JT:t ja lakko

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: JT:t ja lakko

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Bergerac » 21.10.2007 21:44

Polyester kirjoitti:Ay-toiminta voisi totuttaa jehovantodistajia joukkovoiman käyttöön, mikä ei tietenkään sovi Vartiotornin tavoitteisiin.
Mutta toisaalta asiaa tarkemmin tarkasteltuna Jehovan Todistajilla on kuvainnollinen AY-liike, joka kuvainnollisesti toimii joukkovoimalla.

Tämän kuvainnollisen Ay-liikkeen johtaja on itse Jehova, joka Seuran oman ilmoituksen mukaisesti jakaa U&Y orjan kautta ruokaa juuri oikeaan aikaan innokkaille Jehovan Todistajille.

Tähän itse kuvainnollisesti Jehovan määrittelemään AY-liikkeeseen kuuluvat kuvainnolliset esim. seuraavat lakko-asiat:

- verestä tulisi kieltäytyä, sitä ei voisi ottaa elämän ylläpitämiseksi, lapsi voitaisiin tappaa siten että vanhemmat kieltävät veren
- armeijaan ei voisi mennä, siviilipalvelukseen ei voisi mennä eikun siis mennään eikun siis ei mennä
- pedofilia tapauksissa edelleenkään ei riitä oma todistajuus, eikä 1 todistaja. (Siis seurakunnan sisäissä asioissa käsiteltäessä)
- erotettua, eronnutta, kastamatonta eronnutta tai erotettua ; ei tulisi olla tekemisissä
- edellämainittuihin tulisi katkaista suhteet (ehkä kristitty voisi omantuntonta puitteissa olla tekemisissä välttämättömissä asioissa,,,,kuten vaikka perinnänjaossa...perkele)
- JNE JNE JNE JNE JNE JNE

Perustelen tämän kuvainnollisen AY-liikkeen sillä, että tämä kuvainnollinen AY-liike rankaisee niitä jotka eivät toimi Seuran (joka saa ohjee Itse Jehovalta) käsityksien mukaisesti. Ja rankaisu on voimakas ja pistäkestoinen.

Seura HÖPISEE omiansa omastatunnosta ja muuta mielestäni suoranaista paskaa.

Omatunto mitataan loppujen lopuksi sillä, että jos et ole Seuran suosistuksien kanssa samaa mieltä tai vaihtoehtoisesti kadu sitä että olet olet tekemisien/ajatuksien osalta eri mieltä--->Mono heiluu ja sanktiot jyräävät.

Eikä Seura tunne sellaista kuin lakon loppuminen. Seuran tapauksessa se tarkoittaa sitä, että jos joku haluaa palata kuvainnolliselle oksennukselle -->hänen pitää sietää sylkykuppina olemista xx aikaa. Sitten kun tämän kuvainnollisen AY-liikkeen johtajat päättävät että sylkykuppi-aika on ohitse niin sitten taas kaikki hymyilevät.

Kyllä Seuralla on tavallaan itse Jehovan auditoima (tai siis Jeesushan sen taisi auditoida ennen pörssiromahdusta?) AY-liike .

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Polyester » 21.10.2007 21:13

AchanBeroean kirjoitti:Löytämissäni viittauksissa lakkoiluun tai ammattiyhdistykseen ei näytetä suhtautuvan kovin suopeasti.
Ay-toiminta voisi totuttaa jehovantodistajia joukkovoiman käyttöön, mikä ei tietenkään sovi Vartiotornin tavoitteisiin.

Kirjoittaja Bergerac » 21.10.2007 20:36

Onko tietoa tai havaintoa siitä, ovatko Tehyyn liittyneet innokkaat Jehovan Todistajat allekirjoittaneet sitoumusta irtisanoutumisesta ? :wink:

Tai tietoa siitä, aikovatko nämä liittoon ehkä kuulumattomat (vastaavissa tehtävissä kuin Tehyläiset toimivat) innokkaat Jehovan Todistajat jatkaa normaalityötänsä mikäli lakko iskee? (hätätyötä en nyt tarkoita)

Kirjoittaja Kaarmis » 21.10.2007 20:19

avartunut kirjoitti:Pari vuosikymmentä sitten nuorena toimistovirkailijana ja todistajana olin muutaman viikkoa teollisuustoimihenkilöliiton lakossa..
Mitenkähän suhtautuisivat kenttäilylakkoon...? :D

Kirjoittaja avartunut » 20.10.2007 18:29

Pari vuosikymmentä sitten nuorena toimistovirkailijana ja todistajana olin muutaman viikkoa teollisuustoimihenkilöliiton lakossa.. Ennen lakon alkua kysyin veli vanhimmalta onko oikein mennä lakkoon. Hänen ohjeistus oli näin: Koska koko toimistosi väki on menossa lakkon, joudut itsekkin menemään lakkoon. Hän kehoitti kuitenkin minua kertomaan lähimmälle esimiehelle ettet jehovantodistajana halua mennä lakkoon, mutta tilanteen ollessa tälläinen joudut olemaan lakossa. Olin lakossa kaikessa hiljaisuudessa ja pomolleni en kertonut kuunapäivänä todistajuudesta. Töihin palasin kiltisti kun ay-liike niin sanoi.

Uskoisin että todistaja-vanhimpien oheistus on nykypäivänä samanlainen?

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja AchanBeroean » 20.10.2007 16:26

Witless kirjoitti: Nihkeästi suhtautuivat ainakin silloin kun olin mukana. Itse suhtaudun juuri nyt samoin, ehkä siksi tulee mieleen "toverit" jotka marssivat ulos talosta. Jiiteet jotenkin myötäilivät lakkoa, mutta eivät halunneet korostaa kapinamieltä, jos oikein muistan.
Jehovantodistajien lahkoliike on pyhissä kirjoituksissaan Vartiotorni-lehdissä selvästi jättänyt ammattiyhdistys- ja lakkoiluasiat pois käsiteltävien aiheiden listasta. Sanoilla lakko, lakkoilu tai ammattiyhdistysliike löytyy erittäin vähän aineistoa lahkon kirjallisuudesta 1970-luvulta lähtien.

Ilmeisesti lahkon analyysi on, että asiaan puuttumalla on vaikea saada aikaan kirjoitusta, joka ei herättäisi ärtymystä joissakuissa lukijoissa.

Löytämissäni viittauksissa lakkoiluun tai ammattiyhdistykseen ei näytetä suhtautuvan kovin suopeasti.

*** g71 8/7 s. 9 Muutoksia työhön suhtautumisessa ***

Monet työntekijät suhtautuvat usein työhönsä välinpitämättömästi. Eräs työnantaja sanoi: ”Kun aloitin yksityisyrittäjänä, sattui toisinaan niin, että minun täytyi kutsua ammattiyhdistys avukseni. Suunnilleen yksi kymmenestä palkkaamastani työntekijästä oli tunnollinen. Miehet eivät todellakaan halunneet tehdä työtä. Olin onnellinen, jos sain heidät tekemään työtä viisitoista minuuttia joka tunti. Jos antoi heille potkut, se ei liikuttanut heitä. He nostivat työttömyyskorvausta tai sanoivat: ’Painu suolle. Meillä on ammattiliitto takanamme.’”
*** w74 1/5 s. 195 Voiko mikään hallitus olla vapaa turmeluksesta? ***

MITÄ ajattelet hallituksesta? Ihmiset ovat eri maissa ilmaisseet suurta tyytymättömyyttä ja epäluottamusta hallitusmiehiä kohtaan. Monet hylkäävät suuret poliittiset puolueet. Toiset tulevat riippumattomiksi tai liittyvät johonkin uuteen puolueeseen, kun taas toiset vetäytyvät kokonaan syrjään politiikasta. Suuri joukko ajattelee, että lakkoilu ja mielenosoitukset aikaansaavat parannusta.

Se ei merkitse sitä, että ihmiset kääntyisivät pois hallituksesta sinänsä.
He vain eivät luota hallitusasemissa oleviin. Ihmiset kaikkialla maailmassa ilmaisevat suuressa määrin tällaista asennetta erityisesti maissa, joissa heillä on sananvaltaa hallitusasioissa.

Kirjoittaja Jaakko Ahvenainen » 20.10.2007 14:25

Pehmoluopio kirjoitti:Minä en kuulu liittoon. Osa-aikaiselle ei ole mitään hyötyä työttömyyskassasta.
Ei välttämättä näin. Työttömyyskassasasta saattaa olla hyötyä, liitosta ei välttämättä. Toisaalta, kun ei saa työttömyyspäivärahaa, saa yhteiskunnan suomat edut vähentämättöminä.

Kirjoittaja Pehmoluopio » 20.10.2007 11:40

rippeli kirjoitti:Kaikkihan nykyään kuuluvat johonkin liittoon lähinnä työttömyyskassan jäsenyyden vuoksi.

Minä en kuulu liittoon. Osa-aikaiselle ei ole mitään hyötyä työttömyyskassasta.

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Witless » 20.10.2007 02:01

JohnTheRevelator kirjoitti:Tuli mieleen kun me sähköasentajat valmistaudumme työtaisteluun, että mitenkäs JT:t suhtautuvat lakkoiluun? Osallistuminen ay-toimintaan ei ole oikein suotavaa.
Nihkeästi suhtautuivat ainakin silloin kun olin mukana. Itse suhtaudun juuri nyt samoin, ehkä siksi tulee mieleen "toverit" jotka marssivat ulos talosta. Jiiteet jotenkin myötäilivät lakkoa, mutta eivät halunneet korostaa kapinamieltä, jos oikein muistan.

New Yorkin Brooklynista kuitenkin määrättiin/määrätään miten Jehovan todistajien tulee menetellä, että sikäli.

Kirjoittaja Analysoija » 19.10.2007 21:08

Silloin kun aikoinani liityin loimaan kassasta ammattiliittoon, kirjantutkistelunvalvoja apulaistaan kyllä kovasti koulutti.

Lakkoaspektia kommentoi, kun meidän alalla lakkoon meno on aika suosittua kun uhkaillaan että palkkaa pitäis saada lisää...

Kirjoittaja Kaarmis » 19.10.2007 21:05

rippeli kirjoitti:Kaikkihan nykyään kuuluvat johonkin liittoon lähinnä työttömyyskassan jäsenyyden vuoksi. ----.
Itse en ole kuulunut 42 vuoteen mennessä mihinkään liittoon. Huolehdin itse paremmin oikeuksistani kuin mikään ammattiliitto on tähän mennessä kyennyt.

Ehkä mulla on siihen myös elämänfilosofinen asenne sekä jossain määrin oikeistolainen maailmankatsomus. Nykyisellä työmaallani rakennuksella nuo tunteet ovat vain vahvistuneet...

Esimerkki: Laatoittaja oli "jättänyt" laatan reunan liian ylös oven yläpuolella, joten ovikarmin ympärille tuleva listoitus ei läheskään tulisi peittämään laatoituksen alareunaa. Ymmärrän ehkä jollain tavalla laatoittajaa, ehkä kyseessä oli mittausvirhe (joka sekin on käsittämätön moka ammatti-ihmiseltä), mutta sitä en ymmärrä, että listoittaja naputti ERITTÄIN HUOLELLISESTI ovea ympäröivät listat paikalleen, VÄLITTÄMÄTTÄ PASKAAKAAN ETTÄ LAATOITUS ALLA OLI ALA-ARVOISTA LISTOITUKSEN POHJAKSI...

En jummarra, en jummarra... :roll:

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Jakke » 19.10.2007 20:16

Polyester kirjoitti: Mielestäni JT:t ovat paremminkin oikeistolaisia kuin vasemmistolaisia, ja lakkotilanteissa tyypillisesti asettuvat työnantajan puolelle. Lukeehan Raamatussakin, että ei pidä orjan pyrkiä pois osastaan, eikä palvelija ole isäntäänsä suurempi, Jeesuskin kantoi mukisematta öö...paalunsa, ja niin edelleen. Niin ja onhan siellä tietysti myös, että työmies on palkkansa ansainnut, mutta se on eri asia.
Tavallaan noin, mutta toisaalta kuvaukset paratiisista viittaa mun mielestä miltei kommunistiseen yhteiskuntaan.

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Polyester » 19.10.2007 20:12

Liittoon kuulumisen voi halutessaan nähdä poliittisena kannanottona, mutta niin myös liittoon kuulumattomuuden - etenkin, jos siihen liittyy meneillään olevan lakon rikkomista.

Tästä päästäänkin yhteen mieliaiheistani: jehovantodistajien sijoittaminen poliittiselle kartalle.

Mielestäni JT:t ovat paremminkin oikeistolaisia kuin vasemmistolaisia, ja lakkotilanteissa tyypillisesti asettuvat työnantajan puolelle. Lukeehan Raamatussakin, että ei pidä orjan pyrkiä pois osastaan, eikä palvelija ole isäntäänsä suurempi, Jeesuskin kantoi mukisematta öö...paalunsa, ja niin edelleen. Niin ja onhan siellä tietysti myös, että työmies on palkkansa ansainnut, mutta se on eri asia.

Re: JT:t ja lakko

Kirjoittaja Vieras » 19.10.2007 16:44

Torninvartija kirjoitti: Eli luottamusmiehenä toiminen on politiikkaan osallistumista, samoin kuin esimerkiksi taloyhtiön päätöksentekoon osallistuminen ja lausunnon antaminen eduskunnalle jehovantodistajien suhtautumisesta aseelliseen ja siviilipalvelukseen ovat myös politiikkaan osallistumista.
Mitenkähän on toimiminen ministeriön alaisessa työryhmässä, jonka tehtävänä on tehdä ehdotus uudeksi laiksi:
Leinonen, Veikko tiedotussihteeri Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta Asiantuntija

Kirjoittaja Lehtiveli » 19.10.2007 16:36

Omat perheenjäseneni kuuluivat kyllä liittoon. Itse en liittoon ole koskaan kuulunut, mutta ehkäpä joskus liityn. Ainakin kassaan. :roll:

Ylös