Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.04.2018 01:42

Pro et contra kirjoitti:Tartun tähän ja komppaan; koko hommahan perustui alunpitäin siihen että oltiin Berealaisia ja haluttiin tarkoin ottaa selville miten asiat oikeasti ovat...
Minä en komppaa. Arkikielellä ilmaistuna Russell kusetti tietoisesti, väärensi Raamatun sisältöä ja pyramidituumia, Rutherford kinasteli vallanpitäjiä ja rahavaltaa vastaan ja mt-ongelmainen F. Franz luopioitui omistakin opetuksistaan ihan kiitettävästi.
Sanottakoon että mm.Franzin ja tuonaikaisten hellimillä ns. vastakuvilla ei nykyopissa ole juuri mitään virkaa...
Esikuva/vastakuva -ajattelun omi jo Russell aikanaan (second) adventisteilta ja niillä on edelleen hyvin suuri merkitys. Esimerkiksi Jeesuksen oharia ja Raamatun lopun aikaa sekä saarnaamisen loppuunsaattamista Paavalin elinaikana ei muulla tavoin selitetä niille, jotka ovat ulkoistaneet ajattelunsa.
...mutta jos teologia ei ole kunnossa homma lässähtää, hiipuu...
Vt-teologian oleellinen osa on valehtelua, hiipuminen on totta, mutta hitaanlaista.
... ja syttyäkseen uuten liekkiin vaatii jotakin mullistavaa .
Kuten uuden maailmanloppuvuoden, jonka kasvun jälkeen on aina tullut lässähdys.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Veli Innokas » 21.04.2018 00:20

Raamatun käytännöllinen arvo oli sitten enemmän suunnattu muulle ihmiskunnan osalle.
Voitko täsmentää?

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Pro et contra » 20.04.2018 23:59

Veli innokas: Jossain vaiheessa alettiin toitottamaan sitä kuinka oppi kysymykset (älyllinen pohdinta) eivät enää ole tärkeää vaan raamatun käytännöllinen arvo.Tuo on pelkkää myynti puhetta josta puuttuu Russelin,Ruthefordin ja Franzin karisma.
Tartun tähän ja komppaan; koko hommahan perustui alunpitäin siihen että oltiin Berealaisia ja haluttiin tarkoin ottaa selville miten asiat oikeasti ovat, oppia vietiin eteenpäin suurella tarmolla ja innostuksella vaikka jo alkutaipaleella syntyi hajontaa niin homma pysyi kasassa, Russeliahan suorastaan jumaloitiin hänen karismansa johdosta.
Vartiotornin kysymyksetkin nimettiin "Berealais-kysymyksiksi", Raamatun käytännöllinen arvo oli sitten enemmän suunnattu muulle ihmiskunnan osalle..., nykyään taas oppikysymykset halutaan käsitellä mahdollisimman pian pintaraapaisulla vaikka joissakin koulutuksissa yritetäänkin päästä Raamattuun vähän syvemälle niin seurakuntavolyymi hakee potentiaalista kasvua niistä jotka ovat valmiita soveltamaan vartiotornin kannan mukaan Raamatun käytännöllisen arvon keskittymällä etupääsä kenttätyöhön ja siihen liittyvään toimintaan.
Sanottakoon että mm.Franzin ja tuonaikaisten hellimillä ns. vastakuvilla ei nykyopissa ole juuri mitään virkaa mutta jos teologia ei ole kunnossa homma lässähtää, hiipuu ja syttyäkseen uuten liekkiin vaatii jotakin mullistavaa .

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Veli Innokas » 20.04.2018 21:33

joskus menneisyydessä Seuralla oli jotain sanottavaa ja joskus jotain terävääkin, tietysti silloinkin olivat hakoteillä todennäköisesti, mutta ainakin jotain älyllistä pohdittavaa
Itse aloitin uskonnollis sävytteisen älyllisen pohdinnan joskus 80-luvulla kirjan Suuri Babylon on kukistunut Jumalan Valtakunta hallitsee- kirjan avustuksella. Oli jännää lukea pedoista sun muista. Ei sen takia että se oli jotenkin relevanttia vaan koska se oli hauskaa. Kyseisen kirjan seuraaja Ilmestyksen suuri huipentuma on käsillä! oli viimeisiä Vartiotorni seuran kirjoja joista olen saanut mitään kiksejä.

Ajattelen nykyään Jehovan Todistajista samalla lailla kuin kristillisyydestä yleensä. Alku oli dynaaminen ja lupaava, mutta loppu on itseään toistavaa ja tylsää. Jossain vaiheessa alettiin toitottamaan sitä kuinka oppi kysymykset (älyllinen pohdinta) eivät enää ole tärkeää vaan raamatun käytännöllinen arvo.Tuo on pelkkää myynti puhetta josta puuttuu Russelin,Ruthefordin ja Franzin karisma.

Siitä lähtien kun mieshormonit alkoivat elää omaa elämäänsä kehossani, raamattulla ei ollut mitään käytännöllistä arvoa elämässäni.Kroppani vaati vain yhtä asiaa, naista. Raamattu, Koraani, tai mikään muu uskonnollinen teos ei siinä voisi auttaa. Tämä vesittää koko vitun kirjan käytännöllisen arvon.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Tony » 20.04.2018 12:05

Princeen liittyvä keskustelu siirretty tänne: viewtopic.php?f=1&t=7947

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Markku Meilo » 17.04.2018 14:19

J Hepatiitti kirjoitti:Tuosta alemmasta linkistä löytyi sinänsä asiaan kuulumaton mietelause: It's better to create something that others criticize than to create nothing and criticize others. Olisipa Russel tyytynyt vain jälkimmäiseen. :D
Toisaalta jos Russelin luomistyötä ajattelee, niin lähelle nollaa se menee jos Luomisnäytöstä ei oteta lukuun, se kun oli uraauurtava juttu. Muu olikin sitten pääosin alan ennustelijoiden pieleen menneiden juttujen soveltavaa uusiokäyttöä. Muiden moittimisen Russell osasi, mutta Rutherford oli siinäkin hedelmällisempi.

Vinha sekoiluyksityiskohta onkin nykyään Russelin käyttöönottama SB:n laskelma seitsemästä ajasta, mikä on nostettu Vt-seuran perustaksi. Sen estämättä selitellään vakavalla naamalla, että on vapauduttu SB:n opetuksista. Jos Vt-seura hylkäisi SB:ssä 1800-luvun alkupuolella kehitetyn raamattunumerologian ja sen myötä vuoden 1914 väitetyn profeetallisuuden, niin oman opetuksensa valossa se saisi laittaa lapun luukulle ja jäädä makselemaan pedofiliakorvauksia niin kauan kun rahaa riittää.

Tuossa jatkumossa Miller on mulle jonkin sortin sankari siitä syystä, että kahden jeesuspalautusyrityksen jälkeen järki voitti ja mies sai tarpeekseen kyseisestä huuhaasta.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja J Hepatiitti » 17.04.2018 12:05

Nukahtanut kirjoitti:
Suurin osa noistakin kuvista Etelä-Amerikan suunnalta. Siellä taitaa vielä olla kasvua ja intoa.

Yllätyin pari kk sitten, kun näin pitkästä aikaa uuden hersyn ja vartsikan. Olivat yhteensä samaa kokoa, kuin ennen oli pelkkä vartsikka. Eli supistusta on tapahtunut paljon ja jäinkin miettimään, millon niistä luovutaan kokonaan.
Tuosta alemmasta linkistä löytyi sinänsä asiaan kuulumaton mietelause: It's better to create something that others criticize than to create nothing and criticize others. Olisipa Russel tyytynyt vain jälkimmäiseen. :D

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Nukahtanut » 17.04.2018 11:54

Suurin osa noistakin kuvista Etelä-Amerikan suunnalta. Siellä taitaa vielä olla kasvua ja intoa.

Yllätyin pari kk sitten, kun näin pitkästä aikaa uuden hersyn ja vartsikan. Olivat yhteensä samaa kokoa, kuin ennen oli pelkkä vartsikka. Eli supistusta on tapahtunut paljon ja jäinkin miettimään, millon niistä luovutaan kokonaan.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Pehmoluopio » 17.04.2018 06:05

J Hepatiitti kirjoitti: Kyllä vanhoissa valokuva-albumeissa nuo somehymyt loistavat vielä poissolollaan. Maailma on vihdoin vajonnut vt-julkaisujen tasolle.
Aihe itsessään. Minulle tulee paranoidinen kulttifiilis maailmassa, etenkin kun "Suomi on maailman onnellisin maa". Ketkä olivat maailman onnellisin kansa, hmmm. Niin tai nyt kun olen facesta kuivumassa kun postasin hallinnon vastaisen pilakuvan tai jonkin aikaa sitten sen takia, että kannatin lähi-idän pakolaisten ottamista venäläisten jöffepakolaisten sijasta.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja J Hepatiitti » 16.04.2018 23:20

Aikoinaan Michael Jacksonin piti ihan lehdessä julkisesti katua Thrillervideotaan. Ei taidettu Princea samalla tavalla juurikaan enää nöyryyttä

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Polyester » 16.04.2018 22:57

J Hepatiitti kirjoitti:Kyllä vanhoissa valokuva-albumeissa nuo somehymyt loistavat vielä poissolollaan. Maailma on vihdoin vajonnut vt-julkaisujen tasolle.
Ennen tyrkytettiin kirjallisuutta, jota ei oltu kunnolla luettu. Nykyään ei oikein ole edes kirjallisuutta, jota tyrkyttää. Vain hymy ja logo.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja J Hepatiitti » 16.04.2018 22:50

Kyllä vanhoissa valokuva-albumeissa nuo somehymyt loistavat vielä poissolollaan. Maailma on vihdoin vajonnut vt-julkaisujen tasolle.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Polyester » 16.04.2018 22:28

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja Oraakkeli » 16.04.2018 21:38

Fredin asemasta järjestössä kertoo kaiken hänen ylentäminen presidentiksi vuonna 1977. Missä muussa järjestössä olisi toimittu vastaavalla tavalla?! 1975 oli vain ja ainoastaan hänen käsialaa. Kasvuluvut olivat miinuksella ja järjestö kriisissä. Missä oli vastuunkanto? Hallintoelin on aina muistuttanut, miten valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti...

Mitä itse oraakkeliin tulee, yhdyn siihen, että puhtia hänessä oli ja tiettyä teologista älyllisyyttä. Lienee pitkälti Fredin ansiota, että järjestön suhtautumistapa Raamatun tulkintaan oli ennen älyllisempi. Jos olen oikein ymmärtänyt, Fred jalosti Russellin tavan tulkita Raamattua niin, että Raamatun henkilöt ja tapahtumat tulkittiin esikuviksi järjestön historian tapahtumille. Esimerkiksi: Vartiotorni kirjoitti 1980-luvun lopussa, miten Jerikon valloitus esikuvasi järjestön valtavaa kasvua juuri ennen harmagedonia. Raamatun kertomuksessahan israelilaiset kiersivät kaupungin ympäri yhden kerran päivässä kunnes seitsemäntenä päivänä kaupunki kierrettiin seitsemän kertaa. Lehden mukaan tässä on esikuva siitä, miten juuri ennen loppua järjestön toiminta kiihtyy. Tuolloin kasvuprosentit olivat verrattain korkeita ja ilmeisestikin järjestö odotti kasvun jatkuvan.

Kuinkahan moni todistaja on muuten tietoinen siitä teologisesta vedätyksestä, mikä siellä on ollut meneillään jo pitkään? Franzin kuoleman jälkeen Vartiotorni on pikkuhiljaa luopumassa Fredin opetuksista. Internetin aikana ihmisiä ei voi enää samalla tavalla huijata, kun tiedonsaanti on niin helppoa. Ennen vanhaan järjestö vetosi Raamatun teksteihin, kun sen piti puolustaa omaa auktoriteettiaan. Tämä tehtiin Fredin tavalla vetoamalla Raamatullisiin esikuviin. Todellisuudessahan koko oppi orja-luokasta lepää tällaisen esikuva-vastakuva-tulkinnan varassa. Mihin perustuu oppi vuodesta 1918, jolloin kaikki kristilliset kirkot tarkastettiin? Sen taustalla on Fredin Raamatun tulkinnan metodi, jossa Jeesuksen suorittama temppelin puhdistus hänen julkisen toimintansa alussa ja lopussa nähtiin esikuvana vuoden 1918 puhdistuksesta.

Nyt hallintoelin myöntää "nöyrästi" menneensä liian pitkälle. Samalla se kuitenkin on vain lisännyt valtaansa. Käytännössä se on luopumassa, jollei jo luopunut siitä teologiasta, jonka avulla se perusteli vuosikymmeniä oman asemansa. Oltiinpa Fredistä mitä mieltä tahansa hänellä oli tietty linja, johon ilmeisestikin tosissaan uskoi ja josta piti kiinni. Hänen teologiansa on kouluesimerkki sellaisesta kristillisyydestä, jonka ytimessä on jokin muu kuin Kristuksen sovituskuolema. Tässä tapauksessa Jeesuksen paikan otti järjestö.

Re: Puhti pois lehdistä (Goodbye Watchtower)

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 16.04.2018 21:15

Suattaapihan tuo olla että 80-luvulla vartsikan ja erityisesti hertsikän lukeminen saattoi tuntua jopa avartavalta. Nettiä ei vielä ollut ja kirjastossakaan ei tullut yleensä luettua mitään historiallisia kirjoja tai muita tietokirjoja. Jos kirjastossa kävikin niin katseli mieluummin jännitys ja fantasiakirjallisuutta kun sellainen nuorena kiinnosti enemmän.

No, sitten kun netti tuli ja kaikki tieto oli heti nähtävissä aivan mihin tahansa kysymykseen niin vartsikassa ja hertsikässä oleva tieto saattoi alkaa tuntumaan puutteelliselta ja hieman lapselliselta, olivathan vartsikassa ja hertsikässä olevat kirjoitukset sentään peräisin melko lapsellisten ihmisten kynästä jotka uskoivat jopa siihen että ihminen lajina on vain 6000 vuotta vanha.

Mutta nykyään on menetetty sitten jo se vähäinenkin laatu, mikä vielä näkyi mun nuoruuvesa tuolloin 80-luvulla. Lehdet olivat ainakin visuaalisesti kauniita silloin, jos ei muuta.

Ylös