Rehellinen kansa

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Polyester
Viestit: 2972
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Rehellinen kansa

Viesti Kirjoittaja Polyester »

Weathertop kirjoitti:En menisi kutsumaan lahkon vallankäyttäjiä uhreiksi, oli kyse sitten rivivanhimmista tai päätoimiston isoista pampuista. Valta kun tuo aina vastuuta. Mielestäni Raymond Franz vähättelee kirjassaan omaa vastuutaan.
Eihän tämä uhri-nimitys heihin oikein istu. Toisaalta systeemissä on piirteitä, jotka pitävät myös johtoporrasta vankina. Ei ole helppoa lähteä, jos on koulut jääneet käymättä, koko ikä tullut tehtyä lahkohommia ja vanhuudenturvakin menee, jos ryhtyy rehelliseksi.

Kyseessä on tietynlainen jatkumo, jossa viattomimpia ovat lapset ja lapsenmieliset, syyllisimpiä lahkojohto. Muut siinä välissä, syyllisyyden asteen vaihdellessa sen mukaan, miten paljon tietää ja miten paljon ja millaisin keinoin Vartiotorniseuran asiaa edistää. Kyllä aika paljon ovat vahinkoa saaneet aikaiseksi esim. jotkut JT-patriarkat, jotka ovat indoktrinoineet lapsensa ja lapsenlapsensa mukaan systeemiin, vaikka olisivatkin tehneet tämän hyvässä uskossa. Millaisethan lienevät mietteet, jos silmät "totuuden" suhteen avautuvat?
Vastaa Viestiin