sairaan lahkon sairaat jäsenet

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Markku Meilo » 30.09.2008 22:25

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Juu... samaa mieltä ollaan, tulee "ansaita" Jehovan suosio.
Tässä sinulla on heti perään ansainnan harjoituspaikkapaikka, vähän niinkuin TET koulussa:
Vaan minullepa tarjottiin tässä männä viikolla kyytiä mennen tullen Varkauden kierroskonventtiin ynnä myös majoittuminen,
...minullehan kelpaa silkas voda, joskaan en pahakseni pistä vaikka k-kirjain sopivaan väliin lisätäisiinkin.
Tiedän, että sinua on tästä valistettu, mutta toistan silti; se K-kirtsu edellyttää luotettavaa sisäpiiriä (=yhtäläinen vastuu), luotto syntyy vasta kostutusallaskokemuksen jälkeen. Yleensä ulkopuolisille, kuten sinulle ja kostuttamattomille julistajille, annetaan tarkoituksella vääristetty kuva todellisuudesta.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 30.09.2008 22:23

Markku Meilo sanoi:

"Käännytystyö oli jo jonkinasteista kellonpalvontaa sukupolvelleni, joka ei vielä uskaltanut tehdä tuntejaan kynällä"

Olin minä aikamoinen aarre sille Starckjohanin Lahden maalivaraston esimiehelle, edesmenneelle - Jehova hänet muistakoon - Topi Holopaiselle (tiettyjen vokaaleitten pilkuttaminen kielletty ilman julkaisijan lupaa @ ): sai kanssani raamatuista ihmeellisiä kertoa, joten tulivat tunnit täyteen mennen tullen.

Topi-vainaan kunniaksi sanottakoon, että visusti "käännyttämisestä" pidätäytyi, huolella työnsä hoiti ja muutoinkin mukava mies oli - ja minä olin vasta 17 vee. Mukavat muistot Topista jäivät ja kiintoisat raamattujutustelut. "Aurinko seisoi alallaan" :D

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 30.09.2008 22:06

Markku Meilo kirjoitti:Entisenä jehovantodistajana minulle on täysin käsittämätöntä, että joku jehovantodistajuutta tunteva väittää, että kyseessä ei olisi suorituskeskeinen kultti.
Juu... samaa mieltä ollaan, tulee "ansaita" Jehovan suosio. Vaan minullepa tarjottiin tässä männä viikolla kyytiä mennen tullen Varkauden kierroskonventtiin ynnä myös majoittuminen, ekonoominen tilanteeni ja likviditeettini tuntien. Sapuskoista ei puhuttu, mutta mikäli yöpymiseni olisi ollut hotellitasoa, olisi sekin puoli ok. Toisaalta pari paastopäivää ei meikäläisen ruhossa haittaa tee, jos nesteytys toimii - minullehan kelpaa silkas voda, joskaan en pahakseni pistä vaikka k-kirjain sopivaan väliin lisätäisiinkin.

De facto: käväisin siis ihan omin päin ja kenenkään kutsumatta salilla - tässä syy Bristol Blenheim Mk IV BL-200:n lentoon lähtöön. Saapi uneksia, ei siinä mitään pahaa ole. :mrgreen:

Sitä tietty tietämättömiltä saapi arvuutella, mihin kategoriaan em. tarjous kuuluu - ja sitäkin, mikä ratkaisuni oli. Sanokaamme: "Lokit lentävät" ja kun lentävät, mitäpä tekevät, on tässä arvuutuksessa pohdinnan paikka. 8)

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 30.09.2008 21:56

Pehmoluopio kirjoitti:Mielenkiintoinen lainaus, "tosiasiat osoittavat". Tosiasiat siksi, ettei Raamattu missään puhu, että demoni menisi elottomaan esineeseen. Kerran puhutaan talosta, mutta tämä on kaikkien ymmärrettävissä kuvaukseksi.
Mitenkähän Vartiotorni on tämän tosiasian ottanut selville? Stetoskoopilla painaa fetissiä niin sieltä syvältä kuuluu karjuntaa?
Mjaa... ainakin Henrik Åberg muistaakseni poltti vanhoja huonekaluja varmuuden vuoksi - ja mitenkäs sen sikalauman kanssa olikaan?
Ks. Mt.8; Mk.5 ja Lk.8 - Lukee nyt Raamattuaan :D Vaan minun puolestani: syö sikaa hyvillä mielin, niin minäkin teen.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Markku Meilo » 30.09.2008 21:51

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Ellei tämä viittaa "ansioihin" ja "ansaitsemiseen", mihin sitten?
Älä Jaska huoli, Vt-seuran toiminta ei ole kaikin ajoin yhdenmukaista. Hankalat asiat halutaan joko sokeroida tai vaieta jopa valehdellen. Olet aivan oikeassa, tämä leijonanrapsutuskilpailun osanottolippu on todella ansaittava. Nykyään asioita ei enää esitetä yhtä suoraan kuin lapsuudessamme, hyvä esimerkki on OJT-kirjan sivulla 220 ollut F. Franzin kanta, että käännytystyötä tekemätön ei ole jehovantodistaja - siinä meni kisalippu. Kokouksissakäymättömyys on katsottu esteeksi käännytykseen käytetyn ajan raportoinissa - taas meni rapsutuskisalippu. Jos ei noudata vanhinten mielivaltaa, saa leiman ja mahdollisesti erotetaan - taas meni lippu kisoihin.

Kannattaa muistaa, että vanhinten valta riittää erottamiseen, vaikka todellinen syy ei ole erottamisperuste. Muistan erään entisen vanhimman kirjoituksen JWD:llä, jossa hän totesi, että käteenvetäjä voidaan monottaa jos hän ei noudata vanhinten antamia ohjeita ja pääse irti tavastaan. Niin ja tässä kannattaa muistaa, että Raamattu ei tuomitse naimattomien henkilöiden välistä sukupuolisuhdetta, tumputuksesta puhumattakaan.

Entisenä jehovantodistajana minulle on täysin käsittämätöntä, että joku jehovantodistajuutta tunteva väittää, että kyseessä ei olisi suorituskeskeinen kultti. Muistan kuinka seurakunnan kierrosviikolla motivoitiin tekemään enemmän ja enemmän. Näin jälkikäteen naurattaa se hehkutus, että kun seurakunta yltäisi 0,1 tuntia korkeampaan keskiarvoon. Koko kierrosviikko oli täyttä teatteria ja parhaat eväät sain kotona silloin kun KP söi kotonamme.

Käännytystyö oli jo jonkinasteista kellonpalvontaa sukupolvelleni, joka ei vielä uskaltanut tehdä tuntejaan kynällä, netistä puhumattakaan. Muistaisin, että viisi minuuttia saatoimme pyöristää ylöspäin. Mikään ei tuntunut riittävän, oli "ostettava aikaa" Jehovan palvontaan.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Bergerac » 30.09.2008 20:42

Jakke kirjoitti:Kylläpä muistan itsekin jo lapsuudesta miten lähes kaikilla, varsinkin naispuolisilla, JT:llä oli jotain omituisia oireita. 80-luvulla ainakin meillä päin homeopatia oli suosittua ja kas kummaa, niillä pienillä pyöreillä sokerilta maistuvilla pillereillä omituiset oireet katosivat kaikilta.
OT jossain määrin;

Homeopatia on ihme juttu. Se ilmeisesti ratkaisee lapsien korva-tulehduskierteetkin. :lol:

Nyt korviini ei enää satu

Heti haluan tässä yhteydessä korostaa että ko artikkeli ei viittaa mitenkään siihen suuntaan että perhe olisi Jehovan Todistajia.

Olen iloinen siitä, että ko lapsen korvatulehduskierre (ja tuskat) loppuivat. Loppujen lopuksi voisin ajatella olevani erimieltä siitä, että nimenomaan homeopaattinen lääkitys katkaisi korvatulehduskierteen

Asiaa paremmin tuntematta pohdin sitä, että ko perhe napsii homeopaattisia pillereitä ennalta ehkäisemään flunssa-oireita tai vastaavia.
(Oliko se homepatia-ideologia juuri sellainen, että yksilökohtaisesti määrätään "lääkkeet". Eli jollekin määrätään tietty lääke tietyllä annostuksella mutta se ei sovi sitten välttämättä muille.)

Täytyisi joskus koittaa omakohtaisesti saisinko oireita jos nautin riittävästi non-laimennettua homeopaattista valmistetta. Vai pitikö sen toimia myös noin päin eli oireettomalle oireita aiheuttaen mikäli nauttii laimentamatonta tiivistettä tai vaihtoehtoisesti laimennettuakin , vai miten se oli?

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 19.09.2008 13:03

Vieras kirjoitti:MItäs sinä Jaakko täällä jakelet mutu tietoasi. Katselin tuota väitettäsi että "ansaita" olisi paljon käytössä JT piireissä. CD:tä tarkistin, että 56 vuoden aikana se on ollut Vartiotornissa käytössä 88 kertaa.
"Kristityt kuitenkin ymmärtävät, että he eivät voi koskaan ansaita vanhurskautta omilla teoillaan." WT
Halusit kuitenkin vääntää mielipidettä siihen suuntaa, että JT:t ajattelisivat pelastuksen olevan ansaittavissa teoilla.
Eipä ole minulle CD:tä suotu, eipä. Kuitenkaan pelkästään Vartiotorni-lehteen en voi näkemystäni perustaa. Kaiken kirjallisen materialin lisäksi on otettava huomioon puheet ja niiden viittaukset.

On sanottu: "Tosiaan, niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut" (Ja. 2:26). Myös on opetettu: Työskentele ahkerasti saadaksesi ikuisen elämän palkan (w72 1/11 ss. 493-498) ja ”Olkaa . . . aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.” – 1. Kor. 15:58.

Ellei tämä viittaa "ansioihin" ja "ansaitsemiseen", mihin sitten? :shock:
Lisäksi heitän vielä yhden mutu-sanan. Se on "kehittää". Vieras kehittäköön tähän vastauksen.
Myös saatan lukea väkevät manaukset loitsukirjastani, kautta kolminaisuuden, jottas varoo, etteivät demonit iske. :mrgreen:

Olen editoinut tekstiä tehden siihen joitakin lisäyksiä (oli hiukka kiisusta päivemmällä)

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Vieras » 19.09.2008 12:53

Tuosta vieraan (vartiotorni ?) sitaatista puuttuu vuosi- ja numerotieto.

Täältä ei muista kirjoitusta, jossa jt korostaisi, että lahkotyöllä ei olisi merkitystä leijonien korvantaustojen raaputtamiseen pääsemiseksi.

Kukaan ei ole kiistänyt, että lahkotyön jäädessä rivijäseneltä vähemmälle, syystä tai toisesta, kannustetaan ja painostetaan häntä työhön, ja jos hän ei pysty, saa hän sekundaluokan todistajan leiman otsaansa ja rupeaa muuttumaan ei-suotavaksi seuraksi.

Lahkon taktiikoihin, teokraattisen sodankäynnin ja muun menon taktiikoihin, kuuluu että osaava propagandavastaava osaa ja pystyy vetäisemään yllättäviäkin lahkon lausuntoja esiin.

Onhan esim. Herätkää nro 23 v. 1968 kirjoittanut, että maailmanlopusta vuodelle 1975 on olemassa ylitsepursuavat todisteet. Nuoret todistajat eivät tätä usko, osittain koska on olemassa juuri noita monenlaisia lehtikirjoituksia. Siitäkin huolimatta että Valtakuntamme palvelus kesäkuulta 1974 neuvoi jo myymään asunnon tarpeettomana koska maailmanloppu tulee kumminkin. Rahat tuli ymmärtää käyttää lahkon tarkoittamaan tarkoitukseen.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Vieras » 19.09.2008 10:49

MItäs sinä Jaakko täällä jakelet mutu tietoasi. Katselin tuota väitettäsi että "ansaita" olisi paljon käytössä JT piireissä. CD:tä tarkistin, että 56 vuoden aikana se on ollut Vartiotornissa käytössä 88 kertaa.

"Kristityt kuitenkin ymmärtävät, että he eivät voi koskaan ansaita vanhurskautta omilla teoillaan." WT

Halusit kuitenkin vääntää mielipidettä siihen suuntaa, että JT:t ajattelisivat pelastuksen olevan ansaittavissa teoilla.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Vieras » 16.09.2008 10:47

Ei ole Leinonen ollut tietoinen, että lääkärit antavat valan ja siten toimivat potilaan hyväksi "valta-asemassaan".

Valta-asemahan se on kirurgillakin, onko sitten veitsensä kanssa sydämen tai aivojen kimpussa.

Leinonen on käyttänyt sanamuotoja (terapioissa tekniikkaan liittyy) "tavalla tai toisella" (potilaan oman tahdon alistaminen terapeutin valtaan ja sen) "todistajat kokevat" (olevan ristiriidassa...)

Ei ole Leinosella parannusehdotusta. Tiettävästihän psykoanalyysissa suurin vastuu jää asiakkaalle, kun psykiatri on äänettömin, kun taas muissa terapioissa psykiatri voi enemmän ohjata.

Taas voisi kysyä että minkälaisia tutkimuksia todistajien psykietristen hoitomuotojen kokemisesta on tehty, onko Leinosella antaa tästä tutkimustuloksia tuekseen ?

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja IRanon » 15.09.2008 16:59

Pehmoluopio kirjoitti:
Bergerac kirjoitti:
tosiasiat osoittavat, että ne käyttävät myös elottomia esineitä, esim. taloja, fetissejä ja taikakaluja.
Mielenkiintoinen lainaus, "tosiasiat osoittavat". Tosiasiat siksi, ettei Raamattu missään puhu, että demoni menisi elottomaan esineeseen. Kerran puhutaan talosta, mutta tämä on kaikkien ymmärrettävissä kuvaukseksi.
Mitenkähän Vartiotorni on tämän tosiasian ottanut selville? Stetoskoopilla painaa fetissiä niin sieltä syvältä kuuluu karjuntaa?
Ohessa on lainaus Suomen lääkärilehden kirjoituksesta.

"Jehovan todistajien terveyskäsitys
...
Mielen sairastuminen on ihmiselle ja hänen läheisilleen vähintään yhtä suuri kriisi kuin ruumiillinen sairauskin. Vaikka Jehovan todistajat ovat vakuuttuneita siitä, että Raamattuun perustuva elämänmalli ja maailmankatsomus edistävät henkistä tasapainoa ja mielenterveyttä, tosiasia on, että myös todistajien joukossa on mielenterveysongelmista kärsiviä.

Emme usko, että mielisairaudet johtuisivat siitä, että kyseiset henkilöt olisivat demonien riivaamia, vaikka näyttääkin siltä, että esimerkiksi okkultismin harjoittaminen on selvästi järkyttänyt joidenkuiden ihmisten henkistä tasapainoa. Todistajien toimintaan ei kuulu eksorsismi, pahojen henkien poismanaaminen.

Mielenterveysongelmien ymmärretään johtuvan puhtaasti biologisista häiriöistä alkaen vakaviin psykooseihin ja edelleen mitä eriasteisimpiin psykososiaalisiin häiriöihin asti. Siten hoitomenetelmätkin vaihtelevat. Mielenterveyden hoidossa ei tule vastaan sellaista selkeää Raamatun lakia kuin on veren karttaminen. Siksi mielenterveyden hoitoon ja terapiavaihtoehtoihin suhtautuminen on yksilöllistä.

Seurakuntien vanhimmat ovat saaneet koulutusta hengellisessä auttamisessa. Perustiedot masennuksen, uupumuksen ja mielenterveysongelmien luonteesta ja empatian merkitys suhtauduttaessa niihin sisältyvät hengelliseen auttamiseen. Vanhinten velvollisuus on lohduttaa toisiaan ja tukea heikkoja sekä lääkitä kielellään (29,30).

Tavallisesti psykoterapialla tarkoitetaan aivan tietynlaista toimintaa, jonka on määritelty olevan ammatillinen ja tietoinen yritys psykologisin keinoin vaikuttaa häiriintyneeseen yksilöön, tarkoituksena poistaa tai lieventää tätä häiriintymistä ja sen aiheuttamaa kärsimystä. Tämä Veikko Tähkän määritelmä Psykoterapian perusteet -teoksessa sisältää monenlaisia koulukuntia ja menetelmiä. Jehovan todistajilla ei ole virallista kantaa eri hoitomenetelmien puolesta tai vastaan. Psykoterapian laajassa kentässä suhtaudutaan todistajien piirissä varauksellisimmin oikeastaan vain suggesto- ja hypnoositerapiaan ja klassiseen psykoanalyysiin. Nämä edustanevat kuitenkin käytännön hoitotyössä varsin pientä prosenttia tarjotusta hoidosta. Syy kielteiseen suhtautumiseen on ensisijaisesti se, että näissä terapioissa tekniikkaan liittyy tavalla tai toisella potilaan oman tahdon alistaminen terapeutin valtaan ja sen todistajat kokevat olevan ristiriidassa sen kanssa, että kristityn tulisi alistua vain Jumalan valtaan eikä antaa kenenkään toisen ihmisen viedä itseltään tahdonvaltaa ja ratkaisujen tekemisen kykyä.

Ratkaistaessa suhtautumista mihin tahansa tarjottuun psykoterapiamuotoon terapeutille täytyy asettaa korkeat vaatimukset. Vaikka esimerkiksi potilaan seksuaalinen hyväksikäyttö on Suomessa huomattavasti harvinaisempaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa (HS 3.3.1997 s. A5), on terapiassa muodostuva läheinen tunnesuhde potilaan ja terapeutin välillä tekijä, joka tulee ottaa huomioon. Jehovan todistajien suhtautumiseen terapiaan vaikuttaa myös epäilys siitä, miten terapeutin mahdollisesti erilainen suhtautuminen Raamatun moraalinormeihin vaikuttaa hänen analyysiinsä ja esimerkiksi ahdistusoireiden syiden osoittamiseen ja tulkitsemiseen.

...

29 Raamattu. Tess. 5:11,14.

30 Raamattu. Sananl. 12:18

Veikko Leinonen
johtaja
Jehovan todistajien Sairaalatietopalvelu
"


14 - 15/2000 vsk 55

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Pehmoluopio » 15.09.2008 09:13

Bergerac kirjoitti:
tosiasiat osoittavat, että ne käyttävät myös elottomia esineitä, esim. taloja, fetissejä ja taikakaluja.
Mielenkiintoinen lainaus, "tosiasiat osoittavat". Tosiasiat siksi, ettei Raamattu missään puhu, että demoni menisi elottomaan esineeseen. Kerran puhutaan talosta, mutta tämä on kaikkien ymmärrettävissä kuvaukseksi.
Mitenkähän Vartiotorni on tämän tosiasian ottanut selville? Stetoskoopilla painaa fetissiä niin sieltä syvältä kuuluu karjuntaa?

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Bergerac » 14.09.2008 14:32

Vieras kirjoitti:Kumma tuo demonikäsitys...Sitten demoni(yhdistys ?) on kertonut vartiotorniseuralle kuinka demoneja vastaan voi varautua ?
Ei tässä sinänsä huolta, lukuunottamatta Seuran mielestäni sairasta demoni-kammoa, verrattavissa mielestäni Luopio-kammoon. Jehovahan on U&Y:n kautta paljastanut jotain demonien ominaisuuksista. En osaa sanoa onko Jehova neuvotellut demonien johtajan kanssa siitä, mitä olisi sopiva paljastaa U&Y:lle.
Vaikka niitä ilmeisesti onkin estetty aineellistumasta, ne ovat silti erittäin voimakkaita ja niillä on paljon vaikutusvaltaa ihmisten mieleen ja elämään. Ne pystyvät jopa tunkeutumaan ihmisiin ja eläimiin riivaamaan näitä, ja tosiasiat osoittavat, että ne käyttävät myös elottomia esineitä, esim. taloja, fetissejä ja taikakaluja.
Haaste Seuralle tai yksittäisille innokkaille vilpittömille Jehovan Todistajille. Toivottavasti saadut rahat sitten käytetään rakkaudellisiin järjestelyihin seurakunnassa sekä maailmanlaajuiseen työhön :
http://www.skepsis.fi/haaste/

Eikö näinä aikoina olisi sopivaa osoittaa Jehovalta Uskolliselle ja Ymmärtäväiselle Orjalle välitetyt asiat ja siitä eteenpäin vilpittömille Jehovan Todistajille välitetyt asiat ; todeksi ? Tämähän lisäisi valmiutta maailmanlaajuiseen levitystyöhön ja samalla esittäisi voimakkaan todisteen edellä mainituista asioista.

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Vieras » 14.09.2008 13:53

Kumma tuo demonikäsitys

Että se olisi toisaalta niin pahantahtoinen

Toisaalta niin heikoilla eväillä varustettu, että asustaa vanhassa esineessä eikä muuta voi, ja jos sen esineen hävittää niin pääsee eroon kammottavia vaikeuksia tuottavasta demonista (kuinka tarkasti ne demonin vaikutukset tiedetään, eikö se koskaan tapa, tuottaako syövän, onko näitä eritelty kuin veren ainesosia ikään)

Sitten demoni(yhdistys ?) on kertonut vartiotorniseuralle kuinka demoneja vastaan voi varautua ?

Re: sairaan lahkon sairaat jäsenet

Kirjoittaja Bergerac » 13.09.2008 15:41

Totta helvetissä otsikossa mainitussa sairaassa lahkossa on sairaitakin jäseniä.
Onneksi lahkossa on vilpittömiä Jehovan Todistajia jotka toimivat Seuran kuvainnollisen aivopultin mukaisesti ja pyrkivät tekemään rakkaudellisia järjestelyjä vilpittömien sairaiden Jehovan Todistajien hyväksi.
war 88 15/11[i] kirjoitti:- Mielenterveysongelmat koettelevat jopa joitakuita uskollisia Jumalan palvelijoita. Ja vaikka toisinaan psyykkisistä vaikeuksista kärsivien saattaa olla tarpeellista ja sopivaa hakeutua asiantuntijoiden hoitoon, he voivat myös hyötyä siitä tuesta ja rohkaisusta, jota he saavat kristilliseltä seurakunnalta...Kristittyjen vanhinten tulisi ottaa tässä johto.
- Sen jälkeen kun vanhimmat ovat tehneet voitavansa määrittääkseen henkilön ongelman luonteen, heidän pitäisi toimia sopusoinnussa Sananlaskujen 12:18:n kanssa, jossa sanotaan: ”Viisasten kieli on lääke.”
- Siinä määrin kuin on käytännössä mahdollista, sairasta tulisi siksi rohkaista osallistumaan saarnaamistyöhön ja olemaan läsnä kokouksissa eikä ’eristäytymään’.[/i]
Vilpittömät Jehovan Todistaja -vanhimmat urheasti jaksavat suorittaa rakkaudellisia järjestelyjä (henkisesti)sairaalle vilpittömälle Jehovan Todistajalle.
Seuran kielellä asiaa voisi ajatella seuraavasti : 1. Vanhimpien apu, 2. Toisinaan asiantuntijoiden kuten psykiatrien ja lääkärien apu.
Lisää kenttää unohtamatta rukoilua ja Seuran kirjallisuuden tutkimista, sehän helpottaakin kivasti vilpittömän Jehovan Todistajan olotilaa. Mutta aasin sillan kautta sitten stressiin liittyvää asiaa.
war 88 15/10 kirjoitti:- Voimakkaat mieleen kohdistuvat paineet, kuten stressi, saattavat myös antaa sysäyksen tunneperäisille ongelmille. Pelkästään se, että yrittää ylläpitää moraalista puhtautta ja kristillistä persoonallisuutta näinä ”kriittisinä aikoina, joista on vaikea selviytyä”, voi olla syynä stressiin.
Siis suorempaan ilmaistuna : Seuran määritykset/suositukset, määräykset, dogmatia, ja "isoveli-valvoo" voivat luoda stressin vilpittömälle Jehovan Todistajalle.
Luonnollisesti jos joku sairastuu tästä yllämainitusta asiasta johtuvaan stressiin, niin vikaa ei tietenkään ole Seuran mielestä Seurassa/Seuran järjestelmässä. Mieluummin Seura siirtää syntitaakan yksittäisen vilpittömän Jehovan Todistajan harteille.
Ovathan Jehovan Todistajat mahdollisesti yksi maailman onnellisimpiin kuuluva "kansa". Kuten myös Pohjois-Korea.
war 88 15/10 kirjoitti:- Silti täytyy muistaa, että Saatana ja hänen demoninsa ’käyvät sotaa’ Jumalan kansaa vastaan, ja heidän tiedetään ahdistelleen uskollisia kristittyjä.
Niinpä jos vanhimmilla on hyviä syitä epäillä, että tapaukseen liittyy demonien vaikutusta, ei ole mitään haittaa siitä, että he tekevät joitakin tiedusteluja. Onko henkilö esimerkiksi saanut joitain epäilyttäviä tavaroita suoraan ja tieten tahtoen joiltakuilta, jotka ovat mukana jossakin demonismin muodossa? Sellaisten esineiden hävittäminen saattaa auttaa. Koska kristittyjä käsketään ’vastustamaan Panettelijaa’, vanhimmat voivat myös neuvoa, ettei kärsivä veli tai sisar kuuntelisi kaikkia outoja ”ääniä”, jotka voisivat olla peräisin demoneista
Jotenkin vaan jaksaa naurattaa tämä demoni-kammo. :lol: Sairasta sanon minä.
war 88 15/10 kirjoitti:- Jotkut hyvää tarkoittavat veljet ovat kuitenkin yrittäneet estää potilaita ottamasta heille määrättyä lääkitystä kenties peläten, että se saattaisi olla vahingollista tai aiheuttaa riippuvuutta.
Mutta jos joku veli ei ota hänelle määrättyjä lääkkeitä huvin vuoksi, vaan voidakseen elää normaalia elämää, siihen voidaan suhtautua paljolti samalla tavoin kuin siihen, että diabeetikko käyttää insuliinia.
Ilmeisesti rakkaudellisia järjestelyjä toimittava vilpitön vilpitön Jehovan Todistaja -veli diagnosoi asiat lääkäriä sekä asianomaista paremmin. Jopa sen, ottaako asianomainen huvin vuoksi vai tarpeeseen. Tähän voi toki saattaa edellytyksiä antaa itse Jehova U&Y:n kautta.

war 88 15/10 kirjoitti:- Entä pitäisikö ottaa vastaan hoitoa psykiatrilta tai psykologilta? Tämä on henkilökohtainen päätös, jota tehtäessä on oltava varovainen.
Niinpä niin. Vaihtoehto 1:nhän voi olla seurakunnan vilpittömät vanhimmat.

Ylös