Onko Jehovan todistajien järjestö lahko tai kultti?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Onko Jehovan todistajien järjestö lahko tai kultti?

Re: Onko Jehovan todistajien järjestö lahko tai kultti?

Kirjoittaja Harmus » 27.10.2022 20:27

Mielenkiintoinen kysymys on myös se, että onko Jehovan todistajat nykyisen cancel-kulttuurin edelläkävijöitä?

Taustaksi: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Cancel-kulttuuri

Tiedän, että cancel-ilmiötä voidaan pitää *tiedostavien" ihmisten omana päätöksenä eristää jokin toinen ja että tämän päätöksen takaa ei löydy painostusta...vai onko oikeasti näin?

Kaikki tämän tyyppiset ilmiöt ovat yleensä sosiaalisia luonteeltaan ja niihin liittyy myös sosiaalisia paineita. Sanktiot saattavat kohdistua sekä itse "cancelöitävään" henkilöön, että ilmiötä kritisoiviin vertaisryhmäläisiin. Ja ainakin asiasta pitää puhua tietyllä oikeamielisellä kielellä/eetoksella tai vaieta.

Onko Jehovan todistajien järjestö lahko tai kultti?

Kirjoittaja Johanneksen poika » 26.10.2022 19:24

Kuva
Kuva: JW.ORG

Mitä tunnuspiirteitä vaarallisella lahkolla tai kultilla on?

Wikipedia kertoo vaarallisesta lahkosta tai tuhoisasta kultista mm. näin:

"Vaarallinen lahko tai tuhoisa kultti on uskonnollinen yhteisö, jonka johdon toimet aiheuttavat välittömästi tai välillisesti huomattavaa fyysistä, taloudellista tai henkistä vahinkoa ainakin osalle ryhmän jäsenistä tai ryhmän ulkopuolisille.
- - -
Monesti vaarallinen lahko tai sen johto toimii lain, yleisesti hyvinä pidettyjen eettisten normien tai hyvän tavan vastaisesti, ja luo omaan aatemaailmaansa pohjautuvat säännöt, joita se valvoo tiukan kurin avulla. Vaarallinen lahko saattaa julkisesti mustamaalata ja peitetysti häiritä vastustajiaan. Se antaa vääriä tietoja ulkopuolisille ja/tai jäsenilleen. Lahko aloittaa melko tavanomaisena uskonnollisena yhteisönä, mutta ajan myötä ryhmän johdon asenne ulkomaailmaa kohtaan muuttuu kielteisemmäksi.
- - -
Vaarallinen lahko voi myös saada kannattajansa kieltämään itseltään tai huollettavaltaan lääkärinhoidon, joka olisi elämän pelastamisen kannalta välttämätöntä. Se saattaa myös vaatia ei-uskovien perheenjäsenten tai ystävien hylkäämistä ja eristäytymistä yhteiskunnasta."


Tällä videolla verrataan Jehovan todistajien järjestön piirteitä Wikipedian tekstiin. Se paljastaa, onko Jehovan todistajat vaarallinen lahko tai tuhoisa kultti.

Katso YouTube-video, jonka kesto on noin 19 minuuttia.

Lue lisää täältä.

Kuva
Kuvakaappaukset on otettu Jehovan todistajien tuottamilta videoilta

Ylös