Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.06.2019 17:03

Kuuntelin videon uudelleen ja yritin selvittää asiaa myös Wikipediasta. Videolla annettu 50 miljoonan arvio perustuu siihen että Russellin kuolemaa seuranneessa yhtiökokouksessa oli edustettuna 150 000 ääntä (Vartiotorni 15.3.1955). Osakkeita oli saanut ostaa 10 dollarin nimellishintaan joten osakepääomaa oli kertynyt 1 500 000. Tuo summa muutettuna nykydollareiksi on 50 000 000 dollaria. Summa on pelkkä osakepääoma, ei siis kertynyt kiinteistö- tai muu omaisuus. Lisäksi tuossa ei ollut mukana Russellin osakepotti koska Seura kertoo historiikissaan ettei Russellin ääniä käytetty ko. yhtiökokouksessa.

Russellin omaisuus oli nähtävästi kiinni noissa osakkeissa. Yritin selvittää osakkeiden kohtaloa Russellin testamentista mutta se on sen verran epäselvä etten saanut selkoa. Osakkeista on myös voitu tehdä testamentin ulkopuolinen järjestely. 1893 Russell ja vaimonsa olivat joka tapauksessa omistaneet 58 % osakkeista, joten Russellilla oli merkittävä omaisuus kuollessaan. Mihin tuo nykyrahassa useiden kymmenien miljoonien omaisuus päätyi, on mysteeri.

Jotenkin tuntuu siltä että ennen Ray Franzin aikaa osakkeenomistuksen merkitys on muuttunut. Yksi mahdollisuus on että omaisuutta ja päätösvaltaa on siirretty WTBTS:n ulkopuolelle esimerkiksi jo Rutherfordin aikana. Rutherfordilla oli tunnetusti siteitä vaikutusvaltaisiin amerikkalaissukuihin, mm. Coca-Cola yhtiön omistajiin. Tämä selittäisi miksi jo Franzin aikana osakkeilla näyttää olevan enemmän symbolinen merkitys. Lisäksi WTBTS osakkeita on vaikea myydä koska se ei ole pörssissä noteerattu yhtiö. Ellei Franz olisi jo kuollut, tarjoutuisin ostamaan nuo Franzin osakkeet (jos olisivat jääneet hänelle). :lol:

Rahavirta on voinut kulkeutua videon mainitsemille "alkuperäisille perheille". Hämähäkkimäisen organisaatiorakenteen kautta rahaa voidaan edelleen siirtää.

Tämä kaikki on tietysti puhdasta spekulaatiota ja sisältää ripauksen salaliittoteoriaa. Mutta mitä sitä muuta tekisi kun ei enää tarvitse käydä kentällä ja työelämäkin on helpottanut. Eteenpäin vaan selvittelyissä :lol:

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Pro et contra » 04.06.2019 15:37

Syväkurkku kirjoitti. Seuralla on ollut yli sata vuotta aikaa hioa menetelmiä rahan siirtämiseksi näkymättömiin. Mutta 1900-luvun alussa homma oli täysin brutaalia. Alkuperäinen osakepääoma kerättiin joukolta varakkaita perheitä joista tuli Russellin ohella osakkeenomistajia. Pääoma oli nykyrahassa yli 50 000 000 dollaria jo 1900-luvun alussa. (Voi vain kuvitella mikä on kaikkien, satojen, organisaatioiden yhteenlaskettu pääoma nykyään.) Rahoja sijoitettiin ja tuotto jaettiin osakkeenomistajien kesken. Yhtiö oli tuolloinkin "voittoa tavoittelematon". Ja yhtiö ei tuottanutkaan voittoa koska ylijäämä jaettiin osakkeenomistajille...
Russellin henkilökohtainen omaisuus "kotiin pääsyn" jälkeen oli muutama dollari; nähtävästi hän oli osannut sitten käyttää suuret osinkonsa elämän aikana elämiseen vaikka hänet tunnettiinkin pröistäilemättömästä elämän tavastaan.
...kuulostaa varsin suurelta 1900 luvun alkuun kerääntynyt 50 miljoonaan $ pääoma ( onko luvussa mukana kiinteistöjen ym. kiinteän omaisuuden arvo? ). Pääoman kertyminen on mahdollista osin siksikin kun kaikki Beetel perheeseen kuuluvat luovuttivat henkilökohtaisen omaisuuden yhteiseen kassaan, esim. matkalle lähdettäessä Russel jakoi sitten kaikille henkilökohtaisen matkakassan josta jokainen vuorollaan tarjosi ruuan matkaseurueelle jne.
Nykylainsäädännöllä tuo ei onnistuisi ja Seuran on tarvinnut kehittää hienovaraisempia menetelmiä rahan siirtämiseksi omistajille. Seuralla onkin ollut aina käytössään vahva lakiosasto
... ja oma tuomari :D
Nähtävästi ainakaan hallintoelimen kaikkia jäseniä ei ole informoitu rahan siirroista omistajille kun R. Franz ei asiasta mainitse ja itse joutui puille paljaille kun sai bannan.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.06.2019 11:53

Hah, olin autuaasti unohtanut tuon kasarin smurffeilun. Taisi myös olla laimeampaa Suomessa.

Kuten sanottu, vähän off-topic, mutta alla pari linkkiä aiheesta Jehovan todistajien smurffikammo:

Blogimuotoista muistelua smurffeista
Reddit keskustelu smurffikammosta
Skeptikkojen keskustelua aiheesta

Jeps, tämä varmaan selittää tubistin nimimerkin.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Observer » 04.06.2019 10:52

Smurfgirlin videoita on tullut katsottua koska hänellä on harvinainen kytkös ihan järjestön ytimeen. Olenkin odottanut että hän kertoisi näistä asioista tarkemmin.

Sivuseikkana mainittakoon että jos joku muistaa smurffien demonisoinnin joskus -80-luvulla, niin se tarina juontaa juurensa ilmeisesti juuri tämän naisen lapsuuteen.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.06.2019 08:17

Aiheesta tuli sunnuntaina ulos aivan tavattoman hyvä video. Smurffin ei saa antaa hämätä, tämä video on täyttä asiaa ja erittäin luotettavan tuntuinen. Videolla yhden osakkeenomistajaperheen jälkeläinen kertoo miten homma on toiminut. Tämä video vie aiheen käsittelyn ihan uudelle tasolle.

Seuralla on ollut yli sata vuotta aikaa hioa menetelmiä rahan siirtämiseksi näkymättömiin. Mutta 1900-luvun alussa homma oli täysin brutaalia. Alkuperäinen osakepääoma kerättiin joukolta varakkaita perheitä joista tuli Russellin ohella osakkeenomistajia. Pääoma oli nykyrahassa yli 50 000 000 dollaria jo 1900-luvun alussa. (Voi vain kuvitella mikä on kaikkien, satojen, organisaatioiden yhteenlaskettu pääoma nykyään.) Rahoja sijoitettiin ja tuotto jaettiin osakkeenomistajien kesken. Yhtiö oli tuolloinkin "voittoa tavoittelematon". Ja yhtiö ei tuottanutkaan voittoa koska ylijäämä jaettiin osakkeenomistajille. Nykylainsäädännöllä tuo ei onnistuisi ja Seuran on tarvinnut kehittää hienovaraisempia menetelmiä rahan siirtämiseksi omistajille. Seuralla onkin ollut aina käytössään vahva lakiosasto.

Hyvin kuvaava on teksti vuoden 1917 yhtiökokoukseen tulleille osakkeenomistajille: "The Watch Tower Society is not a religious Society for public worship, such as a Church, but is a business corporation, not for profit." Lause on peräisin julkaisusta Facts for Shareholders (1917) jonka myös Barbara Anderson on julkaissut sivustollaan. Sivusto on sivumennen sanoen aarreaitta aiheeseen liittyvistä dokumenteista kiinnostuneelle.

Tämä on video jonka jokaisen Jehovan todistajan tulisi nähdä.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 18.05.2019 13:50

Tuhannet kiitokset, tuolla listalla pääsee hyvin alkuun.

Yli sata korporaatiota pelkästään Yhdysvalloissa! Täysin käsittämätöntä. Skientologeilla näyttää olevan samanlainen ja -suuruinen yhdistys/yritysrakenne. Tähän sitten vielä päälle juridiset organisaatiot eri maissa.

Jos ajattelee pelkästään juoksevien asioiden hoitamista, yksikin laillinen organisaatio per maa taitaisi riittää. Tälläiselle monimutkaiselle hämäkinverkolle ei voi olla kuin seuraavat syyt:

1) Kukaan yksittäinen ihminen ei saa kokonaiskuvaa rahojen kulusta
2) Se mahdollistaa rahojen ulosmittaamisen pienissä erissä eri organisaatioiden kautta
3) Se pienentää oikeudenkäyntikorvausten riskiä (Haastettuna on yleensä yksi organisaatio ja korvaukset asetetaan sen varallisuuden mukaan. Jos rahat eivät riitä, ko. organisaation toiminta loppuu mutta muut jatkavat kuin mitään ei olisi tapahtunut).

Blogin (eka linkki) kaveri lupasi myös postittaa tietoja korporaatioiden välisestä rahaliikenteestä. Pitää selata blogi läpi. Blogi on muutenkin varsinainen aarreaitta. En ollut törmännyt siihen aiemmin, kiitokset siitäkin.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Festus » 18.05.2019 13:19

VT seuralla on syystä tai toisesta melkoinen määrä corporationeja. Sinänsä ihan loogista, sen verran isosta yrityksestä kyse.
Ohessa pari linkkiä.

http://governingbodyletters.blogspot.co ... tions.html

https://www.jehovahs-witness.com/topic/ ... ed-updated

https://ipfs.io/ipfs/QmXoypizjW3WknFiJn ... esses.html

*EDIT: Turha, tautonominen virke poistettu

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Pro et contra » 16.05.2019 23:23

Syväkurkku kirjoitti: 16.05.2019 20:31 Laitoin kysymyksen myös Redditiin. Jos jotakuta kiinnostaa, vastauksia on alkanut kertyä tänne.

Vastauksista voisi päätellä että osakkeenomistajat ovat enemmänkin luotettavista henkilöistä koostuva kumileimasin. Todellinen rahavirta katoaa valtavaan järjestöverkkoon ja ehkä ulkomaille mistä sitä on vaikeaa jäljittää. Tässä olisi todellinen herkkupala tutkivalle talousjournalismille. Kuten yksi vastaajista toteaa, varsinainen Graalin malja.
Järjestöverkkoon menee rahaa ja samalla tulee.
R. Franz luovutti osakeensa, oletettavasti silloin kun hänet pakotettiin eroamaan hallintoelimestä, varsinainen erottaminenhan tapahtui myöhemmin ehkä siksi että osakkeet piti saada takaisin ja luonnollisesti vastikkeetta. Entäpä jos hän olisi tai olisi voinut pitää osakkeensa?
En pidä uskottavana että kukaan osakkeenomistaja saa osakkeensa erityisesti sen vuoksi että hänellä on liiketoimintaa joka hyödyttää seuraa vaikka kyseessä onkin "hyvä veli" tyyppinen liiketoiminta jossa kumpikin osapuoli hyötyy. Onhan järkevää ostaa tuotteita ja palveluita järjestöön kuuluvalta kuin ulkopuoliselta, otaksun näin toimittavan myös nykyisissä rakennusprojekteissa (esim. uusi päätoimisto jonka rakennustyö teetettiin osin erikoisosaamisen osaavalla yrityksellä) mikäli mahdollista.
WTBTS voi periaatteessa lahjoittaa myös itse rahaa: tähän järjestöllä ja sen laillisilla yhdistyksillä on monia keinoja, uskoakseni Yhdysvaltain veroviranomaiset pitävät huolen siitä että toiminta on laillista (mutta ei läpinäkyvää ) joten lahjoittaa voi suuriakin summia esim. hyväntekeväisyyteen ja vaikkapa kuvitteellisena esimerkkinä Israelin jälleenrakentamiseen jos niin halutaan.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 16.05.2019 20:31

Laitoin kysymyksen myös Redditiin. Jos jotakuta kiinnostaa, vastauksia on alkanut kertyä tänne.

Vastauksista voisi päätellä että osakkeenomistajat ovat enemmänkin luotettavista henkilöistä koostuva kumileimasin. Todellinen rahavirta katoaa valtavaan järjestöverkkoon ja ehkä ulkomaille mistä sitä on vaikeaa jäljittää. Tässä olisi todellinen herkkupala tutkivalle talousjournalismille. Kuten yksi vastaajista toteaa, varsinainen Graalin malja.

Re: Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Pro et contra » 16.05.2019 14:31

https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/2001051#h=9
Historiallinen vuosikokous

Pittsburghissa 2. lokakuuta 1944 pidetyssä vuosikokouksessa Pennsylvanian yhdistyksen jäsenet hyväksyivät kuusi päätöstä, jotka muuttaisivat yhdistyksen peruskirjaa. Peruskirjassa oli edellytetty, että äänioikeusosakkeita annettaisiin niille, jotka lahjoittivat varoja Seuran työhön, mutta kolmas muutos poisti tuon järjestelyn. Tuosta vuosikokouksesta kertovassa raportissa sanottiin: ”Seuran jäsenmäärä rajoitetaan 500:aan *– –. Jokaisen valitun täytyy olla Seuran kokoaikainen palvelija tai jonkin Jehovan todistajien ryhmän [seurakunnan] osa-aikainen palvelija, ja hänen täytyy osoittaa Herran henkeä.”

Siitä lähtien Jehovalle täysin vihkiytyneet henkilöt valitsivat äänestämällä Seuran johtokunnan jäsenet eikä merkitystä ollut sillä, miten paljon rahaa äänestäjä lahjoitti Valtakunnan työn edistämiseen
Tästä käy ilmi että WTBTS:n jäsenmäärä/osakkeen omistaja on rajoittu määrä (500), mahdollisesti muut osakkeet on mitätöity jo tuolloin.
Kenelle äänivaltainen osake todellisuudessa kuuluu ja kuka sen seuraavasta haltijasta päättää kun osakkeen omistajasta aika jättää on toinen kysymys, kyseessä on nähdäkseni kuitenkin vain nimellinen omistus kuin kaikessa muussakin seuraan liittyvässä.
Ainakin yksi suomalainen ( K. S.) on ollut äänivaltainen vuosikokouksen osakkeenomistaja eli Pennsylvanian WTBTS:n jäsen.
Asiasta löytyy varmaankin lisätietoa JW-librarysta mutten ehdi enempää tälläerää hakemaan.
*korostus b&c

Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania

Kirjoittaja Syväkurkku » 16.05.2019 09:50

Tällä kertaa kysymys Veljesseuralle.

Jehovan todistajien kattojärjestö on Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Tästä kattojärjestöstä käytetään Jehovan todistajien parissa nimitystä "Seura". Se on osakeyhtiömuotoinen. Pelkästään osakeyhtiömuotoisuus on todella kummallinen asia. Voi vain kuvitella miten katoliseen kirkkoon tai johonkin muuhun uskontoon suhtauduttaisiin mikäli sen taustalla olisi osakeyhtiö.

Wikipedian mukaan Seuralla on äänioikeutettuja osakkeen omistajia 300...500. Suomessa osakeyhtiöiden omistuspohja on julkista tietoa. En tiedä tilannetta Yhdysvalloissa. En ole kuitenkaan mistään löytänyt luetteloa omistajista.

"Vuosikokous", joka nykyään on nähtävänä vuosittain jw.org sivustolla, on juuri tämän järjestön vuosikokous. Vuosikokouksessa julkaistaan uudet painotuotteet ja kerrotaan opillisista muutoksista. Sen merkitys on suuri. Vuosikokousta edeltää äänivaltaisten osakkeenomistajien "Annual business meeting". Se on täysin suljettu tilaisuus. Osanottajille tehdään ruumiintarkastus jottei mitään äänityslaitteita päästetä tilaisuuteen. En ole koskaan nähnyt mitään tietoa vuotaneen tuosta tilaisuudesta, lukuunottamatta joitakin mainintoja mm. Barbara Andersonin haastatteluissa.

Nyt siihen kysymykseen:

Ketkä ovat Seuran osakkeenomistajia?

Olen kiitollinen jos jollakulla olisi asiasta tietoa. Olen ymmärtänyt että Seura on rekisteröity voittoa tavoittelemattomaksi. Tällöin nähtävästi osinkoja ei voi jakaa. On kuitenkin varmasti tapoja siirtää Seuran varallisuutta osakkeenomistajille. Tästä tiedän ainakin yhden tapauksen Kim and Mikey videoiden avulla. Äänioikeutettu Seuran osakkeenomistaja pyörittää autoliikettä ja Seura ostaa/vuokraa kaikki pääkonttorin ja kierrosvalvojien autot Yhdysvalloissa tältä liikkeeltä.

Ylös