Toistuva välttäminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Toistuva välttäminen

Kirjoittaja 3nity » 06.06.2007 11:17

rippeli kirjoitti:Ongelmat kanssakäymisessä liittyvät lähin piinalliseen luonteeseeni. Kuvittelen suoruuden olevan hyve ja saan sen vuoksi aika monet ihmiset loukkaantumaan.
Kannattaa huomata, että lutikoilla, hellareilla, ateisteilla jnejne ei ole mitään oppia, miksi sinua tulisi karttaa tai vältellä. Sikäli heillä on vapaa tahto. Jehovantodistajien on PAKKO toimia, kuten ylhäältä sanotaan, suhtautuivat sinuun ihmisenä miten vain.

Suoruus on kyllä kieltämättä hyve, vaikkei se sosiaalisesti aina paras mahdollinen ratkaisu olekaan, sen tiedän itsekin sattuneesta syystä.

Kirjoittaja metsäläinen » 30.05.2007 22:37

Oh jee. kiva kuulla . Kyllä me uskallamme ja haluamme kohdata koska se on juuri se.

Re: no niin

Kirjoittaja kyrillos » 30.05.2007 22:32

metsäläinen kirjoitti:Niinpä kyrillos, ja se lampi, tai järvi tai jopa meri on rakkaus . Kun Jehova teki kaiken niin katso se oli sangen hyvää. !!!! Ja kuites me , niin me , emme uskalla kohdata sitä .

uskallammepas

Q-muokkausta - MM

Kirjoittaja Bergerac » 30.05.2007 22:19

rippeli kirjoitti: Muutama kastamaton julistaja ei puhu minulle, vaikka periaatteessa heiltä se ei olisi edes kiellettyä.
Tuo oli hyvä ilmaisu ja toteamus.

Laajentaisin tuota vielä niin, että jehovan todistajista kiinnostunut (siis sanaleikillisesti hyväksynyt jeppula-aivopultin asentamisen aloittamisen) saattaa tutkistelun aikana yllättäen ymmärtää sen tosi totuuden=Jt Tm-totuus, että hänen ei pitäisi olla yhteydessä sukulaiseen/ystävään joka on erotettu jehovan todistajien yhteisöstä.

Ja perään ilmoitetaan Seuran kirjallisuuden maininnat jotka varmistetaan haja-jakeilla raamatusta.

Eli jo kiinnostuneille lobataan tätä karttamista. Tarkennan sen verran että ei toki ensimmäisessä kohtaamisessa mutta viimeistään siinä vaiheessa kun tätä kuvainnollista jt-aivopulttia on kierretty kiinnostuneen omasta valinnnasta ja hyväksynnästä vähän tiukemmalle.

Olemassa olleet ystävyyssuhteet voidaan pyyhkäistä Seuran vaatimuksien/näkemyksien mukaisesti maan rakoon ja muuttaa sekunnissa karttamissuhteeksi. Jopa ns. kiinnostuneiden (joille ns. kuvainnollisen jt-aivopultin asennus on alkanut ja jatkuu ja henkilö hyväksyy ns. aivpopultin kiristämisen) osalta.

:evil:

Re: no niin

Kirjoittaja metsäläinen » 30.05.2007 21:54

kyrillos kirjoitti:tällaista leikkiä tämä on.
tulee mieleeni vanha tarina kaivoissa asuvista sammakoista.
on todistajien kaivo, mormonien kaivo jne.
jonkun sammakon hypätessä pois kaivostaan jossa vallitsee omat sääntönsä joista monet ovat ihan järjettömiä. se ei enää kuulu kaivon sammakoihin, sille ei enää kurnutella.
toisaalta 5 metrin päässä on vapaus -järven ranta lumpeineen ja auringonlaskuineen.

jotkut sammakot hyppäävät takaisin turvalliseen kaivoonsa, toiset uivat vapauteen joka tosin on rajallista sekin mutta maailma on auki.

jotenkin tuntuu että mikseivät kaikki sammakot lähde kaivoistaan järven vapauteen, mutta niin se vaan on etteivät halua/kykene/uskalla tms.
toisaalta kun uskovat vahvasti että tämä juuri on se nimenomainen oikea, tosi kaivo...
lapsellinen tarina, mutta lapsellisia ovat joskus käytännötkin tässä erottamis-asiassa.
Niinpä kyrillos, ja se lampi, tai järvi tai jopa meri on rakkaus . Kun Jehova teki kaiken niin katso se oli sangen hyvää. !!!! Ja kuites me , niin me , emme uskalla kohdata sitä .

Kirjoittaja Marilyn » 30.05.2007 21:38

Nyt ei ole viime aikoina tarvinnut kärvistellä välttelyiden takia, mutta pahin kokemus oli se kun äitini kuoleman jälkeen törmäsin kadulla ennen todella läheisiin perhetuttuihin. Sanoin heille hei. He katsoivat minua silmiin, ilmekään ei värähtänyt eivätkä sanoneet mitään, vaihtoivat vain kadun puolta. Saman teki myöhemmin eräät sukulaiseni kauppakeskuksessa. Se on niin tunteetonta että tekee vieläkin kipeää... :cry:

Re: Toistuva välttäminen

Kirjoittaja Minä_Minä » 28.05.2007 18:22

Polyester kirjoitti:Kuulostaa siltä, että nämä ex-kaverisi voisivat omantuntonsa puolesta hyvinkin olla kanssasi tekemisissä edelleen, mutta he mukautuvat järjestön normiin oman selustansa suojelemiseksi. Varmempi olla erotetusta kokonaan erossa kuin pitää salaa yhteyttä ja ottaa kärähtämisen riski.
Sanoisin ennemmin että munmielestä kuulostaa selkärangattomalta porukalta. :evil:

no niin

Kirjoittaja kyrillos » 28.05.2007 17:57

tällaista leikkiä tämä on.
tulee mieleeni vanha tarina kaivoissa asuvista sammakoista.
on todistajien kaivo, mormonien kaivo jne.
jonkun sammakon hypätessä pois kaivostaan jossa vallitsee omat sääntönsä joista monet ovat ihan järjettömiä. se ei enää kuulu kaivon sammakoihin, sille ei enää kurnutella.
toisaalta 5 metrin päässä on vapaus -järven ranta lumpeineen ja auringonlaskuineen.

jotkut sammakot hyppäävät takaisin turvalliseen kaivoonsa, toiset uivat vapauteen joka tosin on rajallista sekin mutta maailma on auki.

jotenkin tuntuu että mikseivät kaikki sammakot lähde kaivoistaan järven vapauteen, mutta niin se vaan on etteivät halua/kykene/uskalla tms.
toisaalta kun uskovat vahvasti että tämä juuri on se nimenomainen oikea, tosi kaivo...
lapsellinen tarina, mutta lapsellisia ovat joskus käytännötkin tässä erottamis-asiassa.

Kirjoittaja Johanneksen poika » 28.05.2007 00:20

Lehtiveli kirjoitti:Kun katumaton väärintekijä on tarpeen erottaa seurakunnasta, esitetään lyhyt, yksinkertainen ilmoitus: "[Henkilön nimi] ei enää ole Jehovan todistaja." Mitään selityksiä ei tarvita. Uskolliset seurakunnan jäsenet tajuavat, että heidän on lakattava seurustelemasta hänen kanssaan.
Tuon asian tulkinta on edennyt yhä pitemmälle. Kun tuossa ei tarvitse selittää seurakunnalle mitään, niin nykyisen käytännön mukaan enää ei tarvitse selittää edes erotetulle mitään syytä. Näin ainakin minun omassa tapauksessani.

Seuraavaan vielä tummemman vihreään Järjestö-kirjaan tuo kohta korjataan jotenkin näin: "Kun joku erotetaan, ei ole tarpeen selittää sitä hänelle eikä muille. Mutta kartettava on".

Kirjoittaja almi » 27.05.2007 23:34

Veikkohan voi aina väittää, että koko välttämisväite on luopioiden perättömiä väitteitä. Tai ainahan voi yrittää...

Kirjoittaja Kaarmis » 27.05.2007 18:19

Lehtiveli kirjoitti:-------
Vieläköhän Veli Leinonen voi väittää, ettei ketään pakoteta karttamaan erotettuja?
Vielä. Veikolle ei tee vähääkään vaikeuksia valehdella.

Kirjoittaja Lehtiveli » 27.05.2007 17:52

Löysin kirjahyllystäni vihreäkantisen vain jäsenille tarkoitetun "Järjestetyt.." kirjan. Lueskelin sitä huvittuneena kunnes silmääni osui väliotsikko: "Ilmoitus erottamisesta" ja sen alapuolella olevat ohjeet:

Kun katumaton väärintekijä on tarpeen erottaa seurakunnasta, esitetään lyhyt, yksinkertainen ilmoitus: "[Henkilön nimi] ei enää ole Jehovan todistaja." Mitään selityksiä ei tarvita. Uskolliset seurakunnan jäsenet tajuavat, että heidän on lakattava seurustelemasta hänen kanssaan. (Alleviivaus lisätty) Järjestetyt tekemään Jehovan tahto (od-FI) 2005, s. 155

Vieläköhän Veli Leinonen voi väittää, ettei ketään pakoteta karttamaan erotettuja?

Kirjoittaja Markku Meilo » 24.05.2007 20:10

Isoptera kirjoitti:...VAIKKA TUO IHMINEN ON KOKO AJAN SAMA.
Kun sitten ajattelee kotoa muuttaneiden perheenjäsenten tilannetta, kärsimys on molemminpuolista ja kuitenkin tätä nimitetään Vt-seuran taholta Jehovan rakkaudelliseksi järjestelyksi, yhtä helvettiä se on monille - ja vielä esitetään, että Vt-seura ei opeta helvetin olemassaoloa.

Jos tuolla tavalla rakkaudellisuuden käsittävässä yhteisössä tulisi elää tuhatkin vuotta, niin helvetti alkaa kuulostaa paratiisia kiinnostavammalta vaihtoehdolta.

Kirjoittaja Isoptera » 24.05.2007 19:54

Minua hieman hämmensi viimeinen keskusteluni esivalvojan kanssa puhelimessa. Olin postittanut viikkoa aiemmin erokirjeen (mikä tuli seurakunnalle täytenä yllätyksenä), missä lupasin itse soittaa vielä yhden puhelun selvittääkseni muutamia asioita.

Kun soitin, ei esivalvoja ollut kotona, vaan hänen vaimonsa puhui kanssani. Hän jutteli niitä näitä, eikä sanallakaan maininnut kirjettäni, joten oletin hänen olevan siitä tietämätön. Sanottakoon vielä, että esivalvoja ja hänen vaimonsa ovat aivan ihastuttavan sydämellisiä ihmisiä ja minulle läheisin perhe seurakunnassa.

Kun tuntia myöhemmin tavoitin esivalvojan, hän kertoi vaimonsa järkyttyneen pahoin kirjeestäni (oli siis sittenkin tiennyt siitä!). Keskustelun lopuksi, kun olimme jo käyneet läpi päivän jolloin eroamisestani luettaisiin ja ne pakolliset "noudatamme tästä eteenpäin Raamatun ohjetta karttaa... blaa...blaa", lähetti vaimo vielä minulle terveisiä.

Vakava keskustelu päättyi siis sanoihin "vaimo lähettää sinulle paljon terveisiä" ja se jäi jotenkin kaivelemaan mieltä. Nämä ihmiset eivät ole ilkeitä, mutta he noudattavat pilkulleen Vartiotorniseuran ohjeita, joten henkilö jonka eroamista/erottamista ei ole virallisesti kuulutettu, on ok, mutta kuulutuksen jälkeen ei, VAIKKA TUO IHMINEN ON KOKO AJAN SAMA.

Kirjoittaja rippeli » 24.05.2007 09:59

Pehmoluopio kirjoitti:Eiks olekin kivaa tulla kartetuksi sekä jehovien että lutikoiden puolelta? :evil:

Tässä se jehovien ja lutikoiden ero kokonaisuudessaan on: Jehovat tarvitsevat karttamiseen syyn, oli se vaikka mistä reväisty, lutikat eivät tarvitse mitään syytä. Ei vain huvita. Et miellytä silmää.
Olen aika komea joten tiedän miellyttäväni lutkujenkin silmää. Ongelmat kanssakäymisessä liittyvät lähin piinalliseen luonteeseeni. Kuvittelen suoruuden olevan hyve ja saan sen vuoksi aika monet ihmiset loukkaantumaan.

Karttaminen sinänsä on jokaisen ihmisen oikeus, mutta haluaisin ajatella minua karttavien ihmisten myös inhoavan minua. Siinä taitaa ollakin se perimmäinen dilemma jeppu-karttelun ja lutku-karttelun välillä.


Korjasin quoten - Alueveli

Ylös