Luopiovalheet - onko noita?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Luopiovalheet - onko noita?

Re: Luonnollinen rakkaus kylmenee

Kirjoittaja Pehmoluopio » 17.05.2007 13:21

Markku Meilo kirjoitti:
Aaac kirjoitti:"Viimeisinä päivinä luonnollinen rakkaus kylmenee."
Tuon toteutuminen edellyttää kyllä sen luonnollisen rakkauden olemassaoloa ennen kylmenemistä.
Samaan suuntaan he sanovat lopun ajan ihmisistä: "Ihmisillä on jumalisen antaumuksen muoto, mutta he osoittautuvat pettymykseksi sen voimaan nähden". (http://watchtower.org/fi/jt/article_04.htm)

Täysin oikeaan osunut ennustus, mutta sitä ei voida laskea koska he itse osallistuvat ennustuksen toteuttamiseen.

Kirjoittaja Witless » 17.05.2007 02:18

Torninvartija kirjoitti:
Viiru kirjoitti:Tuttu jehova sanoi kun kysyin näistä sukulaisten karttelusta jotka eivät ole enää todistajia tai evät ole olleetkaan.. että HE välttelevät jehovan todistajia eikä jehovantodistajat "luopioita"
Jaa? Printtaa niille Valtakunnan palveluksemme ohjeet siitä, miten jehovantodistajien pitää karttaa erotettuja omaisia ja sukulaisia ja kysy miten hyvin näitä ohjeita noudatetaan tai jos ei noudateta, miksi tuollaisia ohjeita yleensä annetaan.
Eikö muuten Vartiotorni vastikään sanonut tuon vielä selvemmin?

lainaukset korjattu -Jaakob

Re: Luonnollinen rakkaus kylmenee

Kirjoittaja Markku Meilo » 17.05.2007 02:00

Aaac kirjoitti:"Viimeisinä päivinä luonnollinen rakkaus kylmenee."
Tuon toteutuminen edellyttää kyllä sen luonnollisen rakkauden olemassaoloa ennen kylmenemistä.

Kirjoittaja Torninvartija » 16.05.2007 22:18

Viiru kirjoitti:Tuttu jehova sanoi kun kysyin näistä sukulaisten karttelusta jotka eivät ole enää todistajia tai evät ole olleetkaan.. että HE välttelevät jehovan todistajia eikä jehovantodistajat "luopioita"
Jaa? Printtaa niille Valtakunnan palveluksemme ohjeet siitä, miten jehovantodistajien pitää karttaa erotettuja omaisia ja sukulaisia ja kysy miten hyvin näitä ohjeita noudatetaan tai jos ei noudateta, miksi tuollaisia ohjeita yleensä annetaan. Jehovantodistajille annetut ohjeet sukulaisten ja omaisten karttamisesta löytyy täältä:

http://www.geocities.com/valaisija/h_vp0802.htm

Luonnollinen rakkaus kylmenee

Kirjoittaja Aaac » 16.05.2007 21:58

Jehovantodistajat ovat kyllä esittäneet yhden aivan oikean ennustuksen, siis jos elämme "viimeisissä päivissä". Eli on väärin väittää, etteikö yksikään ennustus olisi pitänyt paikkaansa:

"Viimeisinä päivinä luonnollinen rakkaus kylmenee."

Tämä toteutuu ikävä kyllä useimmissa erottamistapauksissa, joissa JT:n luonnollinen rakkaus saattaa oikeastikin kylmetä. Moni tosin salaa sielussaan kaipaa esim. lastaan, muttei uskalla sitä kylmäkiskoisessa seurakunnassa ääneen kertoa. Tapaamiset hoidetaan sitten salaa.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Markku Meilo » 16.05.2007 20:08

almi kirjoitti:Lisäksi suosittelisin todistajille kirkkohistorian lukemista.
Lainasin aikoinaan Kaarlo Arfmannin 'Kristinuskon historia' tms.-nimisen opuksen ja pelkästään sen lukeminen vie pohjan Vt-seuran väitteiltä jonkin sortin perimyksestä. Ei siis apostolisesta, vaan Vt-doktriinityyppisestä, puhumattakaan hallintoelin-mallisesta.

Eräs hilpeä yksityiskohta (ei liity mainittuun kirjaan) on valdolaisten 'ryöstöviljely' Vt-seura esittää heitä eräänä jt-kehitysvaiheena, mutta hehän lentäisivät kuin leppäkeihäs jos tulisivat nykysalille. Toinen hupaisa valdolaispiirre on, että ainakin myös (SPA)-adventistit sekä baptistit (jollainen EGW taisi olla pohjimmiltaan) 'vannovat valdolaisten nimeen'. Jotkin Vt-seuran viittaamat esiasteet ovat olleet kolminaisuuden kannattajia, puhumattakaan muista piirteistä.

Lopuksi voisi todeta, että Russell, Rutherford ja F. Franz lentäisivät nykysalilta ulos jos puhuisivat vaikka viimeisen elinvuotensa aikaisia käsityksiään totuudesta.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja almi » 16.05.2007 17:11

Pehmoluopio kirjoitti:Brooklynissa kehotetaan, että Raamattua pitäisi lukea päivittäin. Minä kehotan Jehovia lämpimästi siihen.
Kun lukee tarpeeksi Raamattua, alkaa huomata sellaisia asioita, joita todistajat eivät kerro.

Lisäksi suosittelisin todistajille kirkkohistorian lukemista. Kirkkohistorian opiskeleminen saattaa luoda uuden käsityksen siitä, mitä mikäkin on kristinuskon historiassa ollut. Ja lisäksi ikäänkuin sivuoireena lukija saattaa huomata, että Jehovan todistajien selitys historiasta on verrattain mielikuvituksellinen keitos.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 16.05.2007 13:50

Markku Meilo kirjoitti:Kuinka usein todistajille kerrotaankaan konventtilavalta, että Jehova on antanut todistajille jälleen uuden kirjan. Tuollaisen kirjan kritisointi on tietysti Jehovan sanan kritisointia.
Tuo oli yksi niitä asioita jotka sysäsivät minua kohden laitaa. Olen myös sanonut, että Jehovien kirjallisuudessa ja Raamatussa on riittävästi materiaalia luopioitumiseen. Brooklynissa kehotetaan, että Raamattua pitäisi lukea päivittäin. Minä kehotan Jehovia lämpimästi siihen.

Kuten Sherlock Holmesissa, katsominen on eri asia kuin huomaaminen.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Markku Meilo » 16.05.2007 09:40

palantir kirjoitti:Ja Seuran esittämät hyvin näennäisetkin "lähdeviitteet" kelpaavat todistajalle, siis muodolliset puitteet riittävät. (Viittaan tällä muun muassa 24:n taannoiseen Luomisen tulos-kirja -keskusteluun.)
Kolminaisuuskirjanen on toinen hyvä esimerkki lähteiden valikoivasta lainaustyylistä. Arthur Weigalin kirjasta lainataan ote, jolla todistellaan, että kolminaisuusoppi on pakannallista alkuperää. Käytännössä Weigal leimaa lainatussa kirjassa UT:n monet keskeiset näkemykset pakanallisiksi:

The Twelve Disciples Derived From Zodiac p. 25
The 27 books of the New Testament Canon is invalid p. 37
The name Mary is of pagan origin p. 41
The virgin birth is of pagan origin p. 44, 47, 60
The early life of Jesus is totally unknown p. 49
Jesus born in a stable and wrapped in swaddling clothing is of pagan origin p. 52
Miracles of Jesus are of pagan origin p. 58
Jesus' 40 day temptation in wilderness is of pagan origin p. 61
Earthquake at cross is false p.62
Jesus Crucifixion was a Jewish human sacrifice of pagan origin p.69, 76
Jesus Side Pierced is of pagan origin p.83, 84
Jesus never actually died, two angels were only men p.93, 94
Ascension is of pagan origin p. 100
Jesus suffering to save us is of pagan origin p. 106
Jesus decent into Hades is of pagan origin p. 113
Jesus "hung on a tree" is of pagan origin p. 118
Jesus the "Rock of salvation" is of pagan origin p. 129
Jesus the "slain Lamb of God" is of pagan origin p. 131, 132
"Washed in the Blood of the lamb" is of pagan origin p. 132
Baptism and the Lord's Supper are both of pagan origin p. 134, p. 146, 147
Phrase "Soldiers of Christ" is of pagan origin p. 135
Jesus as "the Shepherd" is of pagan origin p. 136
Lords Supper is of pagan origin p. 146, 147
The idea of "blood atonement for sins" is of pagan origin p. 152, 158
Jesus "Begotten of God" is of pagan origin p. 169
Incarnate Logos of John 1:1 is of pagan origin, The "pre-existent angel" is a 4th century concept p. 172, 173-175
The Trinity is of pagan origin p. 182
The "Lord's Day" (Sunday) is of Pagan Origin p. 209, 210-211
Jewish Sabbath and the Sunday Lord's Day both of pagan origin p. 136, p. 209, 210-211
Sisältöähän ei tarvitse tarkistaa VTS:n materiaalin näennäisistä lähteistä (saati lähteen käytön validiteettia), koska eihän Seura voi olla väärässä. Tosi asiassa Seuran pseudotieteellisesti valkkaamilla "lähteillä" on lähinnä komedia-arvo, mutta rivitodistaja nielee ne kakistelematta - ja tarkistelematta.
Joku innokas kiinnitti muinoin huomiota Tähän:

"Some seismologists believe that the earth is now in an active earthquake period. For example, Professor Keiiti Aki of the Department of Earth and Planetary Sciences at the Massachusetts Institute of Technology speaks of "the apparent surge in intensity and frequency of major earthquakes during the last one hundred years," though stating that the period from 1500 through 1700 was as active." (w 83 May 15 p. 6)

Asiasta kiinnostuneena otti selville mitä Keiiti Aki tällä saattoi tarkoittaa, ja tässä proffan alkuperäinen kirje:

"This is in response to your inquiry about earthquakes [EC:ESH September 24, 1982]. The apparent surge in intensity and frequency of major earthquakes during the last one hundred years is, in all probability, due to the improved recording of earthquakes and the increased vulnerability of human society to earthquake damage. The main reason is the well established plate tectonics which indicates a very steady fault motion over the past many millions of years.

A measure of earthquake strength more objective than casualty is the Richter scale. It is in general difficult to assign the Richter scale to earthquakes more than 100 years ago. An attempt, however, has been made in China, where historical records are kept in better shape than in other regions. Enclosed figures shows the Richter scale (M) of earthquakes in China during the periond of about 2000 years. The past 100 years are certainly active, but there have been periods as active as that, for example, from 1500 to 1700." (Letter from Keiiti Aki to the Watchtower Society dated September 30, 1982)

Kuten proffan kirjeen alusta käy ilmi, on Vt-seura kääntynyt asiantuntijan puoleen, mutta kun asiantuntijan lausunto ei ole sopinut Vt-seuran näkemykseen, niin lainaus on tehty epärehellisesti.
Todistaja, joka ei osaa tutkia Vartiotorniaan kriittisesti, osaa sen kuitenkin tehdä heti, kun kritiikki kalahtaa Seuran omaan nilkkaan.
Käytännössä todistaja, joka ei saisikaan tutkia Vartiotorniaan kriittisesti, koska kritiikki hallintoelimen hyväksymää lausuntoa kohtaan on kritiikkiä Jehovaa kohtaan. Kuinka usein todistajille kerrotaankaan konventtilavalta, että Jehova on antanut todistajille jälleen uuden kirjan. Tuollaisen kirjan kritisointi on tietysti Jehovan sanan kritisointia.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja palantir » 16.05.2007 08:23

Markku Meilo kirjoitti:kun entinen jt esittää jotain vieraalta kuulostavaa omin sanoin, niin johan halutaan linkkiä ja se kun tulee, niin sinnikkäin vaatii sen sen suomenkielellä. Kielitaito on oma sarkansa, mutta tietämättömyys Vt-seuran lähimenneisyydestäkin osoittaa asiaan paneutumisen pinnallisuuden. Luotetaan sokeasti Vt-seuran valheisiinkin - no tähänhän seura nimenomaan tähtää.
Ja Seuran esittämät hyvin näennäisetkin "lähdeviitteet" kelpaavat todistajalle, siis muodolliset puitteet riittävät. (Viittaan tällä muun muassa 24:n taannoiseen Luomisen tulos-kirja -keskusteluun.)

Sisältöähän ei tarvitse tarkistaa VTS:n materiaalin näennäisistä lähteistä (saati lähteen käytön validiteettia), koska eihän Seura voi olla väärässä. Tosi asiassa Seuran pseudotieteellisesti valkkaamilla "lähteillä" on lähinnä komedia-arvo, mutta rivitodistaja nielee ne kakistelematta - ja tarkistelematta.

Sen sijaan kaiken VTS-kriittisen materiaalin täytyy olla validisti ja tarkasti dokumentoitu ja viitteet merkitty, muuten sen todistusarvo on automaattisesti nolla. Todistaja, joka ei osaa tutkia Vartiotorniaan kriittisesti, osaa sen kuitenkin tehdä heti, kun kritiikki kalahtaa Seuran omaan nilkkaan.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Markku Meilo » 15.05.2007 23:55

Lehtiveli kirjoitti:Varmaan hyvä väittää että Åbergin kirjassa esiintyy jotain, jos ei itse ole koko kirjaa lukenut.
Kuten 24:llä eräs innokas nimimerkki toistaa 'Turusen kirjassa on kaikki väärin'-laulua. Ostin Turusen toisen painoksen ihan sitä varten jos joku esittäisi jotain hieman täsmällisempää väitettä. Ei muuten ole toistaiseksi osunut silmiini yhtään täsmällistä väitettä.

Sitä en jehovantodistajana tajunnut kuinka pinnallisesti ja yksisilmäisesti tunsin Raamatun, Vt-seuran todellista menneisyyttä en senkään vertaa. Tuo sama pinnallisuus näkyy luopiovalheväitteissä, mutta auta armias Hammaskeiju, kun entinen jt esittää jotain vieraalta kuulostavaa omin sanoin, niin johan halutaan linkkiä ja se kun tulee, niin sinnikkäin vaatii sen sen suomenkielellä. Kielitaito on oma sarkansa, mutta tietämättömyys Vt-seuran lähimenneisyydestäkin osoittaa asiaan paneutumisen pinnallisuuden. Luotetaan sokeasti Vt-seuran valheisiinkin - no tähänhän seura nimenomaan tähtää.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Lehtiveli » 15.05.2007 23:40

Markku Meilo kirjoitti:
Polyester kirjoitti:En tiedä mistä juttu on oikeasti peräisin. Muistan, että joku JT väitti minulle aikoinaan, että Åbergin kirjassa esitetään kyseinen pistelaskusysteemi.
Katsoin Åbergin kirjan pdf-version '144'-haulla läpi ja 144.000 esiintyy kirjassa kaksi kertaa, kummassakaan ei ole kyse pistelaskusta.
Varmaan hyvä väittää että Åbergin kirjassa esiintyy jotain, jos ei itse ole koko kirjaa lukenut. :roll:

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Markku Meilo » 15.05.2007 22:47

Polyester kirjoitti:En tiedä mistä juttu on oikeasti peräisin. Muistan, että joku JT väitti minulle aikoinaan, että Åbergin kirjassa esitetään kyseinen pistelaskusysteemi.
Katsoin Åbergin kirjan pdf-version '144'-haulla läpi ja 144.000 esiintyy kirjassa kaksi kertaa, kummassakaan ei ole kyse pistelaskusta.

Kirjoittaja Markku Meilo » 15.05.2007 22:40

Pehmoluopio kirjoitti:"On October 7, 1934, all congregations of Jehovah....
Toki tuon voi niin halutessaan katsoa ennustukseksi, kyseessä oli kuitenkin Rutherfordin kiukunpurkaus kun hänen sovittelunsa natsien kanssa ei onnistunut. Vielä edellisenä vuonna Vt-seuran ja natsien edut olivat yhteneväisiä, kuten voi havaita vuoden 1934 vuosikirjasta:

http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/index.htm

Saksan kukistuminen ei tapahtunut Rutherfordin tekstin mukaisesti Jehovan, vaan liittoutuneiden edun mukaisesti ja heidän taholtaan. Jolloin voidaan taas selittää, että Jehova käytti maallisia armeijoita kun taivaallisilla oli muuta puuhaa. Sitten vaan perään irrallinen raamatunjae, jota sovelletaan tarvittavalla tavalla.

Re: Luopiovalheet - onko noita?

Kirjoittaja Polyester » 15.05.2007 22:00

Pehmoluopio kirjoitti:Mutta onko kukaan luopio esittänyt tuollaista? Tiedän, ettei jehoville ole asialla väliä.
En tiedä mistä juttu on oikeasti peräisin. Muistan, että joku JT väitti minulle aikoinaan, että Åbergin kirjassa esitetään kyseinen pistelaskusysteemi.

Ylös