paratiisiin? NÖÖYYY!!

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: paratiisiin? NÖÖYYY!!

Kirjoittaja Markku Meilo » 14.10.2007 13:58

Anonymous kirjoitti:Täällä ei olla tultu ajatelleeksi, että lahkoa vastaan voi toimia sen omalla materiaalilla ?
Muitakin mielipiteitä tuosta on

Kirjoittaja Vieras » 14.10.2007 12:52

Markku Meilo kirjoitti:
Joskus on tullut mieleen ajatusleikki että jt menisi sen lahkon evoluutio-luominen -kirjan kanssa, taikka se olisi muuten käytettävissä keskustelussa jonkun alalla työskentelevän korkeakoulutasolla työskentelevän asiantuntijan kanssa.
Ajanhukkaa, mielenhallinnassa oleva jt ei näe eikä kuule vastaväitteitä, kognitiivinen dissonanssi hoitaa torjunnan.
Täällä on joskus ollut ohje kysyä itseltään urpo ämmältä, kysyin ja hän sanoi että kyseisessä tapauksessa voisi asiantuntija käyttää lahkon omaa materiaalia lahkoa vastaan.

Täällä ei olla tultu ajatelleeksi, että lahkoa vastaan voi toimia sen omalla materiaalilla ?


lainaus korjailtu -Jaakob

Re: mmm'm

Kirjoittaja Kaarmis » 13.10.2007 18:24

Anonymous kirjoitti:Tämä on kyllä niin surullista luettavaa... :( mutta pahaa pelkään että totisen totta monissa tapauksissa. Harva vanhin taitaa olla niin fiksu että ohjaisi seurakuntalaisen oikeasti hoitoon. Itse asiassa suurinta osaa vanhimmista ei edes kiinnosta masentuneet seurakuntalaiset.
Jeesukselle keskeisintä
oli ihminen
ja ihmisistä nimenomaan eksyneet lampaat
Todistajille keskeistä
on Järjestö
ja ihmiset ei minkään arvoisia
Kaikista arvottomimpia ihmisistä
ovat laumasta eksyneet lampaat.

Joh. 13:35

Ole rehellinen itsellesi

Kirjoittaja Johanneksen poika » 13.10.2007 13:04

paula kirjoitti:rehellisyys itsellesi on sinun itse vuoksi tärkeää
Tuo on hyvä asia pitää mielessä. Jotta voisi olla rehellinen muille, pitää ensin olla rehellinen itselleen. Se ei ole aina ihan helppoa. Vartiotorniseuran manipulointi saa omassa päässä aikaan vastustusta aina kun myöntää itselleen jonkin asian, jota ei haluaisi myöntää, mutta joka on pakko myöntää, koska tosiasiat ovat kiistattomat.

Kirjoittaja Marilyn » 13.10.2007 11:58

Markku Meilo kirjoitti:
Eipä tuohon voi oikeen muuta enää lisätä. Olen siis samaa mieltä :)

Kirjoittaja Markku Meilo » 13.10.2007 11:01

Anonymous kirjoitti:Periaatteellisuus kai on yksi ihanne sekin lahkossa.
Ei kai periaatteissa sinänsä ole vikaa, ongelmat alkavat kun periaatteet sorvataan parin vuosituhannen takaisesta tulkinnanvaraisesta tekstistä, hakataan kiveen, sitten kivi kuopataan ja uuteen kiveen hakataan uudet ohjeet.
Oliko muuten testamentin kirjoituttamisia ohjelmassa taikka löytyikö sieltä vakanssi ja vastaava erikseen tähänkin pyhään tehtävään ?
Toki Vt-seuralle testamentataan omaisuutta, laillinen toimenpidehän tuo on. Pääseehän henkilö tarvittaessa näin osoittamaan luonnollisen kiintymyksensä määrän jehovantodistajuuden hylänneelle jälkikasvulleen.
Joskus on tullut mieleen ajatusleikki että jt menisi sen lahkon evoluutio-luominen -kirjan kanssa, taikka se olisi muuten käytettävissä keskustelussa jonkun alalla työskentelevän korkeakoulutasolla työskentelevän asiantuntijan kanssa.
Ajanhukkaa, mielenhallinnassa oleva jt ei näe eikä kuule vastaväitteitä, kognitiivinen dissonanssi hoitaa torjunnan.

Minä näen mekanismin samanlaisena kuin suhteen viinaan. Alkoholistiksi aikovaan voi mahdollisesti vaikuttaa vielä ennen kuin henkilö on pätevöitynyt juoppo ja toisaalta vasta sitten kun henkilö itse haluaa lopettaa juoponkarriäärinsä. Uransa huipulla olevalle juopolle ei kannata kertoa juopottelun haitoista, hän tuntee ne oikein hyvin.
Åberg mainitsi kirjassaan entisen raamatuntutkijan, joka luo pomo neuvoi olemaan menemättä.
Uskoakseni nykyinen rivitodistaja ei edes hahmottaisi raamatuntutkijan puhetta, eli ei näkisi ristiriitaa tai ongelmaa, koska Vt-seura antaa materiaalissaan sellaisen väärän kuvan, että kaikki raamatuntutkijat hyväksyivät ilomielin nimenmuutoksen.

Kirjoittaja Vieras » 13.10.2007 10:39

Periaatteellisuus kai on yksi ihanne sekin lahkossa. Ja latva-B voisi laatia testamentin ?

Oliko muuten testamentin kirjoituttamisia ohjelmassa taikka löytyikö sieltä vakanssi ja vastaava erikseen tähänkin pyhään tehtävään ?

Joskus on tullut mieleen ajatusleikki että jt menisi sen lahkon evoluutio-luominen -kirjan kanssa, taikka se olisi muuten käytettävissä keskustelussa jonkun alalla työskentelevän korkeakoulutasolla työskentelevän asiantuntijan kanssa.

Åberg mainitsi kirjassaan entisen raamatuntutkijan, joka luo pomo neuvoi olemaan menemättä.

Re: mmm'm

Kirjoittaja Markku Meilo » 12.10.2007 22:23

Anonymous kirjoitti:Itse asiassa suurinta osaa vanhimmista ei edes kiinnosta masentuneet seurakuntalaiset.
Niin, ja vaikka olisi kiinnostusta, niin onko minkään sortin koulutusta havaita ongelmia. Ruusunpunaiset lasit silmillä ei todellisuus tule kovin herkästi esille.

Nuorena minulle annettiin (seurakunnanpalvelijan taholta) tehtäväksi pitää tutkistelua suunnilleen ikäiselleni 'latva-B' -tapaukselle. No ei siitä mitään tullut, paitsi ikuinen muisto ja harmitus siitä, että kaikessa sitä on oltu mukana ja toteltu järjettömimpiäkin ohjeita. Hoitoonhan tuollainen tapaus olisi pitänyt yrittää ohjata, eikä ruokkia syvemmälle suohon.

Vuosikymmenien ajan tapasin tyypin kadulla satunnaisesti, hän kertoi juttelevansa edelleen Jehovan kanssa säännöllisesti. Tila huononi jatkuvasti ja lopulta hän kävi kiinni ohikulkijoihinkin siinä jutellessamme, poliisihan siihen oli kutsuttava kahdesti. Lopulta ryhdyin 'karttamaan' miestä ja nyttemmin asun aivan muualla.

Re: mmm'm

Kirjoittaja Vieras » 12.10.2007 22:07

mana kirjoitti:
Tää asia on niin ärsyttävä. Ihan liian monen jtkaverini kanssa oon jutellu siitä että on itsemurha-ajatuksia/suunnitelmia tai että masentaa vaan niin paljon ettei mitään jaksais tehä. Ei oo kivaa kun paras kaveri kyselee että lähtisköhän unilääkkeillä henki ku kovempia lääkkeitä on niin hankala saada. Eikä oo kivaa mennä käymään jollain kaverillaan, joka näyttää siltä että se on vaan maannu viikon eikä ole edes suihkussa jaksanu käydä.

Ja mitä vanhimmat antaa ohjeeks; käy kentällä ja kokouksessa ja lue raamattua. aivan sama mistä niillekki puhuu ni vastaus on toi sama litanja. oikeen raivostuttaa, tekis mieli oikeen... vaikka mitä! Miten joku masentunu, joka pitää itteensä aivan paskana ihmisenä jumalan edessä, jaksaa muka lähtee jonnekki kentälle ja mitä se ees auttaa, ei mittää.
Tämä on kyllä niin surullista luettavaa... :( mutta pahaa pelkään että totisen totta monissa tapauksissa. Harva vanhin taitaa olla niin fiksu että ohjaisi seurakuntalaisen oikeasti hoitoon. Itse asiassa suurinta osaa vanhimmista ei edes kiinnosta masentuneet seurakuntalaiset.

humpuukia

Kirjoittaja mana » 12.10.2007 20:38

Mieli ei myöskään suostunut siihen, että ihan kaikki ongelmat ihmisen elämän kaaressa ratkotaan tutkimalla, kokouksessa käymisellä, kentällä ja rukouksella. Jne,jne...
miksköhän niitä vanhimipia koko ajan mainostetaan että he ovat "lahjoja ihmisinä" ja "kätköpaikkoja tuulelta" ja virvoittavat hengellisesti ynnä muuta. Ne on oikeesti vaan ihmisä, joilla ei ole minkäänlaista pätevyyttä auttaa esim. missään henkisissä ongelmissa. Mulla oli ainaki sen juttelun jälkeen vaan semmonen tyhmä olo että mitähän varten mun piti nyt noillekki mennä puhumaan.

Kirjoittaja sirpa-leena » 12.10.2007 20:34

Minä myös ajattelin, että tulkoon paratiisi, mutta näiden ihmisten kanssa en sinne halua! Ei niinkään, että osakseni olisi tullut mitään erityisen pahaa vaan olin kuin Tumma Eino Leinon runossa: "Min tääl olen vieras, vieras vaan, olen ollut alusta saakka".

Silti kyllä uskon paratiisiin, en ole parempaakaan ratkaisua ihmiskunnan/maapallon pelastamiseksi, ajatellen vaikka nyt ilmaston muutosta, keksinyt. Mutta ihan hirmuinen luottamus on Luojaan, että kylläpä hän tietää minua, JT-patuja ynnä muita tekeleitään paremmin, ketä otetaan, ketä jätetään. Jos on siinä harmassa kuoleminen, niin on se sitten ainakin oikein. Varsinkin lähdön jälkeen kirkastui ajatus ja sisimmän tieto, että vaikka en elä 110% JT-oppien mukaan, niin 110% rehellisesti elelen.

Kirjailija Merete Mazzarella on lanseerannut "täti-energian" lisäksi "eettinen stressi" käsitteen. Mazzarellan mukaan ihmiselle tulee vaikea, paha ja ahdas olo, kun hän ulkopuolisen käskijän vaikutuksesta joutuu elämään omien arvojensa vastaisesti. Hän käyttää esimerkkinä hoitotyötä. Itsekin olen karvaasti kokenut hoitotieteen Madsenit opiskeltuani, että riman alta mennään ja lujaa.

Eettinen stresssin kautta pystyy selittämään monet ilmiöt, mitkä jylläävät JT:n ihmisen arjessa. Ensimäinen ristiriita syntyy jo siitä, että opetuksen keskeisenä osana on ajatus siitä kuinka me olemme koko ajan kuin tahdottomat nuket panettelijan vietävissä ja on herkeämättä käytävä hengellistä sotaa. Minulla ainakin pieni ääni, rohkenenko sanoa, että aito omatunto pisti hanttiin. Koskaan, koskaan ei omatunto taipunut täysillä verihoitojen kieltämiseen, millä lihaksilla muka terve päättää miten sairasta hoidetaan? Tuli olo, että helppo se on rannalta huudella, kun merelä laiva uppoaa. Mieli ei myöskään suostunut siihen, että ihan kaikki ongelmat ihmisen elämän kaaressa ratkotaan tutkimalla, kokouksessa käymisellä, kentällä ja rukouksella. Jne,jne...Ajattelen, että eettinen stressi ja stressin kautta syntynyt kuva itsestä "minusta ei ole mihinkään" on alusta, missä mielenterveysongelmat ensin muhivat ja sitten puhkeavat.

Kirjoittaja Jaakob » 12.10.2007 20:26

Minun puolestani voit jatkaa työtäsi. Kaikelle on kuitenkin aikansa ja paikkansa eikä tätä foorumia ole tarkoitettu Jeesuksesta sen paremmin kuin Jehovasta, Allahista tai mistään niihin verrattavissa olevasta julistamiseen. Foorumin linjat ovat, ainakin omasta mielestäni, suhteellisen selkeitä ja mikäli käyttäjä ei niitä hyväksy, ei kukaan häntä pakota tänne kirjoittelemaan.

Tärkeintä on se ettei omia mielipiteitä aleta saarnaamaan muille totuutena ja ainoana vaihtoehtona. Erilaisuus on rikkaus.

Sovitaanko niin jaakob

Kirjoittaja m.näätinki » 12.10.2007 20:10

Että jos tämä palsta on vapaa mielipiteille ja sinun mielipiteesi on se mikä se on,niin minä saan kertoa myös omat kannanottoni "selviytymisestä".
Jos kirjoitukseni on sopimattomia,minut voi poistaa sivustoilta tai sitten:ÄLÄ LUE KIRJOITUKSIANI!
Minä en ole kuluneen 11 vuoden aikana oppinut nuoleskelemaan ketään enkä tee sitä jatkossakaan.Olen selvinnyt omalla tavallani ja SUURIN selviytymiseni aihe ON ollut"Auta minua Jeesus".Pidät siitä tai et tai kiristele hampaitasi ja vihaa nimeä Jeesus,mutta minä jatkan työtäni.!

Re: Mana hyvä!!

Kirjoittaja Jaakob » 12.10.2007 20:03

m.näätinki kirjoitti:Sinun asemasi on:
Ota vastaan uudestisyntyminen.
Huuda avuksi Jeesusta ja pyydä anteeksi syntejäsi,jt asian tapauksessa tietämättömyyttäsi sen vuoksi että sinua on "valkeuden enkeliksi tekeytyvän toimesta"harhautettu.

Jeesus ei ole tehnyt meille mitään pahaa.Hän haluaa että Häneen uskomalla pelastuisimme.
Sovitaanko niin että jätetään nämä saarnaamiset muualle? Ei oikein tunnu hyvältä ajatukselta että palstalla jolla pitäisi jakaa vertaistukea nykyisille ja ex-jehovantodistajille, tarjotaan muuta uskoa/uskontoa tilalle. Annetaan jokaisen hakea oma polkunsa.

Mana hyvä!!

Kirjoittaja m.näätinki » 12.10.2007 19:58

En nyt ala vetelemään raamatunpaikkoja,mutta sanon sinulle että jt-paratiisi on vääristelty versio raamatun 1000 vuotis-ajanjakson jälkeen tapahtuvasta Uuden Jerusalemin laskeutumisesta alas taivaasta,jonka jälkeen maa luodaan uudesti ja jolloin tehdään n.s. paratiisi Kristuksen voimasta.

Maa on autio 1000 vuotta.
Ei tule mitään "harman" jälkeistä paratiisia eikä 1000 vuotis valtakuntaa kera jehovantodistajien.
Se mitä jt:t opettaa on humpuukia.

Monet täällä lueskelevista ajattelee että tämä mitä minä äsken kirjoitin on sitä yhtä läillä.

Sinun asemasi on:
Ota vastaan uudestisyntyminen.
Huuda avuksi Jeesusta ja pyydä anteeksi syntejäsi,jt asian tapauksessa tietämättömyyttäsi sen vuoksi että sinua on "valkeuden enkeliksi tekeytyvän toimesta"harhautettu.

Jeesus ei ole tehnyt meille mitään pahaa.Hän haluaa että Häneen uskomalla pelastuisimme.

Saatanalle on aivan se ja sama oletko jt vai ateisti,kunhan et vain synny uudesti ylhäältä Pyhästä Hengestä.
Silloin hänen pelinsä on menetetty.

Ylös