erotettu ?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: erotettu ?

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Vieras » 15.08.2020 19:38

Kunnon saippuaoopperan makua tässä tositarinassa.
On ne todistajat vain moraalisesti ylivertaisia maailmallisiin verrattuna.

https://youtu.be/GBwSSO2AcGo

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Utelias2 » 14.08.2020 15:02

Hyvännäköinen nainen.
Ei ihme että pianonsoiton opettajaa rupesi haluttamaan

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Verilettu » 14.08.2020 13:21

Kaikkea se seksi saa aikaiseksi.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Noopila » 14.08.2020 12:11

Sisäpiiriläisinä voin tuoda tähän ketjuun vähän uutta valoa (tietoa).

Tämä tarina lähti siitä, että sisar Sretenovic (Daniela) otti pianotunteja naimisissa olevasta muusikkoveljeltä. Veli on lahjakas ja on esim. opiskelut Sibelius-Akatemiassa. Ei kestänyt kauan, että pianotunneissa kosketeltiin kaikkea muuta kuin pianoa. Homma johti siihen, että Daniela tuli raskaaksi.

Aikamoinen skandaali siis. Daniela oli töissä Betelissä, oli pitkäaikainen tienraivaaja, ollut lähetystyöntekijä Dominikaaninen tasavallassa, konventtiohjelmien vakiohenkilö ylistyshaastatteluihin ja niin pyhää, että sai maininnan ja kuvaansa Herätkää lehteen.

Molemmat erotettiin seurakunnasta ja veli erosi vaimostaan. Sisar ja veli menivät keskenään naimisiin. Erotettu äiti yritti saada kontaktia Danielaan, mutta erotettu sankarisisar oli edelleen liian pyhää, ollakseen yhteydessä toiseen erotettuun (paitsi omaan aviomieheen). Äiti ei kestänyt, että ei olisi saanut olla oman lapsenlapsen elämässä mukana, joten hän päätti tulla takaisin seurakuntaan. Sekä äiti, sisar ja veli on otettu takaisin seurakuntaan.

Eli tarinalla oli tämmöinen surullinen loppu.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Utelias2 » 06.08.2020 18:41

Luulisin että Varakkaat erotetut saavat paremman kohtelun kun palaavat taas " Totuuteen?"

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Verilettu » 06.08.2020 17:39

Totta tuokin. Mutta kuitenkin, siellä riittävän pienessä piirissä se muistetaan mainita, ainakin naiset "sekin on erotettu parikin kertaa, vaan niin on taas vanhin". Kyllä siitä jää aina merkki.

Mutta todistajilla lienee melkoinen puute avustavista ja vanhimmista.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Harmus » 06.08.2020 17:18

Vieras kirjoitti:
06.08.2020 00:30
Erotetun leima tosiaan on ikuinen seurakunnan silmissä.
Se kyllä riippuu takaisin tulleen sosiaalisesta kyvystä ja yhteiskunnallisesta asemasta. Fiksu, karismaattinen ja supliikki saa pian aikaan uuttaa muisteltavaa ja luo nahkansa uudestaan seurakunnassa. Täytyy muistaa, että seurakunta on ihmisyhteisö, jossa estetiikan lait pätevät siinä missä muuallakin.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Vieras » 06.08.2020 00:30

Ja kun on riittävän kauan käynyt kokouksissa puhumatta kenellekään, voi kirjallisesti pyytää päästä takaisin seurakuntaan. Yleensä vanhimmat ei ensimmäistä hyväksy, pitää edes vähän kyykyttää ja näyttää kenellä on valta. Tätä kyykyttämistä voi sitten jatkua kuukausia, pari vuotta on pisin minkä tiedän. Erotetun leima tosiaan on ikuinen seurakunnan silmissä.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 05.08.2020 20:25

Utelias2 kirjoitti:
05.08.2020 10:01
Minkälainen on Prosessi kun Erotettu pääsee takaisin Jehovan Todistajaksi?
Olen ymmärtänyt ettei Valtakunnansalilla Erotettu ei saa vastata kysymyksiin eikä häntä saa kätellä yms
Riippuen valtakunnansalista - jos on B-sali niin joutuu istumaan kokouksen ajan siellä yksin tai toisten erotettujen kanssa.

Vaatimus että täytyy rehellisesti sanoa kaikille jotka tulevat salilla tutustumaan, että on erotettu. Tämä sen vuoksi että tuo tutustujakin voisi alkaa karttamaan tätä erotettua.(järjenköyhää touhua)
Tähän minulla itselläni ei riittänyt nöyryys. Ajattelin että - no - pärjää se jehova ilman minuakin ja lähdin salilta kävelemään lopullisesti. Mitäs sitten vaikka kuolisinkin harmagedonissa - kuollaanhan täällä kaikki muutenkin.

Erotettu joutuu tekemään paljon saadakseen seurakunnan luottamuksen takaisin, että seurakuntalaiset antaisivat anteeksi erotetulle sen että tämä oli erotettuna.
Mutta vaikka erotettu aikanaan - vuoden tai parin päästä - otettaisiin takaisin, niin todellisuudessa seurakuntalaiset eivät anna kokonaan anteeksi, vaan muistavat juoruta kaikille uusillekin kasteella käyneille että tuo on ollut erotettuna. Se jos mikä on hyvin loukkaavaa ja epäraamatullista. Se ei todellakaan ole anteeksi antamista.

Mutta jehovan todistajat muistavat aina vedota epätäydellisyyteensä kun toimivat vastoin raamatun ohjeita. Tällä he oikeuttavat aina kaiken sen, mitä ovat rikkoneet

Re: erotettu ?

Kirjoittaja ope » 05.08.2020 14:37

Rebeckalla on myös blogi, jos jotakin kiinnostaa lukea
https://rebeckasretenovic.blogg.se/

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Utelias2 » 05.08.2020 10:01

Minkälainen on Prosessi kun Erotettu pääsee takaisin Jehovan Todistajaksi?
Olen ymmärtänyt ettei Valtakunnansalilla Erotettu ei saa vastata kysymyksiin eikä häntä saa kätellä yms

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Festus » 04.08.2020 23:40

Tietääkseni Daniela miehineen - muusikko veli joka on juontanut ohjelmia mm. radio BusinessFM:llä ja toimi Danielan pianonopettajan - on otettu takaisin joskus vuosi sitten. Vaikuttivat silloin helsingin ruotsinkielisessä ryhmässä. Mistä tiedän? Pari sukulaista on enemmänkin linkittynyt tuohon pariskuntaan.
Kyseinen veli velloshan oli veli vanhin ja naimisissa....itsehillintää ei sitten harjoitettu.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Vieras » 04.08.2020 16:46

Sattumalta löysin tällaisen haastattelun: https://svenska.yle.fi/artikel/2020/06/ ... sta-varfor

Hän on siis ketjussa mainitun Danielan sisko, joka oli välillä erotettuna hänkin ja esiintyi muutama vuosi sitten dokumentissa "Ikuisesti Jehovan todistaja": https://areena.yle.fi/1-1818544

Käsittääkseni heidän äitinsä, joka myös oli välillä erotettu, on palannut todistajiin. Äitikin oli mukana toisessa Ylen ohjelmassa muutama vuosi sitten: https://svenska.yle.fi/artikel/2013/09/ ... ch-demoner

Melkoista vuoristorataa on ollut tuossa perheessä.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Lottopallo » 17.10.2017 23:05

TavisPentti kirjoitti:
Vempula kirjoitti:
Mistä sinä tiedät, että Daniela on erotettu? Olitko paikalla, kun erottamisesta kerrottiin lavalta? Tunnetko jonkun, joka olisi ollut paikalla?

Jos asia on "aika yleisesti tiedossa", niin luulisi, että myös joku veljesseuralaisista olisi kuullut siitä. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole. Osaatko sanoa, missä piireissä asia on "aika yleisesti tiedossa"?

Kerro yksityiskohtia. Milloin Daniela on erotettu? Mikä seurakunta hänet erotti?
En nyt tiedä miksi tämä tieto herättää niin paljon epäilyjä. Sisar Sretenovic on erotettu. Tunnen hänet henkilökohtaisesti joten tässä ei ole mitään epäselvää. Hänet erotettiin kun tuli raskaaksi, vaikka oli naimaton. Hän oli ruotsinkielisessä seurakunnassa joten kaikki veljesseuralaiset eivät tunne hänet.

Hieno juttu, että on erotettu. Nyt hän voi taas nähdä äitinsä ja sisaruksensa. Ilmeisesti hän ei ole ollut heidän tekemisissä moneen vuoteen.
Minäpä tiedän miksi tieto herättää epäilyjä ja poikkeuksellista mielenkiintoa. Daniela sattui olemaan keskivertoa viehättävämpi tapaus. Tottakai moni on miettinyt, että voisikohan tuohon hiljattain maailmallistuneeseen tyttöön olla tsäänssejä. Oli myös hyvinkin ansioitunut järjestössä, joten mahdollisen erottamisen uutispommi on senkin vuoksi kovempi.

Mikäli dokkarissa olisi esiintynyt veli vanhapoika Pertti-Einari peräseinäjoelta niin tuskimpa hänen erottamisensa ketään niin kovasti kiinnostaisi kuin viehättävän nuoren naisen kohtalo.

Re: erotettu ?

Kirjoittaja Vempula » 22.01.2017 19:08

TavisPentti kirjoitti:En nyt tiedä miksi tämä tieto herättää niin paljon epäilyjä. Sisar Sretenovic on erotettu. Tunnen hänet henkilökohtaisesti joten tässä ei ole mitään epäselvää. Hänet erotettiin kun tuli raskaaksi, vaikka oli naimaton. Hän oli ruotsinkielisessä seurakunnassa joten kaikki veljesseuralaiset eivät tunne hänet.

Hieno juttu, että on erotettu. Nyt hän voi taas nähdä äitinsä ja sisaruksensa. Ilmeisesti hän ei ole ollut heidän tekemisissä moneen vuoteen.
Netissä kuka tahansa voi väittää mitä hyvänsä. Yksikään järkevä ihminen ei muodosta vahvoja käsityksiä vain sillä perusteella, että pari anonyymiä kaveria esittää keskustelupalstalla jonkin väitteen sitä mitenkään perustelematta.

Kysyn perusteita voidakseni arvioida, miten väitteeseen Danielan erottamisesta kannattaa suhtautua.

Mikäli Daniela on erotettu, niin toivottavasti hänen perhesuhteensa ovat alkaneet tervehtyä.

Sellainen mahdollisuus tietenkin on, että Daniela kulkee edelleen lahkon mielenhallinnassa ja suunnittelee omnatunnontuskissaan ja harmagedonin pelossa paluuta lahkoon.

Ylös