Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Yleistä keskustelua Jehovan todistajista.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Johanneksen poika
Viestit: 3517
Liittynyt: 29.04.2007 13:49
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Johanneksen poika »

Kuva
Kuvat: JW.ORG / JW Broadcasting

Koska JW Broadcasting -sivuston kuukausivideo on noin tunnin mittainen, harva sitä jaksaa katsoa. Siksi tein siitä version, josta varsin nopeasti saa selville, mistä nyt oli kyse.

Toukokuun kuukausivideon ohjelma perustuu osittain vuoden 2020 toukokuun Vartiotorniin, jossa käsiteltiin ennustusta "Pohjoisen kuninkaasta" kolmessa eri kirjoituksessa.

Kuukausiohjelma oli harvinaisen raju ja painostava alusta loppuun. Ohjelmassa näytettiin useita videoita, joissa oli vainoa, väkivaltaa, epätoivoa, tuskaa ja pelkoa.

Hallintoelin on ottanut tietoisen riskin tehdessään näin vaikuttavan kuukausiohjelman. Onko se ottanut huomioon sitä, että monet herkät ihmiset voivat saada videon katsomisesta ahdistusta ja pelkoa siinä määrin, että he menettävät yöunet. Pahimmassa tapauksessa videon katsonut Jehovan todistaja voi joutua turvautumaan terapiaan.

Lue lisää täältä.

Kuva

Kuva
Observer
Viestit: 122
Liittynyt: 15.05.2014 18:45

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Observer »

Tekeeköhän mikään muu uskonto omien jäsentensä vainoamisesta musiikkivideoita, joissa uskonnon jäsenet näyttelevät sekä vainoajia että vainottuja? Miltähän niistä venäläisistä todistajista tuntuu, jotka näkevät että heidän tilanteestaan tehdään tällaisia fiktiivisiä esityksiä, jossa amerikkalaiset todistajat näyttelevät väkivaltaisia poliiseja mustine naamareineen? Moista voisi melkein kutsua "vainopornoksi".
Vieras

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Mitähän tällä kuukausiohjelmalla oikein haettiin tai mikä oli sen tarkoitus.
Ohjelman lopussa oli esim. kaksi, varmasti monia ahdistavaa vainovideota.
Vieras

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Millä tavalla Yhdysvaltain armeija on pyyhkäisty pois ja nöyryytetty? Joku yksittäinen konfliktiko viime vuosisadalla antaisi aihetta noin vahvaan sanamuotoon? Yhdysvallat on 1900-luvulta lähtien ollut täysin suvereeni sotilaallinen ja poliittinen maailmanmahti.

Ei se ole siinä asemassa kokenut minkäänlaista raamatulliset mittakaavat saavaa nöyryytystä, joistakin vähän huonosti sujuneista merentakaisista sodistaan huolimatta.

Ihan naurettavia nämä järjestön ennustukset, joiden voi todeta "toteutuneen" vasta jälkikäteen. Mitään tulevaisuuden käännettä ne eivät kerro. Mitä hyötyä sellaisista "ennustuksista" on?
Vempula
Viestit: 335
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Kuvittelepa itsesi jehovantodistajaksi selittämään jollekin ventovieraalle tämän ovella vakavalla naamalla, että Venäjä on Danielin kirjassa mainittu Pohjoisen kuningas. Jos joku tulisi minun ovelleni sellaista horisemaan, niin naurattaisi ja säälittäisi yhtä aikaa.

Vaikea sanoa, olisiko minusta itsestäni tuollaista oppia saarnaamaan, mikäli yhä olisin lahkossa. Saattaisi olla liian paksua tuubaa. Nyt olen jo niin kauan ollut lahkosta irti, että kykenen näkemään tilannetta ulkopuolisen silmin.
Harmus
Viestit: 114
Liittynyt: 10.05.2013 10:58

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Harmus »

Vempula kirjoitti: 07.05.2021 16:57 Vaikea sanoa, olisiko minusta itsestäni tuollaista oppia saarnaamaan, mikäli yhä olisin lahkossa. Saattaisi olla liian paksua tuubaa. Nyt olen jo niin kauan ollut lahkosta irti, että kykenen näkemään tilannetta ulkopuolisen silmin.
Ulkona kontekstistaan, tämä myytti pohjoisen kuninkaan inkarnaatiosta nykyään kuulostaa erikoiselta. Mutta kun tarinan ympärillä on samanlaisia ja asteittain hiukan uskottavampia tarinoita, niin tämä hukkuu sinne sekaan tai paremminkin: ei outoudestaan huolimatta nouse mitenkään esiin.

Täysin ulkopuolinen ei ehkä naura tälle niin kuin entinen jt. Jos hän ei tunne Raamattua, niin hänestä voisi olla jännä nähdä miten jokin nykyinen uskonto yhdistää vanhoja taruja nykyaikaan ja miten tuon uskonnon edustajat kehittävät uskoa syntyneeseen himmeliin. Jos hän ei ole ateisti tai jonkin muun vakaumuksen omaava, niin väite nyky Venäjän yhteydestä johonkin muinaiseen näkyyn ei resonoi välttämättä minkään vanhan negatiivisen konnotaation kanssa ja ei siksi aiheuta suoria tunteita puolesta tai vastaan.
Syväkurkku
Viestit: 416
Liittynyt: 06.04.2018 16:42

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Syväkurkku »

Elettiin 1970-luvun alkua, aikaa ennen vuotta 1975, odotusten ollessa korkealla. Lehdissä oli silloinkin usein artikkeleita Etelän ja Pohjan kuninkaista. Oltiin kaverin kanssa kentällä ja esitettiin lehteä yhden tuollaisen artikkelin avulla. Isäntä oli tekemässä puutarhatöitä ja kysyi pilke silmäkulmassa: On tainnut mennä pojilla ilmansuunnat sekaisin? Eiköhän Amerikka ole lännessä ja Neuvostoliitto idässä. Pojilta meni jauhot mukavasti suuhun.

Sinänsä kentällä käyminen oli siihen aikaan teinille tervetullut lisä ansaita rahaa viikkorahojen ohella. Äidillä oli tapana ostaa salin lehtipöydästä tuhti pino lehtiä "levitettäviksi" eli myytäviksi. Äiti itse ei milloinkaan kehdannut käydä ovilla myymässä lehtiä. Mutta minä sain pitää oven avaajien maksamat myyntirahat. Niillä mm. kustannettiin katkeamaton sarja Aku Ankan taskukirjoja.
Vempula
Viestit: 335
Liittynyt: 05.04.2015 09:04

Re: Toukokuun kuukausivideolla puhuttiin paljon "Pohjoisen kuninkaasta"

Viesti Kirjoittaja Vempula »

Harmus kirjoitti: 08.05.2021 12:06 Ulkona kontekstistaan, tämä myytti pohjoisen kuninkaan inkarnaatiosta nykyään kuulostaa erikoiselta. Mutta kun tarinan ympärillä on samanlaisia ja asteittain hiukan uskottavampia tarinoita, niin tämä hukkuu sinne sekaan tai paremminkin: ei outoudestaan huolimatta nouse mitenkään esiin.
Tietty ovenavaajien suhtautuminen Raamattuun ja uskonasioihin vaihtelee. Mikäli ovenavaaja sattuu olemaan uskovaista sorttia, niin hän saattaa vakavissaan ryhtyä keskustelemaan tai väittelemään Vartiotornin alati muuttuvista opetuksista. Mutta jos ovenavaaja ei ole uskovaisia eikä muutenkaan mieti mitään Raamattuun liittyvää, niin jehovantodistajan juttu Pohjoisen kuninkaasta saattaa kuulostaa liiankin lennokkaalta.

Yhtä omituista tarinaa saisi Maagogin maan Googista. Tuolla jos bussipysäkillä kysäisee vieraalta, mitä tämä Maagogista ja Googista tuumaa, niin luultavasti lajitoveri lähtee karkuun tai soittaa paikalle poliisit.
Vastaa Viestiin