Lukevatko he Raamattua?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lukevatko he Raamattua?

Re: Raamatun lukeminen on kiellettyä

Kirjoittaja Marilyn » 30.05.2007 21:25

Ninth kirjoitti: Mitääh?
Ei niitä ole tarkoitettu ymmärrettäväksi. Ne pitää vaan hyväksyä ja sillä selkeä. Ei kysymyksiä. Ei ihmettelyjä. Ei ymmärtämistä. Olet vaan ja toistat perässä. WT-logiikkaa. :roll:

Re: Raamatun lukeminen on kiellettyä

Kirjoittaja Ninth » 28.05.2007 14:19

Johanneksen poika kirjoitti:*** (2. Tessalonikalaisille 2:3-4) 3 Älköön kukaan vietelkö teitä millään tavalla, sillä se ei tule, ellei luopumus tule ensin ja laittomuuden ihminen ilmesty, tuhon poika. 4 Hän on asettunut vastustamaan ja korottaa itsensä jokaisen yläpuolelle, jota kutsutaan ”jumalaksi” tai jumalisen kunnioituksen kohteeksi, niin että hän istuu Jumalan temppeliin ja osoittaa julkisesti olevansa jumala. ***

Tuossa kohdassa kuulijoitani "hiersi" tämä kohta: "hän istuu Jumalan temppeliin". Mm. Espoo Läntisen seurakunnan sihteeri väänsi tuon kohdan kahdella tavalla: "ikäänkuin istuu" tai "väittää istuvansa". Minä sanoin, ettei Raamattu noin sano, vaan ...

http://koti.mbnet.fi/jpoika/myllynkivet/aani014.mp3
Minun päähäni ei nyt mahdu, miten tuosta saa "selvästi sen kuvan", että joku sanoo istuvansa Jumalan temppelissä, muttei istu. Miten "niin"-sana todistaa sen, että joku huijaa? Minäkin voin kiivetä puuhun niin, että lopulta istun sen latvassa. Mutta "niin"-sanan ansiosta en oikeasti istu siellä vaan syötän kaikille alhaalla tapittaville pajunköyttä?

Mitääh?

Kirjoittaja RaM » 20.05.2007 19:11

Johanneksen poika kirjoitti:Espoo-Läntisen sihteeri tulkitsee asian niin, että jos Raamattua lukee suoraan sellaisenaan, se on "luopioiden" tapa lukea Raamattua. Niin tuossa äänitteessä sanotaan.
Asko toimii aivan oikein. Näin on Jehovan todistajien järjestössä toimittu jo 30-luvun alusta alkaen, jolloin tuomari R potki viimeiset Russelilaiset pois perustelunaan se, että he tutkivat raamattua ominpäin. Jaa... he käyttivät 'syntinään' lisäksi mustia pukuja. Nykyistä konventtipuhujien tyyliä siis.

Kirjoittaja SonOfJesus » 20.05.2007 16:07

Itse tutkin paljon nimen omaan raamattua. Se olikin sitten yksi erottamisperuste.

Kirjoittaja Markku Meilo » 20.05.2007 15:17

Astrologi kirjoitti:Muistan, että sanottiin suoraan, että Raamattua ei voi itsekseen ymmärtää, vaan siihen tarvitaan uskollista ja ymmärtäväistä orjaa, eli Vartiotornia.
Russell tiesi jopa niin tarkkaan, että yksin Raamattua lukemalla joutui pimeyteen 2...3 vuoden sisällä. Takaisin valoon pääsi kun luki uudelleen hänen Raamatuntutkielmiaan.

Kirjoittaja Astrologi » 20.05.2007 13:58

Raamatun itsenäiseen lukemiseen kannustettiin. Raamatun itsenäinen tulkitseminen kiellettiin. Muistan, että sanottiin suoraan, että Raamattua ei voi itsekseen ymmärtää, vaan siihen tarvitaan uskollista ja ymmärtäväistä orjaa, eli Vartiotornia.

Kirjoittaja Markku Meilo » 19.05.2007 11:43

3nity kirjoitti:Kyllä noinkin toki voi sanoa, kannattaa tosin huomata että tuolloin oli vain yksi yhtenäinen kirkko.
Monet fundisporukat ovat eri mieltä, vaikka heillä on lievää suurempia vaikeuksia osoittaa kantaansa todeksi. Kontrasti on nimenomaan siinä, että Jumala on antanut suuren osan Raamatun kanonisointia vastustajansa tehtäväksi.

Kirjoittaja Pehmoluopio » 19.05.2007 09:44

Luin Jehova-aikoinani Raamatun kannesta kanteen neljästi.
Tiesin, että Lieksan sveitssiläissiskoilla oli henkilökohtainen raamatunlukuohjelma.
Raamatun itsenäiseen lukuun kannustettiin.

Kirjoittaja almi » 19.05.2007 08:39

Olen samaa mieltä 3nityn kanssa siitä, että alun perin on ollut olemassa yksi kirkko. Lisäksi huomauttaisin, että tämän yhtenäisen kirkon hajaannus alkoi jo Khalkedonin kirkolliskokouksessa vuonna 451, kun nykyään orientaaliortodokseina tunnetut paikalliskirkot (eli "monofysiitit" jne.) ekskommunikoitiin kirkosta.

Kirjoittaja 3nity » 19.05.2007 08:20

Kylmä arkinen totuus on, että Raamattu on nippu Katolisen kirkon valikoimia kirjoituksia ja kirjoitukset on valittu nimenomaan Katolisen kirkon lähtökohdista.
Kyllä noinkin toki voi sanoa, kannattaa tosin huomata että tuolloin oli vain yksi yhtenäinen kirkko. Kirkkoisillä ja muilla oli käytännössä ratkaiseva merkitys kirjoista, jotka tulevat mukaan, mutta Raamattu ja uskontunnustukset ovat kuitenkin koko kristikunnan yhteisiä. Kirkon jakutuminen alkoi vasta myöhemmin (ja itse Raamatun kaanonia ei silloinkaan ole käytännössä muutettu). Ja kyllä se Uuden Testamentinkin kaanoni on nimenomaan muodostunut ja päätetty, se on kyllä aivan totta. Sama pätee Vanhaan testamenttiinkin.

Re: Raamatun lukeminen on kiellettyä

Kirjoittaja Johanneksen poika » 19.05.2007 01:23

Alueveli kirjoitti:Niin kyllähän Raamattua saa lukea aivan vapaasti. Virheen teit siinä, ettet perään lukenut selitystä Vartiotornista ;)
Espoo-Läntisen sihteeri tulkitsee asian niin, että jos Raamattua lukee suoraan sellaisenaan, se on "luopioiden" tapa lukea Raamattua. Niin tuossa äänitteessä sanotaan.

Jos asia on todella noin, niin silloinhan ainoa johtopäätös asioista on se, että "luopiot" ovat rehellisiä, kun he eivät väännä Raamattua mihinkään suuntaan. Ja toisaalta taas Vartiotorniseura ... :evil:

Re: Raamatun lukeminen on kiellettyä

Kirjoittaja Alueveli » 19.05.2007 01:20

Johanneksen poika kirjoitti: Minulla on muutama "hauska" kokemus Raamatun lukemisesta toiselle Jehovan todistajalle. Ja kyseessä oli vieläpä Uuden Maailman käännös.
Niin kyllähän Raamattua saa lukea aivan vapaasti. Virheen teit siinä, ettet perään lukenut selitystä Vartiotornista ;)

Raamatun lukeminen on kiellettyä

Kirjoittaja Johanneksen poika » 19.05.2007 01:17

Isoptera kirjoitti:Millaisia kokemuksia teillä on Jehovan todistajien Raamatun lukemisesta
Minulla on muutama "hauska" kokemus Raamatun lukemisesta toiselle Jehovan todistajalle. Ja kyseessä oli vieläpä Uuden Maailman käännös. Mm.nämä kaksi kohtaa aiheuttivat sen, että minulla sanottiin olevan "luopioajatuksia", kun luin suoraan Raamatusta:

*** (1. Korinttilaisille 5:11) – –Mutta nyt kirjoitan teille: lakatkaa olemasta jokaisen sellaisen veljeksi kutsutun seurassa, joka on haureellinen tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai herjaaja tai juoppo tai kiristäjä, älkääkä edes syökö sellaisen kanssa. ***

Kerroin, että tuossahan sanotaan "veljeksi kutsutun" eikä "erotetun".

Toinen kohta oli tämä:

*** (2. Tessalonikalaisille 2:3-4) 3 Älköön kukaan vietelkö teitä millään tavalla, sillä se ei tule, ellei luopumus tule ensin ja laittomuuden ihminen ilmesty, tuhon poika. 4 Hän on asettunut vastustamaan ja korottaa itsensä jokaisen yläpuolelle, jota kutsutaan ”jumalaksi” tai jumalisen kunnioituksen kohteeksi, niin että hän istuu Jumalan temppeliin ja osoittaa julkisesti olevansa jumala. ***

Tuossa kohdassa kuulijoitani "hiersi" tämä kohta: "hän istuu Jumalan temppeliin". Mm. Espoo Läntisen seurakunnan sihteeri väänsi tuon kohdan kahdella tavalla: "ikäänkuin istuu" tai "väittää istuvansa". Minä sanoin, ettei Raamattu noin sano, vaan ...

http://koti.mbnet.fi/jpoika/myllynkivet/aani014.mp3

Ei Raamattua saa lukea. Ei ainakaan Vartiotorniseuran mielestä. Tuo on sama asenne, kuin oli aikoinaan katolisella kirkolla, kun se vastusti Raamatun kääntämistä kansan kielelle.

Kirjoittaja Markku Meilo » 19.05.2007 01:16

Polyester kirjoitti:... sitä on tarvinnut rapa-kansalta peitellä parituhatta vuotta.
Se vaan otti oman aikansa löytää taas oikea vaihe hallita massoja peittelemättä Raamattua. Vaihtelu virkistää.

Kirjoittaja Polyester » 19.05.2007 00:47

Markku Meilo kirjoitti:Kylmä arkinen totuus on, että Raamattu on nippu Katolisen kirkon valikoimia kirjoituksia ja kirjoitukset on valittu nimenomaan Katolisen kirkon lähtökohdista.
Tuosta en lähde inttämään. Mutta sittenhän voimme päätellä, että melko säälittäviä ovat katolisen kirkon oppineet olleet, kun ovat kasanneet sellaisen raamatun, että sitä on tarvinnut rapa-kansalta peitellä parituhatta vuotta.

Samasta raamatusta ponnisti Luther, ja Russell.

Onneksi en ole katolisen kirkon synninpäästön varassa. Mielelläni pidän syntini.

Ylös