Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään pelolla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään pelolla

Re: Uutiskynnys ylittyi

Kirjoittaja Alueveli » 02.07.2007 22:07

Kleo_ kirjoitti:Terveisiä Pohjois-Karjalasta!

Sanomalehti Karjalainen julkaisi lauantaina tiedotteen mielenosoituksesta. Se ei ollut aivan noin laaja kuin tuo alkuperäinen, mutta sisälsi kaiken oleellisen.
T: Kleo
Ei sinulla olisi mahdollista skannata tuota juttua tai ainakin kirjoittaa se nähtäväksi tuohon Mielenosoitus tiedotusvälineissä -ketjuun?

Uutiskynnys ylittyi

Kirjoittaja Kleo_ » 02.07.2007 12:58

Terveisiä Pohjois-Karjalasta!

Sanomalehti Karjalainen julkaisi lauantaina tiedotteen mielenosoituksesta. Se ei ollut aivan noin laaja kuin tuo alkuperäinen, mutta sisälsi kaiken oleellisen.

Paikalliset olivat kiinnittäneet siihen huomioita, ja muutama meidät entisiksi todistajiksi tiennyt otti asian puheeksi.

Kiitos teille kaikille, jotka jaksatte vuodesta toiseen olla näin aktiivisia. Ja miten ihanaa onkaan, että on saanut olla irti tuosta vaarallisesta lahkosta jo pian 5 vuotta!

T: Kleo

Re: Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Markku Meilo » 01.07.2007 21:35

Polyester kirjoitti:Itse suosin muotoa jehovantodistajat...
Surkuhupaisinta koko hommassa onkin, että Vt-seura käyttää jehovantodistajien yhteydessä isoa alkukirjainta, mutta raamatuntutkijat saavat tyytyä pieneen. No, seuran jatkuvan epärehellisyyden ja valehtelun rinnalla tuo on kuitenkin kananruokaa, kuten kyseisen uskonnon emämaassa vähämerkityksisiä asioita nimitellään.

Re: Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Polyester » 01.07.2007 20:49

Markku Meilo kirjoitti:”Sellaiset erisnimen sisältävät ilmaukset, joissa erisnimen merkitys ei ole kokonaan häipynyt taustalle, on mahdollista kirjoittaa joko isolla tai pienellä alkukirjaimella. ... Jehovan todistajat ~ jehovantodistajat, ...” (Kielikello 3/2003 s. 47)
Kielitoimistoa voitaneen pitää ylimpänä auktoriteettina tällaisissa asioissa.

Itse suosin muotoa jehovantodistajat, sillä en halua korostaa Jehova-nimeä. Nimitys jehovalaiset (tai jehovat) on mielestäni sinänsä oikein sopiva, mutta noudatan sen kanssa samaa varovaisuutta kuin neekereistä tai mustalaisista puhuttaessa.

Re: Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Markku Meilo » 01.07.2007 19:28

Oikeinkirjoituspoliisi kirjoitti:Oikeinkirjoituspoliisi huomauttaakin oikeista kirjoitusmuodoista:
Poliisi voisi harkita rangaistusvaatimuksen tai vähintään kirjallisen huomautuksen antamista kieliryhmämme 'kielipoliisille':

”Sellaiset erisnimen sisältävät ilmaukset, joissa erisnimen merkitys ei ole kokonaan häipynyt taustalle, on mahdollista kirjoittaa joko isolla tai pienellä alkukirjaimella. ... Jehovan todistajat ~ jehovantodistajat, ...” (Kielikello 3/2003 s. 47)

Oman lisänsä aiheeseen saa kun katsoo Vt-seuran Suomen paikalliskonttorin kirjoitusasua yhä toimivista raamatuntutkijoista. Viimeistään sen jälkeen on Tikkurilan tihentymän kannatusjoukkojen - tässä nimenomaisessa nimitysasiassa - turha huudella majuskelia viljelemäänsä j-alkuiseen nimihybridiin (jonka Vt-seura itsekin myöntää epätarkaksi lausumisasuksi):

"...raamatuntutkijat, joiksi Jehovan todistajia..." (Vartiotorni 1. toukokuuta 2005 sivu 24)

Re: Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Alueveli » 01.07.2007 15:51

Oikeinkirjoituspoliisi kirjoitti: Mielestani kuitenkin Veljesseura.org sivulle viety mielenosoitustiedoitus, jossa jehovantodistajat on kirjoitettu vaarassa muodossa jehovan todistajat on osoitus Veljesseura.orgin yllapidon huojuvasta suhtautumisesta jehova=nimeen.
Kiitos huomautuksesta :)

Pääsivuston virallinen linja on kirjoittaa nimitys muodossa "Jehovan todistajat".

Mielenosoitustiedotteen kohdalla tämä pääsi unohtumaan ja eilen illalla tätä korjailin. Majanmuutosta väsyneenä isot alkukirjaimet eivät kuitenkaan osuneet kohdilleen ja nyt korjasin nekin. Tiedote lähti jakeluun sen alkuperäisessä muodossa.

Re: Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Jaakob » 01.07.2007 15:35

Oikeinkirjoituspoliisi kirjoitti:Mielestäni mielenosoitustiedotteen muuttaminen väärin kirjoitetuksi tulee korjata ja saattaa alkuperäiseen asuunsa.
Olet asiassa sinänsä oikeassa mutta valitettavan myöhässä. Ensi kerralla sitten :wink:

Veljesseurq.org vaarinkirjoittaa jehovantodistajat

Kirjoittaja Oikeinkirjoituspoliisi » 01.07.2007 14:50

Oikeinkirjoituspoliisi kayttaa talla hetkella nappaimistoa, joka on ranskalainen ja jossa tututkin kirjaimet on sijoitettu oudoille paikoille, joten antanette anteeksi vaarinkirjoitukseni.

Mielestani kuitenkin Veljesseura.org sivulle viety mielenosoitustiedoitus, jossa jehovantodistajat on kirjoitettu vaarassa muodossa jehovan todistajat on osoitus Veljesseura.orgin yllapidon huojuvasta suhtautumisesta jehova=nimeen.

Oikeinkirjoituspoliisi huomauttaakin oikeista kirjoitusmuodoista:
1) Jehovan todistajat (Jehova ymmarretaan erisnimeksi; joka kirjoitetaan isolla aivan kuten Ukko tai Baal)
2) jehovantodistajat (pienella yhteen kirjoitettuna, ajatus on tuon jumalan todistajuuden kokonaisuudessa, ei jumalan erisnimessa)

Oikeinkirjoitusmielessa on kuitenkin vaarin kirjoittaa erisnimi pienella ja erottaa "jehovan todistajat". Vaikka kuinka pitaa Jehovaa mitattomana epajumalana ja arvottomana palvonnan kohteena, on nimi erisnimena kirjoitettava isolla alkukirjaimella, jos todistajuuden erottaa Jehovasta.

Mielestani mielenosoitustiedotteen muuttaminen vaarin kirjoitetuksi tulee korjata ja saataa alkuperaiseen asuunsa.

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja StereoX » 01.07.2007 10:26

SonOfJesus kirjoitti: Sehän on hyvä. Puhuin vain omasta kokemuksestani enkä suinkaan tarkoittanut, etteikö joku toinen olisi voinut saada tukea.
Ethän puhunut vain omasta puolestasi.. aikaisemmassa viestissä sanoit
Missähän täällä sivustoilla on mahdollista saada vertaistukea? Tämä foorumi ei ainakaan täytä vertaistuen vaatimuksia.

On eriasia ilmaista olevansa erimieltä ja sanoa että minun mielestäni.. kun tehdä tuollainen väittämä.

On ihmisestä itsestään kiinni tosiaan että saako ja kokeeko saavansa vertaistukea. Moni kokee varmasti ettei ole yksin ajatustensa kanssa kun vierailee veljesseuran sivuilla. Jos taas ei koe että on samaa mieltä niin silloin etsii toisenlaista vertaistukea mitä ei sitten ehkä ole tarjolla täällä.

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja Viljo » 01.07.2007 09:42

SonOfJesus kirjoitti:Missähän täällä sivustoilla on mahdollista saada vertaistukea? Tämä foorumi ei ainakaan täytä vertaistuen vaatimuksia. Trollien pelko on saanut monet kirjoittamaan vilpittömille uhkaavasti ja toisen sanoja negatiivisesti tulkiten. Tätä koin itsekin H2O:n palstoilla, joissa väitettiin myös annettavan vertaistukea.
Karavaani kulkee ja koirat haukkuu...

On helpompaa kritisoida kokemaansa vertaistuen puutetta kuin tehdä asialle itse jotain. Kukaan ei tietääkseni ole estänyt H2O:llakaan kirjoittamasta yksityisviestejä sellaisille henkilöille, jotka kirjoittamiensa tekstien pohjalta arvioituna ovat empaattisia ja ymmärtäväisiä. Tämä on mahdollista täälläkin.

Yksityisviestin lähettäminen on toki mahdotonta mikäli henkilö ei ole rekisteröitynyt, joten se saattaa olla alussa vertaistuen este joillekin. Rekisteröitymistä on kuitenkin suositeltu sekä H2O:ssa että täällä - yhtenä tärkeänä perusteena nimenomaan mahdollisuus yksityisviestin lähettämiseen.

Kuka sitten on pelännyt trolleja H2O:lla, ja miten se on todennettavissa? Ehkä olet vain tulkinnut suhtautumisen peloksi oman persoonallisuutesi kautta projisoiden. Minussa trollit herättävät lähinnä ärtymystä, sillä en ymmärrä moista käytöstä. Jälkikäteen arvioituna olin H2O:lla liiankin suvaitsevainen bittishitin suhteen.

Pienryhmiä voi perustaa myös netissäkin postituslistoilla ja miksei vaikka irc-kanavienkin muodossa. Kyllä niiltä häiriköt saa potkittua pois.

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja Witless » 01.07.2007 02:33

Torninvartija kirjoitti:Monet samanlaisia asioita kokeneet ihmiset ovat tavanneet ja ystävystyneet keskustelupalstojen ansiosta. Eikö sitä voisi kutsua vertaistueksi?
Itse koen ehkä parhaana vertaistukena omien kokemusten jakamisen verkossa, ja tietysti muiden kokemusten lukemisen.

En ole kylläkään tavannut ketään, ystävystymisestä puhumattakaan, keskustelupalstojen ansiosta, silti olen saanut hyötyä näistä netin kautta tapahtuneista keskusteluista.

Omasta mielestäni Veljesseura on selkeästi myönteinen askel eteenpäin H2O:sta, monia täällä kirjoittavista voisin jopa kuvitella tapaavani "livenä".

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja Torninvartija » 01.07.2007 02:09

SonOfJesus kirjoitti: Missähän täällä sivustoilla on mahdollista saada vertaistukea? Tämä foorumi ei ainakaan täytä vertaistuen vaatimuksia.
Olen ennenkin väittänyt entisten jehovantodistajien keskustelupalstojen olevan vertaistuen lähde, joten pitänee selittää mitä vertaistuki minun mielestäni on. Esimerkiksi osio, jossa tämän palstan kirjoittajat esittelevät itseään, on mielestäni vertaistukea:

http://www.veljesseura.org/foorumi/viewforum.php?f=3

Mielestäni se on vertaistukea siten, että jehovantodistajista eronneet, erotetut ja eroamista harkitsevat voivat oppia toisten samoja asioita läpikäyneiden kokemuksista ja huomata, että he eivät ole yksin ongelmiensa kanssa, ainakaan siinä mielessä, että monet muutkin ovat kokeneet samaa.

Monet samanlaisia asioita kokeneet ihmiset ovat tavanneet ja ystävystyneet keskustelupalstojen ansiosta. Eikö sitä voisi kutsua vertaistueksi?

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja kirjallisuusveli » 30.06.2007 20:12

SonOfJesus kirjoitti:
rippeli kirjoitti: Ainut tuki jonka lahkosta irtauduttuani sain, tuli nimenomaan H2o:n kautta. Vaikka välillä oli tylyjäkin kirjoituksia, se ei poista sitä tosiasiaa, että sain palstan kautta monta todellista ystävää, jotka olivat tukemassa ja jakamassa kokemuksiaan kanssani. Nyt kun H2o on vaihtunut veljesseuraan, jonka moderointi tuntuu olevan hieman tiukempaa, en epäile ollenkaan, etteikö moni lahkosta pois ponnisteleva saa paljonkin tukea tämän palstan kautta löytämistään välittävistä ihmisistä.
Sehän on hyvä. Puhuin vain omasta kokemuksestani enkä suinkaan tarkoittanut, etteikö joku toinen olisi voinut saada tukea. Toisaalta omasta erottamisestani on jo niin pitkä aika, että silloin ei vielä ollut näitä mahdollisia tukirakenteita. Myöhemmin vain etsin tukea, mutta en sitä kokenut saaneeni.

Kannanottoni tarkoituksena oli muistuttaa, että kaikki ihmiset eivät koe samoja asioita samoin: toinen kokee saaneensa tukea ja toinen ei. Jehovan todistajatkin kokevat omaavansa totuuden, mutta toisista asia ei niin ole.
Olisi hyvä muistaa pari asiaa. Ihmisten tunteet ovat aina kiistattomia. Jos joku tuntee ja kokee asian jollakin tavalla, niin siinä ei ole kenelläkään nokan koputtamista.

Toisaalta yksittäisten tuntemusten ja kokemusten arvo on suhteellisen pieni ratkottaessa asioiden totuusarvoa.

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja SonOfJesus » 30.06.2007 17:49

rippeli kirjoitti: Ainut tuki jonka lahkosta irtauduttuani sain, tuli nimenomaan H2o:n kautta. Vaikka välillä oli tylyjäkin kirjoituksia, se ei poista sitä tosiasiaa, että sain palstan kautta monta todellista ystävää, jotka olivat tukemassa ja jakamassa kokemuksiaan kanssani. Nyt kun H2o on vaihtunut veljesseuraan, jonka moderointi tuntuu olevan hieman tiukempaa, en epäile ollenkaan, etteikö moni lahkosta pois ponnisteleva saa paljonkin tukea tämän palstan kautta löytämistään välittävistä ihmisistä.
Sehän on hyvä. Puhuin vain omasta kokemuksestani enkä suinkaan tarkoittanut, etteikö joku toinen olisi voinut saada tukea. Toisaalta omasta erottamisestani on jo niin pitkä aika, että silloin ei vielä ollut näitä mahdollisia tukirakenteita. Myöhemmin vain etsin tukea, mutta en sitä kokenut saaneeni.

Kannanottoni tarkoituksena oli muistuttaa, että kaikki ihmiset eivät koe samoja asioita samoin: toinen kokee saaneensa tukea ja toinen ei. Jehovan todistajatkin kokevat omaavansa totuuden, mutta toisista asia ei niin ole.

Re: Tiedote: Jehovantodistajat hallitsevat yhteisöään peloll

Kirjoittaja rippeli » 30.06.2007 16:04

SonOfJesus kirjoitti:
Torninvartija kirjoitti: Mielenosoitus haluaa kiinnittää huomiota siihen, että apua on tarjolla
jehovantodistajista eroaville. Entiset jehovantodistajat tarjoavat
vertaistukea sivuston www.veljesseura.org kautta.
Missähän täällä sivustoilla on mahdollista saada vertaistukea? Tämä foorumi ei ainakaan täytä vertaistuen vaatimuksia. Trollien pelko on saanut monet kirjoittamaan vilpittömille uhkaavasti ja toisen sanoja negatiivisesti tulkiten. Tätä koin itsekin H2O:n palstoilla, joissa väitettiin myös annettavan vertaistukea.

Ehkä kyseessä on kasvatuksen mukainen vertaistuki? "Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan." Tämän mukaisesti näilläkin sivuilla pitää lyödä sitä lujemmin mitä enemmän toisella jo tuskaa on?

Itse olen kokenut, että vertaistuki toimii parhaiten pienryhmässä, jossa on kiertävä puheenvuoro ja sovitut säännöt. Tässä prosessissa tuki syntyy samastumisesta toisten kokemuksiin.
  • - Kukin puhuu omasta kokemuksestaan.
    - Toisten puheenvuoroja ei kommentoida.
    - Toisia ei neuvota.
Tämä ei ehkä kovin helposti taivu nettiin.
Ainut tuki jonka lahkosta irtauduttuani sain, tuli nimenomaan H2o:n kautta. Vaikka välillä oli tylyjäkin kirjoituksia, se ei poista sitä tosiasiaa, että sain palstan kautta monta todellista ystävää, jotka olivat tukemassa ja jakamassa kokemuksiaan kanssani. Nyt kun H2o on vaihtunut veljesseuraan, jonka moderointi tuntuu olevan hieman tiukempaa, en epäile ollenkaan, etteikö moni lahkosta pois ponnisteleva saa paljonkin tukea tämän palstan kautta löytämistään välittävistä ihmisistä.

Ylös