Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Witless » 24.05.2008 11:39

wolframium kirjoitti:Kun joku aloittaa täällä foorumilla uuden aiheen, niin olettaisin, että hän haluaa aiheesta keskustelua?!?
Jos haluat välttämättä puhua pehmeitä, niin en minä sinua estä. ;) Totesin vaan että asiantuntemuksesi ei nyt tässä asiassa vakuuttanut, mutta sana on vapaa, tietysti.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja wolframium » 23.05.2008 11:23

Witless kirjoitti:Eli jos väitän Jean-Marie Dru'n lukuisiin markkinointiviestintää käsitteleviin kirjoituksiin perustuen että Ameriikan Yhdysvalloissa markkinoidaan tietyllä tavalla ja Euroopassa toisin, niin oma kaupunkilaisjärkeni sanoo että hänellä asiasta on enemmän käsitystä kuin sinulla. Sori.
Kun joku aloittaa täällä foorumilla uuden aiheen, niin olettaisin, että hän haluaa aiheesta keskustelua?!?
Witless kirjoitti:Toki sitten perustuu vielä lukijan omaan kokemukseen JT-kirjallisuudesta se kumpaa perinnettä ne edustavat. Ihan yleisellä elämänkokemuksellani sanoisin että amerikkalaista.
Kirjantutkisteluista ja Vartiotornin tutkisteluista tuli hyvin tutuksi varsin puistattava keskustelumetodi, jossa puheenjohtaja antaa kuvaannollisia lihakimpaleita tai sähköiskuja vastaajan mielipiteiden mukaan :roll:

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Witless » 23.05.2008 03:24

Witless kirjoitti:
wolframium kirjoitti:
Witless kirjoitti:Netin keskustelupalstojen ongelma on usein se, että mielipiteet ja tosiasiat sekoittuvat. Voin kyllä olla sitä mieltä että maapallo on litteä, mutta ei se siitä tosiasiaa tee. Ja samoin kuin Watchtowerin kirjallisuudessa, retoriikalla voidaan hämätä loputtomiin. Kiitos siis komediapläjäyksestäsi, Wolframium, nyt kun siirryit siihen genreen. ;)
Näin ollen "mielipiteen" ja "tosiasian" välinen eroavuus lähenee joko nollaa tai äärettömyyttä riippuen täysin havaitsijan ja havaittavan välisestä suhteesta.
Olet ihan oikeassa. Toisaalta jos esim. itse alkaisin jakaa "miun mielest ainakin" -tyyppisiä kantoja vaikkapa pussikoiden lajikehityksestä, tekisin ainoastaan itsestäni pellen. Kun en vaan aiheesta ole esim. lukenut ensimmäistäkään kirjaa. Lisäksi on olemassa ns. "common sense", maalais- tai kaupunkilaisjärki. Eli jos väitän Jean-Marie Dru'n lukuisiin markkinointiviestintää käsitteleviin kirjoituksiin perustuen että Ameriikan Yhdysvalloissa markkinoidaan tietyllä tavalla ja Euroopassa toisin, niin oma kaupunkilaisjärkeni sanoo että hänellä asiasta on enemmän käsitystä kuin sinulla. Sori. Toki sitten perustuu vielä lukijan omaan kokemukseen JT-kirjallisuudesta se kumpaa perinnettä ne edustavat. Ihan yleisellä elämänkokemuksellani sanoisin että amerikkalaista.

Ihan vaikka vaan siksi kön ne duudsonit jotka JT-"opetusta"/markkinointiviestintää tekee on pääosin amerikkalaisia.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja wolframium » 22.05.2008 12:15

Witless kirjoitti:Netin keskustelupalstojen ongelma on usein se, että mielipiteet ja tosiasiat sekoittuvat. Voin kyllä olla sitä mieltä että maapallo on litteä, mutta ei se siitä tosiasiaa tee. Ja samoin kuin Watchtowerin kirjallisuudessa, retoriikalla voidaan hämätä loputtomiin. Kiitos siis komediapläjäyksestäsi, Wolframium, nyt kun siirryit siihen genreen. ;)
Asioiden "pyöreys/litteys" tai "mielipide/tosiasia" voivat olla myös riippuvaisia havaitsijan ja havaittavan välisen ajan tai avaruuden välimatkoista ja kokoluokan eroavuuksista, joista päästäänkin usein myös mielenkiintoisiin filosofisiin pohdintoihin. Ovatko galaksit tai Saturnuksen renkaat litteitä vai pyöreitä? Jos kuulut johonkin pyöreään isoon kokonaisuuteen, onko enää mahdollista, että sen osaset voivat olla muun muotoisia, tai päinvastoin? Ovatko puut pitkiä ja suoria, kun niitä katsoo läheltä, vaiko pyöreitä (/osa pyöreää kokonaisuutta), kun niitä katsoo toiselta planeetalta?

Näin ollen "mielipiteen" ja "tosiasian" välinen eroavuus lähenee joko nollaa tai äärettömyyttä riippuen täysin havaitsijan ja havaittavan välisestä suhteesta. Havaintojeni mukaan voisinkin väittää, että minun Kaakkois-Suomeni on litteä. Jos olisin elänyt keskiajalla tai aikaisemmin (ts. eri kohtaa aika-avaruutta), se olisi ollut myös minun koko "maailmani".

Voihan olla, että olotilamme täällä maapallolla määritellään vielä tulevaisuudessa täysin eri tavoin kuin antiikin aikaisten geometristen muotojen avulla.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Witless » 22.05.2008 00:32

wolframium kirjoitti:
Witless kirjoitti:Vastaisitko kysymykseen, Wolframium, tai sitten voisit myöntää olleesi väärässä?
Myönnän olleeni väärässä. (Luojan kiitos olen pikkuhiljaa pääsemässä irti jehovantodistajuudelle tyypillisestä inttämisestä ja oikeassa olemisen pakosta)
Kiitos.

Netin keskustelupalstojen ongelma on usein se, että mielipiteet ja tosiasiat sekoittuvat. Voin kyllä olla sitä mieltä että maapallo on litteä, mutta ei se siitä tosiasiaa tee. Ja samoin kuin Watchtowerin kirjallisuudessa, retoriikalla voidaan hämätä loputtomiin. Kiitos siis komediapläjäyksestäsi, Wolframium, nyt kun siirryit siihen genreen. ;)

-P

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja LeavingBastard » 21.05.2008 21:52

Tuntuu niin tyhmältä vastata suomalaisiin kysymyksiin suomen kielellä.
Ehkä voi vain vain sanoa: "I love America, like the rest of us".

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Vieras » 20.05.2008 13:02

Pavlovilaista opetusta... Hmm... Siinä on ainakin palkinto ja rangaistus mukana kuviossa. Ehdollistuminen niiden kautta. :roll:

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Bergerac » 20.05.2008 11:27

Witless kirjoitti:Jehovan todistajien "opettamis"tyylillä ei tietenkään ole mitään tekemistä amerikkalaisuuden kanssa, vaan teokratian. Eiks joo? :)
Tikulla asiaa etsien jollakin tavalla Seuran opetus/ajatusmalli hakee pohjaa myös Saatanan vallassa olevasta kristikunnasta , vaikkapa pimeästä/kahjosta keskiajasta.

Noitavainot(epäilyt/juorut)-> Luopiovaino, Luopioluulot, Luopiopelko, Luopioepäily, Luopiofobia
Noitaepäily-> Seurakuntien kuvainnolliset inkivisiittorit tarttuvat juoruihin/mukamas tietoihin hyvinkin hanakasti. Jo pelkästään seurakunnan ykseyden/edun takia, sekä mahdollisesti omien sulkienkin ja vallan pönkittämänä.
Noidat tai epäilyksen alla olevat poltettiin-> Seura toisaalta kuvainnollisesti harmittelee että luopioita ei voi enää kivittää.
Noidat tai epäilyksen alla olevat poltettiin-> Seura ohjeistaa/määrää luopioiden karttamisen ja suhteiden totaalisen offin.
Noitia tai epäilyksen alla olevia kuulusteltiin-> Njaa, mitähän viisaat veli vanhimmat tekevätkään
Noita "katuessaan" pelastuu-> Njaa, kyllähän kuvainnolliselle oksennukselle palaaviakin riittää. Ja niitä jotka eivät halua ottaa riskiä siitä, että tuhoutuvat tai jäävät "ei-mitään,ei ketään"-pohjalle. Äärimillään riippumatta siitä ovatko loppujen lopuksi edes tehneet mitään sellaista, mikä Seuran mukaan ei olisi sopivaa.

Usko tai kuole(miekka tai usko) = Miten Seura ? Sama asia mutta tuhoaminen välillisesti itse Jehovan toimesta. Jehova pelastaa jeppulat ja saatanan vallassa olevat tuhoutuvat. Sama asia kun Jehovan Todistaja eroaa tai erotetaan.

Siinä ei liene epäselvää että Seuran osalta amerikkalaisuus/amerikkalainen tavallaan kulttuuri sekä tarpeet heijastuvat lävitse monissa asioissa. Sieltähän lahko on alkunsa saanut.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Analysoija » 20.05.2008 11:21

Olihan tämä amerikkalainen tyyli aika outoa monen korkeammin koulutetun mielestä. Yks sanoi kerran tutkittaessa, että "miks noi kappaleet pitää lukea, kun hän valmistautunut ja lukenut ne itte, vai etkös sä ole lukenut?"

Sama henkilö sanoi vartiotornin tutkistelua puuduttavaksi, kun kappaleet ensin luetaan, sitten joku lukee melkein koko kappaleen vastauksessaan, seuraava toistaa melkein saman ja kolmas analysoi joka lauseen.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Lehtiveli » 20.05.2008 10:52

wolframium kirjoitti:Amerikkalaista opetusmetodia voisi kutsua myös Pavlovin opetusmetodiksi (onkos se nyt sitten venäläinen opetusmetodi??), jossa halutun "opetuspolun" varteen sirotellaan sopivasti kuvaannollisia lihakimpaleita ja töräytellään Vartiotorni-torvea. Lopulta Jt on niin yliopetettu, että pienestäkin hallintoelimen lausunnosta tai spekulaatiosta Jt:n kuvaannolliset suupielet kostuvat.
Tämä on kyllä hyvin nähtävissä siitä hartaudesta, jolla sukulaiset odottelevat uusia oppituulia. Ihan kuin asian tärkein piirre olisi muutokset. Ilman muutoksia homma ei kiinnosta. :lol:

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja wolframium » 20.05.2008 10:17

Amerikkalaista opetusmetodia voisi kutsua myös Pavlovin opetusmetodiksi (onkos se nyt sitten venäläinen opetusmetodi??), jossa halutun "opetuspolun" varteen sirotellaan sopivasti kuvaannollisia lihakimpaleita ja töräytellään Vartiotorni-torvea. Lopulta Jt on niin yliopetettu, että pienestäkin hallintoelimen lausunnosta tai spekulaatiosta Jt:n kuvaannolliset suupielet kostuvat.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Vieras » 20.05.2008 09:55

Luulen, että menetelmä tuottaa ns. ylioppimista. Eli pian osaamme asian kuin aakkoset vaan, ulkoa ja vaikka keskellä yötä herätettynä. Eri asia on, ymmärtääkö asian tai pystyykö suhtautumaan siihen kaikin puolin kriittisesti. Oppiminen näet edellyttää asioiden kyseenalaistamattomuuden. Eli ensin hyväksyt jutun ja sitten alat päntätätä sitä sumeilematta ylioppimiseen saakka. Lopulta luulet, että käsillä on totuus.

Oppimismenetelmä saa myös toimimaan, sillä siihen liittyy sosiaalinen elementti: alat matkia pukeutumisessasi ja käytöksessäsi Valtakunnansalin porukkaa. Oma puhuminen ovilla asiasta vakuuttaa enemmän itseäsi kuin ovenavaajia.

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja wolframium » 20.05.2008 09:44

Witless kirjoitti:En halua olla ikävä, mutta palstan laatua laskee se että jatkuvasti vastataan asian vierestä.
Myönnän olevani toisinaan varsin epälaadukas kirjoittaja, mutta hauskaa on ollut. Hauskuuskäsitykseni saattaa tosin erota muiden hauskuuskäsityksestä.
Witless kirjoitti:Wolframium ei halunnut vastata heittooni, vaan siirtyi eteenpäin.
Kukapa sitä nyt loputtomasti haluaisi vatvoa samoja asioita :lol:
Witless kirjoitti:Vastaisitko kysymykseen, Wolframium, tai sitten voisit myöntää olleesi väärässä?
Myönnän olleeni väärässä. (Luojan kiitos olen pikkuhiljaa pääsemässä irti jehovantodistajuudelle tyypillisestä inttämisestä ja oikeassa olemisen pakosta)

Re: Amerikk... ei vaan teokraattinen opetusmetodi

Kirjoittaja Witless » 20.05.2008 01:00

wolframium kirjoitti:
rippeli kirjoitti:Kuinkas paljon ne rippelin perheen mehut nykyään oikein maksavat? Saa varmaan latoa euroja tiskiin himpun verran enemmän kuin lähikaupassa? :lol: :lol: (sori, tuli vastustamaton kiusaus kuittailla)
En halua olla ikävä, mutta palstan laatua laskee se että jatkuvasti vastataan asian vierestä.
Wolframium ei halunnut vastata heittooni, vaan siirtyi eteenpäin. Onko Jehovan todistajien "opetus"metodissa siis kyse amerikkalaisuudesta vai muuten vaan "markkinataloudesta"? Tämä heijastaa ylipäänsä suomalaista keskustelukulttuurin puutetta (minun mielestäni). Ei vaan haluta keskustella, joko jätetään kokonaan puhumatta tai sitten heilutellaan puukkoa.
Vastaisitko kysymykseen, Wolframium, tai sitten voisit myöntää olleesi väärässä?

Ylös