Vanhan testamentin poppoo

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhan testamentin poppoo

Kirjoittaja Vieras » 11.07.2007 10:56

Tuli mieleen niistä pitkäikäisistä vuoristoihmnisistä.

Jossain lehtijutussa kerrottiin toimittajasta tai tutkijasta, joka tarkoitti selvittää asiaa. Hän kävi alustavasti ensimmäisen kerran. Kun hän palasi toisen kerran, olivat vanhusten iät kasvaneet kuin olisivat mitatut turboahtimella varustetulla kalenterilla.

Ko henkilö tuumi, että yhteisö arvosti pitkää ikää eikä ollut tarkka ottamaan kiinni liioittelijoita tässä asiassa

Ihmisen ikä Vanhassa testamentissa

Kirjoittaja Narz » 11.07.2007 04:37

Yhdellä luennolla taisi olla juttua tuosta vanhuudesta. Jos nyt oikein muistan, niin ikäkysymys taisi Vanhan testamentin aikaan mennä sillä tavalla, että ikään lisättiin vuosia aina kun ihmisen elämässä oli tapahtunut jotain merkittävää. Esim. jokin pitkä matka - vaikka ei olisi vuotta kestänytkään toi vuoden lisää ikään. Eli ikälukemista voi päätellä patriarkkojen viettäneen vaiherikkaan elämän. :D

Toinen (parempi?) selitys löytyy täältä kohdasta "vedenpaisumus":
http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raama ... anilmoitus

Erityisesti vedenpaisumusselostuksen kolme viimeistä kappaletta ovat liikuttavia. :D

Kirjoittaja Markku Meilo » 09.07.2007 11:24

Anonymous kirjoitti:Me jehovantodistajat olemme kuuluisia hyvästä käytöksestämme
Hyvää ironiaa, omakehu kun on ainoa mittapuu.
... edistyksellisen uskonnollisen järjestelmämme ansiosta olemme saaneet solmituksi hengellisen kanavan itseensä Jehovaan jolta saamme pöytäämme evästä
Ironia vaan jatkuu. Mielikuvamaailman vankina koettu edistyksellisyys on osoitus selittelyn, harhaanjohtamisen ja valehtelun tehokkuudesta.

Kirjoittaja Vieras » 09.07.2007 10:30

Tuo vivianin kirjoitus sopisi omalla tavallaan pääkonttorin kirjoitukseksi.

Mitä on "evouskoisuus" ?

Kuka sellainen on ?

Mitä on evouho ?

Voidaanko puhua kertotaulu-uhosta ja -uskoisuudesta ?

Me jehovantodistajat olemme kuuluisia hyvästä käytöksestämme ja edistyksellisen uskonnollisen järjestelmämme ansiosta olemme saaneet solmituksi hengellisen kanavan itseensä Jehovaan jolta saamme pöytäämme evästä sillä tavoin että lainaamme eri tutkijoiden kirjoituksista otteita jotka tulevat siten omiksi opeiksemme mutta vastustaessamme evoluutiota tutkimusmallina ja sen tuloksia valheena vihjaten sitä jopa salaliitoksi koska olemme määrittäneet luomiskertomuksesta enemmän liikuttavaa satua vastaavan yksinkertaisen oppiversion, joudumme vielä enemmän tukeutumaan väärennettyihin tutkijoiden lausumiin kuin muuten. Koska ei ole esitetty muuta tieteellistä mallia taikka teoriaa eläinkunnan kehityksestä kuin tuo pahuksen evoluution malli.

Re: Evoaevoa

Kirjoittaja Pehmoluopio » 09.07.2007 10:27

Wivian kirjoitti:keksitään joku toinen tosi tieteellinen teoria mikä varmasti on tosi ja kumoaa kiistatta Jumalan. HUOH..
Ei Jumalan kumoamiseen tarvita tiedettä, pelkkä Raamattu riittää.

Re: Evoaevoa

Kirjoittaja Markku Meilo » 08.07.2007 22:50

gloo kirjoitti:...että tais olla trolli tjsp...?
Tosissaanolokertoimen päättely noin lyhyestä näytteestä on mahdotonta, tuollaista kun kirjoitellaan ihan vakavissaankin.

Re: Evoaevoa

Kirjoittaja gloo » 08.07.2007 19:42

Wivian kirjoitti:Anteeksi nyt, mutta en voi sille mitään, että pidän teitä evouskovaisia joteskin aivopestyinä ja varsinkin niinkuin Jeesus sanoi "lapsen uskoisina" mikä sinänsä ei ole pahasta. Hiljaa vaan hymyilyttää teidä evouho mille ei juuri perusteita löydy ja onkin vain korkeintaan teoria, mutta vain siihenasti kunnes se naurettavana kumotaan. No sitten kyllä keksitään joku toinen tosi tieteellinen teoria mikä varmasti on tosi ja kumoaa kiistatta Jumalan. HUOH..
Tossa tuli niin hyvin kaikki uskovaisten mussutukset että tais olla trolli tjsp...?

Re: Evoaevoa

Kirjoittaja PoterO » 08.07.2007 19:35

Wivian kirjoitti:Anteeksi nyt, mutta en voi sille mitään, että pidän teitä evouskovaisia joteskin aivopestyinä ja varsinkin niinkuin Jeesus sanoi "lapsen uskoisina" mikä sinänsä ei ole pahasta. Hiljaa vaan hymyilyttää teidä evouho mille ei juuri perusteita löydy ja onkin vain korkeintaan teoria, mutta vain siihenasti kunnes se naurettavana kumotaan. No sitten kyllä keksitään joku toinen tosi tieteellinen teoria mikä varmasti on tosi ja kumoaa kiistatta Jumalan. HUOH..
Kertoisitko tietämättömälle, miten tuo evouho ilmenee?

Onko minulta kenties jäänyt jotain ymmärtämättä, sillä en käsitä miten tieteelliset teoriat ja Jumalan kumoaminen liittyvät yhteen?

Mitenköhän tuo evoluutioteoria ei ole karsiutunut (parin vuosisadan aikana) tieteen harjoituksesta ja opetuksesta, jos se kerran olisi helposti todettavissa perusteettomaksi?


Kuinkahan iso ego tarvitaan, jotta voi luokitella oman (evoluution suhteen valistamattoman?) pätevyytensä koulutettujen asiantuntiojiiden pätevyyttä korkeammaksi?

Re: Evoaevoa

Kirjoittaja Markku Meilo » 08.07.2007 19:07

Wivian kirjoitti:... ja kumoaa kiistatta Jumalan. HUOH..
Niinpä, kun nyt ensin osoitat Jumalan olemassaolon, huokaillaan sitten lisää.

Evoaevoa

Kirjoittaja Wivian » 08.07.2007 17:56

Anteeksi nyt, mutta en voi sille mitään, että pidän teitä evouskovaisia joteskin aivopestyinä ja varsinkin niinkuin Jeesus sanoi "lapsen uskoisina" mikä sinänsä ei ole pahasta. Hiljaa vaan hymyilyttää teidä evouho mille ei juuri perusteita löydy ja onkin vain korkeintaan teoria, mutta vain siihenasti kunnes se naurettavana kumotaan. No sitten kyllä keksitään joku toinen tosi tieteellinen teoria mikä varmasti on tosi ja kumoaa kiistatta Jumalan. HUOH..

Re: Vanhan testamentin poppoo

Kirjoittaja AchanBeroean » 07.07.2007 00:33

Lehtiveli kirjoitti: Mietin vain, että ovatkohan JT:t koskaan yrittäneet OIKEASTI perustella uskomustaan 900-vuotiaista ihmisistä, vai onko kyseessä oppi joka on "itsestäänselvyys"
Tuollainen oppi jää aina uskonvaraiseksi, koska emme enää pääse tarkastelemaan tuon väitetysti 900-vuotiaana kuolleen ruumista. Jos uskoo jumaliin ja jeesuksiin, ei tuonkaan opin uskominen tuota tuskaa.

Dokumentoidusti vanhimmaksi elänyt ihminen on Jeanne Calmenthttp://fi.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment.

Itse uskon, että kun geenejä opitaan tuntemaan paremmin, on mahdollista virittää geenit niin, että solut jaksavat elää kauemmin ja niin koko ihminen voi elää kauemmin. Köyhillä ei tietenkään moisiin hoitoihin ole varaa, joten saatamme tulevaisuudessa nähdä pitkäikäisiä rikkaita ja 80-vuotiaina kuolevia länsimaisia "köyhiä".

Ehkä kannattaa säästää hiukan sukan varteen, jotta voi päästä osalliseksi 2040-luvun geenitekniikan ihmeistä.

Itse uskon kuoleman välttämättömyyteen ja hyödyllisyyteen. Pois on kuoltava, jotta tilaa uusille sukupolville ja evoluutiolle syntyy. Liian pitkään maan päällä kummittelevat ruumiit ovat jarru evoluutiolle.

Kirjoittaja Markku Meilo » 06.07.2007 22:49

Muljahti vaan mieleen, että onko Vt-seuran materiaalissa ollut kuvitusta noin 900-vuotiaasta? Käsitykseni mukaan ainakin miesten klyyvari ja öörat tuntuvat kasvavan kaiken ikää. Olivat varsinaisia Mikin ja Pinokkion hybridejä.

En muista mitä Raamattu kertoo naisten iästä vastaavana aikana?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 06.07.2007 19:26

rippeli kirjoitti:Ymmärsin asian niin, että tuo himojeni haapunut kohde tajuaa itsekin olevansa osa suurta kusetusta, mutta kunnia ei anna periksi myöntää asiaa. Nyt sitten elämä menee lahkoa palvoen ja kuolemaa odottaen. Onko tuo sitä todellista uskoa, josta en itse päässyt koskaan osalliseksi?
Siitä kai se on kiinni, kunniasta eli ylpeydestä. On rehellistä myöntää kusetus kusetukseksi. Auringon kulku ei pysähdy taivaalla. Sekin jae luetaan vähintään joka seitsemäs vuosi ja sillä välin toisia yhtä absurdeja.

Milloin jehovat tajuavat, että koko "usko" on 2000 vuotta kehiteltyä seliseliä sille minkä itse kukin näkee paljain silmin? Siksi katolilainen kirkko pimitti Raamatun ihmisiltä ettei ihmisille kävisi ilmi kaikki ne absurdiudet mitä siinä kirjassa on.

Kirjoittaja rippeli » 06.07.2007 14:33

Lehtiveli kirjoitti:Selityksiä riittää :D

Itse olen myös kuullut lapsena tuon "lähellä täydellisyyttä" -selityksen. Se ei kyllä vastannut epäilyyni millään tavalla, vaan lähinnä ihmetytti miten aikuiset pystyivät uskomaan siihen.

Vielä kun pystyisivät vedenpaisumuksen todistamaan.. :roll:
Lehtiveli on ilmiselvästi ollut erittäin huono uskovainen. Kaikkihan tietävät, että uskonasioita ei tarvitse todistaa. Eiväthän ne silloin olisi uskonasioita.

Usko ja tieto toteutetaan kulloisenkin tarpeen mukaan.

Uskosta ja tiedosta pieni kokemus:
Soitin eilen ex-puolisolleni ja kerroin kuinka WC-seura on joutunut maksamaan korvauksia pedofiilien uhreille suuressa ja ihmeellisessä USA:ssa. Entinen parempi puoliskoni sanoi ettei palvo järjestöä vaan Jehovaa. Ihmettelin miksi Jehova on ottanut nimelleen moisen rikollisjärjestön ja sanoin että hän voisi hyvin palvoa jumalaansa ilman järjestöäkin. Hän oli samaa mieltä, mutta kertoi valinneensa seurakuntansa ja olevansa jt elämänsä loppuun saakka. Tämä tietysti ihmetytti minua, koska jt:t elävät ikuisesti. Ymmärsin asian niin, että tuo himojeni haapunut kohde tajuaa itsekin olevansa osa suurta kusetusta, mutta kunnia ei anna periksi myöntää asiaa. Nyt sitten elämä menee lahkoa palvoen ja kuolemaa odottaen. Onko tuo sitä todellista uskoa, josta en itse päässyt koskaan osalliseksi?

Kirjoittaja Lehtiveli » 06.07.2007 13:45

Selityksiä riittää :D

Itse olen myös kuullut lapsena tuon "lähellä täydellisyyttä" -selityksen. Se ei kyllä vastannut epäilyyni millään tavalla, vaan lähinnä ihmetytti miten aikuiset pystyivät uskomaan siihen.

Vielä kun pystyisivät vedenpaisumuksen todistamaan.. :roll:

Ylös