en jaksa ymmärtää miksi?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: en jaksa ymmärtää miksi?

Kirjoittaja Pehmoluopio » 10.09.2007 13:20

Anonymous kirjoitti:Mahdollisesti myös vältetään kasvojen menetystä ?

Ei ole tullutkaan niin nenästävedetyksi jos löytää lahkosta puolusteltavaa
Myönnän tämän omalta osaltani (kun olen tällainen aikuisiällä liittynyt).

Kirjoittaja Lehtiveli » 10.09.2007 10:59

Ero on väistämätön kaikille, jotka asioita alkavat ajatella. Ainoastaan taitavat itsensäpettäjät kykenevät sulkemaan silmänsä kaikilta eri epäkohdilta.

On totta, etteivät kaikki järjestön epäkohdat kosketa kaikkia, mutta joukosta löytyy aina joku kohta joka koskettaa. On vain ajan kysymys milloin epäilykset heräävät, jos epäkohdan huomaa.

Kirjoittaja Vieras » 10.09.2007 10:21

Lahkossa roikkuu myös niin pitkään, kunnes uskaltaa asettaa itselleenn kysymyksiä ja etsiä niihin rehellisiä vastauksia.

Näilläkin sivuilla saattaa kirjoittaa vaikkapa nimimerkki joka ei ota kantaa raamatunväärennökseen.

Tällöin kun ajan myötä totuttelee itseään puolueettoman tutkimusmateriaalin selailuun ja etenee, niin lopulta ero väistämätön.

Erikoinen tilanne. Lahko kerää lauseen puolikkaitakin ulkopuolisten kirjoituksista omien oppiensa tueksi. Sitten ei saisi tutkia niitä ulkopuolisia kirjoituksia eikä lahkon oppeja niihin verraten. Lahkolla olisi totuus mutta pitäisi lähteä lipettiin jos niistä osataan kysyä ja vaikkapa haastaa tutkimaan.

Hedelminä puulla taas veriuhrit, mielenterveysongelmaiset joihin ainakin sattumanvaraisesti eri aikoina annetaan erilaisia suhtautumisohjeita hoitoon nähden, rokotuskiellon uhrit, asuntonsa myyneet ohjeen mukaan (valtakunnan palvelus 1974 kesäkuu) jonka ohjeen noudattaminen onkin sitten jälkikäteen oma vika, kuten koko maailmanlopun ennustus vuodelle 1975 joidenkin yksilöiden innostusta (kielto käydä katsomassa kirjallisuusnäytteitä Caitzun sivuilla ?).....

En itse aja

Kirjoittaja m.näätinki » 10.09.2007 07:59

linjaa että jokin uskonlahkon kertoma totuus on ainoa oikea totuus.
Se on mielestäni väärin.
Tälläisestä "ainoasta oikeasta"totuudesta on ollut vain haittaa ja harmia raamatun sanomalla joka on pelastus Jeesuksessa Kristuksessa.
En edes usko että meidän PITÄÄ kuulua johonkin ainoaan oikeaan uskontoon,kirkkokuntaan pelastuaksemme,juuri tästä syystä että kukaan ei tiedä aluperäistä srk:n menettelytapaa 100 prosenttisesti.
On tärkeämpää että luotamme pelastukseen Kristuksessa.

Jos joku kuuluu johonkin kirkkokuntaan sen pitäisi olla motiivi toimia evankeliumin viemiseksi,ei suurien väittelymahdollisuuksien aikaansaamiseksi.
Evankeliumin kautta avautuu mahdollisuus auttaa ihmisiä ei lyödä heitä raamatulla päähän.

Kirjoittaja Lehtiveli » 09.09.2007 09:35

Tästä tulee pakostikin mieleen Jehovan todistajien esittämät "todisteet" lopunajan puolesta, mm. "maanjäristykset lisääntyvät" ja unohdetaan mainita että se johtuu mittausmenetelmien tarkentumisesta jne jne.

Eli todisteetkin voi nähdä eri valossa, riippuen tutkiiko niitä objektiivisesti vai subjektiivisesti.

Re: Hmmm....

Kirjoittaja Witless » 08.09.2007 23:22

m.näätinki kirjoitti:Tieteen todistuksillakin on epävarmuutensa.
Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas taaksepäin kun "aatami ja eeva" oli satprosenttista huu..haata.
Tänäpäivänä tieteenkin on tarvinnut todeta että meillä on kuitenkin,kaikesta huolimatta yhteinen esi-äiti ja esi-isä ja sillä ei tarkoiteta vain alkulimaa.
No niin no. Aika kaukana ollaan silti siitä että tiede olisi päätynyt Raamatun paratiisitarinaan totuutena. ;) Tieteen piirissä kun ajatellaan että Homo sapiens on suoraa evoluution jatkoa tai vähintäänkin haarapolkujen kautta sukua Homo habilikselle ja mitä näitä vanhoja sukulaisia onkaan. Vaikka Homo sapiens olisi lajina alkanut yhdestä parista, sitä ovat kyllä edeltäneet vähän yksinkertaisemmat nisäkkäät jotka siirtyivät puuhun ja saivat sillä ylivoimaa säilymiseensä. Kreationistit kovin mielellään tarttuvat silti heikompiinkin tieteen tarjoamiin todisteisiin jotka viittaisivat siihen että Raamattu kuitenkin oli oikeassa. Siis juuri se sama tiede, joka heistä on täysin hakoteillä ihmisen esihistorian suhteen. Olisiko tässä vähän ristiriitaa?
m.näätinki kirjoitti:Väittäisin siis sitä että tieteenkin tämänpäivän todisteet ei ole välttämättä samoja enää 10 vuoden päästä. On siis uskottava todisteisiin jotka ei ole 100 prosenttisen varmoja.
Näin on. Paljon kysymyksiä on auki, mutta onneksi tiedeyhteisö ei väitäkään että sillä olisi lopullinen totuus. Toisin kuin uskonnolliset lahkot.

Kirjoittaja Vieras » 08.09.2007 10:26

Yksi erikoinen tieteen todistus on tullut ATK:n myötä.

On kuulema matematiikan alalta ollut yksimielisiä käsityksiä joistakin asioista, joita ei kuitenkaan ole pystytty todistamaan.

Tietokone saattaa pystyä todistukseen sen muotoisena, että se suoltaa sitä todistusta jos paperimuotoa ajatellaan, tunti toisensa perään, ennenkuin koko todistus on tullut.

Onko tällä mitään yhteistä VTS:n kanssa ?

Re: Olen RIPPELIN

Kirjoittaja Jaakob » 08.09.2007 01:56

Kaarmis kirjoitti:
m.näätinki kirjoitti:Meidän tulisi rakastaa kaikkia Jeesukseen uskovia tovereitamme ja rakastaa myös muita - - siis niitä jotka ei välttämättä hyväksy sinun Kristus keskeisyyttäsi.
Miksi meidän/joidenkuiden pitäisi rakastaa vain "Jeesukseen uskovia" tovereitamme?!?

Miksi uskovat kokevat ei-jeesukseen-uskovat vihollisikseen?
Ei kai tuossa sanottu että tulisi rakastaa vain uskovia?

Re: Olen RIPPELIN

Kirjoittaja Kaarmis » 07.09.2007 22:33

m.näätinki kirjoitti:kanssa samoilla linjoilla siitä miksi jotkut roikkuvat jt-järjestössä eroamisensa/erottamisensa jälkeenkin.

Onhan kuitenkin niin,että osa heistä on edelleen uskonnollisia ---
On tyydyttävä siihen että uskomme peruskulmakivi on Jeesuksen uhrikuolema ja siihen uskominen.Kristitylle se on pelastuksen tae.
--
Meidän tulisi rakastaa kaikkia Jeesukseen uskovia tovereitamme ja rakastaa myös muita koska:"mitä erinoimaista on siinä jos rakastat niitä jotka sinua rakastavat?Rakasta myös vihollisiasi",siis niitä jotka ei välttämättä hyväksy sinun Kristus keskeisyyttäsi.
Miksi meidän/joidenkuiden pitäisi rakastaa vain "Jeesukseen uskovia" tovereitamme?!?

Miksi uskovat kokevat ei-jeesukseen-uskovat vihollisikseen?

Kirjoittaja Lehtiveli » 07.09.2007 15:39

Uskomuksissa uskotaan uskomuksiin, joiden perusteet ovat aikaisempien ihmisten uskomuksissa ;) Heh heh.

Siinä olet kyllä oikeassa että tiede korjaa itse itseään ajan kanssa, mutta en edelleen ostaisi selitystä että se vaatisi jonkin sortin uskomista siinä merkityksessä, jota tässä yhteydessä haetaan.

Hmmm....

Kirjoittaja m.näätinki » 07.09.2007 14:15

Tieteen todistuksillakin on epävarmuutensa.
Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas taaksepäin kun "aatami ja eeva" oli satprosenttista huu..haata.
Tänäpäivänä tieteenkin on tarvinnut todeta että meillä on kuitenkin,kaikesta huolimatta yhteinen esi-äiti ja esi-isä ja sillä ei tarkoiteta vain alkulimaa.
Väittäisin siis sitä että tieteenkin tämänpäivän todisteet ei ole välttämättä samoja enää 10 vuoden päästä.
On siis uskottava todisteisiin jotka ei ole 100 prosenttisen varmoja.

Kirjoittaja Lehtiveli » 07.09.2007 12:25

muuten olen näätingin kanssa samoilla linjoilla, paitsi mielestäni tiede ei ole uskonto. Siinä on yksi suuri ero uskontoihin nähden: Se täytyy todistaa. Uskomuksia ei.

Olen RIPPELIN

Kirjoittaja m.näätinki » 07.09.2007 10:32

kanssa samoilla linjoilla siitä miksi jotkut roikkuvat jt-järjestössä eroamisensa/erottamisensa jälkeenkin.

Onhan kuitenkin niin,että osa heistä on edelleen uskonnollisia ja mahdollisesti ovat vain hämmennyksissä siitä mihin uskoa.
Osa alkaa uskomaan tieteeseen,osa vain muuten ihmiseen,mutta pohjimmiltaan on kysymys uskosta.
Mutta kun jt oppi siitä,että kaikki muut uskonnot on osa suurta babylonia on jt-dokmatiikan suurimpia aivopesusaavutuksia,on ihmisen vaikea lähteä purkamaan jt-oppeja yks kerrallaan.Jos hän sihen uskaltautuu voi eteen avautua uskon todellinen mahdollisuus.Usko ei olekaan kiinni tietystä määrästä oikeita oppeja vaan sen perus-asiasta.
Me emme voi tietää kaikkia opin oikeallisuuksia jo pelkästään sen vuoksi ettemme voi 100 prosenttisen varmuudella tietää koskaan miten asiat olivat alkuseurakunnassa ja jos tiedämmekin ei kukaan tai mikään seurakunta tee samoin 100 prosenttisesti kuin alkuseurakunta.
On tyydyttävä siihen että uskomme peruskulmakivi on Jeesuksen uhrikuolema ja siihen uskominen.Kristitylle se on pelastuksen tae.
Kaikki muu sen ulkopuolella on ihmisen taipumusta väitellä ja kuvitella että "tää mun juttu kaikkine kliseineen on juuri se oikea".Mutta näinhän ei välttämättä ole.
Meidän tulisi rakastaa kaikkia Jeesukseen uskovia tovereitamme ja rakastaa myös muita koska:"mitä erinoimaista on siinä jos rakastat niitä jotka sinua rakastavat?Rakasta myös vihollisiasi",siis niitä jotka ei välttämättä hyväksy sinun Kristus keskeisyyttäsi.

Kirjoittaja Nezumi » 07.09.2007 09:13

Itse roikkuu mukana edelleen enimmäkseen siitä kliseisestä syystä, että suurin osa tutuista on mukana eikä toisaalta viitsisi kokeilla moniko sitä karttelua sitten noudattaisi. Vaikkakin vähän hassua se silti on, että suurimmasta osasta tuttuja ei ole paljon tietoa siitä mitä kuuluu tms sitten, kun nuo kokoukset, konventit ja vastaavat on jokseenkin jääneet jo. Eipä ole kauheasti ollut kenelläkään asiaa sitten joskaan en kyllä itsekään ole jaksanut kauheasti ihmisiä yrittää tavoitella satuineista syistä aikoihin..~huoh~ Aika sitten näyttä kauanko tuota roikkumista kestää, mutta näin nyt toistaiseksi.

Kirjoittaja Lehtiveli » 07.09.2007 07:24

Etsijä kirjoitti: Koin silti identiteettini osana JT:t pitkään perheeni, ja sitä kautta itseni eron jälkeen, siksi arvostelu tuntui piikkinä omassa lihassa.
Palstoilla näkee säännöllisesti ihmisiä, jotka ovat joko eronneita, tai järjestössä roikkuvia, ja jotka tulevat palstalle ns. "takki auki" ja päästelevät klassiset "luopiovalhetta ja katkeruutta" vastineet, sitten kun he seurailevat vuoden-pari keskusteluja, ääni kellossa muuttuu yleensä. :roll:

Jos säilyttää identiteettinä JT:t, se on käytännössä kuin kuuluisi seurakuntaan, sillä henkinen kuuluminen on tärkeämpää paranemisprosessin kautta kuin fyysinen. Itse en aikoihin henkisesti seurakuntaan kuulunut, ja sen takia eroprosessi oli melko nopea.

Ylös