Valumassa pois

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Valumassa pois

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Pinehas » 02.10.2017 23:24

Hienoa Reiska. Kaikkea hyvää sinulle tuleville ajoille...

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja RehellinenReino » 01.10.2017 23:56

Iltaa.

Viimeisestä kokouksesta ja rapsan jättämisestä noin vuosi. Olo on todella kevyt ja vapaa. Mailmanlopun ja kuolemanpelko kaikonneet kaukaisuuteen.
Katselukulma "totuuteen" kääntynyt ulkopuoliseksi tarkkailijaksi.
Ihmettelen kuinka olen voinut perustella ihmisille aikoinani karttamisoppeja, homofobioita ja muita satukertomuksia.
Elän elämäni parasta aikaa, nautin siitä.
Jehovantodistaja elää sairaan ulkoaohjatun MATRIX-elämän, niin ettei edes kykene kyseenalaistamaan koko asiaa.
Olen todella kiitollinen heräämisestäni.
Kiitos ryhmäläisille tuesta, olette olleet todella tärkeitä toipumisprosessissani joka jatkuu edelleen, mutta hymyssä suin!

Reiska

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Tao » 04.08.2017 10:40

RehellinenReino kirjoitti:Olen miettinyt sitä kuinka paljon jt tuttavissani on niitä jotka ovat mukana vaan puolisonsa vuoksi. Kenttä reissut ovat olleet turhia ajeluita tuntien ja kahvin toivossa.
Viina on virrannut vähintäänkin kiitettävästi. Muutama on juonut korttinsakin ja silti tissuttelu jatkuu.
Luulen että tuomiopäivän oikeusistunnossa tuomitaan aika liuta näitä ^hyvin^ mukana oleviakin.
Täällä päin osa vanhimmistosta on todella kipeää. Tappelevat keskenään ja sitä ei saa kv.lle paljastaa ettei maine menisi.
Ei jaksa tuommoista pelleilyä, kukapa jaksaisi?
On tämä vapaus vaan huumaavaa kun saa olla oma kiva itsensä kaikille. Saa antaa muille tilaa elää ja samalla saa elää itsekin.
Kelpaakohan entinen jt mailmalliselle naiselle? Heh hee

Aikaa on niin paljon kun ei tarvitse tuhlata kahta iltaa viikossa kokouksiin, joissa muutenkin ahdistaa. Ahdistaa vaikka mitään ^väärää^ en harjoitakkaan.

Todella mukava tämä palsta kun näen että meitä on muitakin. Vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää.

Olenhan toki miettinyt vuosia noita epäjohdonmukaisuuksia. Vedenpaisumus ja arkki. Geeniallas jos kaksi kertaa aloitettu populaatio alusta. Eläinten monimuotoisuus jos 4000v sitte kaikki oli samassa laivassa. Miten yhdestä eläin parista voi levitä ne kaikki koko mailmaan. Kun eläimet lähti arkista niin miksi petoeläimet ei pistäny poskeensa ensihätään niitä muita? Mitä karhu, kettu, alligaattori ja ilves söivät ensimäiser 8 vuotta? Nytkin pitää suojella jos populaatio vain satoja yksilöitä. Koko ajanlasku.. Miksi Jumala tappoi dinot.
Miksi verenfraktioita saa käyttää mutta verta ei saa luovuttaa josta ne tehdään.
Miksi sukupolvi käsitys saatiin noin vaan läpi...en tajuu ollenkaan tuota uutta selitystä!
Ja onhan näitä.

Kelpaa kelpaa! Todistajuudesta jää yleensä käteen hyvät käytöstavat ja se vetoaa naisiin. Älä huoli :D

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Vieraas » 27.07.2017 15:28

Shamaani kirjoitti:Minä luin joskus että Yahweh, Jahve, "Jehova" ja Baal olisivat yksi ja sama mutta siitä ei sen enempää kerrottu. Tämä selittäneekin sitä kommenttia. Löytyykö tästä tarusto-asiasta tietoa enemmältikkin jostain?
Itse olen lukenut Karen Armstrongin kirjan The Great Transformation: The World in the Time of Buddha, Socrates, Confucius and Jeremiah. Vähän raskaslukuinen on.

Armstrongilta näyttäisi olevan suomennettu Jumalan historia: 4000 vuotta juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia. Eiköhän tuossakin teoksessa paljastu jotain Jahven taustoista.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Weathertop » 27.07.2017 07:44

Shamaani kirjoitti:Minä luin joskus että Yahweh, Jahve, "Jehova" ja Baal olisivat yksi ja sama mutta siitä ei sen enempää kerrottu. Tämä selittäneekin sitä kommenttia. Löytyykö tästä tarusto-asiasta tietoa enemmältikkin jostain?
Suosittelen lämpimästi teosta Israelin uskonto ennen juutalaisuutta.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Shamaani » 26.07.2017 13:52

Vieraas kirjoitti:
Wieras kirjoitti:Miksi jumalat muistuttavatkaan niin paljon ihmisiä itsejään ... niin hyvässä kuin pahassakin ... kumpi loi kummat kuvakseen ...
Jehovalla oli kyllä särmää kiusata Abrahamia sun muita raukkoja. Historioitsijoiden mukaan tämä Israelin sotajumala luotiin päihittämään Kanaaninmaan seudulla kovassa huudossa ollut Baal, siinä ei mikään nössömpi henkiolento olisi pärjännyt. Jumalten keskinäiset kahinathan olivat totista hommaa siihen aikaan. Jahve alias Jehova sai perintönä myös Baalin ominaisuuksia, erityisesti tappamishommien osalta.
Minä luin joskus että Yahweh, Jahve, "Jehova" ja Baal olisivat yksi ja sama mutta siitä ei sen enempää kerrottu. Tämä selittäneekin sitä kommenttia. Löytyykö tästä tarusto-asiasta tietoa enemmältikkin jostain?

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Vieraas » 06.07.2017 12:48

Wieras kirjoitti:Miksi jumalat muistuttavatkaan niin paljon ihmisiä itsejään ... niin hyvässä kuin pahassakin ... kumpi loi kummat kuvakseen ...
Jehovalla oli kyllä särmää kiusata Abrahamia sun muita raukkoja. Historioitsijoiden mukaan tämä Israelin sotajumala luotiin päihittämään Kanaaninmaan seudulla kovassa huudossa ollut Baal, siinä ei mikään nössömpi henkiolento olisi pärjännyt. Jumalten keskinäiset kahinathan olivat totista hommaa siihen aikaan. Jahve alias Jehova sai perintönä myös Baalin ominaisuuksia, erityisesti tappamishommien osalta.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Wieras » 05.07.2017 20:41

[quoteKierrosvalvoja otti puhelimitse yhteyttä ja kysyi voiko tulla käymään kun olivat käyneet ovella, mutten ollut kotona! Aika ikävää kun pukumiehet tulevat ratsailemaan ovelle noin vain ilmoittamatta, jotain taktikointia sekin?][/quote]

Tavoitellun visiitin moottorina lienee se kuulu kaksitahoinen motiivi. Toisaalta 'paimennus ja eri tavoin kannustus' palata takaisin aktiiviksi pelastuvien riveihin tai vaihtoehtoisesti olla kahden todistajan / vanhimman kuullen kuulolla josko olisi aihetta oikeuskomiteaan tai erottamiseen tai kuulostella vieläkö henkilö haluaa ylipäätään olla tunnettu todistajana. Skenariot painottuvat hieman tapauskohtaisesti.

Tuo Abrahamin ja poikansa uskollisuuden koetteleminen erityisen epäinhimillisin ja henkisestikin poikkeuksellisen sadistisin metodein, vaikka rakkauden Jumalan kerrotaan lukevan jopa sydämet ja ajatuksetkin, karahti todella pahoin omaan korvaani jo lapsena ollessani. Tuokin Jumalan tahdon lopputulema edellytti vuorelle matkan todellisesta motiivista valehtelua palvelijoille ja Isakille, matkaa valmistellessa ja sen edetessä.

Muistan vieläkin ko. kirjan mustavalkoisen piirroskuvituksen tuosta tilanteesta, jossa veitsi Abrahamin kädessä on ylös nostettuna ja valmiina teurastamaan uhrialttarille liikuntakyvyttömäksi sidotun Isakin. Muistan ajatelleeni josko oma isäni olisi valmis samaan jos Jumalan käsky kävisi. Kun noin metrin ja + korkeudelta peräänkuulutin aikuisilta tuota kestämättömyyttä, niin vastaukset olivat sitä kuulua luokkaa joista kerrotaan todistajiksi tutkineiden aiempina kokemuksina kirkon & Co edustajien taholta.

Tuolloin oli ilmeisesti kyse niistä ensimmäisistä mieltä kaivamaan alkaneista ja osin maton alle haudatuista kasvuaan odottavista epäilyksen jyvistä.

Samaa luokkaa ovat kertomuksen Eedenissä ensiparin eteenlaitetut koettelemukset ja kiusaukset, joissa vaadittiin pelkkää sokeaa kuuliasuutta ainoana optiona, kertomatta valinnan pohjaksi edes ns. hyvän ja pahan olemusta. Näin toimittiin ennenkuin ensipari oli edes ehtinyt lisääntyä niin, että jälkeläisensä olisivat sitten voineet itse ratkaista itsenäisesti kuuliaisuutensa.

Kaiken lisäksi rakkaudellisen ja oikeudenmukaisen Jumalan kerrotaan laittaneen / päästäneen superhäijyn ja superälykkään, sekä superviekkaan ja supervoimakkaan päävihollisensa manipuloimaan tuota kokematonta ja edellisiin nähden täysin mitätöntä ja ilmeisen naivia ihmisparia.

Sitten boonuksena kipataan kaikki tapahtumien seuraamukset koko ihmiskunnalle, vaikka eivät ensiparin kerrottuun kapinaan ole edes osavastuullisia. Sitten tuo rakkaudellinen Jumala vain katselee vuosituhansia rakkaiden kuvikseen luomiensa ihmisten loputtomia ja toinen toistaan karmeampia kärsimyksiä ja suorittaa varsinkin VT:n aikaan raakoja teurastuskostojaan.

Miksi jumalat muistuttavatkaan niin paljon ihmisiä itsejään ... niin hyvässä kuin pahassakin ... kumpi loi kummat kuvakseen ...

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Veli-Hopea » 05.07.2017 10:49

Aikoi tappaa minutki jos en tee niinkuin muutaman hengen poppoo amerikassa määrää.
Kuin myös minut.

Eipä tuo ole asioita muuten osannut ratkaista ja on uhonnut tulevaisuudessa ratkaista ne ihan samaan malliin.
Ilmeisesti ei muuta osaa?

Siitä vaan, ei tunnu missään.

Veikkaisin silti että 5 vuotias naperokin osaa ratkaista asiat paremmin.

No ei vaiskaan, toki aina kun hommat kusee nii kyllähän se tappaminen ja massalahtaaminen on ihan oikea ratkaisu :thumbup:

Silloin kun lahtaajana on jokin Breivik/jihadisti tjms niin kauhutellaan mutta kun sen tekköö Jehova niin taputellaan :wtf:

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja RehellinenReino » 05.07.2017 01:34

Kierrosvalvoja otti puhelimitse yhteyttä ja kysyi voiko tulla käymään kun olivat käyneet ovella, mutten ollut kotona! Aika ikävää kun pukumiehet tulevat ratsailemaan ovelle noin vain ilmoittamatta, jotain taktikointia sekin?
Minulla menee entistä paremin. Harmagedonin ja tulevaisuuden pelko ovat tipotiessään, tilalla on elämisenilo jota en ole kokenut ikinä ennen.
Ei ole huonoa omaatuntoa, ja on voimia ja jaksamisia tehdä kaikkea kivaa.
Olen matkustellut ja remontoinut asuntoani.
Luulen että hiipumiseni helppous johtuu pitkälle jo aiemin tehdystä ajatustyöstä. Liirumlaarumit eivät ole kiinnostaneet aikoihin ja muuhunkin hömppään on vaikea ollut uskoa aina.
Palavat pensaat, veden paisumukset, neitsyen raskaaksi tulo, ei herran jumala!
Toisaalta Jumalan narsistisuus ja vittumaisuus, esimerkiksi kun pelleili Abrahamin kanssa että tapa poikas, toinen oli jo lyömässä veitsellä niin, -e1 sentäs vitsi, vitsi.
Aina tuo sama vittumainen jumala murhasi tuhansia jos ei menny jutut israelin kanssa yksiin.
Tappoi ihmiskunnan hukuttamalla, viattomia kissan pentuja myöten.
sitte antoi kiduttaa poikansa kuoliaaksi, vittuilessaan?
Aikoi tappaa minutki jos en tee niinkuin muutaman hengen poppoo amerikassa määrää.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Veli-Hopea » 02.06.2017 14:18

Puoli vuotta viimeisestä kokouksesta, olo paranee entisestään. Mitä enemän etäisyyttä JT tiimiin saan, sen parempi on olo.
Tuntuu että vtseurakin tietää tämän. Itsehän se kyllä antaa tähän samaiseen vitutukseen lääkkeeksi lisää rukoilemista,vt-matskun pänttäämistä ja saarnaamista muine aktiviteetteineen, missään nimessä ei saisi hiipua ja vähentää jt aktiviteetteja.

Me tiedämme, kuten myös vtseura ehkä tietää että lähtö kohentaa oloa, mutta olisihan se pirun tyhmää niinpäin neuvoa vtseuran sisältä, omaan taskuun kun ei ole kiva kusta.

Tottakai neuvotaan juuri päinvastoin vaikkakin se tehdään yksilöiden terveyden kustannuksella, vtseura on paskin työnantaja ikinä ja ihmekkö tuo kun saa määrätä kaikki pelisäännöt ilman ay-liikettä.

Ihmiset on kyllä hulluja kun suostuvat tekemään vtseuralle töitä.
Elämä on helvetin ihanaa
On! Kaikki tuntuu hyvältä kun on rauhallinen sielu ja hyvä tasapaino, siihen ei vtseura osannut vaatimuksillaan antaa oikeita lääkkeitä.


Se vaan on koko laitos paskin pulju ikinä missä ihmiset kulutetaan surutta loppuun talkootöillä joita kukaan ei koskaan kykene tekemään tarpeeksi.

Kukaan ei edes valvo vtseuran tekemää työehtosopimusta, eikö siinä nyt pitäs vähän alkaa kellot soimaan että siellä imetään kotiinpäin surutta, aika moni muukin työnantaja tekisi samaa riistoa ilman valvontaa.

Toisaalta maailman fiksuin työnantaja, teettää työt ilman palkkaa ja työntekijät vielä maksaa firmalle perään, lähes suvereenista.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja RehellinenReino » 02.06.2017 00:00

Puoli vuotta viimeisestä kokouksesta, olo paranee entisestään. Mitä enemän etäisyyttä JT tiimiin saan, sen parempi on olo. En koe menettäneeni mitään, päin vastoin. Elämä tarjoaa enemän mahdollisuuksia kun vanne ohimoilta on pois. Saan elää rehellistä elämää ihmisenä joka oikeasti sisimmässäni olen. Jt.nä joutuu elämään suuressa joukkohypnoosissa. Tuntuu että aika moni on jt.nä vaimonsa vuoksi. Olen nyt saanut uusia aitoja hyviä ystäviä, joita minulla ennen ei oikeastaan edes ollut. Entiset jt ystäväni eivät pidä yhteyttä vaikka minua ei ole erotettu. Elämä on helvetin ihanaa. :D

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja Michael » 31.05.2017 02:34

RehellinenReino kirjoitti:Terve

Tässä pikkuhiljaa vaipumassa pois järjstöstä. 2kk viimeisestä kokouksesta ja oo paranee kokoajan. Lievä Harmagedonin pelko perseessä mutta helpottaa sekin kun tutkii asioita. Onneksi -jehovantodistajia vain vähän sukulaisissa niin ei kaikki siteet katkea vaan päin vastoin!

Kai tämä elämä tästä käyntiin lähtee?
Mahtava asia!
Tosin pakko mainita että itsekin olin jo 10 vuotta sitten samassa tilanteessa. Elämäntilanteet ajoivat siihen että edelleen ollaan "enää takajalka vienosti Järjestössä"...

Huolehdi siitä että jos tiedät mitä teet, niin tee nopeasti!

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja RehellinenReino » 21.04.2017 16:44

Jehovantodistajat opetetaan kokemaan vain seuran kirjallisuuden lukemista, ihmisten ovilla ramppaamista, ja lehtikärryjen vahtimista yms. missä oikea elämä jää elämättä.....

Juurikin näin. Koko kaunis, ainutlaatuinen elämä riistetään ns sitku moodiin jossa kaikki kiva tapahtuu sitku ollaan paratiisissa, surullista.
On surullista huomata kuinka joukkoparanoija toimii, pelottavaa.

Re: Valumassa pois

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 17.04.2017 21:34

RehellinenReino kirjoitti:Terve lajitoverit!
On niin hyvä olla ... Tätä kaikkea en todistajana ollessani kyennyt näkemään.
Kiva kuulla :) Ja näinhän se on että jehovantodistajalta ei putoa suomukset silmiltä ennenkuin hän itse haluaa alkaa tarkemmin ajattelemaan asioita puolueettomasti ja laajemmin.
Ja kun sitten alkaa ajatella laajemmin - jopa jt-kirjallisuuden ohitse - asioita niin silloin ne muutkin värit alkaa tulla esiin sieltä mustan ja valkoisen takaa.

Ja elämässä ilman vartiotornia on tosi paljon enemmän kaikkea hienoa. Ja paljon myöhemmin jos vielä yrittää vartiotornia lukea - tuntuu se lapselliselta ja sitä ihmettelee että miten tuollaista soopaa on voinut koskaan edes tosissaan lukea.

Elämää täytyy kokea olemalla mukana monenlaisessa, erityisesti kaikessa mikä itseä kiinnostaa. Siitä se luovuus syntyy ja tulee.

Jehovantodistajat opetetaan kokemaan vain seuran kirjallisuuden lukemista, ihmisten ovilla ramppaamista, ja lehtikärryjen vahtimista yms. missä oikea elämä jää elämättä.

Ylös