Raiskaus ja uhrin syyllisyys

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Raiskaus ja uhrin syyllisyys

Kirjoittaja hijt » 27.11.2007 12:53

tikaram kirjoitti:Todistajat oikeuttavat monet tekonsa sillä, että kaikki ovat epätäydellisiä ihmisiä ja virheitä tehdään. Jos veli/sisar ei saa tuomiota tässä maailmassa, niin viimeistään Jehova tulee tuomitsemaan, koska näkee ihmisen sydämeen.
Tuolla asenteella voidaan nyt tietty oikeuttaa melkein mitä vaan, mutta kun on kyse rikollisesta toiminnasta jota lahko salailee ja jopa edistää, ei mistään pikkuvirheistä! Että sellaista hedelmää se todistajien erittäin EPÄpyhä henki tuottaa...

Kirjoittaja tikaram » 26.11.2007 15:08

hijt kirjoitti:En oikeasti käsitä miten kukaan joka on lukenut näitä traagisia omakohtaisia kokemuksia raiskauksen/pedofilian uhreilta tai heidän omaisiltaan lahkon sisältä, voi kutsua itseään Jehovan todistajaksi.
1) On vaikea uskoa niiden olevan totta.
2) Asiat, jotka eivät koske itseä, on helppo sysätä kauemmas.
3) Todistajat oikeuttavat monet tekonsa sillä, että kaikki ovat epätäydellisiä ihmisiä ja virheitä tehdään. Jos veli/sisar ei saa tuomiota tässä maailmassa, niin viimeistään Jehova tulee tuomitsemaan, koska näkee ihmisen sydämeen.

Kirjoittaja hijt » 26.11.2007 10:42

En oikeasti käsitä miten kukaan joka on lukenut näitä traagisia omakohtaisia kokemuksia raiskauksen/pedofilian uhreilta tai heidän omaisiltaan lahkon sisältä, voi kutsua itseään Jehovan todistajaksi. Viittaan nyt niihin JT-statuksen omaaviin jotka tällä palstalla osallistuvat keskusteluun. Se fakta, että todistajat väittävät vanhimpien nimittämisen tapahtuvan itse Jehovan pyhän hengen ohjauksessa, todistaa koko touhun vääräksi. Vai mitä se teistä kertoo oikeudenmukaisen jumalan pyhästä hengestä, että se sallii pedofiilien ja raiskaajien nousta vastuuasemiin seurakunnissa, ja edelleen sallii rikosten salailun viattomilta jäseniltä ja pahimmassa tapauksessa rikollisen suojelemisen ja täysin viattoman uhrin rankaisemisen?!

Kirjoittaja rippeli » 25.11.2007 15:47

tikaram kirjoitti:Rippeli, syyllisyydentunto voi jälkeenpäin olla melko kova. Esimerkistä voi tosiaan päätellä, miten voimakas lahkon vaikutus on, kun rikoksesta kielletään puhumasta poliiseille.
15 vuotta on aika pitkä aika. Voi olla, että vanhan rikoslain mukaan juttu on tosiaan vanhentunut, mutta voihan asiasta ottaa selvää. Ehken kyllä omatoimisesti lähtisi asiaa toteuttamaan, vaan kysyisin siskoltasi hänen mielipidettään asiasta. VOisin kuvitella, että hän enemmän arvostaisi sitä, että pyytäisit anteeksi sitä, ettet silloin toiminut ja tehnyt asialle mitään.
Asia on vanhentunut jo ajat sitten. Olen tarkistanut. Siskon kanta oli myös, ettei vanhoja asioita kannata vatvoa, mutta olisin silti tehnyt ilmoituksen, jos se 3v sitten olisi ollut mahdollista. Tämä siitä syystä, että kuulin miehen ahdistelleen myös muita tyttöjä silloin aikoinaan. Nyt ukkeli asuu jossain ulkomailla, joten häntä tuskin edes löydettäisiin (kuka noitten neekereitten liikkeistä tietää?).

Kertomani oli siis vain yksi esimerkki siitä miten lahko toimii. Ajattelin käytännön esimerkin konkretisoivan hieman tätä yleisellä tasolla käytävää keskustelua.

Lainausta viilattu. Viljo

Kirjoittaja Witless » 25.11.2007 15:15

Kovanyrkki kirjoitti:
Witless kirjoitti:
Kovanyrkki kirjoitti: Aivan viime vuosina on ilmaantunut nuoria veljiä, jotka harjoittelevat näitä uusia itsepuolustuslajeja, joista on turha itämainen lässytys karsittu pois. Mielestäni ainoa oikea filosofia on, että päällekarkaajalle lättyyn ja lujaa.
Käsiase on paljon kätevämpi vaihtoehto.
Taas Israeliin. Meille opetettiin, että jos puolustautuu aseella, niin täytyy todella olla valmis tappamaan, sillä asella uhkailu ilman tappamistarkoitusta koituu kohtalokkaaksi, kun konna repii sulta aseen pois ja asiasta raivostuneena ampuu sinut, sinun omalla aseella.

Siis ase vain niille, jotka ovat valmiita tappamaan.
Edellinen oli siis luonnollisesti sarkastinen kommentti.

En halua vähätellä naisten tarvetta itsepuolustukseen, mutta en sitä kyllä liioittelisikaan. Olen huomaavinani että itsepuolustukseen kovasti keskittyvät hahmot tuppaavat kehittämään siihen tarvettakin ihan itse. Itse olen peruskoulusta asti ollut siitä fyysisesti heikoimmasta ja pienikokoisimmasta päästä ryhmää. Olen myös paljon pyörinyt ympäri Helsinkiä, aamuöiseenkin aikaan, mutta tarvetta itsepuolustustaidoille ei ole vielä tullut.

Sen sijaan näillä simorantalaisilla ja auvoniinikedoilla tuntuu uhkaajia piilevän joka nurkan takana. Mistäköhän johtuu?

Kirjoittaja tikaram » 25.11.2007 15:15

Edelleen olen sitä mieltä että jehovantodistajuus kannustaa mustavalkoiseen ajatteluun seksuaalisuuskysymyksissä. Kun joku hairahtuu vähänkin harmaalle alueelle, niin eipäs sisarella/veljellä olekaan enää valmiuksia käsitellä tilannetta järkevästi. Oikeastaan ainoa vaihtoehto on mennä itkemään asiasta vanhimmistolle, jota suuri osa ihmisistä ymmärrettävästi välttelee viimeiseen asti. Huono omatunto teoistaan saattaa johtaa kierteeseen, jossa ihminen kerta toisensa jälkeen antaa ihmisen käyttää hyväkseen itseään.

Maailmaan joutuessaan ihminen joutuu kehittämään aivan uudenlaisia taitoja osatakseen puolustautua - siinä olet kovanyrkki aivan oikeassa, että nämä taidot ovat kehitettävissä. Mutta seurakunnan sisällähän näitä taitoja ei käytännössä tarvita, koska eihän seurakunnissa tapahdu mitään pahaa - ja ne Suomessa tapahtuneetkin tapaukset on laskettavissa yhden käden sormella :wink: .

Rippeli, syyllisyydentunto voi jälkeenpäin olla melko kova. Esimerkistä voi tosiaan päätellä, miten voimakas lahkon vaikutus on, kun rikoksesta kielletään puhumasta poliiseille.
15 vuotta on aika pitkä aika. Voi olla, että vanhan rikoslain mukaan juttu on tosiaan vanhentunut, mutta voihan asiasta ottaa selvää. Ehken kyllä omatoimisesti lähtisi asiaa toteuttamaan, vaan kysyisin siskoltasi hänen mielipidettään asiasta. VOisin kuvitella, että hän enemmän arvostaisi sitä, että pyytäisit anteeksi sitä, ettet silloin toiminut ja tehnyt asialle mitään.

Kirjoittaja Kovanyrkki » 25.11.2007 15:00

a

Kirjoittaja rippeli » 25.11.2007 14:53

tikaram kirjoitti:
Kovanyrkki kirjoitti: Varmasti ymmärrät, että hallintoelimen veljet ovat pohtineet kokonaisuutta, kun kirkumismääräykset on annettu ja siihen liittyy se, että avioliiton ulkopuolisille raskauksille joissakin maissa annetaan helposti selitys "raiskaus"

Mielestäni juttuni ei mennyt OT, vaan kysymys on lähinnä siitä, ettet hahmota kokonaisuutta.
OK. Näkökulma ymmärretty.

Vihaiseksi minut tekee se, että ihmiset käyttäytyvät eri tavoilla kriisitilanteissa. Kun talo palaa, toiset toimivat ja toiset lamaantuvat. Kun onnettomuus tapahtuu, toiset pystyvät soittamaan takeltelematta hätänumeroon ja toiset eivät muista mitään, mitä piti sanoa. Kun itseä kohti hyökätään, toiset osaavat puolustautua, kun taas toiset eivät.

Raiskaukset eivät yleensä ole puskaraiskauksia, vaan näihin ihmisten välille liittyy yleensä aina jonkinlainen suhde. Tällöin tilanne on erityisen monimutkainen, koska silloin uhri saattaa olla todella ymmällään siitä, miten hänen tulee toimia. Valtasuhteet nähdään jopa rikoslaissa tuomiota koventavina, kuten opettaja-oppilas tai vanhempi-lapsi.

Itse tällaisen kokemuksen läpikäyneenä voin myöntää miettineeni tuhat ja yksi kertaa jälkeenpäin, miten olisin voinut toimia toisin. Miten olisin voinut kiljua ja repiä silmätkin päästä. Mutta minä vain olin ja minä vain alistuin. Syyllisyyden ja arvottomuuden tunteita ei yhtään helpottanut silloin seuran kanta asioihin.
Paimion seurakunnassa oleva sisar raiskattiin ja hän oli vieläpä alaikäinen, joten 35v miehen tekemänä oli kyse myös pedofiliasta. Sisar kertoi lopulta asiasta vanhimmille kun oli ensin hautonut asiaa muutamia viikkoja. Seuraus: Sisar sai julkisen ojennuksen haureudesta ja menetti palvelusetunsa.

Pedofiili-raiskaajalle ei tullut mitään muita seuraamuksia, kuin että jt-sisaret eivät enää menneet hänen luokseen lapsenvahdiksi.

Tämä "yksinkertaistettu käsittely ja ratkaisu" siitä syystä, ettei seurakunnalle tulisi huonoa mainetta.

Tiedän tarinan todeksi, koska tuo raiskattu sisar oli pikkusiskoni. Vieläkin painaa syyllisyys siitä, etten tehnyt asian eteen mitään. Olin silloin liiaksi lahkon talutusnuorassa. Ei käynyt edes mielessä kertoa asiasta esim poliisille, koska vanhimmat sen kerran kielsivät.

Vanha juttuhan tuo jo on (15v), mutta kertoo kuitenkin aika hyvin, miten myös Suomen seurakunnissa hoidetaan käytännössä seksuaaliseen väkivaltaan liittyvät tapaukset.

Tuli vielä mieleen, ettei jt-lahkon opin mukaan tosi-kristillisessä avioliitossa voi mitenkään tapahtua raiskausta. Raamatun mukaan vaimon PITÄÄ ANTAA miehelleen kuuluva. Joten jos nainen on antautunut tosi kristitty, hän antaa pillua aina kun mies sitä haluaa, joten raiskaaminen on siis mahdotonta. Jos mies joutuu vaimonsa raiskaamaan, niin se on vaimon vika koska hän ei ole noudattanut raamatun selvää ohjetta.

Kirjoittaja Vieras » 25.11.2007 14:51

Jossain kerrottiin brasilialaisesta inkkariheimosta, jossa seksuaalisuudessa ei tiedetty vanhemmuussuhteita joten esim. sukurutsaa on tätynyt tapahtua eikä monenlaisiin nyanssihienosteluihin asioista puhuttaessa tietenkään ollut käsitteitä (laskennossa numerot loppuivat kolmeen, sitten tuli "monta")

Jos tuo on alkuperäistä seksuaalisuutta, niin sen "kulttuurivaikutteen" tulisi tietenkin tuoda hyvää mukanaan.

Jos seksin jälkeinen suihku tuntuu jättävän likaiseksi, on lika tunne mieleen istutetuista pahan ja huonouden asioista jotka on opetuksessa liitetty seksuaalisuuteen.

Kulttuurin ei pitäisi myöskään aiheuttaa naiselle pahaa mieltä raiskauksen takia, onko tunne aiheeton, tietysti mielipaha vääryydestä ja erityisesti luotamuksen pettäneeltä henkilöltä on ymmärrettävää.

Kirjoittaja Kovanyrkki » 25.11.2007 14:49

a

Kirjoittaja Kovanyrkki » 25.11.2007 14:44

a

Kirjoittaja Witless » 25.11.2007 13:56

Kovanyrkki kirjoitti: Aivan viime vuosina on ilmaantunut nuoria veljiä, jotka harjoittelevat näitä uusia itsepuolustuslajeja, joista on turha itämainen lässytys karsittu pois. Mielestäni ainoa oikea filosofia on, että päällekarkaajalle lättyyn ja lujaa.
Käsiase on paljon kätevämpi vaihtoehto.

Kirjoittaja tikaram » 25.11.2007 13:26

Vielä lisää tätä paatostani. Sanokoon HEP, joka on kanssani samaa mieltä siitä, että JT-uskonto tekee ihmisestä aika kyvyttömän puolustautumaan seksuaalisia loukkauksia vastaan. En nyt tarkoita sitä, etteikö ohjeita olisi pilvin pimein siihen, miten välttää esiaviollinen seksi.

Tarkoitan sitä, että liian monelta tuntuu puuttuvan oman ruumiinsa kunnioitus. Oma keho alistetaan miehelle, koska seksiä ei saa kieltää puolisoltaan. Mies on naisen pää. Tilanne, jossa vanhin ehdottaa seksiä naiselle/tytölle, on valtasuhteen takia vaikea. Millä oikeudella siitä voi kieltäytyä? Seksi on tabu, mutta samalla mystinen juttu, johon melkein jokainen salaa tutustui (kunhan ei mennyt loppuun asti).

Selvimmin ainakin omalla kohdallani tämä tuli esille eroni tienoilla. Koin itse, että minulta olisi vaadittu seksiä hyväksynnän ja rakkauden vastineeksi. Ja kyllähän sitä seksiä vongattiinkin parikymppiseltä neitokaiselta kun joskus baariin eksyin. Mulle sellainen maailma oli ihan uusi, eikä mulla ollut mitään valmiuksia käsitellä semmoisia tilanteita. Samalla se oli kiehtovaa, mutta samalla vääristi aika lailla omaa maailmankuvaa.

Kirjoittaja tikaram » 25.11.2007 13:10

Kovanyrkki kirjoitti: Varmasti ymmärrät, että hallintoelimen veljet ovat pohtineet kokonaisuutta, kun kirkumismääräykset on annettu ja siihen liittyy se, että avioliiton ulkopuolisille raskauksille joissakin maissa annetaan helposti selitys "raiskaus"

Mielestäni juttuni ei mennyt OT, vaan kysymys on lähinnä siitä, ettet hahmota kokonaisuutta.
OK. Näkökulma ymmärretty.

Vihaiseksi minut tekee se, että ihmiset käyttäytyvät eri tavoilla kriisitilanteissa. Kun talo palaa, toiset toimivat ja toiset lamaantuvat. Kun onnettomuus tapahtuu, toiset pystyvät soittamaan takeltelematta hätänumeroon ja toiset eivät muista mitään, mitä piti sanoa. Kun itseä kohti hyökätään, toiset osaavat puolustautua, kun taas toiset eivät.

Raiskaukset eivät yleensä ole puskaraiskauksia, vaan näihin ihmisten välille liittyy yleensä aina jonkinlainen suhde. Tällöin tilanne on erityisen monimutkainen, koska silloin uhri saattaa olla todella ymmällään siitä, miten hänen tulee toimia. Valtasuhteet nähdään jopa rikoslaissa tuomiota koventavina, kuten opettaja-oppilas tai vanhempi-lapsi.

Itse tällaisen kokemuksen läpikäyneenä voin myöntää miettineeni tuhat ja yksi kertaa jälkeenpäin, miten olisin voinut toimia toisin. Miten olisin voinut kiljua ja repiä silmätkin päästä. Mutta minä vain olin ja minä vain alistuin. Syyllisyyden ja arvottomuuden tunteita ei yhtään helpottanut silloin seuran kanta asioihin.

Kirjoittaja Vieras » 25.11.2007 12:59

Väkivaltaan nähden yksinkertaisinta ja enempää vaatimatta on naisen psyykata itsensä häikäilemättömäksi.

Jos potkaisee sääriluuhun, se tavalliselta mieheltä melkeinpä murtuu, taikka on niin tuskallista joka tapauksessa että pysty. Samoin jos polkaisee suunnilleen isovarpaan taikka jalkapöytään piikkikoron niin ei pysty mies siihen tekoon.

Sukuelimet on varma potkun kohde jos esim. hame tai muu ei estä

Ylös