Vuosi 1914 häivytys

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vuosi 1914 häivytys

Kirjoittaja kirjallisuusveli » 05.05.2007 16:07

Salkkumies kirjoitti:Katsokaas tuota. Joku yrittää "todistaa" jeppujen ajanlaskua - ja paljon muutakin!

http://www.jehovahsjudgment.co.uk/607/default.html

Muistaakseni kaveri on aiemmin kirjoitellut ihan toisenlaista e-Watchmanin innoittamana. Sitten jostain syystä riitaantui hänen kanssaan ja ryhtyi todistelemaan epätoivon vimmalla uudelleen jo kertaalleen hylkäämiään seuran oppeja.

Ellen nyt sitten erehdy henkilöstä.

Kirjoittaja Markku Meilo » 05.05.2007 14:44

Salkkumies kirjoitti:Katsokaas tuota. Joku yrittää "todistaa" jeppujen ajanlaskua - ja paljon muutakin!
Tuttu sivusto, orastavan epätoivon merkki. Linssiinviilaus tapahtuu jo tutuksi tulleella 70 vuoden jaksolla, mitään uutta sivustolla ei ole. Sivuston sisältöä kiinnostavampaa olisi tieto siitä kuinka etäällä sivusto on IBSA:sta.

Kirjoittaja rippeli » 05.05.2007 12:22

Lehtiveli kirjoitti:
Salkkumies kirjoitti:Jeppujen on aika hankala luopua kokonaan tuosta vuodesta, sillä Vartiotorni väittää erityisasemansa perustuvan vuoteen 1919, jolloin väittävät Kristuksen valinneen Vartiotornin Jumalan äänitorveksi. Tuo vuosi 1919 tietysti edellyttää vuotta 1914.

Toinen homma on, että tuosta vuodesta varmastikaan ei lyödä rumpua niin kuin ennen. Pieleen menneen sukupolviopin takia ei ole Vartiotornille eduksi mainostaa tuota vuotta vähään aikaan - ennen kuin tuo sukupolvioppi alkaa unohtua.
Tätä onkin mielenkiintoista seurata. Ikuisesti noita vuosilukuja ei nimittäin voida perässä raahata. Itselleni tuo 1919 kysymys on hieman vieraampi. Millä tavalla VT-seura perustelee sen, että Kristus valitsi heidät äänitorveksi maanpäällä? Onko asialle jotain kunnollisia perusteita, vai onko kyseessä vain 1920-luvun lahkoitsetunnon nostamisyritys joka kusee nyt 80 vuotta myöhemmin nilkoille?
Lue uudestaan "ilmestyksen suuremmoinen huipentuma on käsillä" niin huomaat että raamatussa ennustettiin 2000v sitten, kuinka Amerikassa pidettävät konventit osoittavat kuka on todellinen jumalan kansa.

Kirjoittaja Salkkumies » 05.05.2007 10:50

Katsokaas tuota. Joku yrittää "todistaa" jeppujen ajanlaskua - ja paljon muutakin!

http://www.jehovahsjudgment.co.uk/607/default.html

Re: graafeista

Kirjoittaja Lehtiveli » 03.05.2007 22:31

Anonymous kirjoitti:Tuollaiset siksak-viivat eivät ole mielestäni kovin havainnollisia. Mielestäni graafeissa kannattaa laittaa vain pisteet näkyviin, ja vinkkinä, klikkaamalla yhtä kuvaajan pistettä, ainakin excelistä löytyy semmoinen trendiviiva toiminto, jolla sovitetaan pisteisiin suora, joka kuvastaa keskimääräistä kehitystä.

Lisäksi trendiviivan voi säätää jatkumaan tulevaisuuteen, jos laittaa alun 85 vuoteen viiva menee nollaan muutaman vuoden päästä, mutta sehän olisi jo tilasto kikkailua. Kun aloittaa 70-luvulta niin menee hivenen kauemmin. :(
Totta, totta. Kyseessä ei ole finaaliversiot vaan lähinnä tällainen "pikaräpellys" foorumille... :roll:

Täytyy sitten julkaisukappaleisiin paneutua vähän tarkemmin.

graafeista

Kirjoittaja Vieras » 03.05.2007 22:24

Tuollaiset siksak-viivat eivät ole mielestäni kovin havainnollisia. Mielestäni graafeissa kannattaa laittaa vain pisteet näkyviin, ja vinkkinä, klikkaamalla yhtä kuvaajan pistettä, ainakin excelistä löytyy semmoinen trendiviiva toiminto, jolla sovitetaan pisteisiin suora, joka kuvastaa keskimääräistä kehitystä.

Lisäksi trendiviivan voi säätää jatkumaan tulevaisuuteen, jos laittaa alun 85 vuoteen viiva menee nollaan muutaman vuoden päästä, mutta sehän olisi jo tilasto kikkailua. Kun aloittaa 70-luvulta niin menee hivenen kauemmin. :(

Kirjoittaja Marilyn » 03.05.2007 19:30

Lehtiveli kirjoitti:Minä muistan kun silloin kun olin pieni, monet useat sanoivat miten "onnellisessa asemassa olen" kun harma ehtii tulla ennen aikuisikää. :roll:

Kuinkas nyt on käynytkään..
Samoin!

Minua ja siskoani kehotettiin menemään ammattikouluun ja hankkimaan "paratiisissa hyödylliset" ammatit. Lukio oli kielletty, koska sellainen kirjatieto olisi ollut turhaa rakennettaessa uutta maailmaa. Just joo. Muistan ihmetelleeni niitä useita "turhissa ammateissa" olevia vanhimpia yms.

Olen tätä koulutuskieltoa kironnut monta kertaa... Valmistuin kuitenkin vastikään "turhaan ammattiin". Hah. :D

Kirjoittaja Markku Meilo » 03.05.2007 18:01

Lehtiveli kirjoitti:Minä muistan kun silloin kun olin pieni, monet useat sanoivat miten "onnellisessa asemassa olen" kun harma ehtii tulla ennen aikuisikää.
Historia toistaa itseään, kun 1968 kesällä alkoi avoin 1975-hypetys, niin äiti kirjoitti mulle kirjeen Karvialle ja hehkutti kuinka en ehdi täyttää 30 ikävuotta ennen maailmanloppua. Vähän on mennyt toive pitkäksi, hypetys ja vuosiluku on vaiettu kuoliaaksi.

Kirjoittaja Lehtiveli » 03.05.2007 14:18

Minä muistan kun silloin kun olin pieni, monet useat sanoivat miten "onnellisessa asemassa olen" kun harma ehtii tulla ennen aikuisikää. :roll:

Kuinkas nyt on käynytkään..

Kirjoittaja Tony » 03.05.2007 14:11

Mainio taulukkokavalkaadi! Ainakin sen tuosta saanee selville, että viimeinen varsinainen hypetysvaihe - kyseisen vuosiluvun konkreettisesta merkityksestä lopun läheisyyden kannalta - oli tuolla 80-luvun puolessa välissä. Kun vuosiluvusta hehkutettiin pääasiassa vartiotornissa, voitaneen tuon tulkita olleen jälleen vain yksi keino potkia jäseniä persiille, että saarnaisivat ahkerammin ja levittäisivät enemmän kirjallisuutta. Ennen kuin iso paha harma veisi kelvottomat todistajat mennessään.

Tuohon aikaan (´85) meikäläinenkin jo alkoi ymmärtämään jehovantodistajuuden päälle auttavasti jotain, ja muistelisin, että siitä ainakin oltiin aika varmoja, että kouluja en loppuun ehdi käydä, saati että avioon ehtisin ennenkuin rysähtää... Joka tapauksessa siitä oltiin tuohon(kin) aikaan täysin varmoja, että montaa vuotta ei enää tarvitse odotella kun alkaa tapahtumaan.

graafit

Kirjoittaja Lehtiveli » 03.05.2007 13:49

Väkersin seuraavat graafit:

Herätkää!
Kuva
Vartiotorni
Kuva
Valtakunnan palvelus
Kuva
Kaikki samassa
Kuva
Yhteensä
Kuva

Valitan viestin tökeröä muotoilua :roll:

Edit: Ja graafit eivät sitten ole viimeisteltyjä, viimeistellyt tulevat myöhemmin kunhan saan vuoden 2006 tiedot ja niin edelleen. Osa graafeista tuntuu pikkaisen "heittävän" mutta ajatuksen saa noista selville.

Kirjoittaja Lehtiveli » 03.05.2007 12:51

Tuollainen taulukko täytyisi tehdä ja laittaa jakoon :lol:

edit: Graafit valmiina, odotellaan että saan jakoon...

1914 esiintyminen

Kirjoittaja Vieras » 03.05.2007 12:14

Taulukoin joskus noita 1914 esiintymisiä 70-luvulta lähtien, vartiotorni herätkää ja valtakunnanpalvelus. Eli näitä säännöllisesti ilmestyviä julkaisuja, jotka ainakin pitäisi lukea läpi. Laskin esiintymiset yhteen ja sijoitin PNS suoran tähän 37 luvun piste joukkoon.

Tälläinen suorahan kuvastaa sitä kuinka hyvin tuo vuosiluku on syöpyneenä keskimääräisen julistajan mieleen. Muistaaksen tämän esiintymis suoran pitäisi leikata 0 raja noin 5 vuoden päästä.

Olettaisin että tämän jälkeen pidetään pari vuotta taukoa vuoden mainitsemisessa, ja sitten kerrotaan, että erityisesti 90-luvulla monet uskoivat jeesuksen tulleen vuonna 1914, vaikka emme voikkaan sanoa sitä aivan varmasti, se ei muuta sitä tosiasiaa kuinka lähellä loppua olemme. Perään korostetaan vielä lopun ajan merkkejä ja kuinka päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan. Ja suuri osa hyväksyy tuon mukisematta.

Pitää katsoa kotikoneelta, jos taulukko, luvut ja piirretyt esiintymis suorat löytyisivät vielä.

Kirjoittaja Markku Meilo » 03.05.2007 11:07

>>Vartiotorniseuran johtavien veljien vangitseminen sattui melko mukavasti 1918 -vuoden puolella

Vt-seuran toistamat päivämäärät eroavat julkaisusta toiseen ja sanailukin on sitä luokkaa, että äkkinäinen menee helposti todellisista tapahtumista retkuun. Pidätys lienee 7. toukokuuta, tuomio langetettiin esimerkiksi joko 21. tai 22. kesäkuuta ja vapaalle jalalle (takuita vastaan?) pääsivät esimerkiksi 25. tai 26. päivä maaliskuuta 1919. Jotain tapahtui vielä 14. toukokuutakin.

Lopputulemasta Vt-seura aiemmin sepitteli vapaasti omiaan, nyt nettiaikana mm. Ilmestyksen huipentumaan tehtiin lievä korjaus oikeaan suuntaan, tässä vanha (re-FI s. 32) väite:

"Myöhemmin heidät puhdistettiin täysin heitä vastaan esitetyistä vääristä syytteistä."

Ja tällä hetkellä uusin versio aiheesta:

"Myöhemmin heitä vastaan esitetyistä aiheettomista syytteistä luovuttiin."

Väite on vähintäänkin epätarkka ja harhaanjohdon tarkoituksellisuudesta minulla ei ole penninkään vertaa epäilyä, tosiasiassa miehet vapautettiin oikeudenkäynnin virheiden takia, syytteiden aiheellisuutta tai aiheettomuutta ei koskaan käsitelty loppuun oikeudessa, syynä lähinnä sodan loppuminen ja mielialojen rauhoittuminen.

>>Kiinnostavan lisämausteen tähän juttuun tuo se, että vanhan doktriinin mukaan taivaallisen ylösnousemuksen alkamisesta pian tuon 3,5 vuoden jälkeen oli 'kaikki todisteet'.

Totta mooses oli kaikki todisteet, olihan tieto peräisin Jehovalta, “Kadotetusta paratiisista ennallistettuun paratiisiin” sivu 192:

”Yksi monista valistavista totuuksista, joita Jumala antoi nyt todistajilleen, koski Jumalan hengellisen kansan jäseniä, jotka olivat kuolleet ruumiillisesti. Tämä tapahtui vuonna 1927. Todistajat ymmärsivät tuona vuonna, että kuolleet hengelliset israelilaiset oli herätetty 1918 elämään taivaassa Kristuksen Jeesuksen kanssa. Se oli tietysti näkymätön ylösnousemus.”

Kirjoittaja Lehtiveli » 03.05.2007 09:23

Ilmeisesti todisteille ei ole tapahtunut mitään, ainoastaan hallintoelin on huomannut, etteivät todisteet ole riittävän pitäviä :lol:

Tuo kysymys olisi mukava esittää jollekkin vanhimmalle.

Ylös