Suomalainen tyttö - kokemus vartsikassa?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Suomalainen tyttö - kokemus vartsikassa?

Kirjoittaja Vieras » 13.08.2007 10:43

Kyseisestä syöpäsairaalasta en tiedä, mutta hiljattain tai jokin aika sitten oli suomalainen neurokirurgi tv -haastattelussa.

Hän tekee päivässä monta leikkausta aivoihin, joista jotkut epäonnistuvat jotkut eivät.

Kyse siitä että on pakko yrittää auttaa mutta avunanto menee mahdollisen rajalle ja jopa sen yli.

Lääkäri ei itke 2 viikkoa kutakin potilasta erikseen, vaan keskittyy seuraavaan operaatioon.

Jos vartiotornissa annetaan ymmärtää lääkärin puhuneen perhe-elämän vaikeuksistaan potilaalle, on se osa todennäköisesti ei-totta.

Tuolloin oli pyhä velvollisuus puhua maailmanlopusta ja sillä tytön arvaa lääkäriä lohduttaneen, että hän vain välttää sen harman ja pian hän on taas paratiisissa, "mihim lääkärikin pääsisi, jos...".

Se ehkä eniten hämmästyttää tarinassa, että lääkäri toteaa kyseisen tytön mielenrauhan sittenkin tulleen helppoheikin maailmanlopun ennustuksen kylkiäisenä.

Onko mahdollista että lääkärin tilanne onkin ollut sellainen, että hän mennyt vain muodollisesti mukaan, sanotaanko sellaista "kulttuurijehovaksi".

Ehkä silloin puoliso on nalkuttanut vähemmän ?

H2O:lla kirjoiteltiin joskus todistajien kertomuksista lahkolehdissä. Omakohtaisen kokemuksen kautta kertoi eräs, että kirjoitus muuttui jo ensi portaassa, kun pomo sanoi että näin se pitää laittaa.

Kirjoittaja AchanBeroean » 12.08.2007 23:26

Torninvartija kirjoitti:Yksi lapsista, Ralf, lähti järjestöstä pian sen jälkeen ja tuli perheensä hylkäämäksi.
Lahko osaa kirjoittaa tunteita herättävästi kannustavia kokemuksiaan, mutta näitä lahkoelämän nurjia puolia ei juuri kokemuksissa esitellä. Mahtaakohan ko. lääkärikään enää olla lahkossa?

Kirjoittaja Marilyn » 12.08.2007 17:16

Syöpä on "vain tauti muiden joukossa" niille, jotka eivät ole itse sitä joutuneet silmästä silmään katsomaan. Kun sen kohtaa itse tai sen kohtaa toisen vierellä, ei siitä pysty enää puhumaan kevyesti. Se koskettaa, eikä se unohdu. En usko että lääkäritkään pystyvät tuota inhimillistä seikkaa täysin itsestään poistamaan, vaikka näkisivät urallaan kuinka monta potilasta tahansa.

Uskon, että tämän kyseisen tarinan nuori tyttö on ollut oman lapsen uskonsa kanssa niin sisukas taistelemaan sairauttaan vastaan, että se on jättänyt jäljen lääkärien mieleen. Tarinassa lääkäri tutustui kuitenkin JT:iin uudella paikkakunnalla ja "tuli uskoon" vaimonsa kautta. Hän kyllä varmasti muisti tuon pienen taistelijan katseen silloin mielessään.

En siltikään pidä perusteltuna käyttää tuon pienen tytön hauraan kaunista tarinaa uusien jäsenien värväämisessä... :(

Kirjoittaja Vieras » 12.08.2007 12:56

Pahoittelen.

Käsitin, että osastolle tulevat vain kaikki maamme erikoissyöpäpotilaat, joilla osasto saa jatkuvan täyden miehityksen

Kirjoittaja Angelique » 12.08.2007 02:57

Vieras kirjoitti:Maallikkolukijalle liikuttava syöpäkuolema. Mutta syöpäläärärille päivittäisrutiinia, parhaansa on tehtävä, mutta (jos tämä on semmoiseen, vaikeisiin erikoistapauksiin erikoistunut) vain lähinnä kipua lievittävä hoito mahdollista. (Nykyäänhän syöpä parennetaan useammin kuin suuri yleisö arvaakaan)
Toimin sairaanhoitajana lasten syöpätautiosastolla. Nykyään syövät pystytään parantamaan paremmin kuin 30 vuotta. sitten. Mutta silti..vielä nykyäänkin kenekään laspen hoito EI OLE PÄIVITTÄISRUTIINIA lääkärille. Eräs teini-ikäinen poika kuoli osastollamme viime syksynä, ja lääkäri itki häntä vielä pitkään...!

Kirjoittaja RaM » 08.08.2007 17:20

Muistan tapauksen hyvin ja voin kyllä vahvistaa tuon kirjoituksen todenperäisyyden.
:(
Surullinen tapaus, koska nuori tyttö menehtyi syöpään ja lisäksi hänen rohkea sekä ponnekas esiintymisensä uskonsa puolesta sai jopa lääkärin hairahtumaan harhaoppiin. :x

Kirjoittaja Vieras » 08.08.2007 10:28

Lääkärin näkemys tytön vakaumuksesta on ollut oikea. Vakaumus on vain johtunut niistä alun rakkauspommituksesta ja mielenhallintamenetelmistä.

Tytön uskonkappaleet ovat olleet sellaisia, että osalla niistä saisi nykyään potkut lahkosta.

Tuo vakaumus, "luja usko" ei ainutlaatuisempaa ole kuin esim. niillä muhameteillä, jotka ohjasivat lentsikat pilvenpiirtäjiin.

Lääkäri elää harhassa. Hänellä on väärä käsitys oppien luonteesta. Lahko on siitä tietoinen ja pyrkii sen säilyttämään klieltämällä muun uskonnollisen materiaalin lukemisen ja seurustelun kaventamisen ja jopa poistamisen omaan poikaan nähden.

Jos ajatellaan vaikkapa Jeeasusta, niin ei hän tarkoittanut, että tulisi harhassa olla, esim. viiniäkin pitäisi ottaa vain vatsan tähden.

Kirjoittaja Vieras » 07.08.2007 13:30

Vai et hullumpana ?

Onhan niitä tutkimustuloksia nähty, että mielisairaudet....

En käsitä kuinka lahkossa olemista voidaan pitää ylipäätään mahdollisena. Arvostan kai sitten lahkolaisen mielestä ajatuksenvapauttani sekä rehellisyyttäni liiaksi.

Kuinka tuommoinen lahko voi hoitaa ihmisen ylös nostamuksen, jonka tarvitsee valehdella oma historiansa. Uskomaankaan en pystyisi

Kirjoittaja L » 07.08.2007 13:17

Toinen ongelma ovat kristityt lääkärit, joiden pitäisi suorittaa abortti. Hakeutuvat kyllä onneksi yleensä muille aloille, koska muuten menisi työ...

Olisi kiva tietää, montako jt-lääkäriä Suomessa nyt on, ja kuinka aktiivisia uskossaan ovat.

En pidä jt-uskontoa sen hullumpana kuin esim. lestadiolaisuus tai helluntailaisuus - tai koko kristinusko/uskonnot yleensä, joskin lieveilmiöissä on toki eroja.

Mielestäni on käsittämätöntä, että näihin juttuihin uskotaan aikuisenakin. Niihin kasvaminen/ympäristön paine yms. pätevät kai muihinkin kuin todistajiin. Toisaalta, yleisesti lienee kai tarvetta uskoa ihanaan tulevaisuuteen, jos täällä maan päällä näyttää pahalta. :(

Kirjoittaja Vieras » 07.08.2007 12:37

Palstalla syntynee yksimielisyys siitä, että potilas on ennen vuotta 1975 korostanut maailmanlopun tulevan 1975 ?

Nyt en muista, ilmenikö vart. artikkelista miksi lahkon perhe-elämäohjeet olisivat ensin tulleet aiheeksi. Lääkäri valitellut potilaalle puolisonsa nalkuttelua ?

Yleensä täällä käsitellään lahkon asioita, nyt ilmenee, missä kunnossa saattaa lääkärikin olla. Juuttuu maailmanloppua julistavaan lahkoon, vaikka loppu ei tullukaan.

Lääkintöhallitus joutuu ottamaan lääkärinpaperit pois vuosittain joiltakuilta lääkäreiltä, kauemman aikaa sitten muistelen heitä sanotun olevan n. 3 tohtoria vuodessa ja syynä voittopuolisesti, taikka lähes ainoastaan alkoholismi. Ei lahkolaisuus. Tämähän ei ole pelkkä vitsi koska lääkäri on lääkärinvalan ja lahkovalan kanssa ristiriidassa verensiirtoa tarvitsevan potilaan kanssa. Tästäkin huolimatta siis lääkäri saattaa siirtyä...

Kirjoittaja Camus » 07.08.2007 10:59

Anonymous kirjoitti:Tietääkö kukaan, onko tuo totta ?


Juttu vaikuttaa sepitteeltä.

Mahdollista voisi olla että jutun kysyjä on lahkon asiamies,.
Jos tarkoitat jutun kysyjällä minua niin en ole lahkon asiamies. Tunsin tytön ja minulla on henkilökohtainen syy tutkia tätä juttua.

Tytön sairastuminen ja kuolema ei ole sepite. Itse en myöskään usko että lääkäri-juttu olisi sepite, kyllä tuollaista valitettavasti tapahtui, ja tapahtuu edelleen.

Kirjoittaja Vieras » 07.08.2007 10:53

Tyttöhän ei ole voinut olla sanomatta lääkärille, että mene kasteelle, koska, ihan totta, kohta on maailmanloppu. Hoitohan oli aloitettu, ainakin 1974 mainittiin.

Sellaisenaan juttu on liian ristiriitainen myös pelkästään kertomisaikaan voimassa olleisiin lahkon asetuskokoelmiin.

Kirjoittaja Torninvartija » 07.08.2007 10:51

Onkohan lääkäri Renvall nimeltään? Tunsin hänet ja hänen neljä lastaan. He muuttivat Ahvenanmaalta Helsinkiin 1980-luvun loppupuolella. Yksi lapsista, Ralf, lähti järjestöstä pian sen jälkeen ja tuli perheensä hylkäämäksi.

Kirjoittaja Vieras » 07.08.2007 10:49

Tietääkö kukaan, onko tuo totta ?

Lääkärillä ei perheasiat menneet hyvin ja sai lahkon lapselliseen muotoon puetuista sitaattikoosteisista opaskirjoista avun.

Maallikkolukijalle liikuttava syöpäkuolema. Mutta syöpäläärärille päivittäisrutiinia, parhaansa on tehtävä, mutta (jos tämä on semmoiseen, vaikeisiin erikoistapauksiin erikoistunut) vain lähinnä kipua lievittävä hoito mahdollista. (Nykyäänhän syöpä parennetaan useammin kuin suuri yleisö arvaakaan)

Kuolinvuosi, oliko se 1976, ja lääkäri ei koskaan saanut tietää, että viime vuonna vietimme maailmanloppua, vaikka synttäreitä emme vietä ?

En pidä juttua uskottavana, lääkärikin laitettu kuin ainutlaatuiseena tapauksena hoidettuun juttuun. Jos hän oli erikoislääkäri, oliko Ahvenanmaan väestöpohjalla vastaavaa erikoissairaalavakanssia (n. 20.000 asukasta ?).

Juttu vaikuttaa sepitteeltä.

Mahdollista voisi olla että jutun kysyjä on lahkon asiamies, ehkä mieluummin uskon että ei ole. Tämäntyyppisiä juttuja voisi odottaa ahvenelta ja hotdogilta vai mikä dogville hän taas olikaan.

Kirjoittaja Kovanyrkki » 06.08.2007 20:48

a

Ylös