Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Vieras » 09.10.2008 10:49

Varmin konsti saada todistajat takaisin on ottaa heiltä vastaan painotuotteita.

Heidät saa pysymään pois jos pyytää keskustelemaan ja ottaa puheeksi näitä oppimuutoksia ja maailmanlopun vuosilukuja, ottaa esille vaikka näitä veljesseura -sivujen artikkeleita jne

Mutta voi myös vedota siihen että todistajat kehuvat itsensä hyvätapaisiksi ja pyytää heitä viemään poistuessaan roskapussin taikka paperinkeräyslaatikkoon nipun.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Markku Meilo » 09.10.2008 01:30

zille kirjoitti:Jos JT:t tulee ovelle, ja osoittaa pienintäkään kiinnostusta, niin pistääkö ne osoitteen ylös ja tulee uudestaan?
En tiedä mitä suhdelukua joku toinen veikkaa, mutta mä heitän 50/50. Jos ovella käyneet ovat pelkästään tunteja tekemässä, niin mielenkiinto ei heti hetkauta. Jos taas ovelle osuu joku jehovantodistajuuden vahvemmin sisäistänyt, niin hyvin suurella todennäköisyydellä palaa ovelle.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja zille » 09.10.2008 01:04

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:Vaan, mikä tärkeintä, oveni on aina auki (mikäli kotosalla olen) Jehovan todistajille: Sydämellisesti tervetuloa. En heitä pihalle ja minun luonani saa koko viikon kenttäilyt täyten koska tahansa (em. varauksella). :)
Jos JT:t tulee ovelle, ja osoittaa pienintäkään kiinnostusta, niin pistääkö ne osoitteen ylös ja tulee uudestaan? Kun itsekin mielellään ottaisin JT:t vastaan jos ovelle tulisivat, mutta pelottaa vain se, että sitten ne alkaa käymään siellä koko ajan. Tai ihan vaikka uusimman Vartsikan heiltä ottaisi, niin voiko olla varma, että ne on kohta siellä jo taas?

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 08.10.2008 08:19

zille kirjoitti:Edit: Missä muuten ne kauniit Jehovan todistaja -neitoset käy kenttätöissä? Olen nähnyt vain yli keski-ikäisiä, mutta tuollakin näkyi ikäisini ja vähän vanhempiakin, niin poikia kuin tyttöjä. Ja viimosen päälle tällättyinä.
Tätähän minäkin kohdallani ihmettelen, vaan kun ei seurakunnassaan taida neitokaisia juurikaan olla - ja mistähän syystä veli vanhin viehkon vaimonsa kanssa, tahi yksin, käypi minun luonani. Minulle kun kelpaisi ihan tavallinen rivitodistajakin. Vaan, mikä tärkeintä, oveni on aina auki (mikäli kotosalla olen) Jehovan todistajille: Sydämellisesti tervetuloa. En heitä pihalle ja minun luonani saa koko viikon kenttäilyt täyten koska tahansa (em. varauksella). :)

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Kaarmis » 06.10.2008 17:43

Tony Syrjänen kirjoitti:
zille kirjoitti:----Tuossa suhteessa 'oikeanlaisen omantunnon kehittämiseen' ja syyllistämiseen vt-seura käyttää raamatunlausetta "Ottakaamme huomioon toinen toisemme kannustaaksemme rakkauteen ja hyviin tekoihin, jättämättä yhteen kokoontumistamme, niin kuin muutamilla on tapana, vaan rohkaisten toisiamme, ja sitä enemmän, kuta enemmän näette sen päivän lähestyvän."
.
Tosiaan, tuolla allekirjoitetulla kohdalla lyödään todistajia päähän, mutta erittäin harvoin käsitellään tuota raamatunkohtaa kokonaisuutena. Toisten huomioonottaminen, kannustaminen ja rohkaisu unohtuu, vaikka ne olivat koko kohdan pääasiat, yhteen kokoontuminen vain sivulause!

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Aaac » 05.10.2008 09:35

zille kirjoitti:ettei sellaista, joka käy vähän kentällä, katsota huonommalla kuin sellaista, joka käy enemmän.
Aivan posketon valhe. Kentällä käymätön on joko "epäsäännöllinen" tai "toimeton", kuten tuossa yllä jo kerrottiin, eli alinta kastia. Heitä katsotaan kieroon ja pidetään huonona, epähengellisenä seurana. Kaiken kaikkiaan on niin, että jos et pudota kuukausittaista kenttäpalvelusraporttilomaketta seurakunnan laatikkoon, et ole jehovantodistaja. JT:t nimittäin laskevat jehovantodistajiksi vain aktiivisaarnaajat. Muut tulevat kuolemaan harmagedonin sodassa.

Kun raportti laatikkoon kilahtaa, niin jehovantodistaja paratiisiin vilahtaa.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Vieras » 03.10.2008 10:25

Zillen saamat vastaukset on ymmärrettävissä sillä tavoin, että hänen kysymyksensä asettelusta kokonaisuudessaan ilmeni, minkäsuuntaista vastausta Zille olisi paheksunut ja olisi pitänyt vähemmän hyväksyttävänä ja vastaajat pyrkivät välttymään tällaiselta vaikutelmalta suoraan sanoen valehdellenkin siinä toivossa, että jos Zille saataisiin mukaan rinkiin, niin hänet sitten aikanaan saataisiin todistajamuottiin sen kaikkine piirteineen ja vaatimuksineen.

Zillen tapauksessa noudatettu menettely on yleinen toimintatapa

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Tony » 03.10.2008 09:48

zille kirjoitti:Ja sitten kokouksissakin käymisistä sanoivat, ettei niissäkään ole mitään rajaa tai pakkoa tai velvoitetta käydä jokaisessa. Omantunnon mukaan, tai jotenkin niin.
Jokainen jehovantodistaja käy säännöllisesti kokouksissa tai nämä eivät ole seurakunnassa kunnon jehovantodistaja. Tuollaiset väitteet ettei mitään suosituksia ole, menevät samaan kategoriaan karttamisopin todellisen luonteen vähättelyn kanssa. Jokainen jehovantodistaja tietää että kokouksissa on käytävä. Tuossa suhteessa 'oikeanlaisen omantunnon kehittämiseen' ja syyllistämiseen vt-seura käyttää raamatunlausetta "Ottakaamme huomioon toinen toisemme kannustaaksemme rakkauteen ja hyviin tekoihin, jättämättä yhteen kokoontumistamme, niin kuin muutamilla on tapana, vaan rohkaisten toisiamme, ja sitä enemmän, kuta enemmän näette sen päivän lähestyvän."
Sitten vähän ihmettelin, että eikös ne jotka ei tarpeeks saarnaa oo jotain "epäaktiivisia todistajia" niin sanoivat, että vain jos ei käy kentällä lainkaan, ja esitti jonkun hienomman sanan tuon tilalle. Onko noin, eikö muka ole mitään minimirajaa, paitsi toi 0 minuuttia? Ja sanoi myös, ettei sellaista, joka käy vähän kentällä, katsota huonommalla kuin sellaista, joka käy enemmän. Tiie sitten tuota.
Yleisesti ottaen tunti kuussa on minimi, jotta seurakunnassa pitää statuksensa yllä, eli lukeutuu "julistajaksi". Jos tuon minimin jättää raportoimatta 'ilman syytä' (terveydellisistä syistä esim.), lukeutuu seurakunnassa "epäsäännölliseksi julistajaksi", joka on yhtä kuin heikko/huono/b-luokan jehovantodistaja. Jos on raportoimatta puoli vuotta, on henkilö sen jälkeen seurakunnassa "toimeton", joka on luonnollisesti edellistä statuksenalennusta heikompi 'arvonimi'.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja zille » 03.10.2008 01:50

Olin tänään ekaa kertaa Valtakunnansalilla kokouksessa.
No siellä sitten ylläriylläri ihmisiä tuli juttelemaan ja kättelemään ennen ja jälkeen kokouksen ja parin kanssa päädyin sitten juttelemaan pidempääkin.

Sitten puhuttiin kentällä käymisestä ja kokouksissa käymisestä (kun mainitsin, et oli toi ihan mielenkiintoinen, tai sen kierrosvalvojan puhe ainakin, jonka itsekin hyväksyin täysin, ei mitään harhaoppeja mun oppinäkemyksiin verratessa ainakaan. Mut se alun 45:n minsan kirjantutkiskelu vähän yllätti :D Se oli kun koulun penkillä, mut vanhat papat ja mummotkin viittaili siellä. En todellakaan tiennyt, että siellä on tommosta. Ja se jannu joka sitä veti oli niin sairaan tylsä.) niin sanoin, että en kyllä jaksais koululäksyjen lisäks tulla tänne 3 kertaa viikossa vastailemaan kysymyksiin (ilmeisesti niihin kysymyksiin oli kotona jo mietitty vastaukset..? eli lisäläksyjä koululäksyjen lisäks) ja sitte tekemään muistiinpanoja vielä jonkun ukkelin puheesta. Sekin oli aika huvittavan näköstä. Ja sitte vielä se kentälläkäyminen...

Niin... Asiaan siis: eli sitten kysyin, että kuinkas paljon se nyt onkaan per kuukausi, kun pitää vähintään saarnata, ja he sanoivat, ettei ole mitään rajoja tai edes suosituksia. Omantunnon mukaan, tai jotenkin niin. Sitten vähän ihmettelin, että eikös ne jotka ei tarpeeks saarnaa oo jotain "epäaktiivisia todistajia" niin sanoivat, että vain jos ei käy kentällä lainkaan, ja esitti jonkun hienomman sanan tuon tilalle. Onko noin, eikö muka ole mitään minimirajaa, paitsi toi 0 minuuttia? Ja sanoi myös, ettei sellaista, joka käy vähän kentällä, katsota huonommalla kuin sellaista, joka käy enemmän. Tiie sitten tuota.

Ja sitten kokouksissakin käymisistä sanoivat, ettei niissäkään ole mitään rajaa tai pakkoa tai velvoitetta käydä jokaisessa. Omantunnon mukaan, tai jotenkin niin. Siinä kirjantutkiskelun yhteydessä se ukko jossain välissä kertoi, kuinka mikä vain kokous voi olla juuri se, jossa opetetaan juuri sitä aihetta, joka on se sinun juttusi, joten tulisi käydä joka kokouksessa, ettei tämä "the" kokous olisi juuri se, josta olet poissa. Ja mä sain siitä ainakin selvästi semmosen kuvan, että käytännössä joka kokouksessa olisi aika pakko käydä.

Edit: Missä muuten ne kauniit Jehovan todistaja -neitoset käy kenttätöissä? Olen nähnyt vain yli keski-ikäisiä, mutta tuollakin näkyi ikäisini ja vähän vanhempiakin, niin poikia kuin tyttöjä. Ja viimosen päälle tällättyinä.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja PoterO » 23.09.2008 15:01

Vieras kirjoitti:Jos rappukäytävät ovat sellaista yksityisaluetta josta taloyhtiön hallitus täysin päättää, niin mikä estää taloyhtiötä kieltämästä kokonaan esimerkiksi Jehovantodistajien tulon rappukäytävään? Tai kokoomuslaisten? Tai homojen?

Millä oikeudella vuokralainen siinä tapauksessa saisi kutsua tuollaisia vieraita kotiinsa, koska hehän kulkisivat taloyhtiön yksityisalueen läpi, alueen läpi jossa kulku olisi heiltä kielletty?

Tämä pohdiskelu jo osoittaa PoterO:n esittämän tulkinnan mahdottomuuden. Ei taloyhtiö voi yhtä aikaa olla täysin hallituksen määräysvallan alaista yksityisaluetta ja samaan aikaan toimia hallituksen mielipiteistä riippumattomana kulkuväylänä asuntoin.
Tuo nyt on todella huono olkinukke. Ihmisten rappuunpääsyn estäminenhän on aivan eri asia kuin tietynlaisen toiminnan rajoittaminen. Kyse oli uskonnollisen, poliittisen ja kaupallisen työn rajoittamisesta yksityistilassa. Asuntoihin kulkeminen on myös eri asia, kuin rappukäytävän pitäminen työpisteenä.

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja RaM » 23.09.2008 10:26

Hyi teitä ilkeitä ihmisiä. Ei Herran työssä ahkeroiville saa olla häijy. Jos ne ovat teille ongelmaksi, niin lähettäkää niitä Espooseen - otan mielelläni vastaan ja tarjoan vieläpä kahvit vaivanpalkaksi.
Tänne vaan kaikki Jt:t juttelemaan uskonnosta! :D

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Vieras » 23.09.2008 10:16

On tiedossa että jt:t ymmärtävät myös sanatonta viestintää; huiskimalla luudalla päin näköä saa poistumaan pihalta jossa ei kieltotaulua ole, eikä full-contact ole edes tarpeen, eikä suotavaakaan.

Tuo oman oven kyltittäminen on riippumaton taloyhtiön toimista, saahan myös keittiöönsä laittaa kyltin, kuten joku kertoi, että ryynimakkaraa tarjotaan vain snapsin kera.

Vastuuntuntoiselle kansalaisellehan on tärkeintä että saisi jonkinlaisen ajatuksenpoikasen aivopestystä mielestä huolimatta, että tämä on pahojaan trekemässä, mutta olisi parannus vielä mahdollinen. Lopuksi tulee pyytää viemään roskapussi roskalaatikkoon taikka lehtinippu jätepaperilaatikkoon, koska lahko omissa julkaisuissaankin kehuu itseään auttavaiseksi jne.

Tsemppiä kaikille lahkon vastustamisessa ja uskonnon uhrien auttamisessa

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Analysoija » 23.09.2008 09:28

Ka onniin siitekkii mikä on järkevvee sanottavvoo. Edellisessä viestissä toin esille sen ohjeistuksen jonka annoin mielestäni fiksuna vinkkinä ovipuhelintaloja alueeksi ottavalle kun toimin aluevastaavana seurakunnassa - kun alueeseen kuuluvassa kerrostalossa oli kielto saarnata porraskäytävässä.

T. Savonmuan kunti

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Vieras » 23.09.2008 09:11

Analysoija kirjoitti:Elekkeehen ny aekkuisset immeiset huastelko jootavvii.

Käätäntö ka silä keenon etä ovipuhelilollisia taloloissa suarnattahan se ovipuhelimennii kaatta, ei leiriyvyvä rappukäätävvään.


T. Savonmuan kunti.
Pieni offtopic:

Mielestäni kaikkia joiden nimimerkki alkaa "Ana" pitäisi moderoida tiukemmin. Ainakin jos heillä ei ole mitään järkevää sanottavaa aiheesta, mutta postaavat silti. Olisiko tämä kohtuullista siihen nähden jos myös Vieras-nimimerkkejä moderoidaan nimimerkin, ei viestin sisällön, perusteella kuten olet ehdottanut?

Re: Ovelta ovelle työ käy hermoille?

Kirjoittaja Analysoija » 23.09.2008 09:07

Elekkeehen ny aekkuisset immeiset huastelko jootavvii.

Käätäntö ka silä keenon etä ovipuhelilollisia taloloissa suarnattahan se ovipuhelimennii kaatta, ei leiriyvyvä rappukäätävvään.


T. Savonmuan kunti.

Ylös