Median edustajille tarkoitettu ohjesivu on päivitetty

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :angel: :clap: :crazy: :eh: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbdown: :thumbup: :wave: :wtf:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Median edustajille tarkoitettu ohjesivu on päivitetty

Re: Median edustajille tarkoitettu ohjesivu on päivitetty

Kirjoittaja Weathertop » 29.06.2019 00:51

Jos toimittaja ei ole tutustunut vähintäänkin UUT:n selvitystöihin ennen kuin tekee jutun tästä orwellilaisesta tuomiopäivän kultista, hän on mielestäni laiminlyönyt kotiläksynsä.

Median edustajille tarkoitettu ohjesivu on päivitetty

Kirjoittaja Johanneksen poika » 28.06.2019 21:38

Kuva
Veikko Leinonen, Ari Hakkarainen ja Jukka Palonen, kuvat: Vuoden 2016 konventtivideot

Jehovan todistajia haastatellaan melko usein Suomen medioissa. Yleensä haastattelut tehdään niin, että toimittajat soittavat haaratoimiston tiedotusosastolle ja kysyvät sieltä vastauksia kysymyksiinsä.

Jehovan todistajien tiedottajien haastatteluissa on usein merkittäviä ongelmia. Se johtuu siitä, että Jehovan todistajien järjestöllä on aivan oma määritelmänsä valehtelusta. Se poikkeaa merkittävästi valehtelun yleisestä määritelmästä.

JP-sivujen "Medialle"-sivu on nyt uudistettu vastamaan tämän hetken tilannetta. Sivulla todetaan, että toimittajan on oltavat valppaana sen suhteen, miten hänelle vastataan. Virheellisen tiedon antamiseen voi sisältyä esim. tällaisia asioita:
  • Tiedottaja ei vastaa siihen kysymykseen, joka hänelle esitetään, vaan hän väistää aiheen ja vastaa asian vierestä
  • Tiedottaja heittää vastauksessaan jonkin ajatuksen, jota hän ei perustele, ja jota ei voida jälkeenpäin tarkastaa, esim. lähdeviitteen puuttumisen takia
  • Tiedottaja antaa silmät kirkkaana täysin virheellistä tietoa
  • Tiedottaja vastaa kysymykseen alkamalla syyttää esim. entisiä Jehovan todistajia asian ottamisesta esiin ja puhuu "kampanjoinnista" tai "mustamaalauksesta"
Kuva

Toimittajien tietopaketti sisältää neljä varoittavaa esimerkkiä siitä, miten härskisti tiedotusosasto sumuttaa toimittajia. Kaksi ensimmäistä tapausta on Leinosen aikaansaamia, yksi on Jukka Palosen ja yksi Ari Hakkaraisen. Median edustajien pitää olla tarkkoina siinä, mitä ja MITEN he kysyvät asioista. Heidän tulee vaatia myös lähdeviitteet, joista asiat voi tarkastaa.

Suora linkki ohjesivuun täällä.

Uutinen ohjesivun päivittämisestä täällä.

Ylös