Kannattaako erota ollenkaan?

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kannattaako erota ollenkaan?

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 26.02.2018 12:25

Kuva

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Kaarmis » 25.02.2018 22:29

Sen sijaan ESIINTYMINEN Hallintoelimen salaisissa pikkujoulubileisissä, tiukoissa housuissa, voisi olla rakettimaisen uranousun alku?

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 24.02.2018 20:43

Sun tapauksessasi en lähtisi varta vasten eroamaan. Älä kuitenkaan esiinny niille tiukoissa housuissa.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Kivikko » 23.02.2018 23:00

Eroamisessa ja roikkumisessa on jokaisella omat plussansa ja miinuksensa täysin oman elämäntilanteen mukaan. Itse roikuin täysin toimettomana 6 vuotta, ja oli mulle ihan okei tehdä niin. Elämä eteni omalla painollaan ja asiat lutviutui kaikessa rauhassa, en ois tehnyt siltä osin eri tavoin. Tuona 6v aikana eroamiseni ei ollut kannattavaa, mutta tuon jälkeen se on sitä ollut. Näin ne asiat muuttuu kun ihminen ja elämä muuttuu.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Skald » 24.01.2018 22:00

Jos meinaat roikkua mukana niin kannattaa hiipua hiljalleen pois. Vähennä aktiivisuutta pikkuhiljaa, kieltäydy palvelus"eduista" jollain verukkeella, irrottaudu lopuistakin kavereista jos sulla sellaisia järjestössä on. Jos tulee kyselyjä niin vastailet vaan ympäripyöreästi jotain ja ole mahdollisimman tylsä. Somesta kannattaa blokata kaikki Jehovan todistajat. Itse tein näin ja muutin vielä toiselle paikkakunnalle. Elän tällä hetkellä käytännössä täysin normaalia elämää eikä mun tarvitse miettiä vanhimpien yllätyshyökkäyksiä kun kukaan ei tiedä edes missä asun. Harmittaahan se, että on JT maistraatissa uskontona mutta en ajatellut erota vanhempien takia.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Veli-Hopea » 22.01.2018 23:54

Ei tuohon varmaan oikeata ratkaisua olekkaan .

Jos se nyt tuntuu hyvältä olla "mukana" vaikka nyt sitten läheisten tähden eikä se sen kummemmin tuo mielipahaa vaan helpotusta tai ok oloa niin sen kun on "mukana".

Jos sitten taas ajan kanssa "mukana" oleminen alkaa tuottaa jotakin muuta tuskaa kuten joskus niin käy, eikä yksinkertaisesti enää pysty olla mitenkään osallinen tuon bisneksen toimintaan edes kaunistamassa tilastoja kun se tekee pahaa, niin sitten homma puntariin uudelleen.


Itse jäin aikoinani jotenkin roikkumaan kun rahkeet ei riittänyt, mulle se oli vittumaista ja vasta lopullinen helpotus tuli eroamisen jälkeen ja siitäkin vuoden jälkeen.

Mulle tuo mukanaroikkuminen tuntui siltä että olin kuitenkin kirjoilla ja "etsintäkuulutettuna" jota sitten missä ja mitenkin jahdattiin joskus yksin ja kaksin pukupellen voimin.

Ei sitä täysin rauhassa ikinä voinu olla missään, ei kunnollista sielun ja mielenrauhaa. Nyt on.


Mutta kuten sanoin, jos nyt mukanaroikunta tuntuu parhaalta vaihtoehdolta niin mitä sitä ressaamaan , sillä mennään kunnes ei enää mennä :thumbup:

Mulle ei riittänyt siis pelkkä hiipuminen, kahleet jäi . Ne katkes vasta kun pistin pelin poikki virallisesti.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja J Hepatiitti » 22.01.2018 20:54

Mieti tarkkaan. Maailma ei ole mustavalkoinen ja moraalisten valintojen hintaa on vaikea mitata etukäteen. Weathertop nyt muilta osin kerkesi viedä jo jalat suustani.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Weathertop » 22.01.2018 20:42

Jokaisen on löydettävä oma vastauksensa otsikon kysymykseen. Minun vastaukseni oli pitkään se, etten halua joutua ainoan elossa olevan perheenjäsen karttamaksi, joten pysyn nimellisesti jäsenenä. Vähitellen kasautui kuitenkin lisää ja lisää tietoa siitä, kuinka hirveitä asioita tuo sairas kultti on tehnyt ja tekee ihmisille, kunnes en lopulta enää nähnyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin virallisen eroamisen. Sen hinta on kuitenkin oikeasti kallis, jos lahkoon kuuluu aidosti uskossa olevia läheisiä.

Tämä siis omana subjektiivisena kokemuksenani. Sen ei ole tarkoitus sisältää mitään "oikeaa vastausta", koska sellaista ei ole.

Re: Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja Occamin partaveitsi » 22.01.2018 19:00

On siinä kirjoissa pysymisessä se etu, että voi jutella seurakunnan sisällä olevien tuttujen kanssa ja kuulla juoruja ym tietoja.

Kannattaako erota ollenkaan?

Kirjoittaja RehellinenReino » 22.01.2018 16:30

Tulipahan mieleeni että kannattaako JHWH.n lahkosta itse eroa ottaakaan? Usein aikoinaan mietin kerhosta erkaantumista mutta rohkeus ei riittänyt. Tässä on nyt eletty ilman kyseisen mustanaamiokerhon vittuilua jo toista vuotta. Mitä hyötyä minulle erosta olisi kun väestörekisterinkään mukaan en ole hihhuli! (Jehova ruksi puuttuu) Vielä muutto ja olen kaiketi turvassa kerhon pingveeneiltäkin, tuskinpa osaavat julistajakorttia mihinkään perässä lähettää?
Erotusta olen vältellyt lähinnä omien vanhempieni vuoksi, jotka, kiitos Allahin, ovat todella suvakkeja jehiksiä. Olen aika kivasti eheytynyt lahkoajoista, ainoa pieni miinus on armeijan sivuuttaminen himojehis papereilla, kaduttaa, hävettää mutta tämä menee ohi! Kiva sanoa sydämensä pohjasta että elän todellakin parasta elämää mitä ikinä ennen.

Ylös