Arkistojen aarteita

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Arkistojen aarteita

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Vieras » 01.02.2022 16:51

Palaisit Syväkurkku takaisin, älä välitä vanhasta höppänästä. Täällä ei tapahdu enää mitään ilman sinua, iso harmi.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Vieras » 27.12.2021 20:52

Palaa takaisin Syväkurkku, olet palstan aivot.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Markku Meilo » 27.12.2021 12:57

>>Et Markku tainnut ihan ymmärtää viestini huumoria.

Näen hyvin vähän huumoria teknisissä epätarkkuuksissa, jos huumori sitten oli saattaa mennyt porukka naurunalaiseksi, niin se on sitten eri asia.

>>Kvartsi-sana tässä yhteydessä ei taida olla se ihan oleellisin asia, eikä ketjun asian ytimessä.

Oleellisin asia lienee se, että kyseinen muinaismuisto on toimintatavaltaan sekä valospekriltään täysin erilainen kuin viitattu.

________________________________________

Jatko-osa mallia 2021-12-28

Kun tässä on joitain bittejä kadonnut sitten viime postauksen, ensin kdonneet bitit:

>>Kommenttisi näen lähinnä jonkinlaisen katkeruuden synnyttämänä idioottimaisuutena, alkeellisena vittuiluna, en rakentavana keskusteluna.

Yritän parantaa tuota alkeellisuutta.

En aluksi halunnut kaivaa asiaa enempää, mutta kun sensuuri on vieraillut kirjoittelussani, siitä vierailusta jälkeä jättämättä, niin menköön, katsotaan kuinka tämän käy.

2021-10-09 huomasin, että ”Vuoden 2021 vuosikokus” –jutussa on Vt-seuran opetukseen liittynyt majuskeleilla korostettu katteeton väite:

”Seura on yrittänyt myöhemmin valkopestä historiaa lisäämällä EHKÄ-sanan tuohon Rutherfordin lauseeseen: "Miljoonat nykyään elävistä eivät EHKÄ kuole koskaan". Rutherfordilla mitään ehdollisuutta ei ollut.”

Tosiasiassa Rutherfordilla oli alkuun kyseisen puheen nimessä ehdollisuus, joka poistui kun puheesta tehtiin kirjanen.

Korjasin asian perusteluineen kirjoitajalle yksityisviestillä kun ajattelin jonkun saattavan arvostaa sitä, että tosiasiat ovat kodallaan silloin kun VT-seuraa kritisoidaan, eli vaikka tällaisella ajatuksella:

>> Tiedon jakaminen on paras tapa auttaa.

No tuo yksitysviestillä tekemäni huomio lienee liikaa, koska katteetonta väitettä ei ole nähty tarpeelliseksi korjata. Niinpä teknisen virheen korjasin postauksellani kun huomasin, ettei tieton oikeellisuus olekaan kaikissa olosuhteissa tärkeää. Kukin voi sitten itse miettiä mikä on tärkeää ja kenelle.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Laodikea » 18.12.2021 14:44

Meni toki kvartsilamppuselitys ohi keskustelun aiheen, mutta en oikein näe sitä kettuiluna. Ehkä siksi, että tämän palstan ohella seuraan tätä nyyssipalstaa: https://groups.google.com/u/1/g/sfnet.k ... .evoluutio, jossa keskustelun laatu on melkoisesti kelvottomampaa, niin suhteellisesti viestittely täällä näyttää ihan hyvätapaiselta.

Toki kannattaa pitää huoli, että tämä palsta ei vajoa tuon viittaamani toisen palstan tasolle.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Pro et contra » 17.12.2021 17:25

Tässähän tunteet kuumeni kuin halogeeni😄... ehdotan josko joulurauha solmittais🙂
Odotan kiinnostuneena lisää sekä arkistojen aarteita että radio ja sähkötietoutta; asiaan perehtynyt kun voi korjata asiavirheet👍

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Harmus » 12.12.2021 18:54

Tiettyä katkeruutta ei kai voi välttää, jos näitä todistajien aivoituksia kelailee vielä vuosikymmenten päästä siitä kun on itse lähtenyt tuosta kuorosta ulos. Kone jatkaa jylläämistä ja tuottaa yhä samaa sekundaa ja tuon tuotantoprosessin katselu tuottaa ymmärrettävästi kaikenlaisia tunteita, alkaen epätoivosta.

Täällä näkyvää ehdottomuutta, yksinkertaistamista ja jopa ilkeyttä ei kannata pelästyä, se kuuluu asiaan monessa vaiheessa irtautumisprosessia.

Syväkurkun jutut ovat olleet mielenkiintoisia, toivottavasti kirjoitat vielä

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Vieras » 12.12.2021 12:14

Voi harmi jos syväkurkku todellakin jättää tämän palstan. Innolla odottelin jatkoa erityisesti Uudenmaailman käännöksen väännöksiin.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Utelias2 » 12.12.2021 08:16

Älä Lähde Syväkurkku

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja gola » 11.12.2021 22:49

Syväkurkku, älä lopeta - kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia!

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Vieras » 10.12.2021 14:02

Olen samaa mieltä Meilon kirjoittelu ei edistä kultista irtaantumista.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Vieras » 10.12.2021 13:52

Syväkurkku, älä ihmeessä jätä Veljesseuraa. Odotan aina mielenkiinnolla kommenttejasi, käyn tällä palstalla sinun takiasi.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Syväkurkku » 10.12.2021 05:37

Et Markku tainnut ihan ymmärtää viestini huumoria. Kvartsi-sana tässä yhteydessä ei taida olla se ihan oleellisin asia, eikä ketjun asian ytimessä. Kommenttisi näen lähinnä jonkinlaisen katkeruuden synnyttämänä idioottimaisuutena, alkeellisena vittuiluna, en rakentavana keskusteluna.

Muissakin ketjuissa olet viime aikoina esittänyt negatiivisia kommentteja kirjoittajille, niillekin jotka ovat uskaltautuneet tänne ensimmäisiä kertoja. Olen nähnyt tämän sivuston arvon siinä, että sen kautta yritettäisiin auttaa ihmisiä, jotka kamppailevat tuhoavan kultin pihdeissä ja pyrkivät irti. Tiedon jakaminen on paras tapa auttaa. Olen yrittänyt asiallisesti vastata niiden rohkeiden kysymyksiin, jotka tänne ovat uskaltautuneet kirjoittamaan ja kysymään. Ja olen yrittänyt jakaa tietoa. Mitä itse olet tehnyt muita auttaaksesi? Oletko tehnyt mitään rakentavaa vai ainoastaan tuhonnut sitä mitä muut yrittävät rakentaa? Ja monestiko olet jo tämänkin sivuston historiassa näin tehnyt? Jotakin substanssia pitäisi olla kirjoittaessa.

Tämän ketjun ajatuksena oli tuoda esiin Jehovan todistajien viime vuosisadan alun kirjallisuutta, jota minulla on tällä hetkellä todella runsaasti. Ja joka nykyistä kirjallisuutta selkeämmin näyttää Jehovan todistajien oppien ja tapojen järjettömyyden. Ja jota Seura parhaansa mukaan yrittää piilottaa. Valmiina olisi ollut toistakymmentä päivitystä ja lisää tulossa. Mutta antaa olla, en yksinkertaisesti jaksa lueskella ja vastailla idioottimaisiin kommentteihin. Useat meistä entisistä Jehovan todistajista muutenkin kamppailevat työstäessään menneisyyttään.

Nyt ymmärrän hyvin, miksi esimerkiksi Lloyd Evans ei kauaa viihtynyt entisten Jehovan todistajien keskustelupalstoilla. Kultti on vaikuttanut meihin kaikkiin tuhoavasti. Samoin sain nyt minäkin tarpeekseni keskustelupalstan työstämisestä ja jätänkin Veljesseuran sekä yritän löytää uusia kanavia auttaa ihmisiä.

Samalla kiitän kaikkia Veljesseuraa ylläpitäneitä henkilöitä kuluneista vuosista sekä rakentavista artikkeleista. Toivon myös, ettei sivusto täysin kuivu kasaan. Ainakin arkistona se kannattaa pitää pystyssä, täällä on korvaamattoman paljon arvokasta materiaalia.

Erityiset kiitokset Johanneksen Pojalle, jonka sivusto on oikeasti auttanut monia. Onnea myös uusille, hyville YouTube-kanaville joita on ilmaantunut!

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Markku Meilo » 10.12.2021 04:02

No tota kun kvartsi-sana liittyy pelkkään lasimateriaaliin. Halogeenilamppu on, lasirakenteestaan riippumatta, täysin erillainen noista vanhoista rusketuslampuista, joiden myynti lopulta kiellettiin. Syynä oli näiden lamppujen UV-C säteily.

Kyseisiä lamppuja käytettiin ruskettamiseen, lampun mukana tuli silmäsuojat ja se siis oli aikaa ennen nykymuotoisia solariumjutskia, joissa ei altistuta UV-C:lle.

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Syväkurkku » 08.12.2021 14:13

Markku Meilo kirjoitti: 08.12.2021 03:37 Ööö, tota, vuonna 1937 kvartsilamppu oli elohopeatäytteinen UV-lamppu. Nykyään tuntemamme halogeenilamppu on tullut markkinoille 1950-luvulla, mutta itse muistan 1950-luvulta radioliikkeestä, jossa olin tsupparina, nämä UV-lamput, joita kutsuttiin kvartsilampuiksi. Nykymuotoisen halogeenilampun tunnistin Suomessa vasta toista vuosikymmentä myöhemmin, vaikka olen koko pienen ikäni sählännyt sähkön kanssa.
Kiitokset Markku tästä oikaisusta. Itselläni oli joskus sellainen kvartsikupuinen halogeenilamppu ja sekoitin asiat. Luin vähän internettiä ja oikeassa olet. Kvartsi tässä yhteydessä ei viittaa niinkään kupuun vaan hehkulampun sisäiseen rakenteeseen, teokraattisella kielellä sen sydämeen.

Samalla ymmärsin miksi tuo kaljuuntumiseni on jatkunut kaikki nämä vuodet, vaikka minulla tuollaista kvartsivaloa on ollutkin käytössä. Se on ollut vääränlaista, ellei peräti vanhaa valoa. Mun vika. Niinhän se on ollut aina, vuosiennustuksienkin epäonnistumiset olivat aina kuulijoiden vaillinaisen ymmärtämisen syytä, ei koskaan Seuran. Harmittaa, mulla olisi vielä voinut olla tänäkin päivänä tuuhea tukka. :D

Re: Arkistojen aarteita

Kirjoittaja Markku Meilo » 08.12.2021 03:37

>>Eli siitä vain halogeenilampun (="kvartsilamppu") eteen istumaan ja tukka alkaa kasvamaan!

Ööö, tota, vuonna 1937 kvartsilamppu oli elohopeatäytteinen UV-lamppu. Nykyään tuntemamme halogeenilamppu on tullut markkinoille 1950-luvulla, mutta itse muistan 1950-luvulta radioliikkeestä, jossa olin tsupparina, nämä UV-lamput, joita kutsuttiin kvartsilampuiksi. Nykymuotoisen halogeenilampun tunnistin Suomessa vasta toista vuosikymmentä myöhemmin, vaikka olen koko pienen ikäni sählännyt sähkön kanssa.

>>Tuo ensimmäinen kappale on se mielenkiintoisin! Eivätkö juuri Jehovan todistajat jaa kannattajansa "kahteen valitettavaan joukkoon: niihin, jotka luulevat omaavansa erityisen jumalansuoman vallan ja valtuuden hengellisissä asioissa ja suurempaan kannattajien luokkaan, joka alistuu nöyristelevässä ja taikauskoisessa kunnioituksessa kuviteltujen suuruuksien edessä".

Edelleen; vuonna 1937 jehovantodistajuus ei ollut uskonto ja näen tuon siinä valossa. Uskonnot olivat tuolloin "Perkeleen ase" ja "kaikki Perkeleestä" ja mitä lie. Toki todellisuudessa olivat uskonto siinä missä kaikki muutkin, mutta heidän oman asenteensa peruste voisi olla hyvä ottaa huomioon. Uskonnoksihan jehovantodistajuus myönnettiin vasta 1950-luvun alussa.

MM - ilonpilaaja

Ylös