Ei voi olla näin hankalaa!

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ei voi olla näin hankalaa!

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja mana » 14.05.2008 03:44

Mä muistan kun joskus muutama vuosi sitten ilmotettiin että "se ja se ei ole enää kastamaton julistaja".

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja wolframium » 13.05.2008 10:19

Alueveli kirjoitti:"NN ei ole enää valtakunnan julistaja".
Aika hassulta termiltä kuulostaa tuo "valtakunnasta julistaminen", nyt kun on oppimassa pois Vartiotornin ladatusta kielestä. Suurimpana valtakunnan julistajana tulee lähinnä mieleen Josef Göbbels kavereineen.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Lohikäärme » 13.05.2008 07:59

Alueveli kirjoitti:Erottaahan ei voi, mutta julkista leimaamista huonoksi seuraksi ei ole kukaan kieltänyt.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Tony » 13.05.2008 06:42

Lauma-kirjasta bongattua:
Kastamattomat julistajat.
- -
Jos kastamattomat julistajat katumatta jatkavat väärintekemistä huolimatta kaikista yrityksistä auttaa heitä, voidaan laatia seuraavanlainen ilmoitus: "(Henkilön nimi) ei ole enää hyvän uutisen julistaja." (w88 15/11 s. 19)

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Markku Meilo » 13.05.2008 02:13

Alueveli kirjoitti:Ei ole nyt tuota järjestökirjaa näppien ulottuvilla jossa varmasti olisi virallinenkin kaava, mutta olen takavuosina kuullut esimerkiksi seuraavanlaisen ilmoituksen: "NN ei ole enää valtakunnan julistaja". Sanamuodon muistan yhä, "erottamisen" kohteena oli veljeni.
Nykysanamuodosta viis. Jos 'kastamaton julistaja' antaa tahdonilmauksen erota ko. statuksesta, taikka toimii moitittavalla tavalla, niin seurakunnat ovat jo 'ikiaikoja' ilmoittaneet, että 'seurakunta ei tue senjasen toimintaa' tms. Sanamuoto on varmaan vuosien varrella vaihtunut, mutta pelin henki on ollut sama. Onpa USA:ssa kerrottu erotetunkin kastamaton julistaja, yksityiskohtia tuo entinen vanhin ei postauksessaan tosin kertonut.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Alueveli » 13.05.2008 01:45

Jaakob kirjoitti:
Takku kirjoitti:ei siinä menny ku pari viikkoa että tuo salilla kuulutettiin.
Aika erikoista että salilla kuulutettiin kun et ollut kasteellakaan käynyt :shock:
Ei niinkään, kun kyseessä on kuitenkin kastamaton julistaja. Erottaahan ei voi, mutta julkista leimaamista huonoksi seuraksi ei ole kukaan kieltänyt.

Ei ole nyt tuota järjestökirjaa näppien ulottuvilla jossa varmasti olisi virallinenkin kaava, mutta olen takavuosina kuullut esimerkiksi seuraavanlaisen ilmoituksen: "NN ei ole enää valtakunnan julistaja". Sanamuodon muistan yhä, "erottamisen" kohteena oli veljeni.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Jaakob » 13.05.2008 00:54

Takku kirjoitti:ei siinä menny ku pari viikkoa että tuo salilla kuulutettiin.
Aika erikoista että salilla kuulutettiin kun et ollut kasteellakaan käynyt :shock:

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Takku » 12.05.2008 23:35

Omalla kohdalla seurakunnan vanhimmat ihmeen hyvin käsittivät tuon, isäni heidän kanssaan jutteli hyvin pitkään sen jälkeen kun muutin kotoa pois ja vanhemmilleni ilmoitin etten enää järjestöön halua kuulua, ei siinä menny ku pari viikkoa että tuo salilla kuulutettiin.

En sitten tiedä, kai tuo on henkilökohtaista, millaisia ihmisiä siellä sattuu johdossa olemaan, ja kai muutenkin vähän tapauskohtaista.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Lehtiveli » 10.05.2008 13:32

Onnittelut siitä että sait homman päätökseen. Se ei yleensä ole helppoa, ellet sitten hankkiudu ns. luopion maineeseen jolloin vanhimmisto enemmänkin haluaa poistaa sinut kuin pyrkiä "auttamaan".

Ehkäpä ne porukatkin sieltä tajuaa, ja varmaan "kaapista tulo" on myös jossain vaiheessa edessä. Kaksoiselämä JT ajan jälkeen ei ole kovin mukavaa.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Vieras » 09.05.2008 10:19

Siinäpä se.

Lahkossa on tärkeintä jäsenyys. Ellei sitä sitten voitaisi verrata tarkkoihin numerollisiin rahamääriin.

Ainoana perusteena ketjun aloittajalle lähteä vielä takaisin, minkä tässä voin keksiä, olisi mennä sinne kokoukseen ja ottaa asia julkiseen käsittelyyn.

Että ei se kenttätyö lopultakaan ole mikään velvollisuus, älkää menkö jotka ette jaksa, minullekin tarjottiin jäsenyyttä ilman ovityötä....

Mistä se pelastus sitten riippuu ? No se riippuu varmastikin kulloisestakin puheenaiheesta. Jos siitä tulee puhe, niin on sanottava uskovansa vuoteen 607...

Usein on esitetty kenttäilyn olevan jt:uuden ydin, joka ei kentällä käy, niin ei se ole sitten mikään jt:aan, todistajan mielestä. Aaac:n erikoistarjous ja tämä sääntö eivät vaan kuuluu samankertaisiin puheenaiheisiin lahkossa ?

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Aaac » 09.05.2008 07:37

Turhapuro kirjoitti:Muistonvietto traku tosin tuli. Ei pudottaja varmaan tunnistanut nimeä ovessani.
Luulisinpa perin toisinpäin, eihän hörppykutsuja kelle tahansa pudotella.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja mana » 08.05.2008 22:31

Noni, tänäänhän se sitte ilmotettiinkin, hienoa! Tuli aika hyvät fiilikset ku siitä kuulin. Vaikka äetee oliki aika surkeena ("tämä on mun elämäni hirvein päivä")ni hyvä että on asiat selvänä :)

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Turhapuro » 08.05.2008 21:53

On se. Kirjeen lähetettyäni, jossa vielä mainitsin, että en halua olla yhteydessä enään kyseiseen uskontokuntaan, niin tuli soitto yhdeltä lörppösuun maineessa olevalta vanhimmalta, joka korosti koko puhelun ajan, että kyseessä on "totuus". Totuuden varjolla. Niin... Reilut sata vuotta vanha uskonto ja ainoa totuus...

Keskustelussa puhelimessa pyysin ja toivoin, ettei enään yhteyksiä missään muodossa ja eipä ole ovikellokaan soinut, vaikka olen muuttanut pari kertaa sen jälkeen. Kyllä ne tietää missä asun ja ovat kiitettävästi kunnioittaneet toivettani. Muistonvietto traku tosin tuli. Ei pudottaja varmaan tunnistanut nimeä ovessani.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja StereoX » 08.05.2008 21:25

"kyllä minä tiedän ja sinäkin tiedät ettet sinä tuota sydämestäsi tarkoita. Kyllä sinäkin vielä tiedät että tämä on totuus"
Kerta toisensa jälkeen kuulee tuon saman argumentin :| Kai todistajien on pakko sitten sitä toisille ääneen toitotella, että uskoisivat itsekin. Tärkeintä tosiaan kuitenkin että itse tiedät, mikä olet ja mitä haluat. Ei kai voi muuta sanoa kun, koita jaksaa. Erosi on varmasti kova pala muillekin.

Re: Ei voi olla näin hankalaa!

Kirjoittaja Jakke » 08.05.2008 21:12

Tämän ketjun yhteydessä lienee sopivaa tulla kaapista ulos ja myöntää, että itse olen JT:nä ollessani saanut yhden seurakunnasta eroa pohtineen pyörtämään päätöksensä hyvin saman tyyppisillä argumenteilla mitä ketjun avauksessa mainittiin. Noh, onneksi hän kuitenkin myöhemmin pääsi ulos srk:sta, joten omatunto ei enää hirveesti kolkuttele. Noloa silti. :oops:

Ylös