellen myös hän on kiinnostunut tästä foorumista.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Pehmoluopio » 03.04.2018 16:47

Vieras kirjoitti:se on niinku se heidän Juttu koko hommassa, että ei tarvitse kyseenalaistaa mitään!
Minulle niitä orsia kamelin selässä oli Jehovan todistajien varmaan kaikkien läsnäolijoiden tuntema kritiikittömyys ihan kaikkea muutakin kohtaan kuin JT-opetuksia, kunhan ei ole luopiohommeleita.
Ihan lopussa oli tämä Nooan arkki-hölmöily, jonka jälkeen alkoikin minun poistumiseni tästä järjestöstä. Sitä ennen oli Golden Productsia ja muita pyramidihuijauksia.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 28.03.2018 21:11

Vieras kirjoitti:Vanhin kertoi yhdelle paljon kyselevälle kiinnostuneelle kokouksen jälkilämmössä, että Jehovan todistajat eivät oikeastaan epäile eivätkä kyseenalaista mitään saamaansa opetusta. Että se on niinku se heidän Juttu koko hommassa, että ei tarvitse kyseenalaistaa mitään! Vieressä seisovat Raamatun tutkiskelua kyseiselle kiinnostuneelle pitävät siskot tuijottivat vieressä "VOI ***TU!!" -ilmeellä.

Siihen loppui se kiinnostus. Vaan olispa tuo toki selvinny myöhemminkin, jos olis vielä homman pidemmälle päästänyt, vanhin vaan vähän nopeutti toiminnallaan asiaa.
Heh! Ainakin oli rehellinen tuo vanhin. Tuollaisille rehellisille vanhimmille nostan hattua. Selviää heti paikalla ainakin se asia että onko kiinnostunut aito lammas vai vuohi :)

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Vieras » 28.03.2018 20:34

Vanhin kertoi yhdelle paljon kyselevälle kiinnostuneelle kokouksen jälkilämmössä, että Jehovan todistajat eivät oikeastaan epäile eivätkä kyseenalaista mitään saamaansa opetusta. Että se on niinku se heidän Juttu koko hommassa, että ei tarvitse kyseenalaistaa mitään! Vieressä seisovat Raamatun tutkiskelua kyseiselle kiinnostuneelle pitävät siskot tuijottivat vieressä "VOI ***TU!!" -ilmeellä.

Siihen loppui se kiinnostus. Vaan olispa tuo toki selvinny myöhemminkin, jos olis vielä homman pidemmälle päästänyt, vanhin vaan vähän nopeutti toiminnallaan asiaa.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Kaarmis » 28.03.2018 00:59

Pehmoluopio kirjoitti:Neuvo minulle, kun olin masentunut ja haudoin itsemurhaa: "Jos päädyt itsemurhaan, niin Jehova antaa sen anteeksi".
"Jos hyppäät tuolta jyrkänteeltä alas, enkelit tulevat kannattamaan sinua."

Jos jehova olisi aikuisten oikeasti olemassa, hän ei ikinä antaisi anteeksi tuollaisten lausuntojen esittäjille.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Pehmoluopio » 28.03.2018 00:13

Neuvo minulle, kun olin masentunut ja haudoin itsemurhaa: "Jos päädyt itsemurhaan, niin Jehova antaa sen anteeksi".

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.03.2018 06:00

Jehovalla on kaikki raha,
Kuin myös kulta ja hopea, silti se haluaa lahjalaatikkoihin lisää ja vielä niiltä joilla sitä rahaa niinkuin muutakaan ei niin älyttömästi ole.
mutta se ei anna mitään,
Antaa se satikutia ja vielä tappaakin, helvetin hyvä tyyppi.
vaan pelkästään rahastaa, tai sen avulla rahastetaan. Ei kuulosta kovin reilulta.
Kumman kiinnostunut se kyllä rahasta on , niinkuin myöskin kahden ihmisen välisestä seksuaalisesta kanssakäymisestä. Minä kyllä Jehovana keksisin jotain paljon jännempää, olisihan minulla taikakädet :thumbup:

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Polyester » 07.03.2018 19:08

90-luvulla oli hetkellisesti suopeampaa suhtautumista koulutukseen. Toki tässä on voinut olla paikkakuntakohtaisiakin eroja. Nyt on pipo taas vedetty kireämmälle.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 07.03.2018 05:24

Festus kirjoitti:Yhden kokemuksen tiedän, jossa korkeakoulussa opiskeleva sisar kysyi kierrosvalvojalta josko pitäisi keskeyttää opinnot ja lähteä ravariksi. Kierrosvalvoja kehoitti suorittamaan aloitetut projektit eli opinnot loppuun. Näin kävikin.

Yleensähän neuvot ovat "lopeta koulu ja ala rappusiivojaksi" luokkaa joten piristävä poikkeus.
Olen minäkin kuullut kerran että opetettiin suorittamaan aloitettu koulutusprojekti loppuun. Siinä oli kantavana ajatuksena se, että jos lopettaa koulutuksen kesken niin siitä kesken lopettamisesta tulee helposti huono tapa ja tienraivauskin sitten keskeytyy.

Ja minullehan kävi niin. Lopetin ammattikoulun kesken, aloitin tienraivauksen ja sekin keskeytyi.

Tämä kannustaminen viemään koulutus loppuun, olen kuullut tämän vain yhden kerran, mutta sitten niitä päinvastaisiaa huonoja neuvoja sitten enemmän.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Festus » 07.03.2018 02:02

Yhden kokemuksen tiedän, jossa korkeakoulussa opiskeleva sisar kysyi kierrosvalvojalta josko pitäisi keskeyttää opinnot ja lähteä ravariksi. Kierrosvalvoja kehoitti suorittamaan aloitetut projektit eli opinnot loppuun. Näin kävikin.

Yleensähän neuvot ovat "lopeta koulu ja ala rappusiivojaksi" luokkaa joten piristävä poikkeus.

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Kaarmis » 06.03.2018 23:41

En tiedä ymmärrättekö, mutta vanhinten neuvot on on hyviä ohjeita silloin kun tekee juuri päinvastoin kuin ne neuvoo. Joskus nää on heidän kykyjensä mukaiset neuvot on parasta mitä niiltä saa, jolloin pitää ymmärtää ettei niillä vaan riitä resurssit. Ei. Vaan. Riitä. Jolloin pitää varmaankin tehdä oikeat johtopäätökset. Mutta kun ei ihmiset vaan tähän keskimäärin vaan pysty #kyyninen

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja uskollinenidiootti » 06.03.2018 22:32

Em. postinkantaja avitti hyvin omaa historiaani kun ilman koulutusta olisin saamassa hyväpalkkaisen myyntihomman sekä vihdoinkin itsekunnioitusta: vanhimman viisas kysyvä neuvo(kuten Jeesus teki) oli;

"oletko pohtinut rukouksen hengessä miten se vaikuttaisi hengellisyyteesi"?(joka oli nolla muutenkin vuosia jo siinä vaiheessa).

"Miten tämä vaikuttaisi kenttäpalvelus intoosi"?( Mihin intoon mitä ikinä ei ollut olemassakaan).

"Entä hengelliset tavoitteet, voivatko ne joutua salakavalasti pikkuhiljaa taka-alalle"?. Voi v****...Luojan kiitos että noista hokemista pääsi pois ja aikuisten seuraan myöhemmin eli pois tuosta marionetti "isä-vanhin" seurasta.

Sain työn jolla elätin todistaja puolisoni joka ei olisi pärjännyt koska oli ollut tienraivaaja niiiiiin monta vuotta että muistan taputukset vieläkin.

Suurin virheeni oli puhua tästä heikossa hetkessä "veli Vanhimmalle" mitä tehdä koskien ura-valintaa"...

Re: Vanhinten neuvot ja seuraamukset

Kirjoittaja Polyester » 06.03.2018 19:03

JPB5 kirjoitti:Jehova keksittiin jolloinkin, ilmeisesti ennen kuin Jeesus keksittiin. Eli Jehova on ollut vain sen ajan olemassa mikä aika on kulunut Jehovan keksimisestä tähän päivään. Ihmisten luoma satuhahmohan hän on.
Ja tässäkin on ainakin kaksi Jehovaa: amerikkalaisen uususkonnon tavaramerkki-Jehova, ja pakkosiirtolaisuuden aikoihin ainoaksi oikeaksi Jumalaksi nostettu juutalaisten Jahve-Jehova.
Kun Jehovalla ei enää voi rahastaa, niin silloin Jehova käy hyödyttömäksi ja unohtuu ja haudataan.
Jehovalla on kaikki raha, mutta se ei anna mitään, vaan pelkästään rahastaa, tai sen avulla rahastetaan. Ei kuulosta kovin reilulta.

Ylös