Valmennettu kieli

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Valmennettu kieli

Kirjoittaja Witless » 19.01.2008 02:36

Anonymous kirjoitti:"Meikäläisten" "opetettujen kielen" "omaksuminen" voi olla "maailmalliselle" "haastavaa", mutta "edistyessään" "tutkisteluoppilas", jota on "autettu" ymmärtämään"raamatun" "totuutta", alkaa itse "ottaa askelia" "teokraattisen sanaston" käyttämiseen varsinkin "kentällä" "saarnaamistyössä", vaikka olisikin "kovaa aluetta" eikä "helppoa kenttää", jossa vain "kerättäisiin tunteja" "kenttäpalvelusraporttiin" annettavaksi "seurakunnan sihteerille" ja toimitettavaksi "Beteliin". "Esimerkillinen julistaja", jolla on "tienraivaustavoite" tai "kokoajanpalvelija", "alueveli", "lehtiveli", "seurakunnan vanhin" ja"esivalvoja" tekevät merkittävää työtä "valtakunnan" "hyvän uutisen" "julistamiseksi" kaikkialla maailmassa, vaikka kohtaisivat "hengellistä sodankäyntiä" ja "luopioita", jotka internetissä kätkeytyvät "luopionapin" taakse. Luvut "144 000", "1914", "1975", tuskin sanovat "maailmalliselle" mitään, mutta "todistajille" ne merkitsevät "hallintoelimen" välittämää "uutta valoa".
Hieno kooste. :)

Eipä ole enää "meikäläisen" eli "meitsin" sanastossa noita. Jostain syystä näin männä viikolla aamulla tv-chatissa uskontokeskustelua, Jehovan todistajan tunnisti heti mielipiteestään, ei tarvinnut nähdä kuin termi "uusi järjestelmä".

Kirjoittaja Alueveli » 18.01.2008 17:44

Vieraalta erittäin hyvä esimerkki ladatusta kielestä.

Itse koen päässeeni melko hyvin eroon eri sanakäänteistä. Joskin käytän niitä välillä tarkoituksella, jos tiedän vastapuolen ymmärtävän ne huumoriksi.

Sen sijaan yhytän itseni yhä toistuvasti hyräilemästä valtakunnanlauluja. Tätä kai Jehovan todistajat tarkoittivat päässä soivilla joululauluilla..

Kirjoittaja Vieras » 17.01.2008 22:54

"Meikäläisten" "opetettujen kielen" "omaksuminen" voi olla "maailmalliselle" "haastavaa", mutta "edistyessään" "tutkisteluoppilas", jota on "autettu" ymmärtämään"raamatun" "totuutta", alkaa itse "ottaa askelia" "teokraattisen sanaston" käyttämiseen varsinkin "kentällä" "saarnaamistyössä", vaikka olisikin "kovaa aluetta" eikä "helppoa kenttää", jossa vain "kerättäisiin tunteja" "kenttäpalvelusraporttiin" annettavaksi "seurakunnan sihteerille" ja toimitettavaksi "Beteliin". "Esimerkillinen julistaja", jolla on "tienraivaustavoite" tai "kokoajanpalvelija", "alueveli", "lehtiveli", "seurakunnan vanhin" ja"esivalvoja" tekevät merkittävää työtä "valtakunnan" "hyvän uutisen" "julistamiseksi" kaikkialla maailmassa, vaikka kohtaisivat "hengellistä sodankäyntiä" ja "luopioita", jotka internetissä kätkeytyvät "luopionapin" taakse. Luvut "144 000", "1914", "1975", tuskin sanovat "maailmalliselle" mitään, mutta "todistajille" ne merkitsevät "hallintoelimen" välittämää "uutta valoa".

Kirjoittaja madgyver » 26.12.2007 22:05

puhuminen "meikäläisistä" ja "maailmallisista" lienee niitä harvoja jeppujuttuja mitä on takertunut omaan puhetyyliin. Ehkä noistakin joskus pääsee eroon...

Kirjoittaja Ninth » 25.12.2007 00:15

En ole huomannut käyttäväni mitään "jehovalaisia" sanoja, eikä minulle olla siitä huomauteltukaan. Jos itse lahkosta tai lahkolaisuudesta puhun, tietysti silloin käytän joitain sanoja (kuten maailmallinen) tietyllä äänenpainolla ja lopuksi selitän sen merkityksen, jos näyttää siltä että keskustelukumppani ei äänensävystä huolimatta tajunnut jutun jujua.

Itse asiassa joskus on vaikea käyttää ladattua kieltä ihan JT-tuttavienkin seurassa. Huomaan korvaavani sanan "maailmallinen" ilmaisulla "ei-JT" ja pitää oikein pinnistellä että pystyisi puhumaan meikäläisistä.

Kirjoittaja Turhapuro » 24.12.2007 18:24

Ei taida olla jäänyt mikään sana/ sanonta jumiin... olen vissiin aika paatunut =)

Kirjoittaja hijt » 24.12.2007 15:06

Mulle ei oo tieten jääny mitään fiksaatioita. Ehkä tosin sen vuoksi että enää hyvin harvoin pääsen puhumaan suomea, niin ei ne fiksaatiot pääse pulpahtelemaan esiin. :? Onneksi ei sentään muista kielistä oo tarttunut mitään teokraattista sanastoa, yörgh. Kovasti yritti äitini aikoinaan pukata mua enkunkieliseen srk:aan, thank god ei siinä onnistunut... :shock:

Kirjoittaja RaM » 24.12.2007 12:38

Minulle on jäänyt päälle yksi sana, joka meinaa välillä tehdä minut suorastaan hulluksi.
Kun lapsilla on ollut kouluun tai harrastuksiin liittyen vanhempien kokous, niin minä pälli lipsautan aina jossain välissä sanan vanhinten kokous ja sitten saan omituisen mulkaisun 'mitä äijäpaha oikein sekoilet' - tyyliin. :oops:

Kirjoittaja Japi-40 » 24.12.2007 11:38

Minä puhun usein hyvästä ajoituksesta.Mitään muuta Jehovan todistaja sanontoja ei minulla enään pahemmin ole.

Sanastoa

Kirjoittaja Aaac » 24.12.2007 11:18

Tänne on koottu sanastoa
http://medlem.spray.se/aaac/kieli.html

itselläni

Kirjoittaja sorbet » 24.12.2007 08:30

itselläni on syystä josta pyörinyt mielessä sana TEOKRATIA. En kuollaksenikaan muista mitä se tarkoitti...Muita sanoja: hengellismielinen, kokosieluinen, lopunajan merkit, väärä uskonto, suuri babylon, ei uskova, vaino....pelottavia sanoja sanon minä...ja yksi sana vielä: ESIMERKILLINEN (nuori,vanhin, kiinnostunut,seurakunta...) sopi lauseeseen kuin lauseeseen...

Valmennettu kieli

Kirjoittaja rippeli » 24.12.2007 02:57

Jehovantodistajilla on paljon sellaista sanastoa, jota ulkopuoliset eivät ollenkaan tajua. Puhutaan maailmallisista ja tästä asiainjärjestelmästä, hengellisestä ajattelukyvystä ja tietenkin meikäläisistä ja heikäläisistä.

Ajatukseni ja kyselyni suuntautuu entisiin lahkolaisiin: Miten usein huomaatte puhuvanne jehovalaisesti? Siis niin ettei kukaan asiaan perehtymätön tajua mitään.

Itseltäni lipsahtelee aina välillä jt-kieltä, mutta onneksi vaimoni on niin fiksu että tajuaa kysyä mitä ihmettä oikein höpötän. Varsinkin silloin kun puhumme raamatusta. Raamatun selityskieli menee minulla automaattisesti jeppula-modeen. Ihan huomaamattani puhun erivärisistä valoista ja toistelen, "eikö totta" ja "epäilemättä".

Noista vanhoista pahuuksista on vaikeaa oppia pois.

Ylös