Hmm.

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Hmm.

Re: Hmm.

Kirjoittaja nabander » 10.09.2015 10:59

Juu, jos minä nyt jollekulle avautuisin niin en varmasti yrittäisi osoittaa miksi hän on ihan sekaisin ja väärässä. Ainoa mistä voisin varmuudella ja vakaumuksella kertoa on miksi itse olen valinnut jonkin tietyn tien elämässäni. Sinulla on oikeus omaan valintaasi ja heillä omaansa, voitte olla ainakin yhtä mieltä siitä että olette eri mieltä.

Jos yrität pelastaa heidät joltain joka mielestäsi on kauhea kohtalo et ole yhtään heitä parempi jotka haluavat pelastaa sinut heidän mielestään kauhealta kohtalolta.

Kunnioittavasti teidän
Nabander

Re: Hmm.

Kirjoittaja Polyester » 27.08.2015 01:23

Kannattaa varmaan edetä varovasti, mielenhallinta on voimakasta. Tällainen raamatunkohta tuli vielä mieleen, koko pätkä tai osa, esim. 17 jae yksinäänkin voisi toimia, tai 20-21.

Room. 12 (UM)
17 Älkää maksako pahaa pahalla kenellekään. Huolehtikaa siitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten silmissä.
18 Mikäli mahdollista, säilyttäkää rauha kaikkien ihmisten kanssa, sikäli kuin se teistä riippuu.
19 Älkää itse kostako, rakkaat, vaan antakaa sijaa vihastukselle, sillä on kirjoitettu: ”Minun on kosto, minä olen maksava takaisin, sanoo Jehova.”
20 Mutta ”jos vihollisellasi on nälkä, anna hänelle syötävää; jos hänellä on jano, anna hänelle juotavaa; sillä näin tekemällä sinä kasaat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle”.
21 Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita jatkuvasti paha hyvällä.

Re: Kiitokset

Kirjoittaja agapi_dō » 27.08.2015 00:44

Kiitokset. Luin nuo monta kertaa, luen vielä huomenna koska en halua hätiköityjä viestejä lähetellä... Sen verran tsekkasin että näin että siskoni oli ainakin "nähnyt" tuon edellisen viestini... en tiedä oliko lukenut loppuun tosin, tai kuunnellut tuota kipaletta minkä linkitin hänelle..

Tuollaisen viestin siis hänelle laitoin takaisin:
No, kyllähän minä tuota arvelinkin, mutta ajattelin varmistaa kumminkin..

Mutta, nimenomaan, sinustahan se on kiinni. Minä en ole päättäny "karttaa" sinua.

Sinä olet sen karttamispäätöksen tehnyt. Vai oletko se ollut sinä, vai VT-järjestö, kuka sen puolestasi on tehnyt?

Ootko miettinyt tuommoista, että minä täällä päässä, en halua missään nimessä valehdella, en Jumalalle, en itselleni, enkä muille ihmisillekkään.

Se, jos mikä olisi valheessa elämistä, jos tulisin takaisin uskontoon sen takia, että minua kartetaan, kun en järjestön opetuksiin usko ja mielessäni näen että se ei ole totuus? En voi sellaista tehdä, toivottavasti ymmärrät. Ja minusta rakkaus on tuosta kaukana. Jeesuksen pääkäsky oli se, että "Jumala on rakkaus".

Mutta, jätän uskonnosta puhumisen tähän, koska tiedän että tuskin haluat minusta ja tästä asiasta tämän enempää kuulla.

Sanon vielä loppuun, että mä en oo milläänlailla sulle vihainen/kiukkuinen, vaikka ystävistä poistitkin.. Jos joskus haluut ottaa yhteyksiä, niin voit niin tehdä, aivan koska itse haluat, jos haluat. Toivottavasti, joskus.

https://www.youtube.com/watch?v=7wzVMDDfa5A
Täytyy nuo raamatunkohdat lukea, vähintään puolentusinan kertaa, ennenkuin pystyy tekemään päätöstä että mitä lähettää. Siis, jos nyt hetkeen jotakin lähetän. Mietin myös, että kannattaakohan tuo edellinen viesti jättää ehkä vähäksi aikaa hautumaan.

Se seuraava viesti voi kuitenkin olla se yksi ja ainoa mahdollisuus millä voi ehkä vaikuttaa ajatuksiin - tai sitten jos lähettää väärän kohdan, tai liian agressiivista tekstiä - niin voi joutua lopulliseen "ignoreen", eikä silloin sen jälkeen ole enää mitään mahdollisuuksia edes yrittää vaikuttaa tai herätellä ajatuksia..

Kiitokset joka tapauksessa.

Jos joillekkin tulee mieleen lisää raamatunkohtia, tai ajatuksia, mitkä voisivat kolahtaa, niin postatkaa ihmeessä.

Re: Kysymys

Kirjoittaja Polyester » 26.08.2015 21:51

agapi_dō kirjoitti:Olisikohan jotaki ytimekästä yhtä kohtaa, minkä vois postata tuolle siskolle, mikä ehkä voisi saada ajattelemaan hieman JT järjestöä pidemmälle? Raamattu on kuitenkin hänelle se toinen auktoriteetti..
Sinänsä osuvia kohtia olisi paljonkin, esim. hyttysen siivilöiminen ja kamelin nieleminen, tai kehoitus ottaa ensin hirsi pois omasta silmästä. Jos kuitenkin enemmän myönteisessä hengessä, niin tästä tykkään itse:

Matt 11 (UM käännöksen mukaan)
28 Tulkaa minun luokseni kaikki, jotka uurastatte ja olette kuormitettuja, niin minä virvoitan teidät.
29 Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen lempeämielinen ja nöyrä sydämeltä, niin te saatte virvoituksen sielullenne.
30 Sillä minun ikeeni on miellyttävä ja minun kuormani on keveä.

Näissä asioissa ikävä kyllä mitään killer-argumenttia ei taida olla, sillä asiat voi nähdä miten haluaa, kun tarpeeksi kovasti haluaa. Luulisin kuitenkin, että tuo saattaisi hieman pistellä uskollisen Jehovan todistajan järkeä ja omaatuntoa, että onkohan tämä kuorma sittenkään niin kevyt kuin pitäisi.

Re: Hmm.

Kirjoittaja Mievaan » 24.08.2015 11:23

Mä oon pikkasen ruvennu arvostamaan näitä vapaan suunnan uskiksia, ne on aina valmiita ottamaan avosylin vastaan ihmisen, ei koskaan tuomitse ihmistä, saati sitten karttaa. Mulla on yks tärkeä tukihenkilö (ei ent JT) ja hän on uskovainen, mutta ei koskaan ole ruvennu haukkumaan mun mielipiteitä esim. homoista, vaikka hän ei jaa samoja arvoja, voidaan me silti olla läheisiä ja jutella asioista kuin asioista. Se on monesti päivitellyt JTden karttamiskäytäntöä, varsinkin, kun hänellä on lapsia, niin ei missään tapauksessa hylkää heitä. Alan ymmärtää, ettei JTllä oo rakkautta keskuudessa, tai älä tuomitse ettei sua tuomittais, kuka heittää ekan kiven, se tuhlaajapojan kuvaus on aika hyvä, ei karttamista vain pidot ja kaikkein ihana kuvaus paimenesta ja kadonneesta lampaasta, nykysin tuntuu että järjestön maine on paljon tärkeempi kuin yksilö.

Kysymys

Kirjoittaja agapi_dō » 22.08.2015 18:39

Vielä tähän jatkan sen verran, kun tuli mieleen kysymys..

Oiskohan kellään mielessä raamatunkohtia, yksittäisiä jakeita, mielellään JT käännöksestä, mitkä voisi olla hyviä lähettää eteenpäin tällaisessa tilanteessa?

Mieleen tuli tuo, että "Ei Jeesus tullut mailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan", "tuomitseminen ei ole ihmiselle", jne. jne..

Olisikohan jotaki ytimekästä yhtä kohtaa, minkä vois postata tuolle siskolle, mikä ehkä voisi saada ajattelemaan hieman JT järjestöä pidemmälle? Raamattu on kuitenkin hänelle se toinen auktoriteetti..

Re: Hmm.

Kirjoittaja agapi_dō » 20.08.2015 15:40

Jaakob kirjoitti:
agapi_dō kirjoitti:Kun joskus vänkäsivät, että tulisit nyt sinne kokouksiin, niin sanoin juuri tuon saman. En halua valehdella, en Jumalalle, enkä itselleni. Se, jos mikä olisi valheessa elämistä, toisten ihmisten takia.
Näin minäkin asian esitin omille vanhemmilleni. Jos tulisin salille, tulisin sinne vain ihmisten vuoksi enkä jumalan vuoksi. Se olisi epärehellistä, vaikka ulospäin näyttäisikin hurskaalta. Jos jumala on olemassa*, hän kyllä tietää käykö joku valtakunnansalilla aidosta uskosta, tavan vuoksi vai kulissien ylläpitämiseksi.



*en itse usko enää moiseen
Jep.. yhtä ulkokultaista kun se, että kaikilla "pitää" (lainausmerkeissä siksi, että kieroon siellä katsotaan, jos ei ole) puvut päällä ja kravatit kaulassa. Samoin kun se, että myös katsotaan kieroon jos joku kasvattaa vaikkapa viikset, tai parran. Vaikka Jessen aikoinan uskoisin että se oli ihan normaalia, jos ei poikkeus, jos miehellä EI ollut partaa.

Re: Hmm.

Kirjoittaja Jaakob » 20.08.2015 15:35

agapi_dō kirjoitti:Kun joskus vänkäsivät, että tulisit nyt sinne kokouksiin, niin sanoin juuri tuon saman. En halua valehdella, en Jumalalle, enkä itselleni. Se, jos mikä olisi valheessa elämistä, toisten ihmisten takia.
Näin minäkin asian esitin omille vanhemmilleni. Jos tulisin salille, tulisin sinne vain ihmisten vuoksi enkä jumalan vuoksi. Se olisi epärehellistä, vaikka ulospäin näyttäisikin hurskaalta. Jos jumala on olemassa*, hän kyllä tietää käykö joku valtakunnansalilla aidosta uskosta, tavan vuoksi vai kulissien ylläpitämiseksi.



*en itse usko enää moiseen

Re: Hmm.

Kirjoittaja Veli-Hopea » 18.08.2015 19:12

Ainakin tiedämme mikä on tämän hetkinen tilanne, eikä tässä voi kun toivoa että joku kaunis päivä suhteet läheisiin saadaan parempaan kuntoon.

Nämähän on asioita mille ei voi mitään. Jos paremmat ajat koittavat, onhan se ilon päivä.

Ei se auta siinä välissä kuin rakentaa oma elämä vahvalle pohjalle. Ehkäpä myöhemmin on tarpeeksi vahva ja valmis auttamaan paremmin jos omilta sisaruksilta ja vanhemmilta lähtee yhtäkkiä matto alta ja kaikelta katoaa pohja, silloin kun herää ja maailmankuva muuttuu.

Silloin sitä vahvakin ihminen romahtaa ja silloinkin kuten aina, meillä on syli avoinna.

Sehän on aina kova tipahdus kun totuus olikin ihan jotain muuta. Jos se päivä tulee, valmistellaan siihen.


Heitän tähän vielä täysin irtirevityn jakeen mutta se sopii, ainakin jotenkin : "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät".

Re: Hmm.

Kirjoittaja agapi_dō » 18.08.2015 19:03

Pistin vielä perään tuon, mitä kuuntelin tossa äsken viestiä kirjotellessa.. Kumma miten jotkut asiat osuu kohdallen, juuri sillon kun niitä tarvitsee. :)

https://www.youtube.com/watch?v=7wzVMDDfa5A

Re: Kiitokset vastauksista.

Kirjoittaja agapi_dō » 18.08.2015 19:01

Niinkuin otsikossa sanotaan, varsinkin tuosta viestistäsi pari viestiä takaperin mikä koski rehellisyyttä itselle ja muille.

Sain, omasta mielestäni, suureksi osaksi sun Veli-Hopea postauksen ansiosta, juuri ne ajatukset mieleeni jotka halusin kirjoittaa vastauksena olematta kuitenkaan mielestäni mitenkään töykeä tai millään lailla arvosteleva/paasaava. Vielä ilman ylimääräisiä linkkien postailuja, koska ne varmasti, aivan varmasti, aiheuttaisivat vastareaktion. Oli sitten kyseessä tuubivideo tai ylen linkki.

Tai, ainakin nyt on sellainen olo, että asia on käsitelty, niin paljon kun minä sitä voin käsitellä.

Re: Hmm.

Kirjoittaja Veli-Hopea » 18.08.2015 18:04

No selkis ainakin yksi asia. Ystävyyttä Jehovaan/jumalaan ei saa ilman vartiotorniseuraa.

Miettiiköhän jt koskaan, mitä mieltä Jeesus tai Jehova tällaisesta on?

Kun ottaa huomioon sen mitä Jeesus höpötteli ja sen kokonaisuuden mitä teki,elän kuvitelmissa etteipä kovin tällaisesta touhusta tykkäisi.

Re: Hmm.

Kirjoittaja agapi_dō » 18.08.2015 18:03

Minä oon JUURI tuota samaa koittanut joskus puhua faijalleni. Hän on tavallaan yllättävän fiksu JT, vaikka JT uskossa kovasti kiinni onkin, ja varmasti tulee aina olemaan. Mutta esim. karttamissäänntöä ei ota ihan täysin kirjaimellisesti, vaikka todella vähän tekemissä ollaankin. Joskus jopa pikaisesti käyvät kyläilemässä, yleensä eivät kyllä viivy kun tunnin-pari, muutaman kerran vuodessa.. eikä enää nykyään uskonnosta juuri puhuta, vaikka vartiotorneja kiikuttavatkin mukanaa. Mutta eivät ole koskaan yhteyksiä totaalisesti poikki laittaneet, vanhemmat siis.

Kun joskus vänkäsivät, että tulisit nyt sinne kokouksiin, niin sanoin juuri tuon saman. En halua valehdella, en Jumalalle, enkä itselleni. Se, jos mikä olisi valheessa elämistä, toisten ihmisten takia.

Ehkä nuo keskustelut ovat olleet sellaisia (en varmaksi voi tietää) keskusteluja, mistä osa on mennyt kaaliin. Siis tuo, että ei tuossa karttamisessa ole mitään järkeä, kun väkivalloin yritetään ihmistä saada _uskomaan_ johonkin asiaan. Siis ihmisten keinoin, henkisen väkivallan keinoin. Se ei olisi rehellistä. Ei muita, eikä Jumalaa kohtaan.

Toit hyvän pointin esille, mitä en olisi ehkä itse ymmärtänyt esille tuoda, Veli-hopea.

Re: Hmm.

Kirjoittaja Veli-Hopea » 18.08.2015 17:53

Kuinka ihmeessä sitä voisi palata takaisin jos ei usko järjestön olevan totuus? Sehän olisi huijausta.

Myös paluu takaisin väärillä syillä ei voi tuoda Jehovan ystävyyttä.

Itsellä on hyvin vaikea nähdä enään että järjestöllä ja ystävyydellä jumalaan on mitään yhteistä, nehän ovat kaksi ihan eri asiaa.

Ikävää kun ei voi olla ystävyyttä jumalaan ilman välikättä.

En minä ainakaan ole katkaissut yhtään ystävyyttä, kunhan purin jäsensopimuksen tuon amurican uskonnon kanssa.

Niin tietenkin jt näkee asian ihan eri laseilla.
Laitan mielenhallinnan piikkiin.

Jos jumala on, miksi tälle olisi tärkeää että ihminen kuuluu johonkin amerikkalaiseen lahkoon?

Sama mistä uskonnosta häipyy niin kumma että ystävyys jumalaan lähtee mutta se seuraava usko mihin liittyy myöntää sen oitis takaisin.

Re: Hmm.

Kirjoittaja agapi_dō » 18.08.2015 16:54

Surkuhupaisaa tuossa viestissä oli vielä tuo ristiriitaisuus, että "emme voi olla ystäviä nyt ei ole minusta kiinni mutta jokaisella on vapaus tehdä ne valinnat jotka ovat tärkeitä itselleen." - samalla, ei ymmärretä sitä että minä en ole tehnyt valintaa, vaan hän. Sekä hän on on oman oikeutensa ja vapautensa luovuttanut amerikkalaiselle JT järjestölle, vaikka uskoo sen olevan vielä itsellään.

Myös tuo, että "jumalaa voisi ihminen loukata" - olemalla tekemisissä toisen ihmisen kanssa. Eikö tuo tee jumalasta jotenkin aika alhaisen. Melkeinpä, oikein "kunnollista" ihmistä alhaisemman, jopa? Sellasiakin ihmisiä kun löytyy, mitkä harvemmin mistään loukkaantuu, vaan suhtautuu asioihin lähes aina rakkaudella.

Jos joku ihminen sanoo että jumalaa voi jotenkin "loukata", _varsinkin_ sillä että juttelee normaalisti toisen ihmisen kanssa, niin on kyllä pakko sanoa että on aika suuret luulot itsestään..

Ylös