Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Diiva » 21.07.2019 03:32

Herännyt kirjoitti: 13.06.2019 08:38 Olen jo pitkään seuraillut tätä palstaa, mutta vasta nyt uskaltauduin kirjoittamaan, koska näistä on niin paljon varoiteltu. Olen siis Jehovan todistaja, kasvanutkin todistajaperheessä ja uskonut aina, että tämä todellakin on se ainoa ja oikea Totuus. Viimeisten kuukausien aikana on kuitenkin tapahtunut herääminen ja koska erinäisten syiden takia on ollut aikaa tutkia asioita perusteellisesti, niin olen tullut siihen tulokseen, että aika moni Vt-seuran opetuksista ei kestä kriittistä tarkastelua. Osa näistä vääristä opetuksista on sinänsä harmittomia, mutta silloin kun nämä opetukset ovat vastoin Raamattua ja vaarantavat jopa ihmiselämän, niin asiaa ei enää voi ohittaa olankohautuksella.

Kyllä minäkin ennen uskoin vilpittömästi, että entisiä jäseniä pitää karttaa, eikä heitä saa edes tervehtiä, mutta tarkempi tutkiminen osoitti, ettei Raamattu missään kohtaa vaadi näin toimimaan,vaan kyseessä on rakkaudeton menettelytapa ja vastoin kaikkea sitä, mitä Jeesus opetti. Sama koskee verensiirtokieltoa. Ei sillekään löydy Raamatullisia perusteita, mutta mahdotonta siitä on enää luopua, kun niin moni on jo kuollut. Sitten on vielä nämä pedofiliaoikeudenkäynnit ja miljoonakorvaukset, joista tietenkään ei mitään puhuta seurakunnissa.

Tuntuu jotenkin hölmöltä, että Seura varoittaa yksilöitä toimimasta niin, etteivät he tuota häpeää Jehovan nimelle, mutta miten on heidän itsensä laita. En oikein usko, että se tuottaa Jehovalle kunniaa, että jatkuvasti uutisista saa lukea jotain negatiivista Jehovan todistajista ja kaikki sen vuoksi, että Seura tulkitsee Raamattua mielivaltaisesti. Jokatapauksessa rivijäsen joutuu aina kärsimään, kuten esim. Venäjän tilanne osoittaa, kun taas oikeat syylliset eivät ota mitään vastuuta siitä, millaisia kärsimyksiä heidän opetuksensa ja käskynsä ovat aiheuttaneet.

Oma tilanteeni on siis se, että en ole menettänyt uskoani Raamattuun, vaan pikemminkin se on vain vahvistunut kun on tullut tutkittua sitä muutenkin kun Vt-seuran materiaalin välityksellä. Moni asia on avautunut ihan uudella tavalla ja olo helpottunut ainakin suhteen, ettei enää tarvitse tarvitse tehdä tekoja pelastuakseen, vaan sen voi ottaa vastaan uskon välityksellä. Sen sijaan olen menettänyt uskoni siihen, että vain Jehovan todistajat voivat pelastua, vaan uskon satojen miljoonien ja miksei jopa miljardienkin pelastuvan ja että ennen loppua jokainen tulee saamaan tasapuolisen mahdollisuuden kuulla hyvä uutinen ja ottaa se vastaan.

Ongelmani on siis se, että tiedän liikaa ikäviä asioita Vt-seurasta, mutta toisaalta eroaminen on ainakin tässä elämäntilanteessa täysin mahdotonta. Silti tunnen tuskaa kaikesta siitä pahasta, mitä Vt-seura aiheuttaa ja olo aika voimaton, kun en itse pysty muuttamaan asioita tai edes sanomaan mielipidettään vapaasti. Tavoitteenani on vähitellen hiipua toimettomaksi, ovelta ovelle kiertämisen ja rahan lahjoittamisen olen jo lopettanut ja seuraava askel on kaikkien palvelustehtävien lopettaminen. Tämä onnistuu aika helposti kun olen vaihtamassa seurakuntaa enkä ole edes avustava palvelija. Kokouksissa kyllä tykkään käydä ja todennäköisesti jatkan sitä edelleen, vaikka kenttäpalveluksen lopetankin. En myöskään halua luopua perheestäni ja niistä muutamista ystävistä, joita minulla todistajissa on.

Ehkä eroaminen tai erottaminen tulee eteen jossain vaiheessa, mutta sitä ennen toivon, että ongelma ratkeaisi itsestään sillä, että järjestö hajoaisi. Se lienee ainakin todennäköisempi vaihtoehto kuin se, että Vt-seura muuttaisi toimintatapojaan. Onko muita jotka ovat samantyyppisessä tilanteessa ja kipuilevat näiden asioiden kanssa?

Tekipä hyvää hieman avautua. Kiitos jos jaksoit lukea ja pahoittelut jos tuli väärään paikkaan. Ei minusta tänne vakikirjoittajaa taida tulla, mutta toki vastailen tähän ketjuun, jos tulee esiin kysymyksiä tai muita mielenkiintoisia asioita.
Jos on ystäviä ja perheenjäseniä seurakunnassa eikä heistä haluis luopua, niin toimettomuus on silloin yksi vaihtoehto. Itse olin 8v toimettomana siksi että ei mennyt välit osaan perheestä. Mutta sitten kuitenkin ajattelin että pakko tehdä joku päätös, koska toimettomana on niin hankalaa, kun on kuitenkin todistaja, mutta toisaalta ei kuitenkaan ole. No sitten erosin ja yksi perheenjäsen karttaakin minua nyt, mutta kumma kyllä se oikeastaan tuntuu helpottavalta, että karttaakin vaimonsa kanssa. Tai oikeastaan kahden perheenjäsenen kanssa en oo missään tekemisissä. Eipähän tarvitse kuunnella sitä uskonto höpötystä kokoajan, kun tuntui etteivät mistään muusta osaa puhuakkaan enää. Poissa on myös kaikki velvollisuuden tunnosta tehdyt perhevierailut ja silloinkin joutui vain katselemaan jotain seuran videoita ja nyökyttelemään niille jutuille, vaikka ei kiinnostanut pätkääkään. Eikä tarvii enää miettiä, että apua tuleeko joku vanhin jossain vastaan ja kyselee, missä oot ollu. Ja kyllä mitä enemmän minulle totuus selvisi todistajista, niin en halunnut enää että minut liitetään siihen uskontoon kuuluvaksi ihmiseksi. Ensin minua ei haitannut olla toimeton pitkään aikaan, mutta kyllä se sitten alkoi vaivaamaan lopulta, vähä niin kuin mikä tahansa keskeneräinen asia, että sitä vaan pohtii mihin suuntaan menisi lopulta ja pakko oli valita puolensa.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja efedrin » 05.07.2019 08:25

SonOfJesus kirjoitti: 05.07.2019 01:24
Wright kirjoitti: 04.07.2019 00:25 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivaan valtakuntaan, vaan ainoastaan se, joka tekee taivaassa olevan Isäni tahdon."
...
Ymmärrä, että lainaamasi kohta koskee myös Jehovan todistajia niin yksilöinä kuin järjestönäkin.

Miksi Jehova tarvitsisi virheitä tekevän maallisen järjestön? Ihmiset vain yrittävät saada vaikutusvaltaa väittämällä, että he ovat Jumalan valtuuttamia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät.

Jehova ei pitänyt muinaisen israelin halusta organisoitua kuninkaan alle. Mene muurahaisen tykö ja opi: ei sillä ole kuningasta.

Tuletko verivelkaiseksi, jos suojelet pedofiileja, kuten Jehovan todistajat tekevät?
Itselleni tuosta jakeesta tulee mieleen yhden jt vanhimman toteamus että UT on kirjoitettu pääasiassa voidelluille. Mielestäni jae on heille kun he menevät taivaaseen. Jakeen laittaja voi tarvittaessa oikaista kantani.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja SonOfJesus » 05.07.2019 01:24

Wright kirjoitti: 04.07.2019 00:25 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivaan valtakuntaan, vaan ainoastaan se, joka tekee taivaassa olevan Isäni tahdon."
...
Ymmärrä, että lainaamasi kohta koskee myös Jehovan todistajia niin yksilöinä kuin järjestönäkin.

Miksi Jehova tarvitsisi virheitä tekevän maallisen järjestön? Ihmiset vain yrittävät saada vaikutusvaltaa väittämällä, että he ovat Jumalan valtuuttamia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät.

Jehova ei pitänyt muinaisen israelin halusta organisoitua kuninkaan alle. Mene muurahaisen tykö ja opi: ei sillä ole kuningasta.

Tuletko verivelkaiseksi, jos suojelet pedofiileja, kuten Jehovan todistajat tekevät?

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Herännyt » 04.07.2019 11:03

Moni Jehovan todistaja varmasti kieltää tuon, mutta se on kaikessa raadollisuudessaan juuri noin, kuten Tony sanoi. Siitä tuli mieleeni vielä yksi ajatus, eli Vt-seuran mukaan lähes kaikki, jotka kuolevat ennen Harmagedonia, saavat ylösnousemuksen. Eli toisin sanoen pelastuminen on myös tuurista kiinni. Jos elämäsi on ehtinyt päättyä ennen Harmagedonia, olet onnekas ihminen. Samaa ei voi sanoa niistä miljardeista, jotka elävät väärään aikaan ja sen takia kuolevat, koska eivät ole osanneet valita juuri sitä oikeaa uskontoa, jonka suojissa on ainoa mahdollisuus pelastua.

Jotain tuosta opista kertoo myös se, että kun vielä itsekin siihen uskoin, että vain Jehovan todistajat pelastuvat, niin ajattelin joistain sellaisista mukavista ihmisistä, jotka eivät olleet todistajia, että toivottavasti he ehtivät kuolla ennen Harmagedonia, niin heilläkin olisi mahdollisuus elää ikuisesti.Tiedän, että tuollainen on sairasta ajattelua, mutta sellaista tuo kyseinen opetus ja mielenhallinta saa aikaan.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Vieras » 04.07.2019 09:04

Wright kirjoitti: 04.07.2019 00:25 Jos sinä vain pyrit siihen, että sinun sydämesi on hyvä, lämmin ja vilpitön, niin silloin sinä voit nähdä totuuden maailmasta.

Ihmiset erehtyvät toistuvasti. Ihmisten järjestöt erehtyvät toistuva
Oikein vilpittömyys on kristillisyyden lähtökohta. Ketjun aloittaja herännyt on ottanut esille UM käännöksen joka on vilpillisesti käännetty vt seuran oppiin. Vilpittömyys kyseistä laitosta kohtaan on mennyttä jos lähestyy asiaa avoimin mielin.

Todistajatkin sanovat että heidän johtajansa on Jeesus. Kuitenkin UMK antaa paholaisesta arvokkaamman kuvan kuin Jeesuksesta. Ilm. 13:4:ssä paholaista palvotaan mutta Matt. 14:33:ssa Jeesusta ei. Alkutekstissä on kummassakin jakeessa sama sanajuuren taivutusmuoto. Tämä on vain yksi esimerkki monien joukosta.

Sitten hallintoelimen jäsen ihan videolla vakuuttaa käännöstä tarkaksi ja rakkaudella tehdyksi. Jos on ottanut asioista selvää niin kukaan todistaja ei vilpittömästi voi suositella UMK käännöstä. Tästä tulee suuri ristiriita kun Raamattuun kehotatte uskomaan.

Kannattaisi käyttää edes omaa aineistoa varmistaakseen onko oikein käännetty. KIT rivienvälikäännös on mainio apu tiedonjanoiselle. Jos vt seuralla ei olisi luurankoja kaapissaan niin tätä laitosta mainostettaisiin. Monet todistajat eivät edes tiedä siitä.

Siitä vaan tutkimaan onko järjestö erehtynyt?

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Tony » 04.07.2019 07:38

Wright kirjoitti: 04.07.2019 00:25 On totta, että pelastus on ilmainen lahja, mutta jos Jeesus on pyytänyt kertomaan toisillekin tästä lahjasta, sekä tulevasta valtakunnasta ja onnellisuuden aikakaudesta, niin eikö meidän tule silloin myös tehdä tuota hyvän uutisen julistustyötä?
Sellainen ilmainen lahja, jonka eteen joutuu tekemään työtä, ei ole ilmainen lahja. Kyse on suoritusta vastaan saatavasta palkasta.
Kuitenkin, palatakseni nyt vielä alkuperäiseen aiheeseen; jos minä nyt ymmärsin oikein, niin Herännyt, joka kirjoitti tämän keskustelun alussa, ei kuitenkaan tällä hetkellä usko moniin opetuksiin, tai siihen, että ihmisille tulisi kertoa hyvästä uutisesta, ainakaan Jehovan todistajien järjestön mukana.
Oletko koskaan ajatellut Jehovan todistajien Hyvää uutista™ yhtään syvällisemmin? Jehovan todistajien näkemyksen mukaan ne, jotka eivät tule koskaan saamaan mahdollisuutta valita, eli käytännössä ne, jotka eivät tule kuulemaan Jehovan todistajien sanomasta, pääsevät paratiisin tuhatvuotiskaudelle tekemään valintansa.

Mikäli Jehovan todistajat lakkaisivat levittämästä Hyvää uutista™, kaikilla olisi mahdollisuus paratiisin tuhatvuotiskaudelle. Se jos joku olisi todellista hyvän tekemistä ja osoitus rakkaudesta. Nyt kun Jehovan todistajat pyrkivät levittämään sanomaansa mahdollisimman laajalti, ja noin 99,99% kuulijoista viittaa sanomalle kintaalla, se tarkoittaa, että Jehovan todistajat jakavat ihmisille käytännössä kuolemantuomioita.

Mikäli Jehovan todistajat eivät olisi saarnanneet Hyvää uutista™, kaikilla 7,5 miljardilla ihmisellä olisi mahdollisuus pelastua harmageddonista. Tässä kuviossa Jehovan todistajat itse toki tapettaisiin, koska he eivät saarnanneet ihmisille. Ja juuri tämä on Jehovan todistajien Hyvän uutisen™ oleellisin pihvi: he valitsevat mielummin itsensä, muutaman miljoonan säännöllisen Jehovan todistajan, kaikkien muiden ihmisten sijaan.

Se ei ole hyvä uutinen. Se ei ole vilpitöntä. Se ei ole rakkautta. Se on äärimmäistä itsekkyyttä.
Mitä tahansa sinä ajattelet, niin muista, että Jehova näkee sinun sydämeen ja sisimpään, mitä sinun mielessäsi on, ja mitä sinä todellisuudessa ymmärrät kaikesta, mitä sinä olet oppinut maailmassa. Jos sinä vain pyrit siihen, että sinun sydämesi on hyvä, lämmin ja vilpitön, niin silloin sinä voit nähdä totuuden maailmasta.
Tämä ei ole Jehovan todistajien näkemys. Jehovan todistajien näkemys on, että olit kuinka vilpitön tahansa, sinut murhataan ihan pian alkavassa harmageddonissa, mikäli et ole säännöllinen julistaja.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Herännyt » 04.07.2019 02:20

Wright: Kuten Polyester sanoi, niin ei ole mitään järkeä tehdä Kristuksen opetuslapsia sellaisista, jotka ovat jo Kristuksen opetuslapsia tai saarnata toistuvasti alueella, jossa evankeliumi on jo tunnettu.

Toisekseen, missä kohtaa Raamatussa on käsky, että niitä opetuslapsia pitäisi tehdä nimenomaan soittelemalla tuntemattomien ihmisten ovikelloja? Jeesus ei kyliä ja kaupunkeja kiertäessään koputellut tuntemattomien ihmisten ovia, eikä näin toimineet myöskään Paavali ja muutkaan apostolit. Miksi nykyäänkään pitäisi, varsinkin kun elämme aikaa jolloin kutsumattomat vieraat aiheuttavat enemmänkin negatiivisia tunteita? On paljon tehokkaampia ja vähemmän häiritseviä tapoja julistaa hyvää uutista, mutta tuntuu siltä että Vt-seuran tavoitteena on vain pitää jäsenet toimeliaina, sillä ovelta ovelle työ sitoo heitä paljon enemmän kuin esim. netin välityksellä julistaminen, jolla tavoitetaan useita ihmisiä tehokkaasti ja monilla ihmisillä jäisi aikaa paljon muuhun kuin saarnaamiseen. Monesti oon miettinyt, että jos Rutherfordia ei olisi valittu johtoon, niin olisiko koko ovelta ovelle saarnaamista keksitty käyttää vielä tänä päivänäkään?

Vt-seura siis kyllä myöntää sen että pelastus on uskon välityksellä saatava ilmainen lahja, mutta samalla on tuonut esille myös sen, että joudumme verivelkaan, jos emme varoita ihmisiä eli saarnaa ovelta ovelle omia oppejamme. Minä en ainakaan saa millään päähäni mahtumaan, miten kyseessä voi olla ilmainen lahja, jos sen eteen on tehtävä kovaa työtä. Ja toisekseen tulee mieleen kysymys, että kuinka monta ihmistä meidän sitten on varoitettava, jotta olemme pelastettuja, jos kerran pelastuksen edellytys on ihmisten varoittaminen?
Kuulostaa oravanpyörältä, josta ei pääse hyppäämään pois tai hiljentämään vauhtia.

Eikö myös sellainen ihminen syyllisty valehtelemiseen tai jopa petokseen, joka yrittää käännyttää ihmistä uskontoonsa, vaikka itse ei usko täysin niihin asioihin, joita hän yrittää muille opettaa? Jos joku tulisi minulta kysymään esim. vuodesta 1914, niin vaihtoehdot on joko kertoa Vt-seuran näkemys asiasta, johon en itse usko tai kertoa rehellisesti oma mielipide, jolloin kapinoin orjaa ja sen opetuksia vastaan. Tai miten voin mennä puhumaan ihmisille rakkaudesta, kun järjestömme kehottaa kohtelemaan entisiä jäseniään niin rakkaudettomasti?

Vaikka uskon täydestä sydämestäni Raamattuun, niin minusta on jossain määrin tullut uskontovastainen, sillä kaikki opettavat enemmän tai vähemmän valhetta. Se oikea ja alkuperäinen seurakunta, joka oli ensimäisellä vuosisadalla, on hajonnut moneen eri uskontoon ja yhteisöön. Elämme edelleen hajaannuksen tilassa siihen asti, kunnes seurakunta ennallisteen takaisin sellaiseksi, kuin se alkujaan oli. Vt-seura opettaa, että hajaannus päättyi jo 100 vuotta sitten, mutta mitkään todisteet ei siihen viittaa, että näin olisi käynyt.

Kiitos kuitenkin lohduttavista sanoistasi. Jumalan antama usko ja voima on ne asiat, jotka pitävät meikäläisen kasassa ja ennenkaikkea olon luottavaisena. En tiedä missä olisin, jos ne vietäisiin pois.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Polyester » 04.07.2019 01:06

Wright kirjoitti: 04.07.2019 00:25On totta, että pelastus on ilmainen lahja, mutta jos Jeesus on pyytänyt kertomaan toisillekin tästä lahjasta, sekä tulevasta valtakunnasta ja onnellisuuden aikakaudesta, niin eikö meidän tule silloin myös tehdä tuota hyvän uutisen julistustyötä? Tämä on Jehovan tahto. Jeesuksen isän tahto.
Tokihan evankeliumin levittäminen kristinuskoon opillisesti ja historiallisesti kuuluu - ja välillä sitä on toteutettu aivan liian innokkaasti - mutta ei Jeesuskaan käskenyt koluta jatkuvasti läpi samoja alueita, saati kerätä "kenttätunteja", vaan evankeliumi piti viedä kaikille kansoille. En näe paljonkaan järkeä tehdä evankelioimistyötä alueella, jolla kristinusko on ollut jo satoja vuosia ja Raamattu ja evankeliumi ovat kaikkien kiinnostuneiden saatavilla, useimmille entuudestaan tuttujakin. Muunlaiseen hengelliseen toimintaan voidaan toki panostaa. Jos Jehovan todistajat haluaisivat tehdä oikeasti merkityksellistä työtä evankeliumin levittämisen kannalta, heidän pitäisi mennä alueille, missä kristinuskolla ei ennestään ole jalansijaa. Helpommalla taitaa tunnit kuitenkin saada kasaan täällä?

Ilm. 22:17 (UM) Henki ja morsian sanovat jatkuvasti: ”Tule!” Se, joka kuulee tämän, sanokoon: ”Tule!” Se, jolla on jano, tulkoon, ja se, joka haluaa, ottakoon elämän vettä ilmaiseksi.

Jotenkin tuo ei sovi kuvaan sitten ollenkaan, kun ajattelee, mitä kaikkea Jehovan todistajien järjestö jäseniltään vaatii. :roll:
Mitä tahansa sinä ajattelet, niin muista, että Jehova näkee sinun sydämeen ja sisimpään, mitä sinun mielessäsi on, ja mitä sinä todellisuudessa ymmärrät kaikesta, mitä sinä olet oppinut maailmassa. Jos sinä vain pyrit siihen, että sinun sydämesi on hyvä, lämmin ja vilpitön, niin silloin sinä voit nähdä totuuden maailmasta.
Niin, uskoa ei voi pakottaa. Jos sitä ei ole, niin sitä ei ole. Teeskennellä tietysti voi, mutta paljonko se auttaa? Pitäisin aika kummallisena, jos korkeampi olento vaatisi uskomaan kertomuksiin, joiden paikkansapitävyyttä ei ole millään tavalla todistettu. Tällä en halua vinoilla niille, jotka kyseisiin kertomuksiin jollain itselleen tärkeällä perusteella uskovat - todisteet kuitenkin loistavat poissaolollaan.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Wright » 04.07.2019 00:25

"Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivaan valtakuntaan, vaan ainoastaan se, joka tekee taivaassa olevan Isäni tahdon."

On totta, että pelastus on ilmainen lahja, mutta jos Jeesus on pyytänyt kertomaan toisillekin tästä lahjasta, sekä tulevasta valtakunnasta ja onnellisuuden aikakaudesta, niin eikö meidän tule silloin myös tehdä tuota hyvän uutisen julistustyötä? Tämä on Jehovan tahto. Jeesuksen isän tahto.

Tämä pelastus tarkoittaa pelastusta kuolemalta, mikä meitä kaikkia muuten odottaisi, jos Jehova ei olisi antanut meille mahdollisuutta katua syntejä, sekä elää ikuisesti tulevaisuudessa.

Me kaikki teemme väärin, koska lihan halut, syntinen maailma ja syntiset taipumukset vievät meitä jatkuvasti kohti väärintekoa, mutta tähän kuuluu myös olennaisesti parhaansa tekeminen, eli se, että ainakin yrittää välttää väärintekemistä ja elää puhtaalla tavalla, niin kuin se vain on mahdollista.

Kuitenkin, palatakseni nyt vielä alkuperäiseen aiheeseen; jos minä nyt ymmärsin oikein, niin Herännyt, joka kirjoitti tämän keskustelun alussa, ei kuitenkaan tällä hetkellä usko moniin opetuksiin, tai siihen, että ihmisille tulisi kertoa hyvästä uutisesta, ainakaan Jehovan todistajien järjestön mukana.

Minulle tuli vain mieleen, että jos kenttäpalvelus tuntuu vaikealta, niin eihän se ole mukavaa pakottaa itseään tukalaan tilanteeseen, vaan silloin olisi luultavasti parempi pysähtyä, sekä miettiä omia tunteita ja ajatuksia. Älä vaadi itseltäsi liikaa.

Mitä tahansa sinä ajattelet, niin muista, että Jehova näkee sinun sydämeen ja sisimpään, mitä sinun mielessäsi on, ja mitä sinä todellisuudessa ymmärrät kaikesta, mitä sinä olet oppinut maailmassa. Jos sinä vain pyrit siihen, että sinun sydämesi on hyvä, lämmin ja vilpitön, niin silloin sinä voit nähdä totuuden maailmasta.

Ihmiset erehtyvät toistuvasti. Ihmisten järjestöt erehtyvät toistuvasti.

Jos sinua ei rakasteta, eikä ymmärretä, rakasta sinä kuitenkin toisia.

Yritä luottaa Jehovaan kaikessa. Tee hyvää toisille ihmisille, siinä missä se on sinulle mahdollista.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Nukahtanut » 03.07.2019 11:27

Herännyt kirjoitti: 02.07.2019 20:30 Jotkut Vt-seuran käytännöt ovat vaarallisia jopa elämälle, eivätkä jotkut ihan oleelliset opetukset kestä kriittistä tarkastelua. Jos Vt-seuran toiminta olisi terveellä pohjalla, ei sen tarvitsisi tällä tavoin kontrolloida jäseniään. Vt-seura sanoo, että sillä on totuus, mutta samalla se kieltää koettelemasta sitä. Totuushan ei pala tulessakaan, olen joskus kuullut sanottavan.
Tämä on ollut suurimpia ristiriitoja aina. Sanotaan kyllä kauniisti, että "totuus pitää koetella tulella", mutta käytännössä sitä ei kukaan tee. Ei omien julkaisujen lukeminen ja oman raamatunkäännöksen tutkiminen ole mitään koettelua vaan päinvastoin juuri integroitumista tuohon porukkaan.
Ja jos tutkit asioita muualta, olet heikoilla jäillä :roll: mukava ristiriita siis.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Herännyt » 02.07.2019 20:30

Vieras: Kiitoksia, tuon asian ymmärtäminen on tosiaan helpottanut elämää huomattavasti, kun raskas taakka on otettu pois harteilta. Vt-seura kyllä virallisesti myöntää, että pelastusta ei voi ansaita, mutta tämä on opetus jota ei todellakaan tuoda kovin usein esille, vaan usein painotetaan sitä, miten tärkeää on tehdä parhaansa, jotta voisi saada ikuisen elämän. Eli on tehtävä jatkuvasti uskon tekoja, joka Vt-seuran opetusten mukaan tarkoittaa käytännössä ovelta ovelle kiertelyä. Jos olet jotakuinkin fyysisesti terve, niin sinun odotetaan tekevän tätä työtä ja mielellään niin usein kuin mahdollista. Jos et tee ollenkaan tai vain minimimäärän, olet hengellisesti heikko ja pelastukseksi on näin ollen hataralla pohjalla.

Olen keski-iän kynnyksellä oleva mieshenkilö ja syntynyt todistajaperheeseen, eli käytännössä olen ollut todistaja koko ikäni, vaikka väliin mahtuu aika, jolloin oli tauko. Kyllähän herääminen on mahdollista missä vaiheessa tahansa, kun tutustuu asioihin avoimin mielin. Vt-seura kyllä kieltää tutustumasta kaikkeen kriittiseen aineistoon, mutta siihen on ihan selkeä syy. Jotkut Vt-seuran käytännöt ovat vaarallisia jopa elämälle, eivätkä jotkut ihan oleelliset opetukset kestä kriittistä tarkastelua. Jos Vt-seuran toiminta olisi terveellä pohjalla, ei sen tarvitsisi tällä tavoin kontrolloida jäseniään. Vt-seura sanoo, että sillä on totuus, mutta samalla se kieltää koettelemasta sitä. Totuushan ei pala tulessakaan, olen joskus kuullut sanottavan.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Vieras » 02.07.2019 14:55

Herännyt kirjoitti: 30.06.2019 23:37 Vt-seura ja jotkut Jehovan todistajat vetoavat mielellään Jaakobin kirjaan, kun keskustelun aiheena on uskon ja tekojen suhde pelastukseen liittyen. Jaakob kirjoitti siitä miten teot ovat uskon hedelmiä, eivät pelastuksen edellytys. Paavali puolestaan osoitti selvästi että pelastus ei johdu teoista, vaan se on ilmainen lahja. Kun ihminen on ottanut tuon lahjan vastaan, niin hän osoittaa kiitollisuutensa siitä tekemällä uskon tekoja, mutta niiden avulla ei voi pelastua. Jos pelastus olisi jotenkin ansaittavissa teoilla, niin Jeesuksen maksamat lunnaat olisivat tarpeettomat.
Onnittelut sinulle herännyt kun olet tuon sisäistänyt. Pelastusta ei todellakaan ansaita teoilla. Kunpa muutkin todistajat tulisivat samalle kannalle. Kiinnostaa tietää kuinka kauan olet ollut todistaja? Onko tapauksesi mahdollista pitkäänkin vartiotornin talutusnuorassa olleelle.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Verilettu » 02.07.2019 10:44

Nukahtanut kirjoitti: 02.07.2019 10:14
Polyester kirjoitti: 02.07.2019 01:09 Ehkä Vartiotorni-seura on jo käytännössä luovuttanut islamin ja idän uskontojen valta-alueiden suhteen. Eihän tuo toisaalta ole aikaisempiakaan maailmanlopun odotuksia estänyt, vaikka saarnaaminen on jäänyt pikkuisen vajaaksi.
Kun länsimaista kirkkoa pidetään suurimpana pahana joka käänteessä, niin todellakin vaikuttaa siltä, että islam ja muut idän uskonnot on unohdettu. Eikä voimavaroja noiden arvosteluun käytetä ollenkaan.
Ei saa käyttää, eikä arvostella. :silent: Se on vihapuhetta näet. :sick: Ja tähän ansaan kaatuu kaikki, uskonnosta tai sen puuttumisesta riippumatta, paitsi "rasistit". Kuva

Kuitenkin mm. Dalai Lama (kauhea rasisti) lausahti tässä päivänä muutamana: Dalai Lama warns that the whole of Europe could become 'Muslim or African' if migrants are not returned to their home countries

Ja Ruotsissakin ollaan vihdoin myöntämässä, mitä muut, me rasistit, olemme jo vuosia tienneet: Ruotsin maahanmuutto on liian runsasta ja integraatio huonoa, sanoo oppositiojohtaja Kristersson: ”Vaarallinen yhdistelmä”

Ote uutisesta:
hs.fi kirjoitti:Kokoomusjohtaja ei kuitenkaan juuri puhunut ympäristöstä tai luonnosta. Sen sijaan hän totesi, että Ruotsiin on muuttanut puoli miljoonaa ihmistä viimeisten 15 vuoden aikana.

Hänen mielestään liian monen kotoutuminen jää varsinkin kielen suhteen puolitiehen.

”Täydellinen ruotsi on yliarvostettua, mutta ymmärrettävä ruotsi aliarvostettua”, hän sanoi.

PUHEESTA nousi Ruotsissa otsikoihin etenkin kokoomuksen vaatimus, että oleskeluluvan saaneille ei enää maksettaisi ilmaisia tulkkipalveluita. ”Siinä vaiheessa kieltä pitäisi jo osata”, Kristersson totesi.
Heh heh, ja siihen sitten tietenkin demarit, joista saamme nauttia nyt 4 vuotta täälläkin:
hs.fi kirjoitti:Sosiaalidemokraatit tuomitsivat ehdotuksen välittömästi. ”Se on täysin sydämetön”, totesi opetusministeri Anna Ekström Dagens Nyheterin mukaan.
Mutta palataanpa kenttäilyyn.
hs.fi kirjoitti:Sunnuntai-iltana Tukholman alueella tapahtui kolme ampumista viiden tunnin sisällä. Ampumisissa kuolleiden lukumäärä Tukholmassa nousi tämän vuoden osalta yhteentoista. Luku on yhtä suuri kuin viime vuoden kokonaismäärä.

”Sollentunassa mies ammuttiin konetuliaseella. Se ei kuulu ruotsalaiseen yhteiskuntamalliin”, Kristersson sanoi.

”Se mitä tapahtuu on äärimmäistä, kun kyseessä on maa, joka ei ole sodassa”, hän jatkoi.

Kristersson teki vertauksen 1980-luvun New Yorkiin, jossa murhaluvut nousivat hurjiksi ennen poliisin nollatoleranssikampanjaa.

Ruotsin julkisilla paikoilla tehdyissä ampumisissa on usein kyse maahanmuuttajavaltaisen lähiöiden huumeita myyvien jengiläisten välienselvittelyistä.
Aikamoista kenttäaluetta, Euroopassa. :thumbup: Jäänee vartsikat ja hertsykät tuollakin jakamatta, vaikka kyse on Ruotsin lintukodosta. :thumbdown:
Poliittinen näkemys ettei vain loukkaa ketään. Luet omalla vastuulla.
Perussuomalaiset ovat maan suurin puolue, valitettavasti eduskuntavaalit tulivat pari viikkoa liian aikaisin, muutoin tulos olisi ollut toinen. Voi vain ihmetellä miksi. Vai voiko? Neljä vuotta ja tilanne voi olla valmis, ettei Halla-ahon tarvitse kysellä hallitukseen haluavien "arvoja", ne ovat luultavasti samat. Ehkä silloin viimein Suomessa aletaan viimein heräilemään...

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Nukahtanut » 02.07.2019 10:14

Polyester kirjoitti: 02.07.2019 01:09 Ehkä Vartiotorni-seura on jo käytännössä luovuttanut islamin ja idän uskontojen valta-alueiden suhteen. Eihän tuo toisaalta ole aikaisempiakaan maailmanlopun odotuksia estänyt, vaikka saarnaaminen on jäänyt pikkuisen vajaaksi.
Kun länsimaista kirkkoa pidetään suurimpana pahana joka käänteessä, niin todellakin vaikuttaa siltä, että islam ja muut idän uskonnot on unohdettu. Eikä voimavaroja noiden arvosteluun käytetä ollenkaan.

Re: Voiko olla todistaja, jos tietää liikaa?

Kirjoittaja Polyester » 02.07.2019 01:09

Verilettu kirjoitti: 01.07.2019 12:18Uskon että todistajien tila saarnata jopa pienenee entisestään. Euroopassakin on lähiöitä, jonne kukaan tervejärkinen todistaja ei enää astu jalallakaan kysymään mitä olet ajatellut tapahtuvan kuoleman jälkeen, onko se loppu tms. :silent:
Näin varmaan on käymässä. Suhteellisen rauhallisillakin alueilla ovelta ovelle kaupustelu muuttuu yhä harvinaisemmaksi ja kummallisemmaksi ilmiöksi, eikä ihmisiä voi käytännössä sillä tavalla juurikaan tavoittaa. On ovipuhelimet, ei ole tapana avata ovea tuntemattomille saati kutsua sisään, jne. Eikä kärryllekään moni eksy juttelemaan. Nettikenttä taas altistaisi todistajat liiaksi kriittisille ajatuksille.

Ehkä Vartiotorni-seura on jo käytännössä luovuttanut islamin ja idän uskontojen valta-alueiden suhteen. Eihän tuo toisaalta ole aikaisempiakaan maailmanlopun odotuksia estänyt, vaikka saarnaaminen on jäänyt pikkuisen vajaaksi.

Ylös