Pitäisikö mennä muistonviettoon?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Pitäisikö mennä muistonviettoon?

Kirjoittaja Vieras » 29.03.2008 10:19

Telepatisoiko hän uhrinsa kertomaan uutisia ?

Kirjoittaja Markku Meilo » 28.03.2008 23:16

wolframium kirjoitti:Eräs puolituttu kaveri sanoi kerran pystyneensä vaikuttamaan television uutistenlukijaan telepaattisesti...
Skepsikseltä saa matkarahat ja Randilta siten pienen omaisuuden, koita saada provika itsellesi (siis jos ko. henkilö ei itse tiedä tapaa osoittaa puheensa oikeutus.)

Kirjoittaja wolframium » 28.03.2008 22:40

Markku Meilo kirjoitti:Vakikirjoittajissa ei tietääkseni ole ketään, joka osaisi virheettömästi lukea toisten ajatuksia.
Eräs puolituttu kaveri sanoi kerran pystyneensä vaikuttamaan television uutistenlukijaan telepaattisesti (lieneekö ollut U.M.??, en tiedä), mutta asian todenperäisyys lienee ollut Uuden Testamentin tasolla.

Kirjoittaja Vieras » 25.03.2008 16:45

pääsiäinen kirjoitti:Asiahan on niin että olen omilla touhuillani tehnyt asemani hankalaksi, johan ne nauraa mulle siellä salilla jos taas menen sinne vaikka en ikinä onnistu niiden oppien mukaan elämään....
Tunnet, että olet tehnyt elämäsi hankalaksi touhuillasi. Miten niin sinä itse. Ajattelepa mikä osuus on VT -lahkon vanhimmilla, jotka tekivät kaikkensa, että tunsit jatkuvaa syyllisyyttä, kyvyttömyyttä tai pätemättömyyttä "Jehovan" edessä. Se kun kuului siihen mielenhallintaan. Ja ovelta ovelle kiertäjät räksyttävät ovilla lopusta ja syyttävät muita vääräuskoisuudesta ja siinä sivussa karttavat omia bioloogejaan. Sellaiseen jengiin ei vaan sympatiat, hyssyttelyt tai hienotunteisuudet pure, eikä ne sun kenties kaipaamat symppikset kohtalotoverit irtaannu.

Kirjoittaja Vieras » 25.03.2008 10:54

Onneksi olkoon Japi

Ja kukaan ei elä elämäänsä hukkaan joka onnistuu pitämään lapsensa poissa lahkosta taikka saamaan siitä irti

Kirjoittaja ex-jehu » 24.03.2008 02:44

Itse passasin muistonvieton normaaliin tapaan. Toisaalta viinin ja leivän maistelu olisi voinut olla mukavaa vaihtelua. :evil:

Kirjoittaja Vieras » 24.03.2008 01:41

Pääsiäinen, tunsin suurta sympatiaa lukiessani tarinaasi! Aivan turhaan tunnet tuollaista syyllisyyttä. Olet virheesi tehnyt ja katunut eikä sinun tarvitse kantaa mitään häpeää tai muutakaan taakkaa todistajien takia.

Syy miksi, oppikritiikkiä tuodaan esiin on se, että se on pakotie järjestön hallinnasta eikä niissä useimmiten mitään pahoja taka-ajatuksia ole.

Kristittynä voi olla myös järjestön ulkopuolella. Olenhan itsekin, vaikka on minullakin ulkopuolisuuden kokemuksia. Jotkin näkemykset eroavat todistajien näkemyksistä ja jotkut ovat säilyneet samanlaisina. Nykyään käyn luterilaisten opiskelijoiden illassa tai muissa kristittyjen opiskelijoiden illoissa ja ne molemmat sisältävät aika vähän tunnuksellisuutta.

toivottavasti rekisteröidyt niin voin lähettää sinulle yksityispostia!

Kirjoittaja Lehtiveli » 23.03.2008 21:43

Eipä tullut tänäkään vuonna vierailtua, vaikka houkuttelua kyllä tuli. :)

Täytyy ehkä jonain vuonna tehdä ekskursio lähimmälle salille ja verestää hieman muistoja.

Kirjoittaja Tony » 23.03.2008 18:56

Taskulamppu kirjoitti:Siinä olen samaa mieltä, että kaikenlaista voi sattua, oli todistaja tai ei. Esim. väkivaltaisen kusipään kanssa voi joutua naimisiin kuka tahansa. Mutta "maailmassa" ei todellakaan olla niin veitsenterällä kuin sanoit, eli siellä voi syytön osapuoli ottaa rauhassa eron ilman, että häntä syyllistetään ja eristetään kaikista ystävistä. Ja tämä on siis vain yksi esimerkki, vastaavia asioita on ihan muissakin asiayhteyksissä ollut.
Plus että täällä todellisuudessa voi seurustella ihan aikuisten oikeasti ja ottaa selville mitä todella on saamassa ennenkuin päättää avioitua. Vt-seuran mallinen seurustelu (jossa ihmistä ei ole mahdollista oppia todella tuntemaan) on omiaan luomaan erittäin ongelmaisia ihmissuhteita, eikä mahdollisimman vaikeaksi tehty eroaminen auta tilannetta ollenkaan. Surullisinta - kuten on todettu - on se, että syytön osapuoli saa jehovantodistajuudessa usein pääsyyllisen viitan.

Kirjoittaja Japi-40 » 23.03.2008 15:38

Anonymous kirjoitti:
Japi-40 kirjoitti:Tulipa käytyä muistonvietossa ihan turhanpäiväinen näytelmä. En ole käynyt salilla moneen vuoteen. Tuli ihan uteliaisuutani lähdettyä muistonviettoon vaimon ja tyttäreni kanssa. Muutama tyyppi tuli ihan kättelemään ja toivotti tervetulleeksi. En viitsinyt kertoa heille,että olen entinen Jehovan todistaja. On kyllä hyvä kun nykyään pystyy katsomaan koko juttua ihan ulkopuolisin silmin ja voi nähdä kuinka puupää hommaa on koko vartiotorniseuran juttu. Muistonvieton jälkeen puhuja kiitti kaikkia ulkopuolisia jotka olivat tulleet muistonviettoon ja ehdotti näille ulkopuolisille raamatuntutkistelua. Näinhän se vartiotorniseura pyrkii vaikuttamaan ja värväämään uusia jäseniä kohti aivopesua. Suoraan sanottuna kyllä vitutti kuunnella tuollaista puhetta.

Irti Vartiotorniseurasta :!:

Ihan mielenkiinnosta, onko nyt hyvä olo? Menet muistonviettoon ja luultavasti hiljaa nurkassa istut etkä viitsi mainita että olet ex-jt (ei sinällään yllätä) ja tulet itkemään siitä nettiin, oisit voinut ilmaista mielipiteesi suoraan paikanpäällä.. Ainiin et koska se on helpompaa netin välityksellä. :)
En minä siellä ihan hiljaa istunut. Olo tosin on ihan hyvä kun ei tarvitse enään täyttää päätä vartiotorniseuran jutuilla. Ja mitä se toisille kuuluu olenko entinen Jehovan todistaja tai en ole. Olen tässä vuosien varrella sanonut jo moneen kertaan entisille lahkolaisille oman mielipiteeni vartiotorniseurasta. Kyllähän suurin osa minut muistonvietossa tunnisti eivätkä he tulleet minulle puhumaan.

Kirjoittaja Vieras » 23.03.2008 15:35

Anonymous kirjoitti:Ainiin et koska se on helpompaa netin välityksellä. :)
Tuskinpa itsekään salilla ääneen julistat, että olet altistunut luopiomateriaalille.

Ja toisekseen, käänteisesti, tässähän juuri on syy, että todistajat viettelevät uhrejaan mieluiten syrjäisessä paikassa, yksityisillä ovilla, käännyttäen jokaista ihmistä erikseen. Että kapeakatseiselle "todistelulle" ei löytyisi näitä "helppoja" soraääniä.

Kirjoittaja Taskulamppu » 23.03.2008 15:32

Kuules nyt hyvä nimimerkki pääsiäinen, koitetaanpa vähän jatkaa järjen takomista siihen kalloon. ;)

Kävitkö muuten muistonvietossa? Jos kävit/jätit käymättä, kerro toki kokemuksia ja ajatuksia!
pääsiäinen kirjoitti:No jopas, kiitos vastauksesta. Ei siinä oikeastaan tullut mitään uutta mitä en olisi ajatellut. Kosketti kyllä tuo miten vetoavasti kirjoitit :)
Kiitos kommentista. Ei tosiaan ehkä mitään uutta, mutta kertaus on opintojen äiti. Ja hyvä jos kosketti, koska tunnen ihan oikeasti myötätuntoa sinua kohtaan, tai no siis sen verran kuin nyt tuntematon ylipäätään pystyy tuntemaan toista tuntematonta kohtaan. :oops:
Asiahan on niin että olen omilla touhuillani tehnyt asemani hankalaksi, johan ne nauraa mulle siellä salilla jos taas menen sinne vaikka en ikinä onnistu niiden oppien mukaan elämään. Tai välillä monia vuosia kyllä, viisikin vuotta meni hyvin, mutta ne pyyhkiytyy pois kun mokaa taas. Tai puoliso mokaa ja kaikki hajoaa... Sikäli maailmassa ei tarvitse elää niin veitsenterällä koko ajan, asioita ei menetä niin helposti. Vaikka voihan sitä mitä tahansa elämässä sattua oli todistaja tai ei.
Tähän hommaan voin antaa ihan omiin kokemuksiin perustuvan kommentin, minä kun olen itsekin kasvanut pienestä pitäen tähän JT-hommaan. Oma ja kavereiden suhtautuminen teihin on/off todistajiin oli vähän ylimielinen... sellainen, että "kiva kun tuo nyt otettiin takaisin taas, mutta kyllä se vähän kakkoskansalainen taitaa olla... koskahan se erotetaan taas". Itse voin sanoa, että ei me kenellekään naurettu, mutta siinä näkemyksessä olet valitettavan oikeassa, että jos vanhat merkit pitää paikkansa, saat kyllä seurakunnassa ikuisen kakkoskansalaisen leiman otsaasi. :?

Nyt sitten kysymys tuosta sun henkilökohtaisesta tilanteesta. En halua udella yksityisasioita, tänne ei tarvitse kysymyksiin vastata, mutta mieti niitä ainakin itse. Mikä oli se asia, joka sinut tällä kertaa sai erotetuksi? Sekö, että menit naimisiin veljen kanssa, joka osoittautui täydeksi kusipääksi? Sitten tajusit virheesi ja halusit erota tästä kusipäästä, mutta sepäs ei ole "raamatullista", kun haureutta ei ole tapahtunut? Ja sitten sinut erotettiin, kun et halunnut ko. henkilön kanssa olla yhdessä?

Ok, tämä on pelkkää spekulointia, ja anteeksi jos olen nyt ihan metsässä. En tietenkään tiedä sinun tilanteestasi, mutta olen itse todistanut näitä tapauksia ihan liikaa. :cry: Niitä on ollut ihan kauhea seurata sivusta. Syytön osapuoli, eli se avipuoliso (usein valitettavasti nainen) joka on halunnut paeta perhehelvetistä, joutuukin erotetuksi, koska ei ole ottanut avioeroa "ainoan raamatullisen syyn" eli haureuden perusteella. Mies pahimmassa tapauksessa on saanut jatkaa vanhimman/avustajan tehtävissä, kun taas syytön osapuoli on erotettu ja häneltä on viety koko mahdollinen tukiverkosto ja ystävät. Jumalan järjestö? En usko.

Siinä olen samaa mieltä, että kaikenlaista voi sattua, oli todistaja tai ei. Esim. väkivaltaisen kusipään kanssa voi joutua naimisiin kuka tahansa. Mutta "maailmassa" ei todellakaan olla niin veitsenterällä kuin sanoit, eli siellä voi syytön osapuoli ottaa rauhassa eron ilman, että häntä syyllistetään ja eristetään kaikista ystävistä. Ja tämä on siis vain yksi esimerkki, vastaavia asioita on ihan muissakin asiayhteyksissä ollut.

Kyllä sen jo normaalin ihmisen omatunto ja oikeustaju sanoo, mikä on oikein.
Mulla on silti oma käsitykseni elämästä ja totuudesta ja se ei ole koskaan horjunut vaikka olenkin ajautunut kaikenlaiseen mukaan.
Sinulla on tuo oma käsitys, jota et ole kylläkään pahemmin vaivautunut miettimään, koska sinua kiinnostaa ihan selvästi vain enemmän arkielämä ja tavat kuin syvälliset oppikysymykset. Ei siinä tietenkään mitään väärää ole, että on enemmän käytännöllinen kuin teoreettinen, mutta seuraukset vain ovat kauheat, koska silloin sinunlaisiasi ihmisiä voidaan vedättää just tällä tavalla kuin JT-järjestö sinua kusettaa. Koska et vaivaudu miettimään asioita, elät vain siinä luulossa, että järjestö on oikeassa, ja alistut kaikenlaiseen paskaan järjestön taholta... vaikka ei se järjestö oikeassa ole.

Minulla on tässä suhteessa melkeinpä päinvastainen tausta kuin sinulla. Tykkäsin elämästä JT:nä, oli paljon kavereita, ei mitään "lipsumisia", elämä oli hauskaa. Sitten vain Raamattua ja asioita tutkittuani tulin siihen johtopäätökseen, että eihän tämä poppoo oikeasti opeta mitään raamatullista! Siitä seurasi ristiriita... jatkanko mukavaa elämää vai lähdenkö omantunnonsyistä ulos tästä järjestöstä, joka ei todellakaan opeta Raamatun mukaisesti. Minulle oppikysymykset olivat niin tärkeitä, että päätin jättää leppoisan elämän JT:nä, kaikki kaverit ja jäädä tyhjän päälle. :? Kaikki tämä siis siksi, että oikeasti tutkin asioita ja tajusin, että JT:t ovat väärässä.

Uskot siis JT-oppeihin, mutta se johtuu vain siitä, että et ole vaivautunut tutkimaan asioita tarkemmin. Olet mielenhallinnan ja psykologisen manipulaation uhri, niinkuin ovat kaikki todistajat. Ei se tarkoita että todistajat olisivat lähinnä totuutta. Kuvittelin itsekin näin, mutta ihan oikea Raamatun tutkiminen sai tajuamaan, että asia ei todellakaan ole näin. JT:t ovat VÄÄRÄSSÄ. Piste.
Kaikkein mieluiten olisin seurakunnan hyväksytty jäsen ja ostelisin vaan niitä konventtimekkoja.

Tämä menee jo saman toistamiseksi, vetäydyn pohdintoineni ja kiitän kommenteista muistonviettoon liittyen. Ja jatkan elämääni jakautuneena luonteena :roll:
Tässä vaiheessa sinun täytyy oikeasti pysähtyä miettimään, mitä haluat. Tahdotko elää valheessa ja tässä näennäisen tiiviissä JT-yhteiskunnassa? Jos tahdot, niin tiedät mitä tehdä. Niele ylpeytesi, alistu kaikenlaiseen paskaan niin kauan että sinut hyväksytään taas takaisin. Ehkä tosiaan tykkäät JT-kulttuurista niin paljon, ja ehkä oikeat raamatulliset oppikysymykset eivät kiinnosta sinua sen vertaa, että olet valmis palaamaan lahkoon vain sosiaalisten syiden takia.

Toisalta näyttää siltä, että et ole oikeasti sisäistänyt ja hyväksynyt edes lahkon käyttäytymisnormeja (koska olet on/off-todistaja, erotettu-takaisin). Tämä tarkoittaa, että oma omatuntosi jo sanoo sinulle, että lahkon käytösnormeissa on mätää. Et pysty noudattamaan kyseisiä normeja, koska ne ovat järjettömiä ja ristiriidassa ihmisluonnon kanssa. Eli olisiko sittenkin parempi valinta, oman itsesi ja lastesi kannalta, tehdä lahkoon lopullinen pesäero? Se on aluksi tuskallista, mutta olo helpottuu myöhemmin.

Kirjoittaja Taskulamppu » 23.03.2008 14:47

liabiliteetti kirjoitti:
Anonymous kirjoitti: En lähde lainaamaan esimerkkejä enkä korjaamaan käsityksiäsi koska se olisi täysin turhaa väittelyä ja ajan tuhlausta, loputon suo. En halua väitellä asiasta, minulle kaikki on yhtä selvää kuin ennenkin ja nyt olen todistanut omin silmin luopioiden asenteen ja tyylin.
Tämä kappale oli kyllä logiikan ja argumentoinnin riemuvoitto. :D

Tulevaisuuden varalle: Jos aiot yrittää mustamaalata jotakuta julkisesti niin koita tuoda esille jotain materiaalia joka tukisi omia argumenttejasi jottet itse joutuisi naurunalaiseksi. ;)
Jepjep, logiikan ja argumentoinnin riemuvoitto, selkeä osoitus siitä miten saada ihmiset uskomaan omaan asiaansa. :D

Anonyymille kiitos makeista nauruista. Huumori piristää elämää. :D

Kirjoittaja Vieras » 23.03.2008 14:44

Japi-40 kirjoitti:Tulipa käytyä muistonvietossa ihan turhanpäiväinen näytelmä. En ole käynyt salilla moneen vuoteen. Tuli ihan uteliaisuutani lähdettyä muistonviettoon vaimon ja tyttäreni kanssa. Muutama tyyppi tuli ihan kättelemään ja toivotti tervetulleeksi. En viitsinyt kertoa heille,että olen entinen Jehovan todistaja. On kyllä hyvä kun nykyään pystyy katsomaan koko juttua ihan ulkopuolisin silmin ja voi nähdä kuinka puupää hommaa on koko vartiotorniseuran juttu. Muistonvieton jälkeen puhuja kiitti kaikkia ulkopuolisia jotka olivat tulleet muistonviettoon ja ehdotti näille ulkopuolisille raamatuntutkistelua. Näinhän se vartiotorniseura pyrkii vaikuttamaan ja värväämään uusia jäseniä kohti aivopesua. Suoraan sanottuna kyllä vitutti kuunnella tuollaista puhetta.

Irti Vartiotorniseurasta :!:

Ihan mielenkiinnosta, onko nyt hyvä olo? Menet muistonviettoon ja luultavasti hiljaa nurkassa istut etkä viitsi mainita että olet ex-jt (ei sinällään yllätä) ja tulet itkemään siitä nettiin, oisit voinut ilmaista mielipiteesi suoraan paikanpäällä.. Ainiin et koska se on helpompaa netin välityksellä. :)

Kirjoittaja Japi-40 » 23.03.2008 12:53

AchanBeroean kirjoitti:
Japi-40 kirjoitti:uli ihan uteliaisuutani lähdettyä muistonviettoon vaimon ja tyttäreni kanssa. Muutama tyyppi tuli ihan kättelemään ja toivotti tervetulleeksi. En viitsinyt kertoa heille,että olen entinen Jehovan todistaja. On kyllä hyvä kun nykyään pystyy katsomaan koko juttua ihan ulkopuolisin silmin ja voi nähdä kuinka puupää hommaa on koko vartiotorniseuran juttu. Muistonvieton jälkeen puhuja kiitti kaikkia ulkopuolisia jotka olivat tulleet muistonviettoon ja ehdotti näille ulkopuolisille raamatuntutkistelua.
Mielestäni tuollainen käynti on haitallinen. Se ensinnäkin vaikuttaa kävijöihin itseensä sitoen heitä lahkovaikutukseen. Se saattaa esimerkiksi olla vahvistamassa tyttäresi menoa lahkolaisuuteen.

Toiseksi tuollainen käynti vahvistaa lahkolaisia. Kun he näkevät tuntemattomia henkilöitä muistonvietossa valtakunnansalilla - olkoonkin nämä entisiä lahkolaisia jotka eivät kenties koskaan palaa lahkoon - niin heille syntyy ajatuksia kasvavasta liikkeestä ja he saattavat saada lisämotivaatiota lahkotyöhönsä.

Mielestäni ainoa sopiva tapa entisille lahkolaisille osallistua "muistonviettoon" on mennä näyttämään kristillistä esimerkkiä ja syödä ja juoda herran illallista. Moinen käytös edellyttää jo melkoisesti pokkaa, enkä ehkä itse kuitenkaan menisi. Kaikkein parasta on tietysti pysyä kokonaan poissa ja siten pitää välimatkaa lahkolaisuuteen.
Kyllähän se näin on kuinka kirjoitit. En ollut käynyt salilla n.8 vuoteen ja erostani tulee kuluneeksi syksyllä 11 vuotta. Eroni jälkeen kävin salilla n.3-4 kertaa. Vaikka erosinkin lahkosta minä haikailin aluksi takaisin mutta onneksi pääsin tuon vaiheen yli. Tyttäreni käy salilla nykyään yhä harvemmin ja se on kova paikka vaimolleni joka välillä yrittää lahjoa tytärtäni eri tavoin jotta tytär lähtisi salille. Tyttäreni aloittaa syksyllä opiskelun ja toivon,että se auttaa tytärtäni yhä enemmän pääsemään irti lahkosta.

Irti Vartiotorniseurasta :!:

Ylös