Jehovan todistajien Suomen toiminnan alkuvaiheet

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Jehovan todistajien Suomen toiminnan alkuvaiheet

Asperiinista (vähän offtopicia)

Kirjoittaja 3nity » 25.10.2007 18:37

Kapteeni kirjoitti:Luonnonlääkkeistä puheen ollen. Asperiini on todellisuudessa alkuaan luonnonlääke. Luin hiljattain erään jenkkitohtorin kirjan jossa hän kehoitti syömään asperiinia päivittäin.
Ei aina mene suinkaan niin että luonnosta peräisin olevanvalmiste = luontaistuote ja synteettinen valmiste = lääke. Aspiriini on todella "ihan oikea" lääke, kuten penisilliinikin ja varsin vanhojakin valmisteita. Se ei tee niistä huonoja. Luontaistuote (kuten vaikkapa veli Vogelin valmisteet) on asia erikseen, sellaista ei ole rekisteröity lääkkeeksi.

Jenkkitohtori on voinut hyvinkin puhua asiaa siitä aspiriinin syömisestä, koska esimerkiksi mieto aspiriini (50mg, "lasten asperiini") ei vie aikuiselta ihmiseltä särkyä yhtään minnekään, mutta ohentaa verta ja siten ehkäisee näppärästi esimerkiksi veritulppien ja aivohalvausten syntyä. Ja sivuvaikutuksia tuolla ei taida olla juuri ollenkaan. Sellaisen normaalivahvuisen aspiriinin päivittäisessä syönnissä en niinkään näe mielekkyyttä.

Kirjoittaja Kaarmis » 23.10.2007 21:13

Zaza kirjoitti:Kyllä minäkin ole kuullut että eräs tienraivaaja löysi lounassetelin kun oli hirveä nälkä ja rahat loppu. Ei se todista että Jehova olisi olemassa sen enempää kuin humpuukimömmöjen vaikutuksestakaan.
Juup. Minäkin (siiloin oikein katselin maata ja toivoin löytäväni rahaa) löysin kerran kymmenen euroa hangesta, kun just oli rahat ihan finito ja sixpäkkiä teki mieli. Enpä osannut tuosta alkaa jehovaa kiittelemään... :lol:

Minusta tuollaisen lounassetelin löytäminen on itsensä korottamista, että oikein jumala/enkelit häntä auttaa! Samaan aikaan Afrikassa jehovantodistajiakin kuolee nälkään, mutta jotakin valmiiksi pulleaa tienraivaajaa siunataan lounassetelillä, voe toevoton sentään...

Kirjoittaja Zaza » 23.10.2007 21:00

Kapteeni kirjoitti: Meikäläisellä oli noin 10 vuotta sitten ...

Tunnen erään englantilaisen ...

[/i]
Tämä on tällaista anekdoottista evidenssiä. Ei kestä tieteellistä tarkastelua kaksoissokkotesteineen.

Kyllä minäkin ole kuullut että eräs tienraivaaja löysi lounassetelin kun oli hirveä nälkä ja rahat loppu. Ei se todista että Jehova olisi olemassa sen enempää kuin humpuukimömmöjen vaikutuksestakaan.

Kirjoittaja Kirsieveliina » 21.10.2007 16:17

On sitä näköjään hurahdettu aiemminkin, itse Russell meni ihmevehnän vietävänä.

Ovatkohan kaikki muutkin etanaliemet ja ihmeputelit merkkejä jostakin suuresta? Kuten hyväuskoisuudesta...

"Maaliskuun 22. päivänä 1911 bulevardilehti The Brooklyn Daily Eagle aloitti artikkelien sarjan, jossa se syytti pastori Russellia petoksesta. Se väitti hänen rikastuvan myymällä huuhaaksi osoitttautunutta "ihmevehnää" kannattajilleen huomattavalla voitolla. Ihmevehnä oli peräisin maanviljelijä K.B. Stonerin - joka ilmeisesti ei ollut koskaan kuullutkaan Russellista tai raamatuntutkijoista - pelloilta Fincastlesta, Virginiasta. Tämä huomasi 1903 pellollaan kasvavan poikkeuksellisen tuottoisan vehnälajin, jonka hän arveli antavan monikymmenkertaisen, jopa satakertaisen sadon. Russell, joka ilmeisen kritiikittömästi uskoi kuulemaansa uutiseen, julkaisi asiasta artikkelin Siionin Vartiotornissa. Russellin mielestä tämä poikkeuksellinen viljalajike oli merkkinä lähestyvästä Jumalan valtakunnasta, jonka tunnusmerkkeihin kuuluivat Raamatun mukaan myös viljan runsaus. Monet raamatuntutkijat investoivat artikkelin jälkeen ihmevehnään, ja eräs Russellin kannattaja lahjoitti sitä Russellille pyytäen tätä myymään viljan ja käyttämään rahat saarnaamistyön edistämiseen."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_Taze_Russell

Kirjoittaja Kaarmis » 21.10.2007 13:14

Witless kirjoitti:
Torninvartija kirjoitti:Kyllähän luonnosta on löydetty vaikka mitä lääkkeitä, esmes nyt vaikka penisilliini. ----
Kävin ihan pienenä lapsena ruotsinlaivalla Tukholmassa äitini kanssa,------
Samaa vikaa. Äitini usko homeopatiaan on suuri, olen itsekin päässyt Nirosen odotushuoneeseen joskus pienenä, en ihan vastaanotolle asti. Ja Alfred Vogelin "Luonto, paras lääkitsijä" oli lähes Seuran teosten arvoinen teos kirjahyllyssä.

Echinaforcen tehoon tosin edelleen uskon, koska myös pakanat ovat sitä mainostaneet. :)
Äidillänikin oli tuo paksu Vogelin teos. En muista mihin vaivaan yksi "lääke" oli tarkoitettu, mutta sen valmistus ol kirjassa: Kippoon piti laittaa kerroksittain etanoita ja sokeria. Etanat sulivat sokeriin muutamassa päivässä. Sitten sotku piti suodattaa vaikkapa sideharsolla, ja sitten vaan etananektariinia nauttimaan! :lol:

Kirjoittaja Kirsieveliina » 21.10.2007 13:02

Witless kirjoitti:Ja Alfred Vogelin "Luonto, paras lääkitsijä" oli lähes Seuran teosten arvoinen teos kirjahyllyssä.
Voi taivas! No niinpä meilläkin oli ja on edelleen paksu, harmaa kangaspintainen teos. Ehcina-pulloa hypisteltiin joka flunssaan. Nyt kyllä masentaa, näidenkin taustoista kuulla... Eipä silti, sinkki-echina-tabletit tosiaan ehkäisee flunssan kehittymisen ajoissa otettuina, siis silloin jos sattumoisin en HALUA sairastaa = mukavasti lukea kaikkea kiinnostavaa sängyn pohjalla... :wink:

Kirjoittaja Vieras » 21.10.2007 12:47

Mukava lukea hyviä uutisia. Onneksi olkoon.

Välilevytyrä usein leikataan, niitä on urheilusivujen mukaan leikattu esim. NHL:n pelaajilta. Tyrä on siis pullistuma joka tosiaan puristaa hermoa ja maallikko ymmärtää leikkaushoidon harvinaisen hyvin, puristava osa veitellä veks, niin se ei voi enää puristaa.

Mutta osa tyristä saattanee "vetäytyä" taikka niitä ei ainakaan aina lääkärit leikkauksella hoida.

Akupunktuurista olen kuullut yhden mielenkiintoisen selityksen, onko mahdollisesti sitten muitakin, mutta kipuhoitona sanotaan että neula tökätään tiedettyyn hermopisteeseen ja nykytetään niin paljon hermoimpulsseja että hermon informaatioliikenne tukkeutuu, jolloin siis kipuimpulssit eivät mene läpi. Tämähän on nykyihmisen helpompi ymmärtää kun muistelee eri tukkeutuneita ATK -juttuja.

Jolla on mystiikkatarpeet Jehovantodistajuudesta täyttyneet, eivät ota sitä ihmisfysiologiaankaan.

Siten jos tohtorit eivät parempata tarjoile, tulee mieleen jokin kombinaatio noista, että tyrä olisi vetäytynyt ja hermoimpulssi kaatunut kuin ATK -ohjelma.

Se kiinalaisperäinen neulanpistelyhoito ei muuten ole varsinaista alternatiivihoitoa.

Olin aikoinaan itse sairaalassa kun joku muu potilas iltasella valitti, oliko korva- vai mitä hammassärkyä. Ja paikan päällä ollut päivystävä lääkäri pisteli neuloilla kipudemonit hengiltä.

Mahahaavasta en tiedä enempää kuin että jos dg on oikea niin haava on todellinen jonkinasteinen reikä siellä vatsalaukussa päin limakalvoiholla.

Kirjoittaja Kapteeni » 20.10.2007 21:20

Nyt teille on taas koko porukalle iskenyt toi tyypillinen ex.todistaja pessimismi päälle. Kyllä sieltä alternatiivi hoidostakin löytyy jotain hyvää.

Meikäläisellä oli noin 10 vuotta sitten oikein paha discusprolaps taitaa olla välilevyn pullistuma suomeksi. Se pisti minut koijaan puoleksi vuodeksi. Jalat ei oikein toiminut, kun välilevyn pullistuma painoi jalkojen hermoja. Ei edes panohommat sujunut, niin teki kipeää. Kävin sekä lekureiden että poppamiesten luona. Huomasin heti ensi töikseni, että lekureilta ei näihin asioihin apua saanua, joten aloin tutkimaan poppamiesten opetuksia. Ja sain kontaktin erääseen akupuntuuritätiin ja kinesiologisetään. Nämä pistivät minut jaloilleen viikon sisällä.

Panohommatkin alko taas sujuu, kun pääsin seisovaan asentoon. Ei tahtonut sairaalan lekuri uskoo, ennenkuin menin omalle lääkärille jonka sairaanhoitaja soitti sairaalaan että kyllä se seisoo. .

Vieläkin ihmetyttää, että mikä siinä niin nopeasti auttoi.

Tunnen erään englantilaisen entisen SAS sotilaan, joka Iranin sodassa 80-luvulla sai mahahaavan. Tuon mahahaavan paransi poppamies filipiinien viidakossa kertaheitolla. Jonka jälkeen tästä kaverista tuli erittäin aktiivinen katollilainen.

Minulla on ihan positiivinen suhde niin lääkäreihin kuin poppamiehiin. Kummallakin alalla löytyy niin hyviä kuin huonojakin ammattimiehiä.


Tuo edellinen oli sitten minulta. Ettäs tierätte.

Tiedetään, tiedetään - MM

Kirjoittaja Vieras » 20.10.2007 10:40

Luontaistuoteala julkaisee lehdiksikin asti mainoksiaan.

Luonnontuotteissa tietysti voi olla ja on tehoaineita, jalostetussa muodossahan niiden varassa elämme jokainen (ruis vehnä...).

ja pajunkuoressa on sitä asperiinin tehoainetta, oliko se asetolisalisyylihappo vai mikä sen tapainen.

Nykyään kuitenkin tuntuisi hassulta pureskella pajunkuorta sen sijaan että ostaisi asperiinia.

Luonnon aineethan pyritään tutkimaan tehoaineiden löytämiseksi ja hyödyn ottamiseksi, luontaistuoteala taiteilee mainoksissaan kielletyn ja sallitun harhaanjohtamisen rajoilla.

Jossain yrtissä kerrotaan olevan vaikka molybdeenia taikka zirkoniumia. muun kerronnan jälkeen missi- taikka muuhun titteliin oikeutettu henkilö sanoo käyttävänsä ainetta ryppyisen ihon taikka huonon muistin hoitoon. Juttu ei väitä tutkimuksessa todetun että aine siihen tehoaisi, mutta saattaa sisältää yksityisen henkilön käsityksen sellaisesta asiasta laillisesti, taikka ei edes sitäkään, mutta nopea ja huolimaton lukija voi saada käsityksen vakuuttavasta uudesta lääkkeestä.

Kirjoittaja Torninvartija » 20.10.2007 10:25

Björkander Tukholmassa, Nironen Tampereella, Westphalen Espoossa ja luultavasti Keravan Saviolla taisi olla Ristimäen Antero.
Bingo.

Kirjoittaja Kaarmis » 19.10.2007 20:29

Torninvartija kirjoitti:----Kävin ihan pienenä lapsena ruotsinlaivalla Tukholmassa äitini kanssa, joka kävi siellä jonkun puoskarin vastaanotolla. Koko perheenä kävimme Nirosen vastaanotolla useampaan otteeseen 1980-luvulla. Ja vielä 1990-luvun alussa mulle tehtiin jotain iirisdiagnoosia jossain Saviolla, en muista tyypin nimeä. Sekä mun että isäni iirikset tsekattiin ja määrättiin kalkkipillereitä.
Björkander Tukholmassa, Nironen Tampereella, Westphalen Espoossa ja luultavasti Keravan Saviolla taisi olla Ristimäen Antero.

Noita kalkkitapuja on itsekin joskus lapsuudessa tullut syötyä. :oops:

Kirjoittaja PoterO » 19.10.2007 20:27

Eihän nuo luontaislääkitykset ja tuotteet ole todellakaan mikään uhka vaan pikemminkin mahdollisuus. Ongelmia ovat kaikenmaailman puoskarit ja besserwisserit yhdistettynä tuotteiden lähes rajattomaan saatavuuteen. Onhan niitä samanlaisia ongelmia monien muidenkin ilman reseptiä saatavien pillereiden kanssa.

Kirjoittaja rippeli » 19.10.2007 15:44

Anonymous kirjoitti:Onko kyseessä yksi ennakkoluulon muoto ?

Kun joskus voi jonkin ihmisryhmän ihonväri olla sellainen, että heiltä ei ruveta edes kysymään ajo-ohjeita perille pääsemiseksi, niin lahkon opetukseen on sisältynyt lähes kaiken vieraan torjuminen, jolla tarkoitettu uskonnllisuutta, on levinnyt koskemaan kaikkea "saatanallisen maailman" tiedettä ja tietoa ?

Parempi saada joku puskaradioviesti "meikäläiseltä" kuin lääkäriltä, joka ei tiedä edes verensiirron vaaroista.

Eikä lunttuhissan maikka tiedä edes että evoluutio on myytti.

Ja politologit eivät tiedä edes että politiikka on tabu, kiellettyä ?

onhan sitä kaikenlaista kiellettyä kuitenkin. Mutta jos Vogel oli jt (oliko ?) niin opetettu malli on ostaa häneltä purkki ja kysyä jälkikäteen.
Minäkin pääsin lapsena Nirosen kaiken parantavaan hoitoon. Nironen oli kova jätkä joka paransi vaivan kuin vaivan silmään katsomalla ja sokerilla. Minulta hän kielsi kahvin juonnin, vaikka en ollut kahvia silloin vielä edes maistanut. Lieneekö ollut ennakoivaa hoitoa. Lapsuuden kodissa on vieläkin yksi kaappi täynnä purkkeja joissa nuo ihmeitä tekevät lääkkeet lojuvat. Säilyvät muuten lähes ikuisesti. Soitin eräälle homeopaatille ja varmistin.

Minua ihmetyttää todella nykyään tuo miten jt-lahkolaiset ovat innoissaan homeopatiasta ja vyöhyketerapiasta jne. Taitaa olla niin, ettei kukaan lahkolainen ole perehtynyt kovinkaan tarkasti siihen mihin moiset hoidot perustuvat.

Homeopatia väittää että vedellä on muisti. Siis että vesi muistaa myrkkymolekyylin, jonka kanssa on joskus joutunut tekemisiin. Vesi jopa aistii hyvoen ja pahojen sanojen energian eri tavalla ja muistaa ne. Olen selaillut kirjaa, johon oli koottu kuvia jääkiteistä, jotka oli jäädytetty eri tavoin kohdelluista vesistä. Kun vedelle sanoi vaikkapa "rakkaus", niin kide oli kaunis ja harmoninen. Jos taas sanoi vaikkapa "pienimunainen runkkari" (keksin tuon itse kun en muista täsmällisesti) niin kide oli epäsymmetrinen ja ruma. Eli homeopatia perustuu mielestäni vahvasti new age tyyppiseen uskoon universaalista toimivasta energiasta ja niin ollen nojaa asioihin, joita uskovat voisivat luonnehtia jopa demonistisiksi.

Sama juttu vyöhyketerapiassa. Jalkapohjaa painelemalla koitetaan ohjailla kehon energiavirtoja suotuisiksi, jotta keho olisi harmoniassa meitä kaikkia ympäröivän universaalin energian kanssa. Sachrat auki ja aura kuntoon. Kuulostaa minusta aika arveluttavalta. Vai onko kyseessä se paljon puhuttu pyhä henki.

Minusta siis kaikkki nuo hömpötykset perustuvat yksinkertaisesti tietämättömyyteen ja siihen, että alkuaikojen lahkolaisiin kuului asian harrastajia. "Hoidot" tulivat maailmallisina tuliaisina kun hörhöilevät ihmiset ottivat vielä yhden taakan lisää (jt-lahkon) kannettavakseen.

Kirjoittaja Vieras » 19.10.2007 10:47

Onko kyseessä yksi ennakkoluulon muoto ?

Kun joskus voi jonkin ihmisryhmän ihonväri olla sellainen, että heiltä ei ruveta edes kysymään ajo-ohjeita perille pääsemiseksi, niin lahkon opetukseen on sisältynyt lähes kaiken vieraan torjuminen, jolla tarkoitettu uskonnllisuutta, on levinnyt koskemaan kaikkea "saatanallisen maailman" tiedettä ja tietoa ?

Parempi saada joku puskaradioviesti "meikäläiseltä" kuin lääkäriltä, joka ei tiedä edes verensiirron vaaroista.

Eikä lunttuhissan maikka tiedä edes että evoluutio on myytti.

Ja politologit eivät tiedä edes että politiikka on tabu, kiellettyä ?

onhan sitä kaikenlaista kiellettyä kuitenkin. Mutta jos Vogel oli jt (oliko ?) niin opetettu malli on ostaa häneltä purkki ja kysyä jälkikäteen.

Kirjoittaja Witless » 18.10.2007 23:17

Torninvartija kirjoitti:Kyllähän luonnosta on löydetty vaikka mitä lääkkeitä, esmes nyt vaikka penisilliini. Mutta homeopatia ja iirisdiagnoosi on molemmat humpuukia, mikä on selvinnyt mulle vasta myöhemmällä iälläni. Molempiin uskottiin vahvasti mun suvussa.

Kävin ihan pienenä lapsena ruotsinlaivalla Tukholmassa äitini kanssa, joka kävi siellä jonkun puoskarin vastaanotolla. Koko perheenä kävimme Nirosen vastaanotolla useampaan otteeseen 1980-luvulla. Ja vielä 1990-luvun alussa mulle tehtiin jotain iirisdiagnoosia jossain Saviolla, en muista tyypin nimeä. Sekä mun että isäni iirikset tsekattiin ja määrättiin kalkkipillereitä.
Samaa vikaa. Äitini usko homeopatiaan on suuri, olen itsekin päässyt Nirosen odotushuoneeseen joskus pienenä, en ihan vastaanotolle asti. Ja Alfred Vogelin "Luonto, paras lääkitsijä" oli lähes Seuran teosten arvoinen teos kirjahyllyssä.

Echinaforcen tehoon tosin edelleen uskon, koska myös pakanat ovat sitä mainostaneet. :)

Ylös