Vapaamuurarit?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vapaamuurarit?

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Tony » 13.10.2019 13:17

Smurffitytöllä näyttää olevan mielenkiintoisia tarinoita, jotka eivät välttämättä lisää niinkään uskottavuuttaan, mutta herättää kysymyksen henkilön mielenterveyden tilasta. Tämä ei toki tarkoita, että kaikki hänen esittämänsä olisi automaattisesti paikkansapitämätöntä.

https://www.reddit.com/r/exjw/comments/ ... al_claims/

Itse aiheeseen ROUND TABLE heittää vielä kolmannenkin videon.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.09.2019 08:23

Lloyd Evans teki asiasta hyvän videon ja iki-ihana Smurf Girl vastineen. Tein aiheesta päivityksen blogiin. Mielestäni 4-2 Lloydille. :DRe: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Pro et contra » 05.06.2019 14:20

weathertop kirjoitti.:...Jehovan todistajien yhdistäminen vapaamuurariuteen (tai parhaassa tapauksessa Illuminatiin) menee muutenkin pöhköjen salaliittoteorioiden osastolle.
Epäilemättä paratiisi "uusi maailma" on uusi maailman järjestys jonne pääsevät ja herätetyt kohtaavat esim. nk. vanhan ajan vanhurskaat ja jonne laumaa johtavat suuren ahdistuksen aikana muodostautuvat nykyisistä uskollisista vanhimmista koostuvat paimenet ja herttuat https://www.jw.org/fi/julkaisut/lehdet/ ... -herttuaa/... mahdollisena tehtävänään on myös organisoida ja johtaa uuden maailman jälleenrakennus ja ennallistamistyötä ja tämä on ihan järjestön kirjallisuusosaston hallintoelimen ohjauksella luoma mielikuva, tiukasti ollaan siis paratiisissa maanpäällisen järjestön ohjauksessa, asuinpaikkaansakaan ei saa välttämättä itse valita vaan menet sinne minne osoitetaan!
Muutoinhan todistajia kehotetaan ajattelemaan ja muodostaman omia mielikuvia paratiisin ihanuudesta vapaasti ja usein nämä mielikuvat ovatkin varsin korkealentoisia neutraalisti sanoen... Jeesusta siellä ei näy?
Ei todellakaan tule mieleen yhtä ainoaa paratiisi kuvaa mistään järjestön kirjallisuudesta tai missään muussakaan yhteydessä jossa Jeesus käyskentelisi laumansa parissa paratiisin illan viileydessä...

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Vieras » 05.06.2019 07:33

Russelin kirjassa jumalan aikakausien suunnitelma on aikakausien kartta jossa on pyramidi. Huipun kärki säteilee kuten vapaamuurareilla.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Weathertop » 05.06.2019 00:07

Russell oli kiinnostunut pyramidologiasta ja numerologiasta, ja hän käytti tietynlaista symboliikkaa, jota monet muutkin millenialistit tuohon aikaan käyttivät, ja jossa oli joitakin yhtäläisyyksiä vapaamuurarien käyttämän symboliikan kanssa. Vapaamuurari hän ei ollut, ja Jehovan todistajien yhdistäminen vapaamuurariuteen (tai parhaassa tapauksessa Illuminatiin) menee muutenkin pöhköjen salaliittoteorioiden osastolle.

Smurf Girl ei videoidensa perusteella käy ihan täysillä.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.06.2019 23:15

Observer kirjoitti:
04.06.2019 21:47
Tämäkin profetioihin hurahtanut vaikkakin älykäs ex-jt on tehnyt tutkimusta vapaamuurari-kytköksestä. Ainakin hän tekee tyylikkäitä videoita oli sitten sisällöstä mitä mieltä tahansa...
Kiitokset! Taas uusi löytö. :)

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Observer » 04.06.2019 21:47

Syväkurkku kirjoitti:
04.06.2019 20:50
Katselin tänään vähän laajemmin näitä Smurfin videoita ja niissä toistuu niin usein vapaamuurari-teema, että ajattelin vielä kommentoida tätäkin ketjua. Smurf girliä katsellessa väitteet ovat välillä niin railakkaita, ettei tiedä kuka on vähän kaheli, videon tekijä vai uskonto josta tekijä kertoo.
Samaa olen näitä videoita katsoessa miettinyt, eli onkohan kaikki ihan totta kuitenkaan vaikka monet asiat varmasti ovatkin. Smurffiina on esimerkiksi kertonut että Fred Franz käytti häntä "kanavana" henkimaailmaan, kun Ilmestyksen huipentuma -kirjaa tehtiin -80-luvulla... :shock:

Tämäkin profetioihin hurahtanut vaikkakin älykäs ex-jt on tehnyt tutkimusta vapaamuurari-kytköksestä. Ainakin hän tekee tyylikkäitä videoita oli sitten sisällöstä mitä mieltä tahansa...

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Syväkurkku » 04.06.2019 20:50

Katselin tänään vähän laajemmin näitä Smurfin videoita ja niissä toistuu niin usein vapaamuurari-teema, että ajattelin vielä kommentoida tätäkin ketjua. Smurf girliä katsellessa väitteet ovat välillä niin railakkaita, ettei tiedä kuka on vähän kaheli, videon tekijä vai uskonto josta tekijä kertoo.

Aikaisemmin julkisuudessa esiintyi vähän väliä listoja Suomen vapaamuurareista, esim. Hymy-lehti niitä julkaisi. Tämän perusteella tiesi aika hyvin kuka oli muurari ja kuka ei. Omasta suvusta löytyi yksi ja elämän varrella olen törmännyt muihinkin.

Äitini oli Jehovan todistajaksi vapaamielinen, kiinnostunut myös kaikesta vähänkään mystisestä ja symboliikkaa sisältävästä. Muistan miten usein äiti kertoi minulle että vapaamuurareiden keskuudessa paholaisen nimi on Jehova. Olen tämän kuullut myös muualta. Kerran saunassa otin parin oluen jälkeen asian puheeksi sukulaismiehen kanssa. Ei halunnut laajemmin jutella asiasta, mutta reaktiosta voi usein päätellä paljon. Äidillä ja tällä sukulaismiehellä oli selvästi syvä arvostus toisiaan kohtaan. Äiti ei koskaan puhunut vapaamuurariudesta negatiivisesti vaan jopa varovaisen myönteisesti. Tämä sukulainen oli myös juristi ja auttoi äitiäni monessa mutkassa.

Seuraavan kerran törmäsin vapaamuurariin yliopistoaikana. Professori jonka assistenttina toimin kuului vapaamuurareihin. Hän tiesi että olin Jehovan todistaja ja oli tavallista kiinnostuneempi uskonnostani. Yleensä yliopistolla ei uskonnosta puhuttu. Hän myös selvästi testasi minua ainakin kerran olisiko minulla halua liittyä vapaamuurareihin. Pidin kuitenkin muurareita lähinnä miesten mystiikkaleikkinä ja keskinäisenä hyvä veli-verkkona. Nuoruuden voimassa en tuntenut tarvetta moiseen. Mutta professorin asenne Jehovan todistajia kohtaan oli myönteinen.

80-luvulla oleskelin useamman kerran New Yorkissa. Paikalliset ystävät veivät usein tutustumaan pääkonttoriin Brooklyniin sekä muihin kohteisiin. Mieleen on jäänyt rakennus jota käytettiin salina joskus Rutherfordin aikaan. Se toimi samaan aikaan vapaamuurareiden temppelinä. Sama rakennus esiintyy Smurfin videoilla.

Kun tähän lisätään varsinkin Russellin viljelemä vapaamuurarisymboliikka, asetelma on vähintään mielenkiintoinen. Taas törmätään näihin salaliittoteorioihin, mutta olisi todella mielenkiintoista tietää mikä on vapaamuurariuden ja Jehovan todistajien todellinen suhde toisiinsa. Lisää selvitettävää!

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Nukahtanut » 19.04.2019 14:44

vierailija-asteella kirjoitti:
17.04.2019 15:48


Uskoakseni ne JT-seurakunnan jäsenet ovat jo ennen JT-seurakuntaan liittymistään ollet vapaamuurareita ja yleensä liittyneet jehovan todistajiin avioliiton kautta, eivätkä loppupeleissä välitä tuon taivaallista jehovien opeista.

Vieläkö joku epäilee?

G.A.O.T.U
Sinun muurariutta ei epäillä, mutta sitä kyllä että todistajia olisi muurareina. Heille todistajuus on kaikki kaikessa, miksi pitäisi kuulua toiseenkin kerhoon vielä? Varsinkaan vähänkään rivijäsentä korkeampaa asemaa (vanhin esim) haluava veli ei todennäköisesti edes ehtisi ja haluaisi muissa kerhoissa pyöriä. Pokkurointi omassa porukassa riittää vallan hyvin, vastuuta kun tulee aina lisää.
Ainut mahdollisuus todistajan muurariuteen lepääkin ulkopuolelta todistajaksi liittymisen kautta, jolloin hän on ENSIN ollut muurari ja sitten liittynyt todistajiin. Todistajien lapset ei muurareita ole, koska koko elämä on pyörinyt syntymästä asti todistajuuden ympärillä.

Edit: Muurareita ei taida lukumääräisesti muutenkaan olla Suomessa kovin paljon? Eli mahdolliset todistaja-jäsenet lasketaan ihan parista muutamaan.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja vierailija-asteella » 17.04.2019 15:48

Eli juuri tätä pekäsinkin.

"Suurimmalla todennäköisyydellä et ole vapaamuurari. Miksi jonkun jehovan todistajat- tyylisen valkokaulusköyhälistön edesottamukset kiinnostaisi? Vastataan nyt kuitenkin."

Kyllä olen! Ja mukana Sinisessä Muurariuudessa.

Sininen Muurarius" käsittää asteet 1° - 3°

1° oppilasmuurari
2° veljesmuurari
3° mestarimuurari

Vapaamuurarin, ei välttämättä tule olla mikään akateemisesti koulutettu. Riittää vaikka, että isä ja kummisetä ovat loosin jäseniä ja toimivat suosittelijoina.

Toki siellä ollaan puku päällä ja kraka kaulassa jne. Pukeutumistyyli sama kuin JT, kokouksissa, paitsi meillä on esiliinat, jotka kertovat asteen ja sitten niitä rituaaleja.

Skottilaisessa riitissä asteita on 33. On olemassa myös Yourkin riitti, mutta sitä ei ole sellaisenaan käytössä Suomessa.

Harvempi yli 3° veli ei ole korkeasti koulutettu.

3° asteen veli on mestarimuurari ja täysivaltainen vapaamuurari. Toki hänellä ei ole asiaa yli 3° kokouksiin, sainhan "salaisuuden" sinne ujutettua.

Uskoakseni ne JT-seurakunnan jäsenet ovat jo ennen JT-seurakuntaan liittymistään ollet vapaamuurareita ja yleensä liittyneet jehovan todistajiin avioliiton kautta, eivätkä loppupeleissä välitä tuon taivaallista jehovien opeista.

Vieläkö joku epäilee?

G.A.O.T.U

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Lottopallo » 16.04.2019 23:38

vierailija-asteella? kirjoitti:
15.04.2019 14:54
Moi vaan!

Olen Vapaamuurari ja tunnen Jehovantodistajia. En ole koskaan ottanut asiaa heidän kanssa puheeksi. Eräällä toisella palstalla esitin saman kysymyksen kuten täällä nyt tulen esittämään, mutta minun ei uskottu olevan vapaamuurari enkä saanut asiallisia vastauksia.

Eli miten jehovantodistajat suhtautuvat meihin vapaamuurareihin? Saavatko he olla kanssamme missään tekemisissä, vai laittavatko välit poikki?

Vapaamuurareiden puolesta jehovantodistaja voi olla vapaamuurari, mutta jehovantodistajat eivät tällaista hyväksy ja todennäköisesti erottavat veljensä JT-järjestöstään.

Toki myös näitä piilossa eläviä JT-vapaamuurareita on,( erittäin vähän,) mutta he tuskin kertovat edes vaimolleen, kuuluvansa vapamuurari järjestöön. Ovat jo varmasti ennen todistajiin liityttyään olleet vapaamuurareita?
¨
Vapaamuurarius ei ole uskonto.
Suurimmalla todennäköisyydellä et ole vapaamuurari. Miksi jonkun jehovan todistajat- tyylisen valkokaulusköyhälistön edesottamukset kiinnostaisi? Vastataan nyt kuitenkin.

Sibeliuksen musiikkia joskus paheksuttiin vapaamuuraritaustan takia. Useat jehovantodistajat ovat sitä mieltä, että vapaamuurarit ovat liitossa itsensä paholaisen kanssa. Kajahtaneimmat tapaukset pelottelivat, että demonit voivat ottaa valtaansa Sibeliuksen musiikkia kuuntelemalla. Jotkut vähemmän vakavamieliset todistajat vitsailivat Sibeliuksen musiikin olevan saatanan hyvää musiikkia.

Lukemattomien hyvämaineisten todistajien kohdalta on paljastunut toinen toistaan värikkäämpiä kaksoiselämätapauksia. Vapaamuurareihin kuuluminen on taatusti häntäpäässä mitä salattuihin elämiin tulee. Jehovan todistajat ovat erittäin koulutuskielteistä porukkaa. Hyvin harva jehovantodistajamies on sosioekonomisesti kovinkaan korkealla statuksella. Lakimiehiä, lääkäreitä, professoreita, diplomi-insinöörejä tai talouselämän vaikuttajia saat heidän joukostaan kyllä hakemalla hakea. Matkalla kokouksiin ja konventteihin todistajamiehet voivat larpata lakimiestä tai liikemiestä puku päällä ja salkku kädessä.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja vierailija-asteella » 16.04.2019 22:00

Yleisesti väitetään, että Jehovan todistajien perustaja Russell olisi ollut vapaamuurari. Tosin sellaista vedenpitävää dokumenttiä ei löydy, mutta jehovat tekivät yhteistyötä vapaamuurareiden kanssa mm. vuokraamalla heidän tilojaan.

Vanhoissa julkaisuissa on vapaamuurareiden tunnuksia, kuten Russelin hautakivessä myös.

Myös mormonismin perustaja oli muurari. Skientologian käsittääkseni ei. Ei ainakaan enää siinä vaiheessa kun omat bisnekset alkoivat tuottaa runsaasti tuloja, toki oli Aleisteir Crowleyn entinen oppilas ja Crowleyhän oli muurari.

Monet "oikeat" kolminaisuuden tunnustavat kristinuskon lahkot/kirkot, eivät suostuisi moiseen. Helluntalaiset jne... vapaat suuntaukset. Luterilainen kirkko hyväksyy ainakin julkisesti muurari liikkeen. Mutta sielläkin on eripuraa asian kesken.

Esim. Katolinen kirkko kieltää jäseniää liittymästä vapaamuurarijärjestöön, vaikka katolisia on varmasti enemmistö muurareista. Miksei sitä Paavia uskota niin sokeasti kuin Vartiotorni seuraa??

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Nukahtanut » 16.04.2019 20:36

vierailija-asteella? kirjoitti:
15.04.2019 21:51


- Kyllä jehovan todistaja voi olla jäsen, ainakin vapaamuurareiden puolesta. Täytyy muistaa, että kyse on ns. salatusta seurasta, tai ns. salaseurasta, joka ei kerro toisten jäsenten henkilöllisyyksiä/uskontoja kolmannelle taholle.
Voi toki teoriassa olla muurari, mutta en jaksa tähän itse ainakaan uskoa.
Todistajat eivät voi olla esimerkiksi politiikassa millään tavalla osallisia, edes ruohonjuuritasolla paikallisesti.
Muutenkin kaikenlainen harrastus/yhdistys/seura/kerho-toiminta on vältettävien asioiden joukossa. Todistajat on ohjeistettu (aivopesty) välttämään kaikkea ylimääräistä "maailmaan" liittyvää toimintaa, vaikka se olisikin harmitonta ja jopa yhteiskunnallisesti hyödyllistä toimintaa.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja vierailija-asteella? » 15.04.2019 21:51

Moikka taas.

"Omasta lähipiiristä löytyy kumpiakin, sekä Jehovan todistajia että yksi vapaamuurari. Sen verran tuo jälkimmäinen on raottanut salaseuran verhoja, että ainakin Jumalan nimi näyttäisi yhdistävän järjestöjä."

- En ole kuullut looshissa Jehovan nimeä mainittavan.

"Ei uskonto, edellyttää kuitenkin jäsenen uskovan johonkin jumaluuteen, ts yliluonnollisten voimien vaikutukseen ihmiskuntaan. Jollakin tasolla vapaamuurarius on myös uskonnon harjoittamiseen verrattavaa toimintaa eikä todistaja voi olla tämän yhteisön jäsen. Väitteelle joidenkin todistajien vapaamuurariudesta ei ole todisteita."

- Vapaamuurari ei saa olla ateisti ja uskontulkinta on hänen oma-asiansa. Toki rituaaleja tehdään, mutta ne muistuttavat lähinnä näytelmiä, joita harjoitellaan myös säännöllisesti. Myös ateisti loosheja löytyy kuten Grand Orient. Ei ole olemassa vain yhtä vapaamuurarijärjestöä, niitä on maailmalla pilvinpimein. Myös Odd Fellow on vapaamuurareiden kaltainen veljeskunta, joka ottaa jäsenikseen myös naisia, mutta heidän toimnta tapahtuu todella hys hys meiningillä.

- Kyllä jehovan todistaja voi olla jäsen, ainakin vapaamuurareiden puolesta. Täytyy muistaa, että kyse on ns. salatusta seurasta, tai ns. salaseurasta, joka ei kerro toisten jäsenten henkilöllisyyksiä/uskontoja kolmannelle taholle.

Re: Vapaamuurarit?

Kirjoittaja Pro et contra » 15.04.2019 21:26

Ei uskonto, edellyttää kuitenkin jäsenen uskovan johonkin jumaluuteen, ts yliluonnollisten voimien vaikutukseen ihmiskuntaan. Jollakin tasolla vapaamuurarius on myös uskonnon harjoittamiseen verrattavaa toimintaa eikä todistaja voi olla tämän yhteisön jäsen. Väitteelle joidenkin todistajien vapaamuurariudesta ei ole todisteita.

Ylös