Oho! Valtakunnansalin palo

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Oho! Valtakunnansalin palo

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Weathertop » 18.06.2020 16:13

Miku kirjoitti: 18.06.2020 11:29 https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006545291.html

Näin kurjasti se vaan päättyi tämäkin tuhoisan tien seuraukset. Järjestöä tietysti kiinnostaa vain saada salista rahat.
Surullinen tarina surullisella lopulla. Jotta se ei olisi täysin turha, toivottavasti se toimii muistutuksena siitä, miten pahasti kultit rikkovat ihmisiä.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Sukututkija » 18.06.2020 15:50

IS jutussa mainittu omistaja on kyllä oikein. Enemmän salien omistamisesta JoPon sivuilta, esim: https://johanneksenpoika.fi/forssa/index.html

Sitten, että onko tuo omistajaseurakunta tavallinen seurakunta, niin ei varmastikaan ole. Ulkomuistista menee niin, että nämä muutamat JoPo sivuilla mainitu seurakunnat eivä ole niitä seurakuntia, joihin tavallinen ravuri kuuluu. Tarkkaan ottaen ravaaja ei kuulu Todistajien seurakuntaan lainkaan. Siitäkin täsmällisemmin JoPo sivuilta. Joku toimittaa varmaan linkin hetikota.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja marttinaatinki » 18.06.2020 14:55

Rauha hänen muistolleen. Lepää rauhassa. Jumala tietää mitä on tapahtunut.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja kotijehova » 18.06.2020 14:18

IS kuvateksti: Palosta aiheutui noin 130 000 euron vahinki Jehovan todistajien Turun seurakunnalle.

Kiinnitin huomiota salin omistajaan. Onko tuo mainittu srk tavallinen srk vai oikea omistaja taho.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Observer » 18.06.2020 11:50

Tämä asia on loppuun käsitelty, tuhopolttaja on kuollut.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006545305.html

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Miku » 18.06.2020 11:29

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006545291.html

Näin kurjasti se vaan päättyi tämäkin tuhoisan tien seuraukset. Järjestöä tietysti kiinnostaa vain saada salista rahat.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Johanneksen poika » 28.10.2019 14:57

YLE kertoo, että syytetty joutuu mielentilatutkimukseen:

https://yle.fi/uutiset/3-11040437

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Johanneksen poika » 26.10.2019 14:16

YksinäinenSusi kirjoitti: 26.10.2019 13:46
Kiinnostava seikka on sekin että jos polttaja on jehovantodistaja tai ex-jehovantodistaja niin huono omatunto voi ajaa siihen että käräyttää itse itsensä poliisille.
Tuhopolttaja on edelleen Jehovan todistaja, vaikkakin oli jättäytynyt pois toiminnasta. Hän oli siis "toimeton". Mutta hän ei ollut eronnut seurakunnasta eikä häntä ollut erotettu. Tämä käy ilmi täysin selvästi esitutkinta-aineistosta.

Alun perin poliisi ilmoitti, että hän olisi ollut entinen Jehovan todistaja, mutta korjasi sittemmin lausuntoaan.

YLE:n uutisen lopussa on korjausteksti:

Artikkelia korjattu klo 14:12: STT korjasi aiempaa uutista. Tieto syytetyn seurakunnasta eroamisesta oli vanhentunutta tietoa. Esitutkintamateriaalissa kerrotaan, että mies ei ole eronnut seurakunnasta eikä häntä ole erotettu, vaan hän on vain jättäytynyt toiminnasta pois.

https://yle.fi/uutiset/3-11035183

Ilta-Sanomien otsikko on täysin oikea: Syyte: Jehovan todistaja valeli valta­kunnan­salin katolle bensaa – jäi paikalle varmistamaan hirmu­työnsä tulokset.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-20000 ... jgk270-mZI

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 26.10.2019 13:46

Typerää ja vaarallista se tosiaankin on polttaa jehovantodistajien salia. Typerää siksi että siitä voi jäädä kiinni ja vaarallista siksi että voi tulla laajempaa vahinkoa eli voi syttyä joku muukin talo lähistöllä palamaan. Ehkäpä voisi tulla kuolonuhrejakin. Tuli ottaa yleensä enemmän kuin oli tarkoitus.

Kiinnostava seikka on sekin että jos polttaja on jehovantodistaja tai ex-jehovantodistaja niin huono omatunto voi ajaa siihen että käräyttää itse itsensä poliisille. Jehovan pelko voi vielä vaikuttaa ex-todistajankin mielen perukoilla ja ajaa tunnustamaan.

Jos haluaa tuhota jehovantodistajien salin niin kannattaa miettiä muita keinoja. Salin tuhoaminen oikeastaan voi vahvistaa jehovantodistajien uskoa siihen että Saatana on heidän vainoajansa. Eli asia kääntyykin päälaelleen.

Järjestö lopulta lakkauttaa ja myy kaikki salit eli ajaa itsensä kokonaan alas; kuivettuu ja näivettyy lopulta amerikassa olevaksi muutaman höyrypään johtamaksi kultiksi. Tuollainen uskonto joka on noin tiukkapipoinen niin siihen ei kukaan halua liittyä enää, koska se yksinkertaisesti tuntuu pahalta ja ahdistavalta.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Nukahtanut » 26.10.2019 00:09

Weathertop kirjoitti: 25.10.2019 00:41 https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006284448.html

Tässä on teot tarkemmin kuvailtuina, mutta tekijän motiivista tai mielentilasta ei valitettavasti saada täsmällisempää tietoa.
Päässä vikaa, tuskin tarkempaa motiivia tarvitsee. Salin polton vielä nippanappa ymmärtää, mutta pahoinpitelyä ei mitenkään.
Hauska toi salin arvo näin sivuhuomiona. Ilmasella työvoimalla kasattu ja arvo 130 000 :D ja neki rahat menis rapakon taakse...

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Weathertop » 25.10.2019 00:41

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006284448.html

Tässä on teot tarkemmin kuvailtuina, mutta tekijän motiivista tai mielentilasta ei valitettavasti saada täsmällisempää tietoa.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Sugsig » 08.09.2019 22:04

Niin.
En olisi koskaan omassa uskonnonvastaisuudessa tietenkään lähtenyt tuhoamaan.
Aiemmin jo mainitsin, iltalehtien mukaan, sain kuvan mentaalikeissistä .
Ei liity salien polttamiseen eikä vandalismiin.
Olen yli 40v Jehovantodistajalapsi ja _vielä_ demonit pelottavat.
Ja mulla on ihan mitatusti korkea älykkyys.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja J Hepatiitti » 03.09.2019 14:21

Vempula kirjoitti: 02.09.2019 17:18

Olet aivan oikeassa, ettei kukaan voi estää toisia hölmöilemästä eikä tuottamasta häpeää muille lahkon jättäneille. Tosin minun on vaikea ymmärtää, miksi kukaan lahkon jättänyt haluaisi tuottaa häpeää toisille lahkon jättäneille. Ymmärrätkö sinä?

Oletko tullut ajatelleeksi asiaa siitä näkökulmasta, että meillä entisillä jehovantodistajilla saattaisi olla yhteisiä intressejä ajettavanamme? Ainakin minä pitäisin toivottavana, että mahdollisimman moni jehovantodistaja heräisi haitallisen lahkon indoktrinaatiosta. Mikäli sinäkin haluaisit edistää tuota päämäärää, niin eikö silloin sinunkin mielestäsi olisi kokonaisuuden kannalta fiksuinta pidättäytyä sellaisesta toiminnasta (kuten tuhopoltoista ja väkivallasta), minkä Vartiotorni heti kääntää omaksi edukseen?
Vastaus kysmykseen a) On vaikea ymmärtää, miksi kukaan haluaisi tuotta häpeää toisille lahkon jättäneille.

Vastaus kysymykseen b) Entisillä jehovantodistajilla saattaisi olla yhteisiä intressejä ajettavana.

Vastaus kysymykseen c) Mikäli haluaa edistää tuota päämäärää, niin on hyvä olla viisas ja pidättäytyä kaikenlaisesta sellaisesta toiminnasta, kuten tuhopoltot ja väkivalta.

Onko lauluun ja loppurukoukseen vielä pitkä aika?

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Weathertop » 02.09.2019 21:18

https://mieli.fi/fi/psykiatriseen-hoito ... an-hidasta

Mielenterveysseuran näkemys hoitoon pääsemisen helppoudesta marraskuulta 2015. Tilanne ei ole sen jälkeen ainakaan parantunut.

Re: Oho! Valtakunnansalin palo

Kirjoittaja Weathertop » 02.09.2019 20:40

Vempula kirjoitti: 02.09.2019 17:18 Jos tuhopoltossa on kyse katkeruudesta ja halusta purkaa omaa pahaa oloa mahdollisimman tuhoisalla tavalla, niin asia kuuluu mielenterveyspalveluiden ja/tai kriminaalihuollon piiriin ihmisen uskonnollisiin taustoihin katsomatta.
Valitettavasti mielenterveyspalveluissa ei edelleenkään osata hoitaa uskonnollista traumaoireyhtymää. Tietenkin jonkinlaista apua saa, jos on siinä tilassa, että sitä tajuaa hakea (ja jos asian kiireellisyys ymmärretään ajanvarauksessa, mikä on melkoista arpapeliä). Joskus se apu riittää, joskus ei.

Minä pystyn aika hyvin ymmärtämään sen, kuinka pitkälle pimeään uskonnolliset traumat voivat ihmisen viedä. En pyydä sitä anteeksi, koska en pyydä empatiaa anteeksi. Väkivaltaa ja vandalismia en edelleenkään hyväksy, ja on oikeuslaitoksen asia arvioida, missä määrin niihin syyllistyvät ovat missäkin tapauksessa vastuussa teoistaan. Olisi ilman muuta toivottavaa, ettei siihen pisteeseen koskaan päädyttäisi, vaan yhteiskunta puuttuisi kulttien toimintaan ja oikeasti auttaisi niiden uhreja.
Olet aivan oikeassa, ettei kukaan voi estää toisia hölmöilemästä eikä tuottamasta häpeää muille lahkon jättäneille. Tosin minun on vaikea ymmärtää, miksi kukaan lahkon jättänyt haluaisi tuottaa häpeää toisille lahkon jättäneille. Ymmärrätkö sinä?
Ymmärrätkö sinä, että ihminen ei kaikissa olosuhteissa toimi rationaalisesti? Kun itse virallisen eroamiseni aikoihin kärsin vaikeasta psykoottisesta masennuksesta, voin vakuuttaa käyttäytyneeni kuin stereotyyppinen vihainen ja katkera luopio. Normaalimmassa mielentilassa en käyttäydy enkä halua käyttäytyä niin. Onko ymmärrettävää, että olin vuosikymmeniä kestäneen henkisen pahoinpitelyn jäljiltä (ja voimassa olleesta hoitosuhteesta huolimatta) täysin rikki, vai suksinko vittuun epäonnistuneensa luopiona, joka on tuottanut häpeää nimellesi?

Ylös