Paimennusta tiedossa

Alueen säännöt
Vertaistuki-alueen tarkoitus on tarjota mahdollisuus vertaistuelle, sanomisen, kuuntelemisen ja parhaimmillaan ymmärtämisen muodossa. Alueella voit avautua jehovantodistajuuden aiheuttamista haasteista ja saada tukea tilanteeseesi.

Vertaistuki-alueella ei suvaita minkään sortin väittelyitä, tinkaamisia, eikä opillisia debatteja. Niitä varten on omat, kyseiseen tarkoitukseen paremmin sopivat alueensa.

Vertaistuen eräs määritelmä.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Paimennusta tiedossa

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.10.2016 21:39

Veli-Hopea kirjoitti:Tuokin on muuten jännä juttu jos ja kun joskus on niin ja näin ja tuuppaa olemaan pariskunnilla pieniä ongelmia ja ryppyjä rakkaudessa tai muutenvaan,jos on, siitä pitäisi kahden AIKUSEN ihmisen lähteä keskustelemaan ja nöyristelemään jonkun saatanan postimiehen eteen :mrgreen:
Puhumattakaan 1970-luvun menosta, jolloin Vt-seura antoi surullisen kuuluisia ohjeita lakanoiden väliin.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 20.10.2016 21:24

Riittää hyvin kun ja jos on naimisissa puolison kanssa ihan ilman hallintoelintä kolmantena pyöränä.
Tuokin on muuten jännä juttu jos ja kun joskus on niin ja näin ja tuuppaa olemaan pariskunnilla pieniä ongelmia ja ryppyjä rakkaudessa tai muutenvaan,jos on, siitä pitäisi kahden AIKUSEN ihmisen lähteä keskustelemaan ja nöyristelemään jonkun saatanan postimiehen eteen :mrgreen:

Eihän niillä kellään nyt oo elämästä tai tilanteista mitään koulutusta eikä se siitä miksikään muutu kun vetasee halpahallin 199€ tarjouspuvun päälle jollakin huomaamattomalla kravaatilla.

No, postimies,putkimies, mikä lie nyt ikinä onkaan...silti.

Niille kun nyt vaan ei olla tilivelvollisia, thats it.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.10.2016 21:17

Welmu kirjoitti:Ai juma....lauta, nyt kun Arvoisa rakkaani on saanut jälleen kerran feedbackia tältä hienolta sivulta, niin päätti kieltäytyä "paimennuksesta" jättää heille vastaamatta ja hymyilee. Kumarran ja kiitän! Teille kaikille kiitos. Jos joku kutsumatta tulee näissä merkeissä niin nauhoitan keskustelun....
Vuosia sitten oli englanninkielisellä palstalla kaveri kertoi kuinka oli tullut siihen tilanteeseen, että päätti irtautua. Mainitsi sitten ajatuksensa vaimolleen ja yllätyksekseen vaimo olikin ajatellut samaa. Ja niinpä samana iltana kantoivat yhdessä Vt-matskua roskikseen.

Riittää hyvin kun ja jos on naimisissa puolison kanssa ihan ilman hallintoelintä kolmantena pyöränä.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 20.10.2016 20:55

Ihailtavaa rohkeutta! Nämä "paimentajat" eivät todellakaan ole kenenkään yläpuolella jakamassa ojennuksiansa, oli ne sitten kuinka lempeitä tai hyökkääviä tyyliltään.

Kerrohan toki mitä jatkossa joskus tapahtuu,jos tapahtuu. Terveisiä tälle arvoisalle naiselle joka näin rohkeasti uskalsi tehdä.

Perheasiat ja terveys ykköseksi. Malja teille.

Täällä ollaan kuulolla :)


Paimentajille:
https://www.google.fi/search?site=&sour ... ZwbO27M%3A

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Welmu » 20.10.2016 20:28

Ai juma....lauta, nyt kun Arvoisa rakkaani on saanut jälleen kerran feedbackia tältä hienolta sivulta, niin päätti kieltäytyä "paimennuksesta" jättää heille vastaamatta ja hymyilee. Kumarran ja kiitän! Teille kaikille kiitos. Jos joku kutsumatta tulee näissä merkeissä niin nauhoitan keskustelun....

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 20.10.2016 13:12

Lopeta ajattelu? :D Käy se uskonnon suorittaminen sillä tavoin huomattavasti helpommin.
Tottakai näin. "Älä ajattele, tee niinku käsketään. Sitä varten on lehdet ja kirjallisuus,siellä on käskyt."

Kaikki on vapaaehtoista ja omasta sydämestä

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Mag Mell » 20.10.2016 13:04

Welmu kirjoitti: Eli ojennus tulee koskemaan ajattelua,
Tää on kyllä kieltämättä paha! :mrgreen:
Vanhimmilla on tietty sikäli pointtinsa tuossa, että perinteisesti ajattelu ja todistajuus eivät kovin hyvin ole käyneet käsi kädessä.
Lopeta ajattelu? :D Käy se uskonnon suorittaminen sillä tavoin huomattavasti helpommin.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.10.2016 22:32

Tsemppiä vain! Pitäkää lippu korkealla ja muistatte vain ettei tarvitse pelätä. He eivät ole millään tavalla teidän yläpuolella joten normaalilla keskustelulla eteenpäin ja vastaankin saa väittää jos on eri mieltä, se on ihmisen oikeus jonka yrittävät viedä. Tarkoitus on alistaa ja laittaa ruotuun, ei miettiä onko mikään oikein tai ei.

Keskenkin voi jättää ja sanoa : " nyt riittää tälle kertaa ja heippa , jatketaan joku toinen kerta."

Ne kun ei määrää teidän elämää.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Welmu » 19.10.2016 19:48

Pitää muistaa kyllä noi fraktiot ja yk. Luonnontieteillä ei näitä vastaan kannata alkaa puhumaan..

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Welmu » 19.10.2016 19:37

Kiitos ajatuksista ja neuvoista. Tiedän kyllä mitä noin suurinpiirtein puhutaan ja omasta suvusta tiedän kyllä kokemuksella sen 7 metrin muurin vastaväitteitä vastaan. Taustalla vaimoni myöntämään audienssiin vaikuttaa pelko irtautua lopullisesti, koska suku. Eli vaimoni haluaisi olla irti toiminnasta ilman karttamista. Itse olen Veli-Hopean ensimmäisen vastauksen linjoilla täysin, mutta en voi ikävä kyllä tylyttää herroja paimenet mahdollisen pahemman vaimoni ahdistelun vuoksi. Minut itseni on jätetty rauhaan ajat sitten. Nyt yritetään pelastaa lapset ja vaimoni. Ja ajatus tapauksen tallentamista on hyvä ja siihen pyrin. Jotain ristiriitoja aion nostaa pöydälle sillä tavalla sain joskus itse paimenet pois nilkoista. Nyt vain vaikeampi tilanne perheen takia..

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Occamin partaveitsi » 19.10.2016 19:21

Welmu kirjoitti:Jotain preppausta kaipaisin. Kuten esittelyssä mainitsin, vaimoni laittoi vihdoin jalan maahan pitkän pähkäilyn ja esityksen jälkeen. Ensin appivanhemmat aloittivat piinan anoppi pahimpana. Sen jälkeen asia on mitä ilmeisemmin käyty suvun ja vanhimpien kanssa läpi. Nyt viestiä tulee, että pitää tulla ojentamaan. Anoppi etunenässä syyttää kaikesta erästä vaimolleni läheistä ihmistä, koska hän on kannustanut kriittiseen ajatteluun ja lähdekritiikkiin. Eli ojennus tulee koskemaan ajattelua, itsenäistä tutkimista, "vääristeltyä" tietoa ja se nro1 kun on henkisesti sairas. Kiva olisi joitain keskeisiä perusteluja heille antaa...
Yksi keskeinen asia, minkä paimennuskäynnin tekijät yleensä tuovat esille, on se, että "kuinka vaikeita aikoja nyt eletäänkään, ja että se on merkki lopun ajasta."
Siihen vastasin viimeksi heidän käydessään, että kun lukee historiaa hieman niin huomaa, että paljon vakeampia aikoja on ollut aikaisemmin esim. jo pimeällä keskiajalla ja esim. 1800 luvulla.
Tämä aika niihin aikoihin verrattuna on paratiisia.

Eli lopun aikaa ei voida tämän perusteella päätellä olevan.

Toinen hyvä kysymys on heille, ...Mikä raamatun paikka todistaa niinsanotun sukupolviopin tuplaantumisen?

Myös voi kysyä, että miksi Vartiotorni seura on ollut kimpassa YK:n kanssa, jota seura on aina pitänyt suurena petona?

Myös voi kysyä, että miksi seura ei hyväksy veren luovuttamista, koska se kuitenkin hyväksyy veren aineosien (fraktiot) käytön tarvittaessa leikkauksissa?

Fraktioita kun ei saa muutenkuin luovutetusta verestä.

Fraktioitten vastaanottaja ajaisi kuin "varastetulla polkupyörällä", ja tämän seura sallii.

Toki on paljon muitakin asioita, joihin heidän on mahdotonta antaa hyväksyttävää vastausta, mutta esim näistä voi aloittaa.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.10.2016 10:17

Yksi juttu olisi siistiä: Jos paimennuskäynti,nauhota ne/se.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.10.2016 10:14

Vielä muuten tuli mieleen se etteiväthän ne keskustelut toimi oikein täälläkään.

Kun näkemyksiin kysytään perusteita tai muuten vain kyseenalaistetaan jokin aihe/alue, eipä tule mitään selviä vastauksia. Jos jotain niin hyvin usein sivuraiteille vievää tuubaa, vielä useammin käy niin ettei tule minkäänlaisia vastauksia.

Eipä siinä sen kohdin eroa paimennuskäyntiin ole, siellä vaan toinenpuoli yrittää olla tilanteen herra ja saada toinen puoli alistumaan. Selviä vastauksia tyydyttävillä perusteilla tuskin on tulossa.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Veli-Hopea » 19.10.2016 09:43

trendi näyttäisi olevan se että mikäli vanhimmat kohtaavat perusteltua kritiikkiä, lopulta vedotaan kuitenkin Jehovaan ja / tai Jehovan järjestöön,

Vanhimmilla on agenda ja ensimmäisenä listalla on järjestö, ei ihminen.

Tuli mieleen Isaac Ziki Witherspone II keskustelut.
Eipä herra sinänsä ollut tehny mitään väärää, ei mitään raamattua vastaan jne. Epäilyt ja kritiikki osoittautui ongelmaksi mitä komiteassa puitiin, ei se mitä asiaa epäiltiin tai mistä aiheesta kritiikkiä oli löytynyt.

Enemmänkin niin että "Näin meillä on järjestö toiminut ja sen mukaan mennään" ja jos ei sitä hyväsytä se on luopiohenkeä ja väärän opin kannattamista.

Seuraavaksi vedotaan näin:
Kehotan pitämään silmällä niitä, jotka aiheuttavat jakaumia, vastoin sitä opetusta, jonka olette oppineet, ja karttamaan heitä" (Room. 16:17) , kuvitellen että tuolla jakeella on jotain tekemistä tuon 100v vanhan jenkkilahkon kanssa ja jos ei alistu niin monotetaan.

Muutama muuki jae on millä "perustelevat".


Nuo Zikin keskustelut kannattaisi ehkä kuunnella jos ne vielä olevat olemassa. Saahan niistä mallia miten hommat menee.

Re: Paimennusta tiedossa

Kirjoittaja Tony » 19.10.2016 09:30

Welmu kirjoitti:Kiva olisi joitain keskeisiä perusteluja heille antaa...
Sen mitä netistä on saanut kuunnella keskusteluja vanhinten kanssa, trendi näyttäisi olevan se että mikäli vanhimmat kohtaavat perusteltua kritiikkiä, lopulta vedotaan kuitenkin Jehovaan ja / tai Jehovan järjestöön, eikä aiheellisellakaan kritiikillä ole siten merkitystä. Näin ollen mitään kovin rakentavaa keskustelutuokiota näistä tuskin saa, vaikka olisi miten hyvin valmistautunut. Vanhimmilla on agenda ja ensimmäisenä listalla on järjestö, ei ihminen.

Mitä ajattelisit seuraavan, mikäli kieltäytyisitte paimennuskäynnistä kokonaan?

Ylös