"Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Re: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja Markku Meilo » 08.10.2018 00:33

Pari opillista juttua tuli mieleen heti. Vt-seura ei hyväksy Raamatun litteää maakuvaa, vaan on erimerkiksi Raamattuunsa kääntänyt kiinteää taivaanvahvuutta merkitsevän sanan laajuudeksi. Samoin luomiskertomuksen päivä on venytetty tuhansiksi vuosiksi.

Jeesuksen paluun tuli tapahtua ajanlaskumme alussa, ei sekä 1800-luvulla että 1900-luvulla. Samoin Jeesuksen paluun tuli olla kaikille ja kaikkialle näkyvä, ei näkymätön.

Re: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 07.10.2018 20:38

Sekin on jännä juttu että vain jehovantodistajat noudattaisivat omien sanojensa mukaan kaikessa raamattua. Niinhän kaikki muutkin uskonnot sanovat noudattavansa.

Mutta kuten jehovantodistajat, niin muutkaan uskonnot eivät noudata kaikessa raamattua vaan valkkaavat sieltä omaa uskontoonsa sopivimmat paikat.

Jos ajatellaan että mikä uskonto noudattaisi kaikkea raamatussa olevaa säännöstöä niin sellaista ei olekaan.

Ainoastaa jos ajatellaan kaikkia uskontoja kokonaismassana, niin voitaneen olettaa että raamatun jokainen sääntö tulisi noudatettua uskontojen kokonaissuorituksena. Mutta tuleeko sittenkään? Raamatussa on niin valtavasti erilaisia tulkintamahdollisuuksia.

Re: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja Polyester » 07.10.2018 20:09

Masterpiece kirjoitti:Tai ehkä parempi kysymys on, että miten tuohon kannattaa vastata?
Tuohon kysymykseen vastaamisen tekee vaikeaksi se, että kyseessä on pohjimmiltaan esimerkki kulttien käyttämästä ladatusta kielestä. Mielenhallinnassa olevalle Jehovan todistajalle Vartiotorni-seuran totteleminen on Raamatun noudattamista sen aidoimmassa ja puhtaimmassa muodossa, joten ajatus siitä, ettei Raamatun opetus (= Vartiotornin tulkinta) olisi oikeasti Raamatun opetusta on yhtä absurdi kuin se, ettei totuus (= Vartiotornin tulkinta) olisikaan oikeasti totuus. Keskustelulla ei ole paljonkaan mahdollisuuksia onnistua, jos sanasto kylläkin on sama, mutta sanojen merkitys ihan eri.

Jehovan todistajien opin ja Raamatun välillä on kyllä nähtävissä paljonkin riiteleviä kohtia, eivätkä kaikki määräykset suinkaan perustu Raamattuun, ja vastaavasti suoratkin Raamatun määräykset (jopa Ut:n puolelta) voidaan ohittaa vedoten siihen, etteivät ne ole voimassa nykyään tai koskevat vain tiettyä tilannetta tai kohderyhmää. Tässä esimerkiksi itsensä Raamatun Jeesuksen ohje seuraajilleen, jonka Jehovan todistajat täysin ohittavat:

Luuk. 22:36 "Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan."

En ole myöskään kuullut, että Jehovan todistajat pesisivät toistensa jalkoja, voitelisivat sairaita tai karkoittaisivat pahoja henkiä. Vartiotornin paljon (osin aiheestakin) parjaaman katolisen kirkon edustajien sen sijaan olen kuullut tällaisiakin palveluja tarjoavan.

Re: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 07.10.2018 20:05

Masterpiece kirjoitti:Onko jotakin asioita, joissa he tekevät vastoin mitä Raamattu sanoo?
1.
No ainakaan jehovantodistajat eivät mene vasta kolmikymppisinä kasteelle vaikka Jeesus selvästi antoi mallin että 30v on vasta sopiva ikä kasteelle.

2.
Ja sitten elämän pyhyys: jehovantodistajat väittävät elämän olevan niin pyhä asia että hedelmöitynyttä munasolua ei saisi poistaa kemiallisesti kohdusta vaan sen täytyy antaa kasvaa rauhassa lapseksi.
Jehovantodistajat väittävät että raamattu opettaa näin ja elämä on kaikkein pyhin asia.

Mutta sitten kun jehovantodistaja sairastuu leukemiaan niin elämä ei olekaan se kaikkein pyhin asia, vaan kaikkein pyhin asia onkin elämää vertauskuvaava veri. On siis kuoltava ennemmin kuin ottaa tuota elämää vertauskuvaavaa verta itseensä verensiirron välityksellä.

Eli vertauskuva onkin yhtäkkiä pyhempi asia kuin itse elämä jota se vertauskuvaa.

3.
Hallintoelimen johtavat jehovantodistajat äänestävät oppikysymyksistä ja muistakin käytännön asioista, mutta rivijäsenet eivät saa osallistua äänestämiseen missään asioissa.
Miksi johtavat jt:t sitten saavat äänestää jos kerran raamattu sen kieltää.

Re: "Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja Masterpiece » 07.10.2018 19:34

Tai ehkä parempi kysymys on, että miten tuohon kannattaa vastata?

"Jehovan todistajat noudattavat kaikessa Raamattua"

Kirjoittaja Masterpiece » 07.10.2018 19:27

Usein viimeinen oljenkorsi Jehovan todistajille on vedota Raamattuun kun heidän opetuksiaan kritisoidaan. Pitääkö tämä paikkansa? Onko jotakin asioita, joissa he tekevät vastoin mitä Raamattu sanoo?

Ylös