Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 31.03.2022 19:38

Rolf Furuli oli merkittävässä roolissa liittyen Norjassa tehtyyn päätökseen, jonka mukaan Norjan valtio ei maksa enää tukea Jehovan todistajille mm. karttamisopista johtuen. Toinen merkittävä tekijä oli alla videossa haastateltu aktivisti. Furuli kirjoittaa ja todistaa tuoreessa kirjeessään viranomaisille, miten todistajien Skandinavian haaratoimiston edustajat valehtelevat heille kirjeessään, jossa valitetaan valtion päätöksestä. Kirjeen allekirjoittanut vanhin on Furulin vanha tuttu. Tuolta sivulta löytyy myös englanniksi Norjan valtion päätöksesetä pidättää rahallinen tuki järjestölle.

https://mybelovedreligion.no/2022/03/19 ... -governor/

https://mybelovedreligion.no/2022/03/27 ... -for-2021/

Tällä videolla asialla käsitellään enemmän. Kiinnostava piirre on, että jopa jotkut vanhimmistot olivat kysyneet kierrosvalvojalta ja haaratoimistolta, miksi karttamisasiasta valehdellaan järjestön toimesta. Heidät tietysti laitettiin nopeasti ruotuun.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 09.12.2020 21:49

Vasta huomasin että Furulilla on nykyään omat nettisivut. Hänen tarkoituksenaan on julkaista 100 artikkelia eri aiheista vuoden mittaan ja kyllä siellä juttuja nyt aika paljon jo onkin.

Esittelytekstistä pätkä:

Everyone who is not obedient to the GB will be disfellowshipped, and in June of 2020, I was disfellowshipped. The members of the judicial committee had not seen or read my book, so their decision was made on hearsay, which even is contrary to the rules of the GB.

My position today is, in some respects, similar to the position of Martin Luther. He was a member of the Catholic Church, and he pointed out some errors in the procedures of the Church. Because of this, he was excommunicated, and in time, the Lutheran Church was established. I have also pointed out a number of errors in the JW organization, but in contrast with Luther, I do not want to make an opposition group.

I do not want to harm Jehovah’s Witnesses, which is my beloved religion. But the lives of tens of thousands of my brothers and sisters have been ruined by the unbiblical laws and rules created by the GB. I cannot just close my eyes to this injustice, and therefore I have written the mentioned book and have created this webpage.

https://mybelovedreligion.no/

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 23.06.2020 01:06

Furuli ei tunnu menettävän yöuniaan erottamisesta huolimatta tuoreen lehtihaastattelun mukaan:

Furuli says he takes the exclusion with great calm. Usually, such an exclusion will be terribly heavy. Your entire network is broken and friends will no longer talk to you. But for me it is not so. I have a network all over the world of scientists and elders who see the problems in the organization. These I want to keep in touch with, says Furuli.

Tästä ketjusta löytyy koko juttu englanniksi https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... ms_furuli/

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Johanneksen poika » 21.06.2020 17:05

Vieras kirjoitti: 21.06.2020 15:07 No ilmankos järjestö varoittelee”tulette kuulemaan valheita järjestöstä jota rakastatte” mark noumair.
Kuva

Tuo "tulette kuulemaan valheita järjstöstä" voi liittyä myös siihen, mistä tänään on julkaistu Australiassa video. Videon voi katsoa joko Redditin kautta tai Twitterin kautta.

Reddit täällä.

Twitter täällä.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Vieras » 21.06.2020 15:07

No ilmankos järjestö varoittelee”tulette kuulemaan valheita järjestöstä jota rakastatte” mark noumair.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 20.06.2020 21:57

Twitterissä olleen tiedon mukaan Furulia koskeva ilmoitus oli tällä viikolla tehty hänen seurakuntansa zoom-kokouksessa. Paikallinen vanhimmisto päätöstä tuskin yksin teki vaan asiassa on varmasti kysytty neuvoa haaratoimistosta, sillä muuten se ei olisi kestänyt näin pitkään.

Ilmoitushan on tätä nykyä muotoa "ei ole enää Jehovan todistaja" joka siis ei paljasta, onko henkilö erotettu vain eronnut. Luultavasti häntä ei erotettu vaan hänen kirjansa katsottiin erokirjeeksi. Käytännössä varmaan kaksi vanhinta vain varmisti häneltä että hän seisoo kirjassa esitettyjen asioiden takana ja kun haaratoimistolta oli saatu lupa tehdä ilmoitus, asia oli sillä selvä.

Mitään yllättäväähän tässä ei tietysti ollut. Kun olet kirjallisesti eri mieltä hallintoelimen kanssa, ovea näytetään saman tien. Toisinajattelijoita ei suvaita eikä kuunnella. Nyt on kiinnostavaa nähdä, millainen vaikutus asialla on norjalaisiin todistajiin jotka Furulin hyvin tuntevat ja häntä arvostavat. Toivottavasti asia herättäisi jotkut ajattelemaan asioita.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 13.06.2020 00:03

Samassa sanomalehdessä oli toinenkin artikkeli. Siinä todistajien toimintaa tutkinut henkilö sanoo että järjestön johto saattaa olla "hämmentynyt" miten toimia nyt Furulin kanssa. Näin se varmaan onkin, tilanne on kyllä erikoinen.

Furulihan nimenomaan kritisoi mm. erottamista väärin perustein (vain oikeasti "pahat" ihmiset pitäisi erottaa) ja laittaa nyt ikään asettaa itsensä näkyväksi esimerkiksi että näin järjestössä tosiaan tehdään - jos hänet siis erotetaan. Nyt kun asia on vielä julkisuudessakin, järjestö tulee saamaan erottamisesta negatiivista julkisuutta. Furuli ei ole selvästikään pimo mutta yrittää tosissaan reformoida uskontoa ja ovelalla tavalla.

https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... furuli_in/

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Johanneksen poika » 12.06.2020 19:04

Stacy Siivonen on tehnyt suomenkielisen tekstin Furulin tapauksesta. Se perustuu Vårt land -lehden uutiseen ja Reddit-sivuston tekstiin.

Lue lisää täältä.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Weathertop » 11.06.2020 16:08

Kun hallintoelin ei kerran yritä kontrolloida toisten uskoa, sittenhän Furuliakaan ei eroteta. Hieno juttu hänelle. ;)

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 11.06.2020 00:51

Juttu löytyy täältä englanniksi: https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... dia_today/

Norjan todistajien "Leinonen" kommentoi asiaa näin:

Vårt Land has asked Jehovah's Witnesses in Norway about the criticism that is being made in Furuli's book, and what consequences it may have for him.

Witnesses spokesman Dag-Erik Kristoffersen writes in an email to Vårt Land:

" We find it sad to hear that the author of this book, one who has been a Jehovah's Witness for a long time, has apparently lost confidence in the governing body of Jehovah's Witnesses. We cannot comment on a book we have not read, but we are happy to clarify the role of the governing body, he writes, elaborating:

"First and foremost: Jehovah's Witnesses voluntarily submit themselves to their Creator, Jehovah God, and Jesus Christ in all aspects of their lives. They view the governing body as a group of well-qualified, experienced elders who provide advice and guidance in our worship. In line with the biblical pattern, the governing body has never claimed to be infallible or tried to control the faith of their fellow believers. (2 Corinthians 1:24) Jehovah's Witnesses regard the governing body as a compassionate group of spiritual shepherds."

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 10.06.2020 22:38

No niin nyt Furuli on päässyt jo norjalaiseen lehteen. Tämä tuore juttu olisi kiva päästä kokonaan lukemaan mutta on maksumuurin takana.

Kuva

Furuli can create an earthquake
For many decades, Rolf Furuli has been a voice many Jehovah's Witnesses listen to. Now he criticizes the top management for abuse of power. It can create an earthquake in the religious community.

Internal settlement with top management
Longtime member of Jehovah's Witnesses Rolf Furuli, in a new book, takes a startling settlement with the organization's governing council in New York. - They have given themselves a dictatorial power position that has no basis in the Bible.

https://www.vl.no/religion/tar-internt- ... ywall=true

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Weathertop » 06.06.2020 12:30

Oikeastaan pitäisin erikoisena sitä, että Furuli on huomannut nämäkin asiat, koska hän ei ole ainakaan vielä herännyt mielenhallinnasta. Mutta ehkä hänen koulutuksensa estää häntä täysin hylkäämästä älyllistä rehellisyyttä.

Jos miehestä saadaan vielä POMO, hänestä tulee varmasti olemaan paljon hyötyä luopiopiireissä.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Observer » 05.06.2020 23:09

Jwtalk-sivusto on todistajien sivusto, joten siellä ei sallita minkäänlaisia "luopio-opetuksia" ja keskustelua niistä. Näin ollen ei ihme että keskustelu siellä hyytyi lyheen.

Furuli on sitä mieltä (ja minusta aivan oikein) että "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" ei viittaa mihinkään ihmisryhmään vaan kaikkiin kristittyihin yksilöinä, jotka ruokkivat toinen toisiaan. Niinpä hallintoelimen asema ei ole hänen mielestään Raamatulla perusteltavissa. Lisäksi hän sanoo (kuten asia onkin) että ensimmäiselläkään vuosisadalla ei ollut hallintoelintä, joten senkään pohjalta sellaista ei pitäisi olla nykyäänkään.

Hallintoelin tuli olemassaoloon vuonna 1972 ja Rufuli toivookin että järjestö palaisi sitä edeltäneeseen aikaan. Nykyään järjestön hierarkia on hänen mukaansa kuin katolisella kirkolla. Kirjan lopussa hän esittää ehdotuksia siitä, miten järjestö tulisi reformoida.

Muut asiat, joita hän kirjassaan kritisoi, ovat järjestön koulutuskielteisyys, seurakunnasta erottamiset tietyin epäraamatullisen perustein sekä järjestön uusi raamatunkäännös, joka on kadottanut tekstistä monet tärkeät nyanssit ja merkitykset. Seemiläisten kielten professorina hän varmasti tietää mistä puhuu.

Erikoista että hän ei (ainakaan vielä) näe järjestön muita epäkohtia mutta tämäkin on häneltä todella rohkea veto. Kiinnostava nähdä miten hänelle käy, järjestölle tilanne on lose-lose -situation. Erottaminen herättää joidenkin todistajien mielenkiinnon hänen kirjaansa, sillä Furuli on hyvin arvostettu ja pidetty Norjassa, toisaalta erottamatta jättäminen hämmentäisi hyvin monia todistajia.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Coda » 05.06.2020 18:26

Sattumalta huomasin keskustelua Rolf Furulista. Tämän sivuston linkistä kävin katsomassa jwtalk sivuston kommentointia Rolf Furulista, mutta siellä luki punaisella tekstuurilla, että keskusteluosion on suljettu. Minussa heräsi kysymys miksi? Olisiko kenelläkään teillä tietoa asiasta tarkemmin. Minua kiinnosti kovin, että mitä hän kirjoitti hallintoelimestä. Ottiko hän kantaa mahdollisesti noin yleisellä tasolla vai koskiko hänen kommentointinsa nykyistä hallintoelintä? Mitä ne asiat joista hän löysi kritisoitavaa mahdollisesti olivat? Syy miksi teema kiinnosti oli se, että näin korkea-arvoinen tunnettu kirjailija ja todistaja ottaa persoonallista kantaa ja uskaltaa myös tehdä noin.

Ja toinen asia mistä haluaisin mainita ja tuoda kiitokseni. En tiedä kuka on kääntänyt nuo Eric Wilsonin niin loistavat YouTube videot Suomeksi? On todella huikeaa saada lukea niitä omalla kielellä, koska itse en ymmärrä niin hyvin englantia että pystyisin seuraamaan videota. Varmasti monet muutkin englantia huonosti ymmärtävät jakavat ajatukseni ja kiitokseni tämän loistavan käännöstyön johdosta.

Re: Rolf Furuli jätti Jehovan todistajat?

Kirjoittaja Polyester » 03.06.2020 23:39

Truth is out there kirjoitti: 03.06.2020 20:13 Ja ne tutkimuksethan ei mitenkään liity todistajien opetuksia kumoamaan tarkoitetuksi vaan ovat osa ihan normaalia historiantutkimusta, veikkaampa että suurin osa ( jos yksikään) näistä tutkijoista ei edes tunne tämän pienen järjestön opetuksia tai mielipiteitä aikamääreistä ja todennäköisesti ei niillä ne voisi vähempää kiinnostaakaan. Toki aika varmaa on että järjestön kannalta tämäkin on niitä suoria hyökkäyksiä heitä kohtaan ja valheita joita heistä esitetään...
Jehovan todistajien maailmankuvassa he ovat kiistakysymyksen keskipisteessä, koko maailman yrittäessä yhtenä rintamana murtaa heidän uskollisuutensa Jehovalle (= järjestölle). Ei ihme, jos moni kokee olonsa ahdistuneeksi.

Ylös