Sivu 1/3

Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 14.06.2009 11:35
Kirjoittaja Aaac
Muistan vuosien takaa lehtikolumnin, jossa toimittaja arvioi, mitä ihmisiä paikallisbussin muut matkustajat ovat. Hyvin apeannäköisen nuoren miehen hän arveli olevan ”jehovantodistaja, joka kamppailee homoseksuaalisuutensa kanssa”.

Seksuaalivähemmistöjen asema jehovantodistajien seurakunnassa ei ole kadehdittava. Vaikka Vartiotorni sinänsä hyväksyy homoseksuaalisen suuntautumisen, täytyy homoseksuaalin käytännössä tukahduttaa tunteensa ja seksuaaliset tarpeensa. Seksuaalisen suuntautumisen paljastuminen on johtanut monet eroamaan seurakunnasta, ja jotkut ovat ajautuneet itsemurhaan saakka.

Entisten jehovantodistajien keskuudessa on homoja, lesboja, biseksuaaleja ja transsukupuolisia. Kuinka he voivat elää elämää omana itsenään ja toipua lahkon jättämistä arvista?

Olemme perustamassa erillisprojektia seksuaalivähemmistöjen edustajille. Projekti käsittäisi keskustelutapaamisia, kahdenkeskistä vertaistukea ja virkistystoimintaa seksuaalisten vähemmistöjen edustajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Virittelemme yhteistyötä mm. Setan sekä Aids-tukikeskuksen kanssa. Ensimmäinen keskustelutapaaminen voisi olla syksyn aikana. Jos olet kiinnostunut toiminnasta, ota yhteyttä minuun yksityisviestillä, tällä palstalla tai sähköpostilla aaac(ät)veljesseura.org .

Projektin järjestää Toipumistuki ry, suljettujen uskonnollisten yhteisöjen entisten jäsenten vertaistukiyhdistys.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 16:52
Kirjoittaja Pehmoluopio
Tässäpä keskustelua: http://www.gayxjw.org/modules/newbbex/

Muistelen takavuosilta, että seksuaali -ja sukupuolivähemmistöt ovat luopioiden ohella niitä, joita ei erotettaessa olla toivottelemassa takaisin järjestöön! :lol: Ei ole kyllä kauheasti ollut haluakaan. Kuulun mielummin meren kaltaiseen osaan ihmiskuntaan. Meri loiskuaa vapaana, kun taas torni on ahdas ja siellä pääsee vain ylöspäin ja alaspäin. Niin ja siellä ollaan yleensä vankina.

Minun mielestäni heteroseksuaalisuus on keinotekoinen konstruktio. Hetero valitsee omasta sukupuolestaan mahdollisen paljon poikkeavan yksilön ja järkyttyykin sitten jos se on samaa sukupuolta kuin hän itse. Rakastuminen on kuitenkin aina oikein.

Itse kyllä tykkään sukupuolispektrin keskellä olevista. Joskus ajattelin, ettäne sellaiset saisivat olla naispuolisia, mutta nyt sillä ei ole niin kauheasti väliä. On vain niin etteivät sellaiset miehet juurikaan ihastu minuun.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 17:58
Kirjoittaja Question_of_Truth
Monesti viitataan siihen, että homoseksuaalisuus ei ole luonnollista, eli luonnossa ei tavata homoseksuaalisuutta. Tämä on täysin virheellinen näkemys mutta asiaa ei ole hirveästi voitu tuoda julki aiemmin.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 20:18
Kirjoittaja Homosuomen historia!
Mielenkiintoinen dokkari Suomen homojen historiasta 1900-luvun alusta tähän päivään..

http://areena.yle.fi/video/246028

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 21:30
Kirjoittaja Kaarmis
Question_of_Truth kirjoitti:Monesti viitataan siihen, että homoseksuaalisuus ei ole luonnollista, eli luonnossa ei tavata homoseksuaalisuutta. Tämä on täysin virheellinen näkemys mutta asiaa ei ole hirveästi voitu tuoda julki aiemmin.
Joo, oliko se Berliinin eläintarhassa ku oli kai kuuden homopingviinin ryhmä. Erikseen niille hankittiin tyttöpingviinejä, mutta eihän ne niille nokkaansa lotkauttaneeet... :)

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 22:15
Kirjoittaja Tony
Aiheesta tuli YLE TV1:llä Prismassa tänään mielenkiintoinen dokumentti. Uusinnat Tiistai 16.6. klo 23:15 ja Lauantai 20.6. klo 15:20 YLE TV1. Aiheena siis: "Miten minusta tuli minä? Mitä tiede voi kertoa yksilön ominaisuuksien ja persoonallisuuden muotoutumisesta? Näyttelijä John Barrowman etsii tiedemiesten kanssa homoseksuaalisuutensa syitä perimästä ja kasvatuksesta".

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 22:23
Kirjoittaja Kahujyvä
Näin dokkarin, Tony. Simppeliydessään aika näppärä doku, näyttelijä-jonka-nimen-unohdin oli koskettavan huolissaan siitä, miten ihmiset häntäkin tuomitsevat homouden valinneeksi pahuuttaan.

Luin tämän Aaac'n aloittaman viestiketjjun ensimmäistä kertaa - mitenkähän tuolle projektille kävi? Onko aiheesta poikinut jotain? Ei välttämättä olisi hullu ajatus saada pientä kokoontumista myös jatkossa, voisin kyllä osallistua.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 22:28
Kirjoittaja Aaac
Kahujyvä kirjoitti:mitenkähän tuolle projektille kävi? Onko aiheesta poikinut jotain? Ei välttämättä olisi hullu ajatus saada pientä kokoontumista myös jatkossa, voisin kyllä osallistua.
Projekti-idea on vasta muutaman päivän vanha, mutta kiinnostusta sitä kohtaan on jo ilmennyt sen verran, että keskustelutapaaminen järjestetään Helsingissä esimerkiksi syyskuussa. Siellä sitten nähdään, miten homma etenee. Keskustelu jatkukoon.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 15.06.2009 22:38
Kirjoittaja Kahujyvä
Kas vain, ilmeisesti jäseneksi liittymisen pvm ja viestin pvm ovatkin aivan eri asioita :mrgreen:

Mukanaoloaikoina vain unelmoin tällaisista mahdollisuuksista. Näin viitisen vuotta ulkopuolella, mutta näitä kokemuksia on tullut vähemmän vaihdettua. Tilausta: kyllä.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 16.06.2009 13:25
Kirjoittaja Question_of_Truth
En tiedä onko useimmille tuttu, mutta sattumoisin törmäsin tällaiseen

www.gayjw.org

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 20.06.2009 19:21
Kirjoittaja Markku Meilo
Question_of_Truth kirjoitti:En tiedä onko useimmille tuttu, mutta sattumoisin törmäsin tällaiseen

http://www.gayjw.org
Se on 'ikivanha' Common Bond -nimellä toiminut porukka. Toi sun linkki ei ainakaan mulla nyt toiminut, ehkä tämä toimii.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 21.06.2009 10:16
Kirjoittaja rippeli
Minusta olisi reilua että myös vastentahtoisille selibaatikoille järjestettäisiin tapaaminen. Lappeenrannasta olisi tulossa ainakin kolme epätoivoista.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 21.06.2009 11:51
Kirjoittaja wolframium
rippeli kirjoitti:Minusta olisi reilua että myös vastentahtoisille selibaatikoille järjestettäisiin tapaaminen. Lappeenrannasta olisi tulossa ainakin kolme epätoivoista.
Kuulostaa aika säälittävältä. Keitä ovat nämä "uudet" kaverisi? Samalla voitaisiin varmaan järjestää tapaaminen "tietokoneyhtiön tytöille", niin saataisiin jotain "säpinää" aikaiseksi.

Köhköh, hirveitä nämä Johanneksen päivän jälkeiset huurut...

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 21.06.2009 12:32
Kirjoittaja Ping-Pong
Kaarmis kirjoitti: Joo, oliko se Berliinin eläintarhassa ku oli kai kuuden homopingviinin ryhmä. Erikseen niille hankittiin tyttöpingviinejä, mutta eihän ne niille nokkaansa lotkauttaneeet... :)
Niin no, nämä urospingviinit eivät tosin parittele keskenänsä, ovat vain eräänlaisia veljesseuralaisia. :roll:
Kun poistamme tästä trendikkäästä sukupuolipoppoosta ns.ylivertaisen älykkäät ja ainutlaatuiset kommunikaatiotaidot omaavat gorillojen seuraavan evolutiivisen sukupolven ovat biologit löytäneet jäljelle jääneestä eläinkunnasta tiiviitä kumppanuussuhteita nimenomaan urosten kesken. Tutkimus jatkuu. Vain Homo sapienseja voidaan nimittää homoiksi. Täytynee keksiä ihan uusia nimityksiä muille otuksille.

Re: Seksuaalivähemmistöjen keskustelutapaaminen

Lähetetty: 23.06.2009 09:49
Kirjoittaja Kahujyvä
Piti vielä tarkentaa, että seksuaalisuus ilmenee myös paritteluna/yhdyntänä/seksuaalisena leikkinä ainakin osalla eläimista (esim. apinansukuiset, lampaat, delfiinit - joten ilmeisesti pingviinit poikkeus), jottei jäisi luuloksi, että vain ihmiset sitä homosuhteissa harrastaisivat. Ja vice versa yhdyntä ei kuulu kaikkiin ihmisten välisiin homosuhteisiin. :!:

Monenmoista aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_animals