Valumassa pois

Vertaistuelle pyhitetty osio.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.
Avatar
Lottopallo
Viestit: 150
Liittynyt: 14.12.2014 20:00

Re: Valumassa pois

ViestiKirjoittaja Lottopallo » 13.02.2017 19:59

Monella muullakin alkoholin käyttö vähenee kun aloittaa uuden elämän. Maailmallisten mustamaalaamista nyt harrastettiin joka toisessa kokouksen ja konventin ohjelmassa. Jos on ollut tiiviisti jt-yhteisössä niin saattaa toki tulla yllätyksenä, etteivät ne maailmalliset niin pahoja ole kuin on annettu ymmärtää. Oli omallakin uralla lähes käsin kosketeltavissa ajatus siitä, että todistajien kanssa ystävyys on vahvasti ehdollista.

Vähän huumoria lopuksi. Olisin kyllä toivonut, että maailmalliset naiset olisivat olleet niin helppoja tapauksia mitä seuran ohjelmat ja pamfletit lupailivat.

RehellinenReino
Viestit: 20
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Re: Valumassa pois

ViestiKirjoittaja RehellinenReino » 16.04.2017 20:05

Terve lajitoverit!
On niin hyvä olla. Minuun ei ole kukaan ottanut yhteyttä srk.sta vaikka en ole salilla vieraillut kuukausiin tai rapsaa jättänyt. Jeesuksen kuoleman syndetkin jätin väliin. Ei noita paljon näytä kiinnostavan vaikka takaovi käy kiivaasti
En ole kokenut suurempaa painostusta mistään. Ei jt sukulaisiin on välit parantuneet todella paljon. Sen olen huomannut että Jt kaverit ei pyydä juomareisuille enään mukaan!
Oli muuten kiva kun sai käydä pääsiäiskokolla ensimmäisen kerran elämässään ilman huonoa omaatuntoatuntoa, nämä on näitä pieniä arjen palkintoja.
Hirvittää se verho mikä todistajilla on kasvojensa edessä sulkemassa heidät pois yhteiskunnasta, todella tehokas hallitsemismuoto. Tätä kaikkea en todistajana ollessani kyennyt näkemään.

JarkkeParkkeBabylon5
Viestit: 3106
Liittynyt: 19.06.2010 08:27

Re: Valumassa pois

ViestiKirjoittaja JarkkeParkkeBabylon5 » 17.04.2017 21:34

RehellinenReino kirjoitti:Terve lajitoverit!
On niin hyvä olla ... Tätä kaikkea en todistajana ollessani kyennyt näkemään.


Kiva kuulla :) Ja näinhän se on että jehovantodistajalta ei putoa suomukset silmiltä ennenkuin hän itse haluaa alkaa tarkemmin ajattelemaan asioita puolueettomasti ja laajemmin.
Ja kun sitten alkaa ajatella laajemmin - jopa jt-kirjallisuuden ohitse - asioita niin silloin ne muutkin värit alkaa tulla esiin sieltä mustan ja valkoisen takaa.

Ja elämässä ilman vartiotornia on tosi paljon enemmän kaikkea hienoa. Ja paljon myöhemmin jos vielä yrittää vartiotornia lukea - tuntuu se lapselliselta ja sitä ihmettelee että miten tuollaista soopaa on voinut koskaan edes tosissaan lukea.

Elämää täytyy kokea olemalla mukana monenlaisessa, erityisesti kaikessa mikä itseä kiinnostaa. Siitä se luovuus syntyy ja tulee.

Jehovantodistajat opetetaan kokemaan vain seuran kirjallisuuden lukemista, ihmisten ovilla ramppaamista, ja lehtikärryjen vahtimista yms. missä oikea elämä jää elämättä.
Ihmisellä on oikeus yksilönä - määrätä oma kohtalonsa.

RehellinenReino
Viestit: 20
Liittynyt: 08.01.2017 21:05

Re: Valumassa pois

ViestiKirjoittaja RehellinenReino » 21.04.2017 16:44

Jehovantodistajat opetetaan kokemaan vain seuran kirjallisuuden lukemista, ihmisten ovilla ramppaamista, ja lehtikärryjen vahtimista yms. missä oikea elämä jää elämättä.....

Juurikin näin. Koko kaunis, ainutlaatuinen elämä riistetään ns sitku moodiin jossa kaikki kiva tapahtuu sitku ollaan paratiisissa, surullista.
On surullista huomata kuinka joukkoparanoija toimii, pelottavaa.


Palaa sivulle “Vertaistuki”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija