Turvapaikkoja

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Tervemenoa ignoreen, SonOfJesus. Jokin raja ja roti nyt sentään.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta en malta olla sekaantumatta. En kyllä löytänyt itsekään Vieraan kommentista sen kummempaa vittuilua, eikä tästä tarvitse loputtomiin vääntää, mutta perheen hajottamistahan molemmat ovat. Molemmilla pintapuolisesti jopa sama päämäärä. Todistajien rakkaudellisen järjestelyn motiivit ja hyveellisyys sitten ovatkin ihan oma lukunsa.

Olisiko jt - lasten takavarikoiminen sitten järkevää? Edettäisiinkö tapauskohtaisesti vai kerättäisiinkö kaikki lapset kerralla uudelleenkouluskeskuksiin? Olisiko mitään skenaariota, miten pakkokeinot voitaisiin toteuttaa järkevällä tavalla? Jos perustava syy on uskontoon kuuluminen puhuttaisiin äkkiä jo pakkoadoptoista.

Maailmassa on niin paljon vituillaan olevia instituutiota, eivätkä venäjänortodoksit niistä vähiten häiriintyneitä. Siihen päälle ainakin hankalimmat muslimit, hindut, juutalaiset ja sekoimmat buddhalaiset ja liian vasemmistolaiset ja oikeistolaiset poliittiset liikkeet... kysyn ihan omasta listasta lannistuneena, että kuka vittu näitä jaksaa pelastaa?

Aivan vakavissaan en usko huostaanoton olevan toimiva ratkaisu, mutta kyllä järjestön toimintaan joutaisi puuttua. Jos ei muuten niin sakottamalla niin saatanasti jokaisesta ihmisoikeusrikkomuksesta, että kymmenen vuoden sisään viimeisetkin salit on myyty moottoripyöräkerhojen virkistystiloiksi.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Omia höpinöitäni kommentoin vielä sen verran, että pakkoadoptoistahan löytyy kokemusta laajemassa mitassa ihan vaikka Tanskasta. Pistän tähän nyt yhden linkin, joka ei minusta nyt liian asian vierestä ole.

https://www.lokakuunliike.com/ll-uutise ... losuhteita

Katolinen kirkko Irlanissa vaihteeksi ollut vauhdissa. Näitähän löytyy maailman sivu missä fiksumpi apina kouluttaa tyhmempää apinaa ja vie apinavauvat pois. Englanniksi löytyy googlaamalla "forced adoptions" jos kaipaa rattoisaa iltalukemista.

Ettei punainen lanka katkea ihan täysin, niin nämä nousivat mieleen, kun aloin kelailemaan, että mitä jos Jehovan todistajilta lapset vietäisiin pois.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Kysehän on siitä, miten autetaan lapset pois heidän kehitykselleen todistettavasti valtavaa vahinkoa tekevän kultti-indoktrinoinnin piiristä. Minun ehdotukseni on ollut huostaanotto, koska en ole keksinyt parempaakaan (ei siksi, että pitäisin perheiden hajottamista itsessään tavoiteltavana tai olisin Vartiotorni-seuran tavoin piittaamaton perhesiteiden merkityksestä). Kuten olen toistellut, keinoista voi ihan hyvin olla asiallisesti eri mieltä. Mielelläni kuulisinkin muita keinoja, joilla päästäisiin ekassa virkkeessä mainittuun lopputulokseen.

Näkisin, että tämä yhteiskunta huostaanottaa lapsia pienemmistäkin syistä, jos nyt yritetään keskenään aika erilaisia vahinkoa aiheuttavia tekijöitä jotenkin objektiivisesti vertailla. Eikä uskonnonvapaudelle tule mielestäni koskaan antaa enempää painoarvoa kuin lasten oikeuksille. Itsehän kannatan Dawkinsin hengessä uskonnollisen kasvatuksen kategorista kriminalisointia, mutta siihen nyt tuskin koskaan päästään. Samoin kannatan esimerkiksi kaikkien ympärileikkaamalla (ilman lääketieteellistä syytä) silvottujen lasten (niin tyttöjen kuin poikienkin) välitöntä huostaanottoa, koska minusta on ilmiselvää, että kukaan, joka antaa pahoinpidellä lapsensa niin törkeästi teräaseella, ei ole sopiva vanhemmaksi.

Tässä on tietenkin puhuttu asiasta aika teoreettisella tasolla. Huostaanoton toteutus olisi kieltämättä iso käytännön ongelma, jos kaikki tietyn isohkon järjestön jäsenten lapset vain päätettäisiin yhtäkkiä huostaanottaa. Toimiva lähestymistapa voisi olla se, että ensin lakkautettaisiin järjestö ihmisoikeuksien vastaisena (kuten esimerkiksi tietyille äärioikeistolaisille liikkeille on tehty), ja otettaisiin sitten lastensuojelulliset keinot käyttöön, jos ilmenee, että jossain perheessä yhä myrkytetään lapsia järjestön sairaalla arvomaailmalla ja kieroutuneella maailmankuvalla. Kuten yleensäkin (paitsi ihan ääritapauksissa), huostaanotto olisi se toimenpide, johon turvauduttaisiin, jos lievemmät keinot eivät toimi.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Vieraas
Viestit: 3220
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Vieraas »

Weathertop kirjoitti:Perustelin jo, miksi Vieraan viesti oli vittuilua ja vääristelyä. Kerroin jo, että vastasin siihen tarkoituksella samalla mitalla. Siitä vaan lukemaan, niin ei tarvitse turhaan ihmetellä.
Ei siitä mielestäni vittuilua ja vääristelyä löydy hakemallakaan.

Mitä huostaanottoon tulee, tunnen tosielämän tapauksen suunnilleen niin läheltä kuin voi. Nyt aikuinen lapsi on ollut yhteydessä äitiinsä viimeksi kahdeksan vuotta sitten.
Video ei ollut ohjeistusvideo.
mirjam123
Viestit: 369
Liittynyt: 16.05.2014 22:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja mirjam123 »

Entäs kaikki mahdolliset vinoutumat jossain tuki/adoptioperheessä, nykyisessä huostaanottobisneksessä ei paljon kysellä, viranomaistahot saavat 150.000 euroa per vuosi per sijoitetusta lapsesta ja tukiperheet myös huomattavia korvauksia, koska bisnes. Siitäkin runsaasti näyttöä että ojasta allikkoon voi joutua kun perhe vaihtuu, fyysinen ja psyykkinen väkivalta voi saada jatkoa, ehkä toisin muodoin. Samaa mieltä kun Son of Jesus. Weathertopilla tuskin omia lapsia. Omat lapseni suhtautuivat jt-höpinöihin kohteliaan välinpitämättömästi. En itsekään koskaan luopunut terveen järjen käytöstä. No, menneen talven lumia, haalistunut muisto vain.
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Ennaltaehkäisevää työtä ei oikein tehdä, mitä nyt koulussa on aika pakko käydä. Uskonnon uhrit hoitaa oman leiviskänsä miten taitaa. Toivottavasti hyvin. Omaa kokemusta ei heistä ole. Vaikutusvaltaa näin hajanaisella porukalla on lähes nolla.

Todistajaperheiden lapset vain ovat avun ulottumattomissa. Niin vastenmielistä kuin se onkin niin tietoisuuden lisäämisen suhteen - lähes ainoa asia, johon meilläkin on valtaa - pedofiliaskandaalit ovat parasta, mitä meille luopioille on tapahtunut ja toivoa sopii, että se vyöryy tänne ja aiheuttaa kunnon pamauksen ja pysyvän muutoksen ennen kuin se on yesterdays news. Suomi tuskin tekee kovin iloista poikkeusta pedarien määrässä todistajien määrään suhteutettuna.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
Skald
Viestit: 49
Liittynyt: 11.03.2017 21:24

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Skald »

Jehovan todistajalasten pakkohuostaanotto on minunkin mielestä aika ongelmallinen asia. Sinne mahtuu sekaan niin monenlaista tallaajaa. Varmasti joillekin ääritodistajien lapsille huostaanotto olisi paikallaan, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan toinen jalka "maailmassa" olevien kulttuurijehovien lapsena kasvaminen ei ole erityisen traumaattista. Huostaanoton perusteistahan on jo olemassa käytännöt, miksei niitä voisi vain soveltaa tapauskohtaisesti myös todistajien lapsiin niinkuin varmaan tähänkin mennessä?
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Skald kirjoitti:Jehovan todistajalasten pakkohuostaanotto on minunkin mielestä aika ongelmallinen asia. Sinne mahtuu sekaan niin monenlaista tallaajaa. Varmasti joillekin ääritodistajien lapsille huostaanotto olisi paikallaan, mutta oman empiirisen kokemukseni mukaan toinen jalka "maailmassa" olevien kulttuurijehovien lapsena kasvaminen ei ole erityisen traumaattista. Huostaanoton perusteistahan on jo olemassa käytännöt, miksei niitä voisi vain soveltaa tapauskohtaisesti myös todistajien lapsiin niinkuin varmaan tähänkin mennessä?
En muista kuulleeni yhdestäkään tapauksesta, jossa huostaanotto olisi tehty selvästi traumatisoivan uskonnollisen indoktrinoinnin takia (ainakaan mikäli siihen ei liity fyysistä väkivaltaa). Jos lastensuojelulakeja voitaisiin soveltaa ja sovellettaisiin tapauskohtaisesti näin, siinä olisi tietenkin ratkaisu ongelmaan.

Suomessa vaan nyt muutenkin arvostetaan vanhempien uskonnonvapautta enemmän kuin lasten oikeuksia. Tulisi ymmärtää, että uskonnonvapaus on yksilönvapaus ja lapsi on vanhemmasta erillinen yksilö. Siksi ei ole olemassa esimerkiksi jehovantodistajalapsia vaan Jehovan todistajien lapsia. Eväät aidosti oman maailmankatsomuksen muodostamiseen löytyvät vasta aikuiselta. Lapsen uskonnonvapaus on vapautta uskonnon tuputuksesta.

Edelleenkin siis kannatan kaiken uskonnollisen kasvatuksen kriminalisointia, vaikka tiedän, ettei siihen tavoitteeseen koskaan päästä.

"Kulttuurijehovissa" on muuten se ongelma, että yleensä hekin käyvät järjestön tilaisuuksissa, joissa se vahingollinen indoktrinointi ja mielenhallinta voi jo ihan hyvin tarttua lapseen. Toiset ovat herkempiä sille kuin toiset.

EDIT: uskonnollisten tilaisuuksien kieltäminen alaikäisiltä olisi iso edistysaskel, mutta eipä siihenkään koskaan päästä.

EDIT2: typo
Viimeksi muokannut Weathertop, 27.01.2018 16:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

Pyydän muuten SonOfJesukselta anteeksi hermostumistani. Ymmärrän, ettei enemmän ilmaisun täsmällisyyteen kuin selkeyteen pyrkivä (ehkä lievästi autistinen) kirjoitustyylini ole aina helppoa seurattavaa, eikä kärsivällisyys valitettavasti kuulu hyveisiini.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
Vieras

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Johanneksen poika » 23.01.2018 14:51

"Venäjällä on nyt erittäin suuri uhkakuva nimenomaan Jehovan todistaja -perheille. Siellä ollaan muuttamassa lainsäädäntöä niin, että se mahdollistaisi JT-perheiden lasten huostaanoton. Tämä on vakava asia. Kukaan äiti tai isä ei varmasti halua menettää omia lapsiaan valtiolle. Silloin on mielestäni oikeutettua hakea turvapaikkaa."

- Voi että. Sata vuotta sitten siellä tapettiin isot omistajat, paitsi pikkulapset.
Sitten O-V Kuusisen tytär Hertta laittoi lapsensa kommunistisen puhdasoppisuudella perustellen lapsensa lastenkotiin. (Oliko Aira Samulin joka kertoi nähneensä Hertan radio-ohjelmassa puhumassa vaalien alla, minkkiturkissa tulleena, ryysyköyhälistöstä).
Valtio huostaanottaa mitä ilmeisimmin lahkon lopettamistarkoituksessa, jos huostaanottaa.
Sen sopan sai vartiotorniyhtymä USA:sta aikaiseksi.
Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1532
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Weathertop »

J Hepatiitti kirjoitti:Ennaltaehkäisevää työtä ei oikein tehdä, mitä nyt koulussa on aika pakko käydä.
Uskonnonopetuksen tulisi olla kouluissa kaikille pakollista, ja sen tulisi sisältää tasan kahta asiaa: ideologisesti neutraalia uskontojen historiasta ja doktriineista kertomista sekä ajan tasalla pysyvää valistusta eri uskontojen vaaroista. Tämäkin olisi iso edistysaskel.
"The universe is not fine-tuned for life; life is fine-tuned to the universe." - Victor J. Stenger
J Hepatiitti
Viestit: 506
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti »

Jehovan todistajien ahdinko Venäjällä näkyy turvapaikka­hakemuksina – Liikkeen Suomen-edustaja: ”Jotkut on potkittu pois töistä ja kouluista, heidän asuntojaan on turmeltu ja kokoontumiset estetty”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005542494.html

Empatiani asian suhteen on rajallista.

EDIT:lisäsin uutisen otsikon.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen
Avatar
Sukututkija
Viestit: 478
Liittynyt: 30.08.2007 08:59
Paikkakunta: Turku

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Sukututkija »

J Hepatiitti kirjoitti:Empatiani asian suhteen on rajallista.
Samoin. Jos uskontokunta toimii niin, että se lakaisee lattioita esimerkiksi järjestäytyneen yhteiskunnan oikeusjärjestelmällä, on se mitä suurimmassa määrin exterministinen. Venäjällä asiaa suhtaudutaan kuten pitääkin.

Sitten toinen, niin sinällään myös mielenkiintoista, että esimerkiksi Suomen lahkolaiset eivät järjestä apua emigranteille. Luulisi, että autettaisiin uskonveljiä vaikeuksissa. Tässä (-kin) taas näkyy, mikä on homman perimmäinen tarkoitus.
Avatar
Tony
Viestit: 7520
Liittynyt: 28.04.2007 07:38

Re: Turvapaikkoja

Viesti Kirjoittaja Tony »

Sukututkija kirjoitti:Sitten toinen, niin sinällään myös mielenkiintoista, että esimerkiksi Suomen lahkolaiset eivät järjestä apua emigranteille. Luulisi, että autettaisiin uskonveljiä vaikeuksissa. Tässä (-kin) taas näkyy, mikä on homman perimmäinen tarkoitus.
Järjestössä vallitseva sykähdyttävä rakkaudellisuuden ilmapiiri tarkoittaa tässä suhteessa sitä, että valtio saa hoitaa.

Kun kyse on muutamasta kymmenestä tulijasta, järjestö kyllä pystyisi auttamaan jäseniään. Mutta mitä turhia. Antaa heidän virua vastaanottokeskuksissa odottelemassa mitä valtio heille keksii.
"Jos Seura sanoisi minulle, että tämä kirja on musta vihreän sijaan, minä sanoisin: 'Kappas vaan, voisin vaikka vannoa, että se on vihreä, mutta jos Seura sanoo, että se on musta, niin se on musta!'" - Bart Thompson - piirivalvoja
Vastaa Viestiin