Jehovan todistajien herättelyä

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Totuustotuudesta
Viestit: 15
Liittynyt: 16.06.2018 13:04

Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Totuustotuudesta » 12.09.2018 20:19

Blogissani pohdintojani ja jopa turhautumistani todistajien tietoisuuden kasvattamisesta järjestöönsä ja opetuksiinsa liittyen.

https://totuustotuudesta.blogspot.com/2 ... tehda.html

Nukahtanut
Viestit: 1366
Liittynyt: 12.12.2015 16:03

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Nukahtanut » 13.09.2018 13:57

Eihän tuohon herättelyyn ole yhtä vastausta olemassa. Ja vaatii melkoista kärsivällisyyttä ja hienovaraisuutta saada todistaja edes epäilemään oppiaan. Pienet huomiot ja epäkohdat voi vaikuttaa pikkuhiljaa jossain mielensopukoissa.
Toki ei tämäkään keino aina auta. "Vaikka en ymmärrä tätä asiaa tai se vaikuttaa oudolta, luotan että järjestö toimii oikein" on aika yleinen vastaus, jos herää epäilyksiä jostain, eikä ymmärrä niitä.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."- The Good, The Bad and The Ugly

Polyester
Viestit: 2866
Liittynyt: 11.05.2007 22:11

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Polyester » 13.09.2018 19:01

Jos joku hinnalla millä hyvänsä haluaa pitää kiinni jostain huuhaasta, ei häntä mitenkään voi siinä estää. Monimutkaisesta maailmasta sopivasti suodattamalla löytyy aina todistusaineisto oman kannan puolesta, vaikka sen joutuisi kaivamaan ikiroutaan jäätyneen mammutin suusta. Lukon voi avata vain sisältäpäin. Tämä ei tarkoita, että kritiikin tai kysymysten esittäminen (jälkimmäinen on huomattavasti parempi vaihtoehto) olisi turhaa, mutta siltä ei vain kannata odottaa kovin nopeita tuloksia syvässä mielenhallinnassa olevien kohdalla. Huuhaaseen hurahtaneen täytyy ensin jollain tapaa itse pettyä asiaansa tai porukkaansa, ja tuolla hetkellä kriittistä materiaalia tulisi olla saatavilla ja vanhatkin kysymykset saattavat nousta pintaan mielen sopukoista.

Uskoisin, että parhaita tapoja, millä ulkopuoliset voivat auttaa toisia pois kultista, on "omalla käytöksellä todistuksen antaminen" kuten Jt-termiä voisi lainata. Suhtautuu ystävällisesti ihmiseen, ja jollain tasolla kunnioittaa hänen vakaumustaan, mutta ei mielistele häntä esittämällä, että olisi asioista samaa mieltä (ei toisaalta kannata yliampua kritiikissäkään). Olen kiitollinen muutamille ihmisille, jotka osasivat näin toimia, kun itse en käynyt kaikilla sylintereillä. Jos ulkopuolisten pitäisi olla vihamielisiä ja epärehellisiä ihmisiä, mutta he eivät ole, ja omaan porukkaan kuuluvien pitäisi olla miellyttäviä ja oikeudenmukaisia, mutta he eivät ole, ristiriita voi jossain vaiheessa käydä ylitsepääsemättömäksi.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1397
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 14.09.2018 19:08

Kun ajattelen omaa hidasta todistajuudesta heräämistäni, olen itse asiassa näin jälkikäteen kaikkein kiitollisin niille ihmisille, jotka olivat suorapuheisia aina tylyyteen tai aggressiivisuuteen asti. Ravistelu teki ajatuksilleni hyvää, ja sen herättämät voimakkaat tunteet auttoivat painamaan esitetyt argumentit syvälle mieleeni.

Kun törmään esimerkiksi netissä asiaansa tuputtavaan uskovaiseen, kerron hänelle suoraan, että hän markkinoi haitallista ja perustelematonta ideologiaa ja hänellä on siitä tietty moraalinen vastuu. Jos hänen ehdottomaan totuuteen uskomisen tuottama ylimielisyytensä suututtaa minua, olen sitten avoimesti vihainen.

Uskon, ettei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa herätellä hihhuleita, vaan tilaa on kaikille laillisille ja rehellisyyteen perustuville lähestymistavoille. Jo siksi, että ihmiset, myös hihhulit, ovat erilaisia. Olen siis hieman eri linjoilla kuin esimerkiksi Lloyd Evans.

EDIT: pari typoa
Viimeksi muokannut Weathertop, 14.09.2018 21:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Vieraas
Viestit: 3192
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Vieraas » 14.09.2018 20:14

Polyester kirjoitti:Jos ulkopuolisten pitäisi olla vihamielisiä ja epärehellisiä ihmisiä, mutta he eivät ole, ja omaan porukkaan kuuluvien pitäisi olla miellyttäviä ja oikeudenmukaisia, mutta he eivät ole, ristiriita voi jossain vaiheessa käydä ylitsepääsemättömäksi.
Allekirjoitan tämän ainakin omalta osaltani. Ensimmäinen todellinen impulssi lähtöön syntyi ylimielisten vanhinten tylystä käytöksestä. Näiden seurakunnan fariseusten ja Vartiotorni-seuran materiaalin välinen ristiriita kasvoi lopulta liian suureksi.

Jo pieni hiipuminen järjestöstä alkoi osoittaa, että "maailmassa" aidosti muita huomioivien ja toisaalta täysin itserakkaiden ihmisten välinen suhdeluku on melko tarkkaan sama kuin maapallon onnellisimman kansan (tm) keskuudessa.

Jos ensimmäisten epäilysten aikoihin v*ttua välimerkkinä viljelevä ja lahkolle elimiä ynnä eritteitä haistatteleva luopio olisi tullut vastaan, olisin varmaankin ryöminyt takaisin turvallisen äitijärjestön helmoihin. Todennäköisimmin vuosiksi, olisi hänellä ollut kuinka teräviä pointteja tahansa.
Video ei ollut ohjeistusvideo.

Weathertop
Moderaattori
Viestit: 1397
Liittynyt: 17.06.2017 19:35

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Weathertop » 14.09.2018 21:29

Vieraas kirjoitti: Jos ensimmäisten epäilysten aikoihin v*ttua välimerkkinä viljelevä ja lahkolle elimiä ynnä eritteitä haistatteleva luopio olisi tullut vastaan, olisin varmaankin ryöminyt takaisin turvallisen äitijärjestön helmoihin. Todennäköisimmin vuosiksi, olisi hänellä ollut kuinka teräviä pointteja tahansa.
Niin, olemme kaikki erilaisia. Itselleni juuri "vittuilevasta" lähestymistavasta oli eniten apua. En ole täysin "normaali" (minussa on aika selvästi joitakin autismin kirjoon kuuluvia piirteitä) enkä varmaankaan kuulu tässä asiassa enemmistöön, mutta en myöskään usko olevani lajissani ainoa.

En tyrkytä kenellekään tiettyä tapaa toimia, mutta toivon, että kaikkien kulttien vastaisten kukkien annettaisiin kukkia. Vaikka tietty lähestymistapa ei toimisikaan kaikkiin tai edes enemmistöön, aina voi löytyä yksilöitä, joihin juuri se puree.
Vain paha meitä kiittää. Oi, veljet pimeän.

Vieraas
Viestit: 3192
Liittynyt: 20.06.2011 21:56

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja Vieraas » 14.09.2018 21:44

Weathertop kirjoitti:Niin, olemme kaikki erilaisia. Itselleni juuri "vittuilevasta" lähestymistavasta oli eniten apua. En ole täysin "normaali" (minussa on aika selvästi joitakin autismin kirjoon kuuluvia piirteitä) enkä varmaankaan kuulu tässä asiassa enemmistöön, mutta en myöskään usko olevani lajissani ainoa.
Totta puhut, etkä varmaankaan ole ainut, jolla on autismin kirjoon kuuluvia piirteitä. Lähipiirissä on samaa.
Weathertop kirjoitti:En tyrkytä kenellekään tiettyä tapaa toimia, mutta toivon, että kaikkien kulttien vastaisten kukkien annettaisiin kukkia. Vaikka tietty lähestymistapa ei toimisikaan kaikkiin tai edes enemmistöön, aina voi löytyä yksilöitä, joihin juuri se puree.
Vaikea on luoda säännöstöä. Eiköhän itse kullekin lahkosta lähtevälle tule vastaan ihmisiä aika randomilla, joten kunhan me vapautuneet yrittäisimme mennä keskimäärin ns. posin kautta. Tai jotain, en minä tiedä.
Video ei ollut ohjeistusvideo.

J Hepatiitti
Viestit: 485
Liittynyt: 12.01.2018 02:03

Re: Jehovan todistajien herättelyä

Viesti Kirjoittaja J Hepatiitti » 01.10.2018 02:42

Kun jäin pois kokouksista ja aikalailla eristäydyin suurimmasta osasta ihmisiä yli vuodeksi tärkeintä oli lopulta se ketkä vanhinten oveenkoputtelun lisäksi vielä yrittivät saada minuun kontaktia. Eivät olleet seurakunnan aktiiveja. Heille olin kuin ilmaa.

Kiitos erityisesti niille, jotka eivät kääntäneet minulle selkäänsä, vaikka itse olin ollut valmis kääntämään selkäni heille. Pus pus.
"I used to be a good person. I think there's something seriously wrong with me." -Veikko Leinonen

Vastaa Viestiin