Elämä ilman perhettä

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elämä ilman perhettä

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Markku Meilo » 14.04.2017 00:30

mymmeli kirjoitti:Totta , Markku Meilo. Läheiset kärsivät juopon ympärillä.
Jt-sarjaa kuvaava tapaus minulle on se, jossa jt-alkoholisti esitti sukulaisilleen Saatanan ajavan häntä juomaan. Ei mennyt vanhimmille läpi, vaikka muuten kyllä hyväksyvät erilaiset Saatanan toimet.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja mymmeli » 10.04.2017 14:33

Totta , Markku Meilo. Läheiset kärsivät juopon ympärillä. Tiedän Jehovan todistajissa alkoholismia olevan, omassa jt- lähipiirissäkin sitä on ja on ollut vuosikausia. Oma isänikin kuoli jt- alkoholistina. Ryyppyputkia tulee ja menee ja jarkkeparkkebabylon kuvasikin hyvin sanalla "terrorisoi" juopon käytöstä. Hän todellakin terrorisoi läheisiensä elämää. Ympäri vuorokauden.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Markku Meilo » 09.04.2017 20:39

JarkkeParkkeBabylon5 kirjoitti:Itse ajattelisin että tuo kiistäminen tavallaan on siksi, kun ei voi myöntää että on ollut väärässä ja uskonto on ollut väärässä...
Kai se menee jotain tollaista rataa, lisänä vielä se, ettei Jehova voi olla väärässä, eikä siis saa tuottaa häpeää Jeh... eikun Vt-seuralle.
Tuo alkoholismi on hyvä vertaus. Äitini esim valehtelee suoraan että ei hän ole juonut pisaraakaan silloin kun oli käymässä hänen luonaan - aivan kuin olisin nähnyt harhoja. Hän nimittäin joi jatkuvasti ja joka päivä koko vierailuni ajan ja viinat oli piilossa milloin missäkin, eikä edes hyvin piilotettuna.
Alkoholismi sopii kuvaukseksi myös siinä kuinka tuosta ismistä vapaudutaan. Ei siis siten, että jehovantodistaja kuuntelisi mitä hänelle kerrotaan ja tekisi loogisen päätelmän. Jehovantodistajan on itse havaittava jokin ongelma ja vasta sitten vyyhti lähtee purkautumaan.
Ja 4 promillen humalassa soittelee todistelupuheluja sukulaisille. Se on pahinta.
Ainakin minulle tuollainen näyttäytyy pitkään harjoiteltuna alkoholismina. Sehän se juopon kanssa on, että läheiset kärsivät lukuisana joukkona. Taisi jossain olla sellainen arvio, että semmonen 10 henkilöä on keskimäärin ongelmissa yhden henkilön alkoholismin johdosta. Siinä kun sitten on uskontoharhat mukana, niin hyvä tulee.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 08.04.2017 11:30

Markku Meilo kirjoitti:... mutta sitten vaihtaa moodia ja kiistää motivointiperusteensa, niin eihän siitä synny lasta eikä paskaa.

Mikähän tähän johtaa? Itse ajattelisin että tuo kiistäminen tavallaan on siksi, kun ei voi myöntää että on ollut väärässä ja uskonto on ollut väärässä, koska harmagedonia ei tunnu olevan lähimaillakaan ja uskontokin joutuu muuttumaan käsityksissään sen takia. Jäljelle jää vain kiistäminen. "En ole sellaista sanonut", "ei järjestö ole sellaista opettanut", "olit niin nuori kun kävit kasteella ja olet ymmärtänyt väärin asiat".

Jos myöntäisi että järjestö on ollut väärässä tai itse on opettanut väärin, niin pelko asian leimahtamisesta pahemmaksi ja välien jopa pysyvästä poikki menemisestä on pelottava jt-vanhemmalle. Asiaa täytyy siis selitellä ja jotenkin kauttarantain pehmentää että virtahepoa ei nähdä vaikka se siinä olohuoneessa on kaiken aikaa.

Tuo alkoholismi on hyvä vertaus. Äitini esim valehtelee suoraan että ei hän ole juonut pisaraakaan silloin kun oli käymässä hänen luonaan - aivan kuin olisin nähnyt harhoja. Hän nimittäin joi jatkuvasti ja joka päivä koko vierailuni ajan ja viinat oli piilossa milloin missäkin, eikä edes hyvin piilotettuna.

Se oli yksi viimeisistä niiteistä. Panin välit poikki kokonaan ja täysin.

Myöhemmin olen kuullut sukulaisen kautta että äiti tapansa mukaan on innokas jehovantodistaja aina välillä kun innostuu, mutta taas sitten tunnustautuu välillä ei-jehovantodistajaksi ja on eroamassa, kunnes taas innostuu siitä ja on niin kovin jehovantodistaja että.

Sellainen kuva että aina puolivuotta jaksaa olla hankasti jehovantodistaja ja puoli vuotta taas sitten ei ole ja latailee akkujaan ja juo paljon kaljaa saadakseen energiaa. Ja 4 promillen humalassa soittelee todistelupuheluja sukulaisille. Se on pahinta.

Minulle se riitti, enkä ikinä enää halua nähdä äitiäni enää ja tavata häntä. En ole vastannut edes puheluihin ja olen pannut hänen numeronsa puhelimen mustalle listalle, ettei edes pääse puhelimestani läpi.

Älyäisi edes kuolla, mutta ei. Terrorisoi vain koko ajan lähimmäistensä elämää, niiden jotka häntä vielä jaksavat kuunnella. Se on ilon päivä kun kuulen että se paska on kuollut ja hautajaisiin en mene. Sinä päivänä juhlin sen idiootin olemassaolon päättymistä.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Markku Meilo » 08.04.2017 01:21

mymmeli kirjoitti:Tarkoitin lähinnä sitä, että uskonnosta puhuminen ei varsinaisesti hyödytä kumpaakaan osapuolta.
Näin se menee niin kauan kun virtahevon annetaan tepastella olohuoneessa. Kysymys on vastuuntunnosta ja tekemisestään vastaamisesta. Kun vanhemman auktoriteetilla "motivoi" jälkikasvunsa todistajaksi, mutta sitten vaihtaa moodia ja kiistää motivointiperusteensa, niin eihän siitä synny lasta eikä paskaa.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja mymmeli » 07.04.2017 19:31

Olen kerran lukenut virtahepo olohuoneessa kirjan. Se käsitteli muistaakseni alkoholismia ja muita perheessä vaiettuja salaisuuksia tai häpeän aiheita. Tarkoitin lähinnä sitä, että uskonnosta puhuminen ei varsinaisesti hyödytä kumpaakaan osapuolta. Itsellä se johtuu siitä, että aihe enemmänkin ahdistaa. Toki ei niin paljon ahdista kuin joitakin vuosia sitten. Toisaalta toki tiukka kontrolli ts.puhumattomuus jostain asiasta voi aiheuttaa ahdistusta, ei helpotusta. Olen sukulaisiltani saanut sen käsityksen, että uskonasioista ei saisi jutella.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Markku Meilo » 06.04.2017 15:48

mymmeli kirjoitti:Nyt itsellä toisaalta sellainen olo, että en halua puhua juurikaan uskonnosta ja ainakin omalta perheeltäni olen saanut käsityksen, että hekään eivät saisi siitä puhua. Se toisaalta helpottaa asiaa, jos he sitten jatkossakin toimivat niin.
Minkähänasteinen tuollainen helpotus on todellisuudessa, tulee mieleen Virtahepo olohuoneesa -kirja. Asia, joka on ollut merkittävimpiä on vaiettava kuoliaaksi.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja mymmeli » 06.04.2017 13:14

Itse koen toisaalta yhtä raskaana sen, että on sukuun yhteys tai sitten sitä ei ole. Tämä vaikeus johtuu juurikin tuosta maailmankuvasta ja eri leirissä elämisestä. Henkisellä puolella siis näen tuon melko samana asiana , että onko perhettä vai ei. Ymmärrän sinua hyvin perheetön, että perheettömyytesi varmasti myös ahdistaakin sinua ja tuntuu raskaalta. Itse olen kokenut asian aivan samoin. Se tuntuu raskaalta. Parempi olisi perhe, joka puhaltaa yhteen hiileen. Nyt itsellä toisaalta sellainen olo, että en halua puhua juurikaan uskonnosta ja ainakin omalta perheeltäni olen saanut käsityksen, että hekään eivät saisi siitä puhua. Se toisaalta helpottaa asiaa, jos he sitten jatkossakin toimivat niin.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Nukahtanut » 04.04.2017 19:55

mymmeli kirjoitti:Kiitos nukahtanut kommentistasi ja hyvistä ajatuksistasi! Itse nyt tässä uudessa tilanteessani olen tosiaan törmännyt siihen mainitsemaasi epänormaalin tilanteeseen. Yhteys on, mutta koen olevani ikäänkuin eri leirissä, eri maailmassa ja se tuntuu surulliselta ja ahdistavaltakin vaikka en sinne heidän maailmaansa kaipaakaan. Tällä hetkellä olen sinkku ja toki oma perhe, mies ja miehen suku toisi uuden yhteisön ympärille, mutta onhan oma lapsuuden perhe ja suku eri asia ja se satuttaa, vaikka samalla kokeekin tietynlaista helpotusta, kun on päässyt taistelemaan itsenä irti lahkon opeista ja ympyröistä. Tähän tietynlaiseen suruun olen nyt törmännyt ja toivon, että aika tuo tähän helpotusta.
Eipä mitään :)
Joo kyllähän se tuo ulkopuolisen tunteen. Koko ajan on eräänlainen muuri välissä. Kuulee muurin yli, mutta ei voi kiivetä katsomaan miten vanhemmilla menee muurin toisella puolella.
Mutta päivä kerrallaan, se on hyvä ohje

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja mymmeli » 04.04.2017 17:35

Kiitos nukahtanut kommentistasi ja hyvistä ajatuksistasi! Itse nyt tässä uudessa tilanteessani olen tosiaan törmännyt siihen mainitsemaasi epänormaalin tilanteeseen. Yhteys on, mutta koen olevani ikäänkuin eri leirissä, eri maailmassa ja se tuntuu surulliselta ja ahdistavaltakin vaikka en sinne heidän maailmaansa kaipaakaan. Tällä hetkellä olen sinkku ja toki oma perhe, mies ja miehen suku toisi uuden yhteisön ympärille, mutta onhan oma lapsuuden perhe ja suku eri asia ja se satuttaa, vaikka samalla kokeekin tietynlaista helpotusta, kun on päässyt taistelemaan itsenä irti lahkon opeista ja ympyröistä. Tähän tietynlaiseen suruun olen nyt törmännyt ja toivon, että aika tuo tähän helpotusta.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Nukahtanut » 03.04.2017 22:06

mymmeli kirjoitti:On totta, että perheettömyys on raskasta ja ahdistavaakin. Kumppanin perhe ei mielestäni siinä mielessä pysty korvaamaan tuota tyhjiötä. Toki kaikki rakastavat ihmiset ympärillä ovat tärkeitä, vaikka he eivät olisikaan oma perhe vaan vaikka ystävät. Omalla kohdallani on nyt niin, että perheeni/ sukuni ovat nyt valmiita pitämään yhteyttä kanssani. He ovat jopa auttaneet minua. Välit ovat nyt siis lähentyneet, ainakin toistaiseksi. Kuten jo tuolla aikaisemminkin kirjoitin toisessa ketjussa, että nyt, vaikka sukulaiset ovat lähentyneet niin silti olen surullinen. MIstä se sitten johtuu? Itse ajattelen sen johtuvan siitä, että kaikesta huolimatta välillämme on tietynlainen muuri, elämme tietyllä tavalla eri maailmoissa. MIkään ei ole niinkuin ennen. Se on omalla kohdallani hyväkin asia, mutta myös surullinen. Tietyllä tavalla koen menetäneeni sukulaiseni välieni lähentymisestä huolimatta. Elämme siis eri maailmoissa ja emme oikein aina ymmärrä toisiamme. Uskonto ja erityisesti jt on hyvin vahvasti elämäntapa, joka erottaa jt:t muista. Entinen suhteemme on ikäänkuin kuollut ja nyt on aloitettava puhtaalta pöydältä. Saa nähdä, miten onnistuu. Tietyllä tavalla koen kuitenkin kokeneeni menetyksen, kuoleman, joka on surullinenkin asia.
Tuohon voin kyllä samaistua. Minulla on myös puheyhteys vanhempiini, mutta eihän se normaali tilanne ole missään tapauksessa. Toki parempi, kuin täyskarttaminen, mutta silti se jättää aukon sisimpään.
Onneksi puolison perhe/suku on mukava ja lämminhenkinen ja se auttaa asiaa, kuten myös oma puolisoni. Mutta omat vanhemmat on kuitenkin aina omat vanhemmat, tilanteesta huolimatta.

Onneksi olen kuitenkin vuosien aikana oppinut elämään asian kanssa ja huomannut, että kun asiaa ei jää liiaksi miettimään, niin se ei myöskään vaivaa liikaa. Yrittää vain keskittyä itseensä ja niihin henkilöihin, joilta vastakaikua saa riittävän hyvin :)

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja mymmeli » 02.04.2017 21:23

On totta, että perheettömyys on raskasta ja ahdistavaakin. Kumppanin perhe ei mielestäni siinä mielessä pysty korvaamaan tuota tyhjiötä. Toki kaikki rakastavat ihmiset ympärillä ovat tärkeitä, vaikka he eivät olisikaan oma perhe vaan vaikka ystävät. Omalla kohdallani on nyt niin, että perheeni/ sukuni ovat nyt valmiita pitämään yhteyttä kanssani. He ovat jopa auttaneet minua. Välit ovat nyt siis lähentyneet, ainakin toistaiseksi. Kuten jo tuolla aikaisemminkin kirjoitin toisessa ketjussa, että nyt, vaikka sukulaiset ovat lähentyneet niin silti olen surullinen. MIstä se sitten johtuu? Itse ajattelen sen johtuvan siitä, että kaikesta huolimatta välillämme on tietynlainen muuri, elämme tietyllä tavalla eri maailmoissa. MIkään ei ole niinkuin ennen. Se on omalla kohdallani hyväkin asia, mutta myös surullinen. Tietyllä tavalla koen menetäneeni sukulaiseni välieni lähentymisestä huolimatta. Elämme siis eri maailmoissa ja emme oikein aina ymmärrä toisiamme. Uskonto ja erityisesti jt on hyvin vahvasti elämäntapa, joka erottaa jt:t muista. Entinen suhteemme on ikäänkuin kuollut ja nyt on aloitettava puhtaalta pöydältä. Saa nähdä, miten onnistuu. Tietyllä tavalla koen kuitenkin kokeneeni menetyksen, kuoleman, joka on surullinenkin asia.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Markku Meilo » 07.03.2016 23:34

Nimrod kirjoitti:Pohjimmiltaan me kaikki olemme täällä yksin. Kaikki ystävät, perheenjäsenet ja muut ovat vain plussaa. Elämän viihtyvyys lähtee omasta päästä.
Tuohon on aina sitä helpompi yhtyä, mitä enemmän on nk. maileja kellossa.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Nimrod » 06.03.2016 16:18

Pohjimmiltaan me kaikki olemme täällä yksin. Kaikki ystävät, perheenjäsenet ja muut ovat vain plussaa. Elämän viihtyvyys lähtee omasta päästä.

Re: Elämä ilman perhettä

Kirjoittaja Kusimesta » 12.02.2016 09:31

Samoin minulla. Oli yhteydenpitoa silloin tällöin, mutta todellisen menetyksen huomasin vasta lähdettyäni. Toivoin itsekkim, että pystyisin pitämään edes jonkinlaisen yhteyden perheeseeni. 2 vuoden jälkeen yksi veli ja sisko (5sisarusta) ovat alkaneet pitää yhteyttä soittaen ja tekstiviestein. Yhteys ei ole yhtä voimakas kun aiemmin, mutta on kuitenkin.

Niinä kahtena vuotena kun ei ollut mitään yhteyttä perheeseen loin lujemmat ystävyyssuhteet kavereiden kanssa. Rakastin perhettäni ja minulla oli ja on usein ikävä sitä. Valitsin kuitenkin itse oman perheeni. Nykyinen puolisoni, hänen perheensä ja ystävät. Ystävät ovat olleet ja ovat suurin perheen korvaaja minulla.

Ylös