Onko tämä se "rauhan huuto"?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2018 22:50

Pro et contra kirjoitti:Paavalia ei pidä pitää profeettana vaikka hänelle kerrottiinkin kertomansa mukaan "sanoja joista ei ole lupa puhua" mitä sitten ovatkaan?
Pieleen menneiden ennustelujen/odotusten pohjalta hän kyllä sulautuisi saumattomasti Raamatun väärien profeettojen joukkoon siinä missä moni muukin UT:n kirjoittaja.
En myöskään jäisi Paavalin evankelioimistyön "loppuunsaattamista" koskevien lausuntojen vangiksi.
Tässäkin tulemme Paavalin juttujen kanssa sitten jakeeseen 2. Tim. 3:16 (vaikka sitä ei katsota Paavalin skrivaamaksi). Kun henkeytys otetaan yhtälöstä pois, niin jäljelle jää silloin Paavalin (sekä nimissään kirjoitelleiden) katteeton kirjoittelu ja sama koskee muutakin Raamatun tekstiä, ihan väitettyä jumalaa myöten.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2018 22:29

Vieras kirjoitti:Jeesuksen aikana kreikkalaiset olivat jo hoksanneet Maan olevan pallo.
Jumala ei ollut sitä vielä hokannut kun henkeytti Jeesuksen ja Saatanan sen verran korkealle paikalle, että sieltä näki kaikkeen maailmaan. Lisäksi vielä henkeytti Jeesuksen maininnan tähtien putoamisesta, joka käy yksiin litteään maakuvaan kuuluvan kiinteän taivaanvahvuuden kanssa, jossa taivaanvahvuudessa kaikki taivaankappaleet sijaitsivat ihan auringon kiertorataa myöten.
...Paavali saattoi tietää hyvinkin Maan olevan pallo.
Jos Paavalin olikin pakko kirjoittaa parempaa tietoaan vastaan kun jumala henkeytti hänet kirjoittamaan kuinka hänen elinaikanaan on hyvä uutinen saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tällöin teksti kertookin enemmän jumalasta kuin Paavalista.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Pro et contra » 21.07.2018 21:36

Markku: Itse näen ongelmaksi jo sen Paavalin ilmoittaman - ja Jeesuksen kehotukselle rakentuneen - koko (lätty)maan kaikenkattaneen saarnaamisen loppuunsaattamisen. Kyseisen saarnaamisen "parasta uskottuna ennen" päiväys oli ja meni kun Jeesuksen antaman paluulupauksen kuulijoiden joukon viimeiset "muutamat" eivät olleet enää elossa. Siihen liittyen ylipapin tuli samoin olla hengissä Jeesuksen paluussa, joka paluu olisi kaikkien silloin (lätty)maassa eläneiden nähden laittanut maailmankirjat uuteen kuosiin, unohtamatta myöskään niitä Jeesuksen lävistäneitä, joiden olisi tullut olla elossa ja havaita Jeesuksen paluu paluu.
Paavalia ei pidä pitää profeettana vaikka hänelle kerrottiinkin kertomansa mukaan "sanoja joista ei ole lupa puhua" mitä sitten ovatkaan?
En myöskään jäisi Paavalin evankelioimistyön "loppuunsaattamista" koskevien lausuntojen vangiksi..
Kirjoittaessaan "rauhasta" hänellä saattaa olla mielessä Jeremia 8:ssa kuvattu tila joka juudassa vallitsi ennen pakkosiirtoa Babyloniaan.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Tony » 21.07.2018 20:04

Näissä kannattaa aina ottaa huomioon, että Jeesus tiesi Raamatun kuvaileman vedenpaisumuksen, josta ei ole ensimmäistäkään todistettan, todelliseksi tapahtumaksi.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Vieras » 21.07.2018 19:42

Jeesuksen aikana kreikkalaiset olivat jo hoksanneet Maan olevan pallo. Luulisi, että Roomassa ainakin lukeneimmat tiesivät asiasta yleisesti. Paavali oli fariseus, oppinut ja lukutaitoinen ja hänen kirjeenvaihtoa Senecan kanssa on säilynyt. No. Maan muodosta ei niissä kyllä keskusteltu, mutta tarkoitan sitä, että Paavali saattoi tietää hyvinkin Maan olevan pallo. Vanhan testamentin aika on sitten asia erikseen.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2018 16:24

Mervi kirjoitti:Muuten, tuli mieleeni Paavalista.
Miksi hän olisi saarnannut nimenomaan ei-juutalaisille, siis ei etnisille, eikä myöskään uskonnoltaan juutalaisille,vaan p a k a n a k a n
s o i l l e, e l l e i hänen sanomansa olisi tarkoitettu myös meille, nykypäivänä eläville ?
Itse näen ongelmaksi jo sen Paavalin ilmoittaman - ja Jeesuksen kehotukselle rakentuneen - koko (lätty)maan kaikenkattaneen saarnaamisen loppuunsaattamisen. Kyseisen saarnaamisen "parasta uskottuna ennen" päiväys oli ja meni kun Jeesuksen antaman paluulupauksen kuulijoiden joukon viimeiset "muutamat" eivät olleet enää elossa. Siihen liittyen ylipapin tuli samoin olla hengissä Jeesuksen paluussa, joka paluu olisi kaikkien silloin (lätty)maassa eläneiden nähden laittanut maailmankirjat uuteen kuosiin, unohtamatta myöskään niitä Jeesuksen lävistäneitä, joiden olisi tullut olla elossa ja havaita Jeesuksen paluu paluu.

Ensimmäisen vuosisadan lopulla Ilmestyskirjalla yritettiin valaa uskoa silloin jo pahasti myöhässä olleeseen Jeesuksen pikaiseen paluuseen ja samoin toiselle vuosisadalle ajoitetut UT:n nuorimmat kirjeet haikailevat Jeesuksen toteutumattoman paluulupauksen perään. Lopun aikaa oli eletty pitempään kuin riittämiin ja antikristuksia havaittu jo aikoja sitten, joten kaikki oli ollut valmista ylöstempauksille ja Jeesuksen lupaamalle paluulle. Puuttui vain pari oleellista piirrettä ja niiden mukana kaikki muu.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Tony » 21.07.2018 16:10

Mervi kirjoitti:Tony; jos eivät kaikki sodikaan o m a l l a maaperällään, asekaupan ja polittiisen vaikuttamisen kautta kuitenkin.
Näinhän se on. Mutta me elämme joka tapauksessa maailmanhistorian rauhallisinta aikaa, eli ei tässä nyt niin syvässä kaivossa olla kuin Lähi-Itää tiiraamalla voisi luulla. :wink:

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Mervi » 21.07.2018 15:49

Muuten, tuli mieleeni Paavalista.
Miksi hän olisi saarnannut nimenomaan ei-juutalaisille, siis ei etnisille, eikä myöskään uskonnoltaan juutalaisille,vaan p a k a n a k a n
s o i l l e, e l l e i hänen sanomansa olisi tarkoitettu myös meille, nykypäivänä eläville ?

Tony; jos eivät kaikki sodikaan o m a l l a maaperällään, asekaupan ja polittiisen vaikuttamisen kautta kuitenkin.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Tony » 21.07.2018 15:00

Mervi kirjoitti:Vaikea uskoa mihinkään todelliseen rauhaan ihmisten kesken, kun katsoo vaikka Lähi-Itää.
Jos sitä katsoisikin sitä suurinta osaa muuta maailmaa, jossa ei sodita?

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Mervi » 21.07.2018 14:31

Mitäpä tuota niin miettimään. Ainakin joillakin on hyvä tahto. Tarkoitan näitä EU-maita, jotka ovat rientäneet Ruotsin avuksi sekä sammutuskaluston, että miesten osalta.

Tuntuu ainakin minusta huikealta tuo pyytetön avunanto. Ja vielä nopea sellainen.

Niin kamalalta kuin tämä maailma sotineen tuntuu, panee tuo miettimään, josko ihmiskunnalla sittenkin olisi toivoa, ellei sen aiheuttama (ainakin osittain) ilmastonmuutos lämpenemisineen ja aavikoitumisineen tuhoa kaikkea..

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Markku Meilo » 21.07.2018 11:25

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
Pro et contra kirjoitti:Lienee myös mahdollista, ettei Paavali edes tarkoittanut, että loppua edeltäisi jotenkin poikkeuksellinen rauhan hetki.
Bingo!
Itse asiassa olisi mielenkiintoista päästä Paavalin ajatusmaailmaan sisään vaikka vain tuon rauha-asian suhteen. Jatkuvat sodat ja yhteenotot olivat arkea tuolloin ja Jeesuskin viittasi sotiin siellä ja täällä. Toisaalta Paavali vakuutti saarnaamisen jo hoidetun hamaan (lätty)maan ääriin, enää puuttui ylöstempaus suorilta jaloilta ja sekin ihan minä hetkenä hyvänsä. En heti ymmärrä millainen ja miltä taholta tuollaisen poikkeuksellisen tilanteen voisi yleensäkään odottaa olevan tulossa kun todellisuus on ollut tätä luokkaa.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja YksinäinenSusi » 21.07.2018 07:49

Mervi kirjoitti: Täytyyhän aseet saada kaupaksi, ja markkinoiden pyöriä.
Jep! Ei sotien lopettaminen ole kiinni siitä etteikö niitä voitaisi lopettaa. Kyse on - kuten sanoit - rahasta ja riistosta. Aseet pitää saada myytyä ja se on varmaan paras markkinarako tuo lähi-itä sille hommalle.

Siis eihän sotien lopettaminen vaatisi muuta kuin että jokainen maa älyäisi pysyä omien rajojensa sisäpuolella, eikä alettaisi puuttumaan toisten maitten asioihin.

Puttuminen toisen maan asioihin on myös valtion rajan ylittämistä ja tahallista veren kerjäämistä nenästään. Kyllä aivan jokainen maa osaa itse pyytää apua toisilta mailta jos apua tarvitsee ja silloin apu on tervetullutta.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Mervi » 21.07.2018 00:14

Vaikea uskoa mihinkään todelliseen rauhaan ihmisten kesken, kun katsoo vaikka Lähi-Itää.
Onhan noita kaikenlaisia neuvotteluja käyty, ja tulitaukoja solmittu, mutta onko edes muste papereista ehtinyt kuivua, kun on jo paukkunut.

Täytyyhän aseet saada kaupaksi, ja markkinoiden pyöriä.

Olen siis myös taipuvainen uskomaan retoriikkaa.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Weathertop » 19.07.2018 20:58

Lienee tosiaan vähintäänkin mahdollista, että Paavali on uskonnollisena fanaatikkona vain soveltanut "kun he sanovat yhtä, tapahtuu toista" -retoriikkaa ei-uskoviin.

Re: Onko tämä se "rauhan huuto"?

Kirjoittaja Pro et contra » 19.07.2018 20:47

Jaakko Ahvenainen kirjoitti:
Pro et contra kirjoitti:Lienee myös mahdollista, ettei Paavali edes tarkoittanut, että loppua edeltäisi jotenkin poikkeuksellinen rauhan hetki.
Bingo!
Polyester tulkitsi Paavalia ja minä vain komppasin :)

Ylös